ΑΡΘΡΟ (28) Χριστόφιας και εθνικισμός

Εθνικισμός-σοβινισμός-ακροδεξιά-φασισμός-ναζισμός-ρατσισμός. Τα τελευταία δυο χρόνια ακούμε όλο και πιο συχνά αυτές τις λέξεις. Διερωτηθήκατε ποτέ γιατί; Οι επαναπροσεγγιστές-ομοσπονδιακοί-διεθνιστές προσπαθούν να προκαλέσουν (να συνεχίσουν πιο σωστά) εθνοτική σύγχυση-αποπροσανατολισμό, με απώτερο σκοπό τον αφελληνισμό για να πετύχουν τους εθνοπροδοτικούς στόχους τους, ειρηνική επαναπροσέγγιση, λειτουργία διζωνικού δικοινοτικού ομοσπονδιακού κράτους και διεθνισμό. Πως; Με την παραχάραξη της παιδείας και την αλλοίωση της δημογραφίας. (βλέπε "ΑΛΛΑΓΗ ΒΙΒΛΙΩΝ")

Παρουσιάζονται πλήθος δημοσιεύματα όπως το πιο κάτω. Προέρχεται από τη διάλεξη του bona fide Aκαδημαϊκού (τηλεκατευθυνόμενου) Ανδρέα Καζαμία, τέως προέδρου της «Επιτροπής Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης», που έγινε στο πανεπιστήμιο Κύπρου, παρουσία του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του υπουργού παιδείας και πολιτισμού Ανδρέα Δημητρίου. («φιλελεύθερος» 25/5/2008)

«Στην οικοδόμηση, εδραίωση και επιβίωση ενός δικοινοτικού, ομοσπονδιακού ευρωκυπριακού διαπολιτισμικού κράτους, επιβάλλεται η επαναδιαπραγμάτευση και ανακατασκευή της ελληνοκυπριακής ΚΑΙ τουρκοκυπριακής συλλογικής ταυτότητας», ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες Κίσσινγκερ περί αφελληνισμού των απανταχού Ελλήνων.

Την αλλοίωση της δημογραφίας-εθνογραφίας προωθεί η τουρκία, που μας στέλνει από τον Έβρο (στην κυρίως Ελλάδα) και τα κατεχόμενα αλλοεθνείς, κυρίως μουσουλμάνους, εκμεταλλευομένη τον εθνοπροδοτικό διεθνισμό που διακατέχει τους δικούς μας γραικύλους πολιτικούς.

Όντως, πριν δυο χρόνια δεν υπήρχαν οργανωμένα εθνικιστικά κινήματα. Η κυβέρνηση Χριστόφια όμως βοήθησε τα μέγιστα (και την ευχαριστούμε γι’αυτό) στην κατακόρυφη άνοδο του εθνικισμού στο νησί μας. Η εθνοκαταστροφική πολιτική του ακελ (υπό τα απαθή όμματα των άλλων κομμάτων) προάγει νέους χωρίς εθνική συνείδηση, που καίνε το εθνικό μας σύμβολο, γιουχαΐζουν τον εθνικό ύμνο και γενικά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Κύπριους που θέλουν να απαλλαγούν από το ελληνικό «μικρόβιο».

Σε μικρό χρονικό διάστημα μάθαμε πως η ΛΕΓΟΜΕΝΗ (δηλαδή δεν είναι;;) μητέρα πατρίδα έκανε εισβολή στην Κύπρο, πως πρέπει να ξεχάσουμε τους ήρωες, τις μάνες και τις παραμάνες αν θέλουμε να λύσουμε το Κυπριακό, πως οι ωραίοι Έλληνες που είναι ενάντια στην ομοσπονδία πρέπει να βγουν και να το πουν, πως έχουμε περισσότερα κοινά με τους Άραβες Σύριους παρά με τους Ελλαδίτες (βλέπε παρεμφερές κείμενο http://www.facebook.com/note.php?note_id=485884801262), μίλησε για κυπριακή εκπαίδευση (εδώ τον δικαιολογώ, επειδή ο άνθρωπος δεν είναι συνηθισμένος να προφέρει το οποιοδήποτε παράγωγο της λέξης Έλλην), πως το να κάνουν επεισόδια μερικοί οπαδοί εναντίων τουρκικής ομάδας, είναι το ίδιο με το να βάζουν λουκέτο στις εκκλησίες μας (μια σου και μια μου), πως η τουρκανταρσία του 1963 (γενικά η περίοδος 63-67) ήταν δικοινοτικές συγκρούσεις από εκατέρωθεν εξτρεμιστικά στοιχεία και πως φταίνε και οι ελληνοκύπριοι όσο και οι τουρκο«κύπριοι».

Φυσικά δεν είναι μόνο ο Χριστόφιας, είναι και το κόμμα του. Για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια κυπριακής δημοκρατίας, βρέθηκαν δυο πολιτικά πρόσωπα, ο βοηθός διευθυντής του λυκείου Βεργίνας Γεώργιος Γεωργίου (στέλεχος του ακελ φυσικά) και ο υπουργός παιδείας και πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου να πουν στα ΜΜΕ (πίσω από τις κάμερες ένας Θεός ξέρει τι λένε στα εδονόπουλα) πως είμεθα ελληνόφωνοι (ελληνόφωνος = ο αλλοεθνής που έχει ως μητρική του γλώσσα την ελληνική). Όταν συνάντησα τον υπουργό παιδείας -20/2/2011- είχε το θράσος να μου πει, πως το «ελληνόφωνοι» το είπε ο καθηγητής Γεωργίου μόνο (ακούς καθηγητάκο; Σε σένα έριξε το φταίξιμο ο σύντροφος) και του απήντησα πως το είπε και ο ίδιος στο δελτίο ειδήσεων του «Σίγμα» και τον είδαν και τον άκουσαν χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι. Και ύστερα φταίει ο φονιάς (εθνικιστές).

Όσο συνεχίζεται αυτή η γενοκτονία, ο εθνικισμός, ο φανατισμός και οι έντονες αντιπαραθέσεις του κόσμου (στα γήπεδα, στα σχολεία, στις δουλειές και γενικά στην ελληνική κυπριακή κοινωνία) όχι μόνο θα συνεχιστή, αλλά θα πάρει τεράστιες διαστάσεις. Όπως όλα τα ζώα, έτσι και ο άνθρωπος έχει μέσα του το ένστικτο της επιβίωσης. Όσο οι Έλληνες στην κυρίως Ελλάδα και την Κύπρο, βλέπουν πως απειλείται οι εθνική τους επιβίωση, να περιμένετε τα χειρότερα. Όχι από τους εθνικιστές, από τους απλούς Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: