Άρθρον (6) Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ--Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
Για το «η Κύπρος ανήκει στο λαό της» νομίζω δεν χρειάζεται να γραφτούν πολλά, είναι αυτονόητο. Τώρα για το… «η Κύπρος είναι κυπριακή» που λένε μερικοί, πρέπει να μας προβληματίσει επειδή υπάρχουν αρκετοί Έλληνες Κύπριοι τόσο αδαείς και ελαφρόμυαλοι, που όμως ο λόγος που ξεστομίζουν τέτοιες ατάκες είναι κατάλοιπο της εθνοπροδοτικής στάσης του κόμματος της αριστεράς (κρυφοκομμουνιστές) και όχι μόνο, που πίσω από τις κάμερες κάνει μαεστρική μα συγχρόνως και εμετική πλύση εγκεφάλου στη νεολαία της.
Αυτή η ατάκα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Για να ήταν η Κύπρος κυπριακή θα έπρεπε να υπήρχε «κυπριακό έθνος» και η Κύπρος να είχε κυπριακό πολιτισμό, εντελώς ξεκομμένο από τον ελληνικό και να ανήκε μόνο στους «εθνοτικά Κύπριους» κατοίκους της και όχι στους υπόλοιπους (μειονότητες και αλλοδαπούς). Αυτό βεβαίως είναι και ενάντια στις αριστερές τους πεποιθήσεις περί διεθνισμού.
Έχετε σκεφτεί ποτέ πως, αν υπήρχε «κυπριακό έθνος» τότε οι ΑΚΕΛικοί και γενικά όλοι αυτοί οι κυπροκεντρικοί θα ήσαν… ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!!!  
Τώρα για το η Κύπρος είναι ελληνική πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Δεν σημαίνει ότι η Κύπρος ανήκει στο ελλαδικό κράτος φυσικά, αφού δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε ο μεγάλος πόθος και δίκαιος αγώνας των παππούδων μας, να ενώσουν το νησί με την κυρίως Ελλάδα, επειδή έτσι ήθελαν οι εγγλεζοαμερικάνοι για να ικανοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της τουρκίας. Άρα τι σημαίνει; Η Κύπρος είναι ελληνική σημαίνει ότι έχει ελληνικό πολιτισμό εδώ και πάρα πολλούς αιώνες, πράγμα που δεν μπορεί να αμφισβήτηση κανένας νοήμων άνθρωπος άνω των 13 ετών που έχει βασικές στοιχειώδεις γνώσεις, και πολιτικά δικαιώματα θα έπρεπε να έχουν οι Έλληνες κάτοικοι της και όχι οι τουρκο«κύπριοι» και οι οποιεσδήποτε άλλες εθνότητες ζουν εδω.
Η Κύπρος έχει 34 αιώνες ελληνικό πολιτισμό και έχει εξελληνιστεί πολύ πριν από άλλες ελληνικές περιοχές όπως: Ήπειρο-Μακεδονία-Θράκη-Κωνσταντινούπολη-Πόντο-Καππαδοκία-Εφτάνησα-Καππαδοκία-Καραμανία-Ιωνία. Επίσης όταν λέμε «η Κύπρος είναι Ελλάδα», εννοούμε σαν πατρίδα, όχι σαν κράτος (Sovereign State).
Άμα μιλήσεις με έναν Ελλαδίτη, έναν αριστεροκομμουνιστή, ή απλά με έναν Έλληνα Κύπριο με μηδαμινή εθνική συνείδηση και λειψές ιστορικές γνώσεις και του πεις ότι η Κύπρος δεν είναι απλά ελληνική, η Κύπρος είναι Ελλάδα. Συνήθως σου λένε «μα τι εννοείς, αφού η Κύπρος είναι άλλο κράτος;». Τέτοια συζήτηση μου έτυχε πολλάκις με διάφορους, ανεξάρτητα με τα πολιτικά τους φρονήματα. Σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες σκέφτονται με τα σημερινά δεδομένα, και αδυνατούν να καταλάβουν πως σκέφτονταν οι παππούδες τους. Η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Κρήτη ενώθηκαν με το Ελληνικό Βασίλειο το 1913. Δηλαδή οι Ηπειρώτες, οι Μακεδόνες και οι Κρητικοί το 1912 έλεγαν πως η ιδιαίτερη τους πατρίδα ήταν κομμάτι της τουρκίας ή της Ελλάδας; Ή μήπως υπήρχαν και τότε εθνοπροδότες που έλεγαν
«η Κρήτη είναι κρητική»;; Η Κρητική Πολιτεία ήταν ανεξάρτητο κράτος (1898-1913) με δική της σημαία και δυο εθνικούς ύμνους. Υπήρχε περίπτωση τότε, οι Κρήτες ή οι υπόλοιποι Έλληνες να πουν πως η Κρήτη δεν είναι Ελλάδα, ένα ιστορικά ελληνικό έδαφος;;;;; Άσχετα με το ποια ήταν η τότε πολιτικά de facto και de jure κατάσταση. Μόνο δίνοντας τους τέτοια παραδείγματα μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει το «η Κύπρος είναι Ελλάδα». 
Πρέπει να βάλουμε μια παρένθεση για τις τρεις θρησκευτικές μειονότητες Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους όσο μικρός και αν είναι ο πληθυσμός τους. Αυτοί πλέον, έχουν εξελληνιστεί (πολιτισμικά) επειδή ζουν πολλούς αιώνες με την συντριπτική πλειονότητα του τόπου, τους Έλληνες. Λιγότερο εξελληνισμένοι είναι οι Αρμένιοι αφού οι περισσότεροι ήρθαν πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας από τους Τούρκους. Άρα οι Αρμένιοι που ζουν σήμερα στην Κύπρο δεν έχουν πολλούς αιώνες παραμονής στο νησί (γι’αυτό και κράτησαν όλοι τα επίθετα τους και σε κάποιο βαθμό τη γλώσσα τους) και προσπαθούν να κρατήσουν τον πολιτισμό τους ζωντανό. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι πως το σύνθημα «η Κύπρος ανήκει στο λαό της» που λένε οι αριστεροκομμουνιστές, ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ το «η Κύπρος είναι ελληνική». Το θέμα είναι ότι, αυτόχθονες σ’αυτό το νησί, ήταν και είναι μόνον οι Έλληνες.

Τώρα λίγη ιστορία: Μια πάρα πολύ σημαντική ερώτηση είναι «ποια είναι η Αρχαία Ελλάδα;» (βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/05/26.html). Αυτή η ερώτηση θα βοηθήσει να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει η Κύπρος είναι ελληνική. Πρέπει να μάθουμε όλοι (και ειδικά οι φιλόλογοι που ευθύνονται για την αγραμματοσύνη των νέων μας) ότι, όταν μελετούμε ιστορία πρέπει να σκεφτόμαστε με τα τότε δεδομένα και οχι με τα σημερινά. Η ιστορία και η εθνολογία είναι όπως τα μαθηματικά, πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι. Ο όρος «Αρχαία Ελλάδα» είναι υποθετικός, σύγχρονος και συμβατικός. Εομένος Αρχαία Ελλάδα είναι οι περιοχές που (π.χ. στα κλασσικά χρόνια) ζούσαν Έλληνες. Δηλαδή, η Ελλάς ως έχουν σήμερα τα σύνορα της, η Ιωνία, η Καππαδοκία, η Καραμανία, η Αττάλεια, ο Πόντος, η Κωνσταντινούπολη, η Κύπρος, η Νότια Ιταλία (Μεγάλη Ελλάς), περιοχές του Καυκάσου, αποικίες στη δυτική Ευρώπη που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες -Συρακούσες, Μασσαλία, Νίκαια, Ημεροσκοπείον- και διάφορες άλλες πόλεις που ίδρυσαν στις ακτές της μεσογείου μέχρι και την ιβηρική χερσόνησο. Αυτή ήταν η «αρχαία Ελλάδα» από το 600π.Χ. μέχρι το 330π.Χ. (Βλέπε χάρτη κάτω).

Ο κόσμος δυσκολεύεται να καταλάβει ότι δεν υπήρχε στα αρχαία χρόνια, ενωμένο ελληνικό κράτος, αλλά εκατοντάδες πόλεις κράτη. Επίσης όταν διαβάζουμε ιστορία της Κύπρου και γενικά την ελληνική μας ιστορία πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να γνωρίζουμε και ξένη ιστορία για να κάνουμε τη σύγκριση.
Για παράδειγμα ακούμε συνέχεια «η Κύπρος κατακτήθηκε από πολλούς λαούς», μα καλοί μου άνθρωποι σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου κατακτήθηκαν από πολλούς λαούς. Οι μεγάλες αυτοκρατορίες: Περσική, Ρωμαϊκή, Μογγολική, Οθωμανική και όλες οι άλλες δεν κατείχαν μόνο μια χώρα. Η έκταση αυτών των αυτοκρατοριών ήταν πιο μεγάλη από ολόκληρη την Ευρώπη. Η Βρετανική αυτοκρατορία το 1922 είχε υπό την κατοχή της 78 χώρες (όπως έχουν σήμερα τα σύνορα), έκταση 33.700.000 km2, δηλαδή 50 φορές μεγαλύτερη από τη Γαλλία που είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, και 22.63% της παγκόσμιας έκτασης. Ο πληθυσμός της ήταν 500 εκατομμύρια (περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο με τα σημερινά δεδομένα) και 20% του τότε παγκόσμιου πληθυσμού. Τελικά μόνο η Κύπρος κατακτήθηκε από πολλούς λαούς. Αλλά γενικά οι χάρτες π.χ της γηραιάς ηπείρου άλλαζαν κάθε 10 χρόνια! Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο κόσμος, πως μόνον οι άποικοι που έρχονται και ριζώνουν σε μια γη, αλλάζουν την εθνογραφία ενός τόπου Όχι οι κατακτητές (με μερικές εξαιρέσεις). Εάν θέλεις να μάθεις την καταγωγή ενός σύγχρονου λαού, πρέπει να μελετήσεις ποιος ή ποιοί λαοί εγκαταστάθηκαν ΜΟΝΙΜΑ στη γη του, και όχι ποιοι λαοί την κατέκτησαν (βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/06/blog-post_03.html). 
Τώρα για τους εθνοβόρους που θα σας πουν «μα ζούσαν και άλλοι λαοί παλιά στην Κύπρο όπως και τώρα δεν ζουν μόνο Έλληνες εδώ»… Ο μόνος μη ελληνικός λαός που αποίκισε το νησί ήταν οι Φοίνικες το 840π.Χ. (Βλέπε χάρτη κάτω). Οι Φοίνικες του Κιτίου, που συνεργάζονταν πάντα με τους Πέρσες (όπως οι τούρκοι με τους Βρετανούς τον καιρό της αγγλοκρατίας), άρχισαν σταδιακά να εγκαταλείπουν την Κύπρο όταν αυτή προσαρτήθηκε (311-310π.Χ. μέχρι το 58π.Χ.) στους Έλληνες Μακεδόνες του Πτολεμαίου. Υπολογίζεται πως μέχρι το 200π.Χ. δεν υπήρχε ούτε και ένας Φοίνικας στην Κύπρο, εγκαταστάθηκαν στη μητρόπολή τους, τη Φοινίκη, αφού δεν υπήρχαν πλέον οι Πέρσες στην Κύπρο για να τους προστατεύουν.  Μετά, στα χρόνια της φραγκοκρατίας-ενετοκρατίας, οι δυτικοί έφεραν καθολικούς Λατίνους για να αλλοιώσουν τη δημογραφία του νησιού και να το κάνουν καθολικό. Οι Οθωμανοί πριν να κατακτήσουν το νησί, μας υποσχέθηκαν πως άμα τους βοηθήσουμε να νικήσουν τους Βενετούς στον πόλεμο, θα διώξουν όλους τους καθολικούς από το νησί και θα έμεναν εδώ μόνο Έλληνες ορθόδοξοι και τούρκοι μουσουλμάνοι. Και παράδοξος κράτησαν την υπόσχεση τους και έδιωξαν τους Λατίνους και τους Μαρωνίτες από το νησί (οι μουσουλμάνοι μισούσαν αφάνταστα τους καθολικούς τότε, εξαιτίας των σταυροφοριών). Οι ελάχιστοι καθολικοί που ζουν σήμερα εδώ, τότε δήλωναν πως είναι ελληνορθόδοξοι ή μουσουλμάνοι για να μην τους διώξουν, και μετά επέστρεψαν στον καθολικισμό. Και για αυτούς που αναφέρουν τους τουρκο«κύπριους» καλά κάνουν να διαβάσουν το άρθρο http://spartiatisarthra.blogspot.com/1971/01/blog-post.html
  Επίσης: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ μειονότητες υπάρχουν και σε άλλα κράτη όπως στις αραβικές, αλλά κανένας δεν είπε ποτέ ότι το Ιράκ, το Κουβέιτ, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, η Συρία δεν είναι αραβικές χώρες. Νομίζω αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα για να καταλάβει ο καθένας τι σημαίνει «η Κύπρος είναι ελληνική». Οι αραβικές χώρες δεν είναι ενωμένες σε ένα κράτος που να λέγεται «Αραβία», αλλά ο όρος «αραβικές χώρες» εξακολουθεί να χρησιμοποιήται, επειδή εκεί ζούσαν και ζούν Άραβες (η κάθε χώρα έχει τις μειονότητές της φυσικά). Ενημερωτικά, παλιά ζούσαν άλλα σημιτικά φύλα, Φοίνικες, Φιλισταίοι, Βαβυλώνιοι, Αραμαίοι, Ακκάδες, Ελαμίτες, αρχαίοι Ασσύριοι κ.ά.. Όπως στις αραβικές χώρες η πλειονότητα των κατοίκων ήταν και είναι Άραβες, έτσι και στην Κύπρο η πλειονότητα των κατοίκων ήταν και είναι Έλληνες. Και μάλιστα εκεί, μερικές μειονότητες εγκαταστάθηκαν πριν απο τους Άραβες και δεν ήρθαν σαν κατακτητές όπως οι τούρκοι στην Κύπρο το 1571. Ένα παράδειγμα, στο Ιράκ οι Άραβες είναι 75%, οι Κούρδοι 20%, οι Τουρκομάνοι οι Ασσύριοι και λοιποί 5%. Είπε ποτέ κανείς πως το Ιράκ δεν είναι αραβικό κράτος;;;;;;;; Οι Κούρδοι εγκαταστάθηκαν στο Ιράκ πριν από τους Άραβες και στερούνται βασικών δικαιωμάτων, ενώ εμείς (η ηγεσία μας) θέλουμε λύση με τούρκο πρόεδρο!!! Οι Κούρδοι αποτελούν το 25% του πληθυσμού της Τουρκίας!!! Εκτός του ότι τα δικαιώματά τους είναι σε απάνθρωπο βαθμό περιορισμένα… είπε ποτέ κανείς ότι η Τουρκία δεν είναι Τουρκική;; Οι Κούρδοι είναι Ιρανογενής λαός και εγκαταστάθηκαν στην Ανατολική και Δυτική Μικρά Ασία πολύ πριν από τους Οθωμανούς και τους Σελτζούκους.
Οι Έλληνες στην Κύπρο αποτελούσαν πάντα την πλειονότητα των κατοίκων, αλλα το σημαντικότερο είναι ότι, εγκαταστάθηκαν στο νησί… 30 αιώνες πριν από τους Τούρκους, και ειρηνικά!!!!! 
Πόσα άλλα παραδείγματα-επιχειρήματα να δώσουμε για να απαντήσουμε στους Γραικύλους-Εθνοπροδότες, που προσπαθούν να απαλλαγούν από το ελληνικό
«μικρόβιο» που τους κληροδότησαν οι πρόγονοί τους;;;;;
   Οι πλείστοι Γραικύλοι-Εθνοπροδότες ΑΚΕΛικοί (που αντί να νιώθουν περήφανοι που ανήκουν στο ενδοξότερο έθνος του κόσμου, προσπαθούν να το απαρνηθούν) λένε (τα τελευταία 30-40 χρόνια): «Η Κύπρος δεν μπορεί να θεωρηθεί-αποκληθεί "Ελληνική χώρα" (με την έννοια του χώρου-γης) επειδή σε αυτήν δεν ζουν μόνον Έλληνες». Δηλαδή, οι περιοχές που σήμερα ανήκουν στην (Τρίτη) Ελληνική Δημοκρατία (από το 1947 που πήραμε τα Δωδεκάνησα), πριν να δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό Βασίλειο, είχαν αμιγώς Ελληνικό πληθυσμό;;;;; Ας δούμε τι λένε οι αριθμοί: Σε ΟΛΕΣ τις περιοχές του ελληνισμού υπήρχαν ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Τούρκων, σε αρκετές περιοχές Βούλγαροι, εξελληνισμένοι (μερικώς) Αρβανίτες, Βλάχοι και Σλαβόφωνοι, Εβραίοι, Πομάκοι, Ρομά κ.α. πριν την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923.
Στην Κρήτη το 1821 ζούσαν 50% Έλληνες ορθόδοξοι και 50% μουσουλμάνοι (τούρκοι και λίγοι Έλληνες κρυπτοχριστιανοί). Η Θεσσαλονίκη το 1912 είχε πληθυσμό 247.000 κατοίκους (το 1913 ενώθηκε με το Ελληνικό Βασίλειο): Εβραίοι 125.000,  Έλληνες 60.000  (24%), τούρκοι 40.000, Βουλγαροσκοπιανοί 22.000 (τότε δεν αναγνωρίζετο το σκοπιανό έθνος· η Βουλγαρία ακόμα και σήμερα λέει ότι τα σκοπιανά είναι μια δυτικοβουλγαρική διάλεκτος). Οι ξένοι στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν 18% όπως στην Κύπρο, αλλά 76% !!!  Η Δυτική Θράκη*1 το 1912, δηλαδή  πριν τη Συνθήκη του Νεϊγύ (ανταλλαγή πληθυσμών) είχε πληθυσμό 234.000 κατοίκους: τούρκοι 120.000, Έλληνες 60.000 25.6%, Βούλγαροι 40.000, Πομάκοι 10.000, Λοιποί 4.000. Ο πληθυσμός στο Βιλαέτι Τραπεζούντας (Πόντος) το 1912 ήταν σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο*2 1,444,087 κάτοικοι: Τούρκοι 1.047.889, Έλληνες 351.104 24.31%, Αρμένιοι 45.094. Ακόμη ένα παράδειγμα (υπάρχουν πολλά)… ο Καζάς Δράμας το 1904 είχε πληθυσμό 48.865 κατοίκους:  Τούρκοι 38.380, Ρωμηοί*3 12.730 26%, Βούλγαροι 2.170, Εβραίοι 500, λοιποί 85. Για Ρόδο βλέπε πιο κάτω.  
Ένας στους τρεις κατοίκους (33.33%) της Παλαιάς Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και Κυκλάδες) όταν ιδρύθηκε το πρώτο Ελληνικό Βασίλειο, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (σαν μητρική-πρώτη γλώσσα)!!!!! Βέβαια από τους ομιλούντες την ελληνική γλώσσα (66.66%) ΔΕΝ είχαν όλοι ελληνική καταγωγή. Βλέπε Βίντεο (!!!!!) https://www.youtube.com/watch?v=oEoq7e6mceA&list=PLdT0cLl7se3Tej_kKw6cnhq95djBR1eIW&index=6
Οι κάτοικοι του Ελληνικού Βασιλείου ήταν όλοι Έλληνες;;  
Οι Αρβανίτες, οι Αρουμάνοι, και οι Σλαβόφωνοι (ειδικά οι πρώτοι) παλιά είχαν τεράστιο πληθυσμό, η γλώσσα τους σήμερα είναι υπό εξαφάνιση. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας όμως, ο πληθυσμός των αλλόγλωσσων στον ελλαδικό χώρο, ήτο τεράστιος!
Βλέπε χάρτη με το Αλβανικό Γλωσσικό Οικογενειακό Δέντρο http://3.bp.blogspot.com/.../s1600/800px-Arvanitic.png
Βλέπε Χάρτες με Αλβανικές διαλέκτους https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/Albanian_dialects.svg/709px-Albanian_dialects.svg.png
Ο επόμενος χάρτης είναι σχετικά πρόσφατος. Φυσικά εκεί που λέει ότι ομιλούνται αρβανίτικα (αλβανικά), σλαβικά (σκοπιανά-βουλγαρικά), βλάχικα (αρουμανικά-μεγλενίτικα), τουρκικά και λαντίνο, δεν σημαίνει ότι είναι (παντού) οι γλώσσες της πλειονότητας των κατοίκων  https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10155524_897137630313051_3184792022078734496_n.jpg (!!!) .Τους προηγούμενους αιώνες ομιλούνταν Αρβανίτικα Αλβανικά, σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο (βλέπε χάρτη πιο κάτω).

  Χάρτες Πελοπόννησος http://i1175.photobucket.com/albums/r631/kollaps/Pelopones_ethnic.jpg  /////  Πελοπόννησος-Αττική-Νησιά https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfWRKV6_cMN6y-tEsCIx_8sKJb_pepmJScThfyQD2Oh6P2C3vec1_q9i-Xt1YiLowlYGfoxvjvBN3IwECi4xcHKix_fXIcFhHNi7TAHVZnP-BhXLLdbR5Kyi1zX8erMT37RP4Toy0g7V7h/s1600/arvanites.gif  .Στο εσωτερικό της Χερσονήσου που δεν μιλούσαν την Αρβανίτικη ποικιλία τηςτοσκικής αλβανικής γλώσσας είναι επειδή, οι περιοχές ήσαν εξαιρετικάαραιοκατοικημένες. Τουτέστιν, ούτε ελληνικά ομιλούντο εκεί.
Οι Αλβανοί Αρβανίτες φυσικά είχαν πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό παλιά (1400-1800μ.Χ.) από τους αλβανόφωνους,όπως φαίνονται στους περισσότερους χάρτες. Πολλοί άρχισαν να μιλούν μόνοΕλληνικά από παλιά. Στον επόμενο (σχετικά παλιό) χάρτη, φαίνεται ότι ζούσαν σε μεγαλύτερη έκταση. http://farm2.static.flickr.com/1255/1379858335_4ea1ec30e0.jpg  .Άρχισαν να εγκαθίστανται στον ελλαδικό χώρο μεταξύ 1300 και 1600μ.Χ. Οι περισσότεροι τον 14οαιώνα. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f1/13001350ALBANIANMIGRATIONS.png 
Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/06/blog-post_04.html (όχι τώρα).                          

Εν αντιθέσει με άλλες ελληνικές περιοχές, οι Έλληνες στην Κύπρο ΠΟΤΕ δεν ήσαν μειονότητα στον τόπο τους!!! Ο πληθυσμός του ελληνικού στοιχείου εις την Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης, ήτο πάντα άνω του 80%. Σε μερικές περιόδους της ιστορίας της Κύπρου, ο ελληνικός πληθυσμός του νησιού έφτανε το 99%!!!
Και όπως μας λένε σήμερα οι τουρκο«κύπριοι» δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, ε τότε κύριοι ούτε οι τούρκοι της Θεσσαλονίκης, της Θράκης (που ζούσαν εκεί από το 1400μ.Χ. ενώ στην Κύπρο μετά το 1600μ.Χ. άρχισαν να έρχονται) της Κρήτης και διάφορων άλλων Ελληνικών περιοχών, δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, όμως έφυγαν από αυτά τα εδάφη με την ανταλλαγή πληθυσμών (1923) και οι περιοχές αυτές ενώθηκαν με το Ελληνικό Βασίλειο, επειδή απλούστατα ιστορικά, ήταν ανέκαθεν Ελληνικές περιοχές, όπως και η Κύπρος.
*1 = Βέβαια η βουλγαρική προπαγάνδα ανεβάζει τον πληθυσμό των Βουλγάρων της Δ.Θράκης  στους 87,941, ενώ οι Έλληνες ήταν 28,647! Δηλαδή σύμφωνα με τους Βούλγαρους, οι Έλληνες τότε αποτελούσαν το 12.76% του πληθυσμού της Δ.Θράκης!
*2 = Σύμφωνα όμως με την Επίσημη Οθωμανική απογραφή του 1914, ο πληθυσμός του Βιλαετίου ήταν 1.121.551: Μουσουλμάνοι (κυρίως τούρκοι συν λίγοι Λαζοί και Έλληνες) 921.128, Έλληνες 161.128 (περίπου 14%), Αρμένιοι 38.899 . Οι τούρκοι είναι γνωστοί για την προπαγάνδα τους, δεν σημαίνει όμως πως η απογραφή του Πατριαρχείου είναι 100% σωστή (αμερόληπτη).  
*3 = Χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Ρωμηοί» αντί για Έλληνες, για να εντάξει όλους τους Πατριαρχικούς· ελληνόφωνους, σλαβόφωνους και βλαχόφωνους. Οι Εξαρχικοί θεωρούνταν Βούλγαροι. Δηλαδή οι Έλληνες θα ήταν περίπου 7.000 14.3%. 

   Απαντήσαμε πιο πάνω στην Εθνοπροδοτική ατάκα: «Η Κύπρος δεν είναι Ελληνική, επειδή στο νησί δεν ζουν μόνο Έλληνες».
Να δώσουμε όμως ακόμα τρία παραδείγματα.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αναγνωρίζει 55 εθνότητες. Υπάρχουν όμως και άλλοι λαοί, που δεν αυτοαποκαλούνται Κινέζοι (συνήθως αυτοί ανήκουν σε άλλη θρησκεία).
Στη Ρωσσία υπάρχουν πάνω από 185 εθνότητες!!!
Ακούσατε ποτέ ρε Αριστεροκομμούνια, τον οποιονδήποτε να λέει ότι η Κίνα δεν είναι κινεζική, ή ότι η Ρωσσία δεν είναι Ρωσσική;;;;;;;;;;
Δηλαδή το θέμα είναι ότι οι πατεράδες μας δεν κατάφεραν (δεν μας αφήσαν οι Μεγάλες Δυνάμεις) να ενώσουν το νησί μας με τον εθνικό κορμό;; Αν ενωνόμασταν μετά του υπολοίπου Ελληνισμού, θα λέγατε σήμερα (το σύνθημα «η Κύπρος ανήκει στον λαό της» άρχισε να ακούγεται μετά το ’74) ότι η Κύπρος δεν είναι Ελληνική;;
Η Ρόδος το 1925 είχε πληθυσμό 42.000 κατοίκους (χωρίς τους Ιταλούς κατακτητές). Από αυτούς οι 5.000 ήταν Τούρκοι, οι 14.000 Εβραίοι και οι 23.000 (54.76%) Έλληνες.
Σημείωση: Τα Δωδεκάνησα ενώθηκαν με το Ελληνικό Βασίλειο το 1947.
Μήπως είπε ποτέ κανείς (είτε τότε, είτε σήμερα) ότι τα Δωδεκάνησα δεν ήταν Ελληνικά, και ότι δεν έπρεπε να ενωθούν με το Ελληνικό Βασίλειο;;;;;

Τώρα για τα αρχαία χρόνια, μία από τα ίδια. Σε καμμία περιοχή η δημογραφία-εθνογραφία δεν ήταν 100% ομοιογενής. Ειδικά σε ακριτικές ελληνικές περιοχές που γειτνίαζαν με άλλους λαούς όπως Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Δωδεκάνησα, Ιωνία, Καππαδοκία, Πόντο, Κωνσταντινούπολη, Εφτάνησα, Καραμανία και Αττάλεια. Όπως αυτές οι περιοχές λέμε ήταν και είναι ελληνικές το ίδιο και η Κύπρος, που κράτησε ατόφια και ακραιφνή την ελληνικότητα της πιότερο από άλλες ελληνικές περιοχές, επειδή τα σύνορα της είναι η θάλασσα και δεν δεχόταν κύματα μεταναστών τόσο εύκολα, όπως στην ηπειρωτική Ελλάδα που μετανάστευσαν ΜΟΝΙΜΑ Σλάβοι, Αρβανίτες και βλάχοι.
Η Κύπρος άρχισε να εξελληνίζεται, πολύ πριν απο άλλες ελληνικές περιοχές. Οι πρώτοι Αχαιοί ήρθαν στην Κύπρο το 1400π.Χ. (στη Β.Ήπειρο το 700π.Χ., στη Β.Μακεδονία το 600π.Χ.), αλλά οι περισσότεροι ήρθαν μετά τον Τρωικό πόλεμο, περίπου το 1190π.Χ. Οι Δωριείς έφτασαν το 1100π.Χ. και γενικά η αποίκηση του νησιού από Έλληνες δεν σταμάτησε ποτέ, ειδικά από τους Αρκάδες γι’αυτό και για πολλούς αιώνες (1190π.Χ.-300π.Χ.) μιλούσαμε την αρκαδοκυπριακή (νοτιο-αχαϊκή) διάλεκτο.
Οι ελληνικές πόλεις κτίστηκαν από Αχαιούς (κυρίως) και Δωριείς σε έξι αιώνες 1400-810π.Χ. (οι πλείστες από το 1190π.Χ.-1000π.Χ.). Βασίλεια που κτίστηκαν στην Κύπρο σε αυτούς τους αιώνες: Ο Αγαπήνωρ, βασιλιάς της Τεγέας στην Αρκαδία, ίδρυσε την Πάφο (Παλαίπαφο, δηλαδή τα Κούκλια) κι έκτισε και το ναό της Αφροδίτης. Ο Ακάμας*4 γιος του μεγάλου βασιλιά της Αθήνας Θησέα, ίδρυσε τους Σόλους (Ακαμαντίδα)*5 που διαδέχτηκε μιαν αρχαιότερη, την Αίπεια της όποιας ιδρυτής υπήρξε ο Δημοφών, αδελφός του Ακάμα. Ο εγγονός του Ακάμα Χύτρος, ίδρυσε τους Χύτρους (Κυθρέα). Η Λάπηθος και η Κερύνεια (Κυρήνεια) έχουν ιδρυτές τους ήρωες Κηφέα και Πράξανδρο από την Αχαΐα το 1300π.Χ. (πρίν απο τον Τωικό πόλεμο). Στη Λάπηθο εγκαταστάθηκαν άποικοι από τη Σπάρτη, ενώ στην Κερύνεια, από την ομώνυμη πόλη της Αχαΐας. Το Ιδάλιον (Δάλι) ίδρυσε ο Χαλκάνωρ (γνωστή και η ιστορία με το «ιδού άλιον»), εδώ λατρευόταν η Αθηνά και ο Απόλλων «Άμυκλος» που σχετίζετε με τις Αμύκλες της Λακωνίας. Οι Σικυώνιοι ίδρυσαν το 1220π.Χ. (πρίν τον τρωικό πόλεμο) τους Γόλγους (Αθηαίνου). Το Κούριον ανάγει την ίδρυση του στους Αργείους το 1100π.Χ. περίπου. Η Μόρφου ιδρύθηκε από Σπαρτιάτες (στα μεσαιωνικά χρόνια αποκαλείτο και Θεομόρφου). Τη Σαλαμίνα ίδρυσε ο Τεύκρος, γιος του Τελαμώνα και αδελφός του τρομερού Αίαντα. Και αυτή η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 1100π.Χ. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός των Αχαιών που εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο, ήταν από την Αρκαδία, και αυτό επιβεβαιώνεται και από την νοτιο-αχαϊκή αρκαδοκυπριακή διάλεκτο που μιλιόταν στην Κύπρο τον 12-3π.Χ. αιώνα. Αυτή τη διάλεκτο αντικατέστησε η πανελλήνια Κοινή Ελληνιστική, με τοπικά ιδιώματα φυσικά.
*4 = Ο Ακάμας (ήρωας του Τρωικού πολέμου) έδωσε το όνομα του και στο ομώνυμο ακρωτήρι της Κύπρου. Η Ακαμαντίδα πήρε το όνομα «Σόλοι» όταν κάποτε πέρασε από εκεί ο Σόλων και συνέστησε στον Φιλόκυπρο να ιδρύσει μια νέα πόλη σε περιοχή με καλύτερο κλίμα, όπως κι έγινε. Η νέα πόλη ονομάστηκε "Σόλοι" προς τιμήν του Σόλωνα, ο οποίος έγραψε και τους πρώτους νόμους της.                                                                                                  *5 = Ακαμαντίδα φυλή (κατ’ακριβεια ήταν ένα αχαϊκό-ιωνικό φύλο, κάτι σαν πατριά): Μία από τις δέκα «φυλές» της Αττικής κατά την αρχαιότητα. Απέκτησε την ονομασία της από τον μυθικό ήρωα Ακάμαντα, γιο του Θησέα. Κατείχε πέντε δήμους στο Άστυ, τρεις στα παράλια και πέντε στα μεσόγεια. Απόγονος των Ακαμαντιδών ήταν και ο Περικλής.
Κυκλώπειο τείχος στη χερσόνησο της Μάα, το Παλαιόκαστρο, που χρονολογήθηκε στα 1220 π.Χ. φανερώνει πως ζούσαν Αχαιοί/Μυκηναίοι και πριν τον Τρωικό Πόλεμο. Κυκλώπεια τείχη την ίδια περίοδο, συναντούμε επίσης στην Έγκωμη, στο Κίτιο, και στη Σίντα. Είναι γενικά αποδεχτό από όλους τους ερευνητές, πως Αχαιοί ζούσαν στη Μεγαλόνησο από τον 1400 π.Χ.
Ο Αισχύλος στο «ΠΕΡΣΑΙ» γράφει για τη Σαλαμίνα: «για τη Σαλαμίνα της Κύπρου μιλά, που η μητρόπολη της, δηλαδή η Σαλαμίνα το νησί στην Αττική, είναι η αιτία αυτών των αναστεναγμών (και των δικών μας σήμερα στα γήπεδα από τους εθνοπροδότες Σαλαμιναίους). Γιατί οι Σαλαμίνιοι της Κύπρου είναι απόγονοι αυτών της Αττικής. Λεν δηλαδή πως σαν σφάχτηκε με το ίδιο του το χέρι ο Αίαντας στην Τροία, ο Τεύκρος ο αδελφός του, σαν κατέβηκε στη Σαλαμίνα, την πατρίδα του, δεν έγινε δεκτός από τον πατέρα τους τον Τελαμώνα, παρά διώχτηκε από τη Σαλαμίνα, γιατί δεν εμπόδισε τον αδελφό του να σφαχτή από τον ίδιο τον εαυτό του. Κατέβητε λοιπόν στην Κύπρο και έκτισε την πόλη που ονόμασε ΣΑΛΑΜΙΝΑ, με το όνομα αυτής στην Αττική». Από τον Τεύκρο πήρε το όνομα της η «Αχαιών ακτή» στα βόρεια της Κύπρου όπου πρώτα-πρώτα άραξε τα καράβια του.
   Η Κύπρος άρχισε να εξελληνίζεται πριν 34 αιώνες, τα Ιόνια νησιά πρίν 29-31 αιώνες, η Μίλητος πρίν 31 αιώνες, η Έφεσος πρίν 30 αιώνες, η Ήπειρος πρίν 28 αιώνες, η Β.Ήπειρος πριν 27 αιώνες, ο Πόντος πριν 28 αιώνες, η Θράκη (μόνο το νότιο μέρος) πριν 27 αιώνες, η Νότια Μακεδονία πριν 28 (750π.Χ.) αιώνες, η Κετρική Μακεδονία πριν 27 αιώνες,  η Βόρεια Μακεδονία πριν 26 αιώνες και η Αττάλεια μόλις πριν από 22 αιώνες. Επτάνησα και Κρήτη πριν 34 αιώνες.
Οι πρώτες περιοχές που άρχισαν να εξελληνίζονται ήταν η Νοτιοανατολική Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, πριν από περίπου 37-40 αιώνες (ανάλογα με την περιοχή).




Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ» ΚΑΙ «ΠΑΤΡΙΔΑ» (ΤΟΤΕ)

«Κύπρος: (η), νήσος Ελληνική έναντι του κόλπου της Αλεξανδρέττας.»    (Εύχρηστον Ορθογραφικό και Ερμηνευτικόν Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης, Δημητρίου Κυριακοπούλου -καθηγητού- 1966).

«Ο γνωστός πολιτικός Γλάδτων (William Ewart Gladstone) -παρά την κατοπινή αλλαγή της στάσης του- παρακαλούσε το 1880 τον Δούκα του Γουεστμίνστερ (Hugh Lupus Grosvenor) να του δώσει, πριν το τέλος της ζωής του, την ικανοποίηση να δει τον πληθυσμό της Ελληνικής Κύπρου, μέσο ενός φιλικού διακανονισμού, ενωμένο με τους αδελφούς του, της κυρίως Ελλάδας.»     (Ιστορία της Κύπρου, Μεσαιωνική-Νεότερη).

«Επίστευον τότε (σ.σ. πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) ακραδάντως, ότι η νίκη των Συμμάχων θα συνεπήγετο όχι μόνον την απελευθέρωσιν της Ελλάδος αλλά και την ολοκλήρωσιν της Εθνικής μας ελευθερίας, διά της ενσωματώσεως εις το ελεύθερον Ελληνικόν κράτος της Κύπρου, της Δωδεκανήσου και της Βορείου Ηπείρου, εδαφών τα οποία, ιστορικώς και εθνολογικώς, ανήκουσιν εις την Ελλάδα.»    Απομνημονεύματα Γεώργιου Γρίβα -Διγενή-

«Εξάλλου, την εποχή της εδαφικής επέκτασης της Ελλάδας, δυο τουρκοκρατούμενοι Ελληνικοί ιστορικοί χώροι πέρασαν υπο την αποικιακή διοίκηση δυτικοευρωπαϊκών Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, η Κύπρος καταλήφθηκε απο τους Βρετανούς το 1878 και τα Δωδεκάνησα απο τους Ιταλούς το 1912.»     (Ελληνική Ιστορία -εκδοτική Αθηνών-).
 
Ο Ιωάννης Καποδίστριας διαπραγματεύεται μέχρι πού θα έφταναν τα σύνορα του πρώτου ελληνικού κράτους. «Έτσι, στις 11 Σεπτεμβρίου 1828 με υπόμνημά του «προς τους αντιπροσώπους των τριών Συμμάχων Δυνάμεων»… Για τα νησιά ειδικότερα βρήκε την ευκαιρία κατά την ίδια Διάσκεψη του Πόρου να προσθέσει σε άλλο έγγραφο «Όσον δε περί των νήσων και η ιστορία και τα μνημεία της αρχαιότητος, όλα εν ενί λόγω επιμαρτυρούσιν, ότι η Ρόδος, η Κύπρος και τόσαι άλλαι (νήσοι) είναι της Ελλάδος διαμερίσματα.»     (Ελληνική Ιστορία -εκδοτική Αθηνών-).


«Ο κύριος του σκοπός (κ. Γεωργίου Σιακαλλή) είναι να αποδείξει το Ελληνικόν της νήσου. Εις ημάς τους υπολοίπους Έλληνας το πράγμα φαίνεται περιττόν. Είναι ως να απεδείκνυε τις ότι οι Πελοποννήσιοι είναι Έλληνες».    -Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ-

«Κύπρος: Ένα κομμάτι από την αγαπημένη γη της Ελλάδας είναι το μεγάλο μας νησί η Κύπρος, που βρίσκεται στα ανατολικά της Μεσογείου…»     -Η Νέα Εγκυκλοπαίδεια Του Παιδιού- 1967 Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών.

«Ιδιαίτερα η Πατρίδα μας κάτω από την αντάρτικη δράση των Κομμουνιστών, με ματωμένο το μέτωπο αγωνίζεται για να διασώσει την Μακεδονία από τα χέρια των Βουλγάρων που νομίζουν ότι είναι δυνατόν να πάρουν την Θεσσαλονίκη. Τότε μόνον θα γίνει αυτό, όταν πτώματα τα κορμιά μας τα πατήσουν». Πατρίδα μας αποκαλεί την Ελλάδα, άσχετα με το ότι η Κύπρος δεν ανήκε στο ελληνικό κράτος, τότε για τους Έλληνες Κυπρίους, η Κύπρος ήτο κομμάτι της Ελλάδος. «Εμπρός, λοιπόν, ακρίτες των Εθνικών μας επάλξεων. Ας της δώσουμε το καθετί. Και την ζωή μας ακόμα. Γιατί αν πραγματικά μια φορά κανείς πεθαίνει, το να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα, θεία είναι η δάφνη».    -ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΤΣΗΣ-  (Θεσσαλονίκη 1946)

«Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»
 -ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ-     


Ελλάς είναι: «πάσαι αι υπό Ελλήνων κατοικούμεναι χώραι»  -ΗΡΟΔΟΤΟΣ-  
 
 Το 75% του ελληνικού πληθυσμού ζούσε εκτός του πρώτου Ελληνικού Κράτους!!! Ο Καποδίστριας όμως δεν δίστασε να ζητήσει απομακρυσμένες ελληνικές περιοχές που εξακολουθούσαν να ήταν τουρκοκρατούμενες, επειδή είχαν (και έχουν) ελληνική ιστορία. Αντίθετα σήμερα οι γραικύλοι πολιτικάντηδες μας, όταν διαπραγματεύονται το κυπριακό, το μακεδονικό, τη Θράκη και το Αιγαίο, ποτέ δεν αναφέρονται στην ελληνική ιστορία αυτών των εδαφών. 
Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω, δεν είχαν να κάνουν με πολιτική προπαγάνδα. Είναι απλά τα γραφόμενα μιας αναμφισβήτητης ιστορικής αλήθειας. Αντίθετα, πολιτική προπαγάνδα κάνουν αυτοί που σήμερα αποφεύγουν να μιλήσουν για την ελληνικότητα της Κύπρου. Το λεξικό του Κυριακοπούλου γράφτηκε το 1966. Αν κάποιος σήμερα γράψει σε ένα λεξικό (ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ) ότι η Κύπρος είναι ελληνική, θα τον αποκαλέσουν εθνικιστή και φασίστα!
Είδαμε πολλές φορές στα γήπεδα πανό που έλεγαν, η Κύπρος, η Μακεδονία, η Β.Ήπειρος, ο Πόντος, η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική. Οι πολιτικοί μετά να τα σχολιάζουν και να λένε πως, δεν πρέπει να παίρνουμε πανό πολιτικού περιεχομένου. Μα εδώ είναι που κάνουν το τραγικό λάθος, δεν έχει να κάνει με την πολιτική, είναι μια τεκμηριωμένη ιστορική πραγματικότητα! 

 Υ.Γ. 1 Στάνλεϋ Κάσσον (Stanley Casson, 1899-1944), Άγγλος αρχαιολόγος-ιστορικός, μελετητής ελληνικών σπουδών. Από το έργο του στα Oxford Pamphlets που το επιγραφεί «Greece»...
«Έχει μεταβληθεί σημαντικά ο φυλετικός τύπος των κατοίκων της Ηπειρωτικής Ελλάδας από τις συνεχείς μεταναστεύεις, που άρχισαν από τα πρώτα μεσαιωνικά χρόνια, Σλάβων, Αρβανιτών (Αλβανών) και Βλάχων (Αρουμάνων)), οι οποίοι ακόμα εξελληνίζονται. Πιο κοντά στους αρχαίους Έλληνες είναι οι Κύπριοι και αυτό φαίνεται και από τη διάλεκτο τους που είναι πολύ πιο κοντά στην Καθαρεύουσα και επομένως στα Αρχαία Ελληνικά της αττικής-ιωνικής διαλέκτου, της κλασσικής περιόδου, απ’ότι η Κοινή Νέα Ελληνική (δημοτική). Τον 19ο αιώνα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, το 55% των τοπωνυμίων δεν είχαν ελληνικό όνομα!!! Σήμερα το 20% των τοπωνυμίων στην κυρίως Ελλάδα έχει μη ελληνικό Αυτό οφείλεται στην εθνική επιχείρηση εξελληνισμού των τοπωνυμίων (1832-1970). Στην Κύπρο μόνο το 10% των τοπωνυμίων δεν έχουν ελληνικό όνομα, και μερικά που έχουν μη ελληνικό όνομα, πάλι οι Έλληνες τους έδωσαν το όνομα. Η Κύπρος κράτησε ακραιφνή την ελληνικότητά της, επειδή τα σύνορα της είναι η θάλασσα και δεν δεχόταν κύματα μεταναστών. Οι Κύπριοι μπορούν να καυχιόνται μιαν απευθείας καταγωγή από τις φλέβες των Αχαιών και των Δωριέων».

Υ.Γ. 2 Το 76% των επιθέτων που έχουν οι Ελλαδίτες είναι ξένα (τουρκικά, αλβανικά, σλαβικά, εβραϊκά και λατινογενή), είτε προς το πρώτο συνθετικό π.χ. το πρόθυμα καρα-, και το αρβανίτικο çanavar (τζαναβάρ/ας) και η σύντομη μορφή çavar (τζαβάρ/ας) που στα γκέκικα αλβανικά σημαίνει «παλικάρι» και στα τουρκικά «τέρας», είτε προς τα επιθήματα: -τζής και -τσής (δηλώνουν επάγγελμα), -όγλου (ο γιος του), -λής (από, αντίστοιχο των ελληνικών -της και -ιώτης), -άτος (ιταλικό, πολύ συνηθισμένο στην περιφέρεια Βένετο). Φαντάσου να σε λένε Αρναούτογλου! Γρήγορη δεν έχω τίποτε εναντίον σου.  Αντίθετα, στην Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης το 75% των επιθέτων είναι ελληνικά και τελειώνουν συνήθως σε ού (τα «ου» είναι του παππού), σε -της και -ιώτης (π.χ. Μορφίτης, Δρουσιώτης) ενώ υπάρχουν και πολλά ποντιακά-αρχαιοελληνικά -ίδης και -άδης, όπως επίσης και τα πελοποννησιακά (πλέον πανελλήνια), Παπαδόπουλος. Πολύ συνηθισμένα επίθετα στην Κύπρο είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ: Γεωργίου, Ανδρέου, Δημητρίου, Στεφάνου, Αλεξάνδρου, Παναγιώτου, Νικολάου, Χρίστου (ή Χρήστου), Χριστοδούλου, Χαραλάμπους, Δωροθέου, Θεοδώρου, Θεοδότου, Ελευθερίου, Ευαγόρου κλπ.

Υ.Γ. 3
Περιγραφή αρχαίων Σπαρτιατών και Αθηναίων (κατά μέσο όρο). Ηλιοκαμένο χρώμα οι άντρες, μέτριο ανάστημα, καστανό σκούρο μαλλί, καστανά-μελί μάτια, κυματιστά μαλλιά και αθλητικό κορμί. -ΗΡΟΔΟΤΟΣ-  Αυτή η περιγραφή ταιριάζει 100% σε Έλληνα Κύπριο και όχι σε Ελλαδίτη (σίγουρα όχι σε Βορειοελλαδίτη).
Υπήρχαν καστανόξανθοι και (ελαχιστότατοι) ξανθοί αρχαίοι Έλληνες, αλλά ήταν μια μικρή μειονότητα. Η λέξη «ξανθός» έχει γλωσσική συγγένεια με τη λέξη «ξένος».    

Απόσπασμα από άρθρο: Τουρκική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης το 1913, έγραψε (δημοσιεύτηκε από τον τοπικό τύπο): «ΌΛΑ τα κτίρια φέρουσι κυανόλευκον βαφήν. Εάν εξηρτάτο εξ αυτών (των Ελλήνων), θα έβαφον με κυανόλευκον χρώμα και όλα τα δένδρα της νήσου»!!!!!!!!!! Τόσο μεγάλη ήταν τότε η λατρεία ΟΛΩΝ των Ελλήνων Κυπρίων για τη Γαλανόλευκη, το εθνικό μας σύμβολο. Τα δισέγγονα αυτών των Περήφανων Ελλήνων είναι που άρχισαν να λένε την Εθνοπροδοτική-Γραικύλικη, μα κυρίως, κωμικοτραγικά ανιστόρητη ατάκα, «η Κύπρος δεν είναι Ελληνική»!!!

Υ.Γ. 4  Γράφτηκαν δεκάδες χιλιάδες ιστορικά βιβλία από τον καιρό του Ομήρου και του Ηροδότου (Πατέρα της Ιστορίας) μέχρι σήμερα. Δεν γράφτηκε ποτέ στην ιστορία τούτου του πλανήτη βιβλίο που να λέει πως οι Κύπριοι δεν είναι εθνοτικά Έλληνες!!! Δεν υπάρχει Εθνολόγος που να λέει πως οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες. 

Η Κύπρος είναι τόσο Ελληνική, όσο και ο Παρθενώνας!!!!! 


 


«ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΕΔΩ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 600π.Χ.-330π.Χ. ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΗΛΕΓΧΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ.





800π.Χ. Βασίλεια της Κύπρου

1. Paphos, Πάφος (Greek)
2. Salamis, Σαλαμίς (Greek)
3. Soloi, Σόλοι (Greek)
4. Kourion, Κούριον (Greek)
5. Chytroi, Χῦτροι (Greek)
6. Kition, Κίτιον (Graeco-Phoenician)
7. Amathus, Ἀμαθούς (Graeco-
«Eteocypriot»)*
8. Idalion, Ἰδάλιον (Greek)
9. Ledrai, Λῆδραι (Greek)
10. Tamassos, Ταμασσός (Greek)
11. Kyrenia, Κυρηνεία (Greek)
12. Lapethos, Λάπηθος (Greek)
13. Marion, Μάριον (Greek)
 
* = Σημείωση: Και οι έξι βασιλιάδες της Αμαθούντας ήταν Έλληνες. 1) Πύρρος  2) Ζώτιμος  3) Λύσανδρος  4) Επίπαλος  5) Ανδροκλής  6) Ροίκος. 
Βλέπε  http://spartiatisarthra.blogspot.com/.../blog-post_04.html

Υπήρχαν και άλλα μικρότερα Ελληνικά βασίλεια. Στον χάρτη δεν απεικονίζεται η Μόρφου και η Κερύνεια (η δεύτερη όμως αναφέρεται), που ήταν σημαντικα Ελληνικα βασίλεια.
Η Μόρφου ιδρύθηκε από τους Σπαρτιάτες που έφεραν και τη λατρεία της Αφροδίτης, όπως ο Αγαπήνωρ στην Πάφο. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι της Κύπρου και κατά τον μεσαίωνα η πόλη αναφαίρετο ως Μόρφου και ως Θεομόρφου.
Η Κερύνεια αποικήθηκε από τους Αχαιούς από τα προϊστορικά χρόνια (1300π.Χ.). Σύμφωνα με τη μυθιστορία η Κερύνεια (και η Λάπηθος) ιδρύθηκε από τους Αχαιούς, Κηφέα και Πράξανδρο που κατέληξαν εκεί όταν επέστρεφαν στη πατρίδα τους από τον Τρωικό πόλεμο. Οι ήρωες έδωσαν στη νέα πόλη το όνομα της πόλης τους της Κερύνειας που βρίσκεται στην Αχαΐα.

Οι Φοίνικες του Κιτίου, που συνεργάζονταν πάντα με τους Πέρσες (όπως οι τούρκοι με τους Βρεττανούς τον καιρό της αγγλοκρατίας), άρχισαν σταδιακά να εγκαταλείπουν την Κύπρο όταν αυτή προσαρτήθηκε (311-310π.Χ. μέχρι το 58π.Χ.) στους Έλληνες Μακεδόνες του Πτολεμαίου. Υπολογίζεται πως μέχρι το 200π.Χ. δεν υπήρχε ούτε και ένας Φοίνικας στην Κύπρο, εγκαταστάθηκαν στη μητρόπολη τους, τη Φοινίκη, αφού δεν υπήρχαν πλέον οι Πέρσες στην Κύπρο για να τους προστατεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: