Άρθρο (7) Ποιοι, πώς και γιατί προσπαθούν να μας αφελληνίσουν;


Μετά την εισβολή, άρχισε να ακούγεται η ατάκα «για να ελευθερωθεί η Κύπρος πρέπει να δημιουργηθεί μια κυπριακή εθνική ταυτότητα». Φυσικά αυτό το έλεγαν πίσω από τις κάμερες και το έγραφαν μερικοί θαρραλέοι δημοσιογράφοι, ιστορικοί, ακαδημαϊκοί και συγγραφείς. Για να δημιουργηθεί όμως ένα νέο «κυπριακό έθνος», πρέπει να δημιουργηθεί και μια νέα «κυπριακή γλώσσα».  Βλέπε  http://spartiatisarthra.blogspot.co.uk/2011/11/blog-post_15.html
Εγγλέζοι τότε: Αυτή την πολιτική την άρχισαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες (για να σταματήσουμε να τους ενοχλούμε με το αίτημα της Ένωσις) και τη συνεχίζει το ΑΚΕΛ σήμερα, με τα άλλα κόμματα να παραμένουν απλοί θεατές και να «νίπτουν τας χείρας τους». 
Στα χρόνια της αγγλοκρατίας, οι αποικιοκράτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αγραμματοσύνη των τότε Ελλήνων Κυπρίων (θα μου πείτε και τώρα που είναι σπουδασμένοι -όχι απαραίτητα και μορφωμένοι- οι Έλληνες της Κύπρου, πάλι έρμαια είναι στις ορέξεις των πολιτικάντηδων) για να δημιουργήσουν «κυπριακή εθνική συνείδηση» έτσι ώστε να πάψουν επιτελούς οι «κακοί» Έλληνες να θέλουν Ένωση μετά του υπολοίπου ελληνισμού. Εξοστράκισαν κάθε ελληνικό στοιχείο από τα πρώτα κιόλας χρόνια της αγγλοκρατίας. Ήλεγχαν το μάθημα της ιστορίας και την παιδεία γενικά, πριν τον «περί παιδείας νόμο του 1923», ενώ οι νόμοι του 1931 και 1935 διαλάμβαναν τα εξής: α) απαγόρευαν τη χρήση εθνικών συμβόλων (τον εθνικό ύμνο αντικατέστησε ο αγγλικός), τους εθνικούς εορτασμούς και την πατροπαράδοτη διακόσμηση των Σχολείων με αρχαίους Έλληνες ήρωες, αλλά και ήρωες του 1821 β) περιόριζαν το μάθημα της ιστορίας σε βαθμό που ισοδυναμούσε με κατάργηση του γ) εισήγαγαν το μάθημα των αγγλικών στις δυο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού -Θυμίζουμε πως από φέτος (2012) θα διδάσκεται από την πρώτη τάξη του δημοτικού η αγγλική-. Οι ιερείς μας αναγκάστηκαν να κάνουν κατηχητικά για να διδάξουν στους Ελληνόπαιδες την ελληνική μας ιστορία αφού οι Εγγλέζοι ήλεγχαν, σχεδόν απαγόρευαν την ελληνική μας ιστορία στην προσπάθεια τους να μας αφελληνίσουν και να δημιουργήσουν «κυπριακή εθνική συνείδηση» (ένα καινούργιο «κυπριακό έθνος», γι’αυτό και μας αποκαλούσαν «ελληνόφωνους»), για να καταλαγιάσει ο εθνικός πόθος ΟΛΩΝ των Ελλήνων Κυπρίων για Ένωση. Επισης, η ελληνοορθοδοξία εδιδάσκετο παράνομα (εννοείται) και σε διαφορα αθλητικα σωματεια που αργότερα βοήθησαν τα μέγιστα στον απελευθερωτικό-ενωτικό αγνωνα.
Όλοι γνωρίζουμε πως τελείωσε αυτή η ιστορία. Η μανία των Εγγλέζων να μας αφελληνίσουν και να δημιουργήσουν «κυπριακή εθνική συνείδηση», σε συνδυασμό με την πολιτική του «ουδέποτε θα ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα», οδήγησε στον ένοπλο αγώνα
Το ΑΚΕΛ σήμερα (υπό τα απαθή όμματα των υπολοίπων κομμάτων), συνεχίζει την αγγλική πολιτική του αφελληνισμού, της αποεθνοποίησης-εθνογένεσης, (βλέπε άρθρο http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/11/blog-post.html)          

Τα τελευταία χρόνια ακούμε διάφορους (εννοείται ανιστόρητους-αστοιχείωτους) ανθρώπους να λένε πως δεν είμαστε Έλληνες. Βέβαια κανένας πολιτικός δεν τόλμησε να πει ποτέ δημόσια πως δεν είμαστε Έλληνες, εκτός από κάτι μπηχτές από δυο πολιτικούς του ΑΚΕΛ ότι είμαστε ελληνόφωνες και τρεις φορές ο Χριστόφιας να αποκαλεί τους ομοεθνείς μας της κυρίως Ελλάδας, Έλληνες αντί για Ελλαδίτες. Πριν το 1960 ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αμφισβητούσε την ελληνική εθνοτική καταγωγή των Κυπρίων. Δεν υπήρχε τότε η ανιστόρητη, εμετική και προκλητική ατάκα «δεν είμαστε Έλληνες». Αυτό άρχισε να το σιγοψιθυρίζει ο κόσμος μετά την εισβολή. Το ΑΚΕΛ άρχισε την προπαγάνδα (πλύση εγκεφάλου) στη νεολαία του. Αυτό που χαρακτηρίζει όμως εμάς τους Έλληνες είναι η λήθη. Ξεχνούμε πως ήταν τα πράγματα παλιά.
Από το 1960 άρχισε με φυσικό τρόπο το φαινόμενο της «κυπριακής εθνικής συνείδησης», και με τεχνητό επαίσχυντο τρόπο από το 1974, για να μας κάνουν να ξεχάσουμε την εθνοτική μας ταυτότητα, ή τουλάχιστον να προκαλέσουν εθνική σύγχυση-αποπροσανατολισμό. Θα αναφερθώ σε δυο-τρία παράδειγμα μόνο που μπορούν να συγκριθούν με την υπόθεση της Κύπρου.
Πριν 50-60 χρόνια δεν υπήρχε Έλληνας Κύπριος που να αμφιταλαντευόταν για την εθνοτική μας ταυτότητα, λες και είναι υποκειμενικό το θέμα, ή λες και μπορούμε να επιλέξουμε σε ποιο έθνος θα ανήκουμε.
Όλα αυτά γίνονται (σκόπιμα και ενσυνείδητα φυσικά) για να πατάξουν τον υγιεί εθνικισμό, επειδή μόνο έτσι θα πετύχουν τα εθνοπροδοτικά τους σχέδια: διζονική δικοινοτική ομοσπονδία, επαναπροσέγγιση με τα αδέρφια τους, τους τουρκο«κύπριους», να απομακρύνουν τη Μητέρα Πατρίδα και να
«απογαλακτίσουν» την Κύπρο από την κυρίως Ελλάδα, και τον διεθνισμό τους που ισοδυναμεί με αφανισμό (εθνογραφικά) του κυπριακού ελληνισμού.
Πόσες φορές ακούσατε την ατάκα «πρέπει οι Ε/κ και οι Τ/κ να νιώθουν Κύπριοι. Μακριά οι μητέρες πατρίδες». Αυτό βέβαια για να το πετύχουν χρησιμοποιούν τηλεκατευθυνόμενους ακαδημαϊκούς-ιστορικούς για να παραχαράξουν την ελληνική μας ιστορία, ή απλά να μην δίδεται η απαιτούμενη σημασία στο μάθημα αυτό, γιατί βλέπετε συνήθως όσοι μελετούν εις βάθος τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό μας, μαγεύονται, σαγηνεύονται σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος γίνονται «φανατικοί εθνικιστές και προγονόπληκτοι».
Παρουσιάζονται πλήθος δημοσιεύματα όπως το πιο κάτω. Προέρχεται από τη διάλεξη του bona fide Aακαδημαϊκού Ανδρέα Καζαμία, τέως προέδρου της «Επιτροπής Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης», που έγινε στο πανεπιστήμιο Κύπρου, παρουσία του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του υπουργού παιδείας και πολιτισμού Αντρέα Δημητρίου. («φιλελεύθερος» 25/5/2008)
«Στην οικοδόμηση εδραίωση και επιβίωση ενός δικοινοτικού, ομοσπονδιακού ευρωκυπριακού διαπολιτισμικού κράτους, επιβάλλεται η επαναδιαπραγμάτευση και ανακατασκευή της ελληνοκυπριακής ΚΑΙ τουρκο«κυπριακής» συλλογικής ταυτότητας».


Αυστρια: Μέχρι και το 2000 η αυστριακή κυβέρνηση δήλωνε σε όλες τις επίσημες ιστοσελίδες, ότι οι Αυστριακοί είναι εθνοτικά Γερμανοί. Αφού έχουν καταφέρει να τους πείσουν (σιγα-σιγά, μέσα σε μερικές δεκαετίες έγινε) πως δεν είναι Γερμανοί αλλά γερμανογενείς, σήμερα γράφουν: Ethnic groups Austrians 91.1%, former Yugoslavs 4% (includes Croatians, Slovenes, Serbs, and Bosniaks), Turks 1.6%, German 0.9%, other or unspecified 2.4% (2001 census).
Ο κόσμος φυσικά δεν καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ Γερμανού και Γερμανογενή (German και Germanic). Γερμανογενείς είναι όλοι όσοι κατάγονται από τα αρχαία γερμανικά φύλα. Δηλαδή οι Γερμανοί-Ολλανδοί/Φλαμανδοι-Σουηδοί-Δανοί-Νορβηγοί-Λουξεμβουργιανοί-Ισλανδοί-Φρίσσιοι-οι κάτοικοι των νησιών Φαρόε κ.α.

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Η Κύπρος ακολουθεί το δρόμο του Μαυροβούνιου, της Αυστρίας, της Μολδαβίας, των Σκοπίων, της Φλάνδρας, της Βαλλωνίας (και κάποιων άλλων κρατών/περιοχών), όπου οι εκεί κυβερνήσεις κατάφεραν μέσα σε μερικές δεκαετίες με μαεστρικό τρόπο να πείσουν τους κατοίκους πως δεν είναι Σέρβοι, Γερμανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Ολλανδοί, Γάλλοι αντίστοιχα, και έτσι από τον 21ο αιώνα σε όλες τις επίσημες ιστοσελίδες δηλώνουν πως η εθνότητα τους έχει ξαφνικά αλλάξει!!!
Παράδειγμα-Μαυροβούνιο:
Εθνότητες: Μαυροβούνιοι 43%, Σέρβοι 32%, Βόσνιοι 8%, Αλβανοί 5%, Νοτιοσλάβοι Μουσουλμάνοι 4%, Κροάτες, Ρομά λοιποί: 8% (2003 census). Έπρεπε βλέπετε να πείσουν τους Μαυροβουνιώτες πως δεν είναι Σέρβοι, γιατί μόνον έτσι θα τους έπειθαν να ψηφίσουν την ανεξαρτησία της περιοχής στο δημοψήφισμα της 21ης Μαΐου του 2006.
Τα «Μαυροβουνιώτικα» έγιναν επίσημη «γλώσσα» του Μαυροβούνιου με την επικύρωση του νέου συντάγματος στις 22 του Οκτώβρη του 2007. Η «κοινή Μαυροβουνιώτικη» συνεχίζει να δημιουργείται. Εγκαθιδρύθηκε στις 10 Ιουλίου του 2009, με την προσθήκη δυο γραμμάτων στο αλφάβητο, παρόλο που η γραμματική και το σχολικό πρόγραμμα ακόμα να εγκριθούν.
Δηλαδή για να το καταλάβει και ο πιο ελαφρόμυαλος, τρία μόλις χρόνια μετά την ανεξαρτησία του Μαυροβούνιου, η κυβέρνηση του, έπλασε μια νέα ξεχωριστή γλώσσα από τα σερβικά (Σερβοκροατικά) για να πάει πακέτο με την ανεξαρτησία. Ευνουχισμός της εθνότητας τους, μια εμετική εθνοκτονία. Δεν είμαι σίγουρος αν η πολιτική ηγεσία προέβη σε αυτές τις ενέργειες επειδή πίστευε πως το Μαυροβούνιο σαν ανεξάρτητο κράτος θα μπει στην Ε.Ε. πολύ πιο γρήγορα από τη Σερβία, αλλά όπως και να έχει μιλούμε για μια αισχρή πράξη.
Σε μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, Γαλλία, Γερμάνια, Ιταλία (η Ισπανία είναι άλλο κεφάλαιο) υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις διαλέκτους/γλώσσες, αλλά κανένας δεν άρχισε να προπαγανδίζει για διαφορετική γλώσσα, εθνότητα, και ανεξαρτησία. Αντιθέτως στη Γαλλία προσπαθούν να αφανίσουν τις τοπικές διαλέκτους (ειδικά του νότου) για να μην αρχίσουν οι ντόπιοι εθνικιστές να ζητούν ανεξαρτησία όπως γίνεται στην Κορσική. Στην Ιταλία υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ κάποιων διαλέκτων/γλωσσών: της Σαρδηνίας, της Σικελίας, της Τοσκάνης, της Καλαβρίας, του Πεδεμόντιου, της Λομβαρδίας, της Λιγουρίας, της Βενετιάς, της Νάπολης κλπ*1. Αυτοί συνεννοούνται μόνο όταν μιλούν την κοινή ιταλική που τους έμαθαν στο σχολείο. Όλες αυτές οι περιοχές όμως, έχουν συνείδηση της κοινής εθνικής τους καταγωγής (μόνο η παιδεία και τα ΜΜΕ μπορούν να το κάνουν  αυτό). 
Γιατί τα έγραψα αυτά; Για να καταλάβουν (όλοι) πως έχουμε αγανακτήσει και δεν πρόκειται να ανεκτούμε άλλο αυτή την προσπάθεια αφελληνισμού του νησιού μας από κάποιους γραικύλους και με την ανοχή κάποιων άλλων. «Κύριοι», θα πρέπει να πατήσετε επί πτωμάτων για να αφελληνίσετε την Κύπρο. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προκαλέσετε ταραχές και μετά θα φταίνε οι «φασίστες».

Στις εθνοτικές απογραφές που κάνουν τα κράτη, ενίοτε ρωτούν τους κατοίκους «τι νιώθουν»*. Επίσημα όμως αυτό δεν αναφέρεται. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ το 1990 το 4.4% (12.4 εκατομμύρια) δήλωσαν ότι είναι εθνοτικά «Αμερικανοί», ενώ το 2000, το 7.2% (20.2 εκατομμύρια) δήλωσαν εθνοτικά «Αμερικανοί». Επομένως, αν συνεχίσει να τους δέρνει η ίδια ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ το 2050, το 58.68% (164.63 εκατομμύρια) θα είναι εθνοτικά «Αμερικανοί»!!! Βέβαια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως και όλες οι άλλες επίσημες οργανώσεις που δηλώνουν τις εθνότητες των κρατών λένε για τις ΗΠΑ: Λευκοί 78.58%, Μαύροι 12.85%, Ασιάτες 4.43%, Ινδιάνοι και ιθαγενείς της Αλάσκας 0.97%, Χαβανέζοι και νησιώτες του Ειρηνικού 0.18%, Μεικτή καταγωγή 2.99% (απογραφή 2010). Δεν δηλώνουν εθνότητες στις ΗΠΑ, επειδή και οι λευκοί και οι μαύροι έχουν ανάμεικτη εθνοτική (όχι φυλετική) καταγωγή.
Πέραν της προπαγάνδας που κάνουν τα διάφορα κράτη σε ότι αφορά τις εθνοθρησκευτικές τους κοινότητες, ποτέ δεν ρωτούν «τι νιώθει»* ο καθένας. Οι μελέτες γίνονται από ειδικούς εθνολόγους. Αν για παράδειγμα ρωτήσουν τη γιαγιά μου τη Μαριού και τη γιαγιά μου τη Θεοδοσού ποια είναι η εθνότητα τους, θα πουν ότι είναι Δρουσιώτισσα και Καλοχωρίτισσα αντίστοιχα!
Υπάρχει μάθημα στο λύκειο στις ΗΠΑ, που οι μαθητές έχουν να κάνουν έρευνα για το γενεαολικό τους δέντρο, ακριβώς για να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει «αμερικανική εθνότητα». Ένας λευκός Αμερικανός πάει στο σχολείο και αρχίζει π.χ. να λέει ότι, ο ένας του παππούς είναι γερμανικής καταγωγής, ο άλλος ιρλανδικής, η μια γιαγιά αγγλικής και η άλλη εβραϊκής κ.ο.κ.

*1= Στην Ιταλία σήμερα υπάρχουν 19 ιταλογενείς (ρομανογενείς) γλώσσες (όχι διάλεκτοι). Στα σχολεία διδάσκονται μόνο τα ιταλικά.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΟΜΑΣΤΕ.

Η Κύπρος ουδέποτε ήτο πολυπολιτισμική όπως μας λένε μερικοί εθνοπροδότες τηλεκατευθυνόμενοι ακαδημαϊκοί. Ο γηγενής ελληνικός πληθυσμός της, ήτο πάντα πάνω από 90%, όποια αυτοκρατορία και αν έλεγχε το νησί.

Οι Εγγλέζοι προσπάθησαν να αφελληνίσουν τους αγράμματους τότε Έλληνες Κύπριους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν «κυπριακή εθνική συνείδηση», για να καταλαγιάσει ο εθνικός πόθος των Ελλήνων της Κύπρου για Ένωση. Απέτυχαν παταγωδώς. Ποιο είναι το μοναδικό όμως ζώο που μπορεί να νικήσει έναν ελέφαντα;; Ένας άλλος ελέφαντας. Ποιο είναι το μοναδικό ζώο που μπορεί να αφανίσει τον ελληνισμό από την Κύπρο; Ενας άλλος Έλληνας ΖΩΟ!.
 



Υ.Γ. «Υπάρχουν σε μια γωνιά της γης 400 χιλιάδες ψυχές από την καλύτερη, την πιο ατόφια Ρωμιοσύνη, που προσπαθούν να τις αποκόψουν από τις πραγματικές τους ρίζες και να τις κάνουν λουλούδια θερμοκηπίου. Σ’ αυτή τη γωνιά της γης δουλεύει μια μηχανή που κάνει τους Ρωμιούς σπαρτούς – Κυπρίους – όχι Έλληνες, που κάνει τους ανθρώπους μπαστάρδους, με την εξαγορά και την απαθλίωση των συνειδήσεων, με τις κολακείες των αδυναμιών ή των συμφερόντων (το Κυπριακό ζήτημα είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα καλλιέργειας, ζήτημα 'κουλτούρας', με την πλατύτερη έννοια που η λέξη έχει) και ονομάζει τη φυσιολογική παιδεία αυτών των ανθρώπων ‘‘πολιτική προπαγάνδα”»                 -Γιώργος Σεφέρης, 1954-
 
*= «Εγώ νιώθω Κυπραίος», λένε μερικά εθνοπροδοτικά αριστεροκομμούνια. Ρε δεν πα να νιώθεις και Εσκιμώος. Δεν πα να νιώθεις και Γιαπωνέζος Σαμουράι. Δηλαδή εγώ άμα νιώθω Κογκολέζος σημαίνει πως είμαι;; Ξεχάστε τη λέξη «νιώθω». Είμαστε αυτό που μας έκαμε ο Θεός. Και ο Θεός μας έκαμε Έλληνες.


ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ , ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ --ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ--.




ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΟΟΥΓΓΑΡΙΑΣ (1867–1918) Σε αυτόν τον παλιό χάρτη φαίνεται πως τους Αυστριακούς τους θεωρούσαν Γερμανούς παλιά (και καλά έκαναν, αφού είναι). Σήμερα όμως για να μην προκαλούν τους εθνικιστές της χώρας και να ξεσηκωθούν να φωνάζουν για ένωση με την μητέρα Γερμανία, τους έχουν πείσει πως δεν είναι Γερμανοί, και οι περισσότεροι εκνευρίζονται όταν τους αποκαλείς Γερμανούς. Φυσικά ο Χίτλερ ένωσε για 7-8 χρόνια την Αυστρία με τη Γερμανία, συμμετείχαν ενωμένοι και στο μουντιάλ του 1938.

Γιουγκοσλαβία σημαίνει «Σλάβοι του νότου» Ουσιαστικά είναι ένα έθνος, που χωρίστηκε απλά και μόνο για τα συμφέροντα κάποιων και επειδή στη χώρα αυτή υπήρχαν τρεις θρησκείες. Αυτά να τα έχουν υπόψη τους οι ουτοπικοί που πιστεύουν σε ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων και τουρκων στην Κύπρο. Η διαίρεση της Γιουγκοσλαβίας: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Breakup_of_Yugoslavia.gif



Η διαίρεση της Γιουγκοσλαβίας (1989-2008) Στο σερβικό κράτος ανήκουν και δυο αυτόνομες περιοχές. Η Βοιβοντίνα στα βόρεια και το Κόσσοβο στα νότια.



Ethnic composition of the central Balkans in 1870 by the English-German cartograge E.G. Ravenstein. Χάρτης που δείχνει καθαρά πως οι Μαυροβούνιοι είναι Σέρβοι. Τις τελευταίες δεκαετίες κάποιοι θέλησαν να τους κάνουν Μαυροβούνιους (νότιο-σλαβογενείς, δηλαδή ξεχωριστό έθνος, συγγενικό με το σέρβικο). ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΘΝΟΓΕΝΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: