Άρθρο (1) ΜΑΣ ΝΟΘΕΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ;

Η συζήτηση για το αν οι Έλληνες Κύπριοι είναι ένας γνήσιος λαός, απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, με οδήγησε στη μελέτη της εθνολογίας απο το 1999.
Ένα πολύ σοβαρό θέμα που θίγουν οι αφελείς, οι αδαείς, οι ανιστόρητοι, οι ημιμαθείς και οι Εθνοπροδότες που διάβασαν λίγη ιστορία και αρχίζουν να αγορεύουν και να παίζουν τους ειδικούς, είναι οι κατακτητές της Κύπρου. Κάποια εθνοβόρα Ε/κ στοιχειά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αμάθεια του κόσμου και να τους πείσουν ότι είμεθα μια πανσπερμία λαών. Αυτοί οι γραικύλοι προτιμούν το, «παρά Έλληνες καλύτερα μπάσταρδοι». Αναφορά κάνουν επίσης και για τους λεγόμενους «Ετεοκύπριους» (βλέπε σχετικό άρθρο http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/06/blog-post_04.html). Χρησιμοποιούν αυτά τα δύο κεφάλαια για να μας απαλλάξουν από το Ελληνικό «μικρόβιο». Όχι πως στο μέλλον θα έχει σημασία αφού με την παγκοσμιοποίηση και τις μεταναστεύσεις το ότι είμαστε Έλληνες θα φαίνεται μόνο από την πολιτισμική μας κληρονομιά (γλώσσα, θρησκεία, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, νοοτροπία) όπως σήμερα στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία θεωρούν μαύρους, κίτρινους, κόκκινους, μωβ με ροζ βούλες, τους πάντες, εθνοτικά Εγγλέζους-Γάλλους-Ολλανδούς.
  Το πρόβλημα είναι ότι έχουν καταντήσει τους αριστεροκομμουνιστές να μην θέλουν να είναι Έλληνες. Ότι μα ότι και να τους πεις και όσες πηγές και αν τους δείξεις, τα ίδια θα λένε. Υπάρχει και εκείνο το αμερικάνικο ρητό «you believe what you want to believe).
Τους λες και τους αποδεικνύεις ότι γράφτηκαν χιλιάδες ιστορικά βιβλία από τον καιρό του Ομήρου και του Ηροδότου (Πατέρα της Ιστορίας) μέχρι σήμερα. Δεν γράφτηκε ποτέ στην ιστορία τούτου του πλανήτη βιβλίο που να λέει πως οι Κύπριοι δεν είναι εθνοτικά Έλληνες!!! Δεν υπάρχει Εθνολόγος που να λέει πως οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες.
Δεν αλλάζει απολύτως τίποτε.

Αστικοί μύθοι: Από τη Χαμένη Ατλαντίδα μέχρι και τα Πιτ Μπουλ.
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο το αντικείμενο το οποίο έχουν σπουδάσει. Ελάχιστοι έχουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Αρκετοί άνθρωποι έχουν κάποιος ιστορικές στοιχειώδεις γνώσεις, αλλά ελάχιστοι ξέρουν Εθνολογία.
1) Η Χαμένη Ατλαντίδα σύμφωνα με τους πλείστους μελετητές είναι ένα φανταστικό γεγονός. Ίσως μια ηθοπλασία του Πλάτωνα, εμπνευσμένη από τη διάλυση του πανίσχυρου Μινωικού Πολιτισμού. 2) Ο Παναγής Κουταλιανός σύμφωνα με τα πιστεύω των παλιών στραγγάλισε μια τίγρη. Ούτε δέκα άντρες δεν μπορούν να σκοτώσουν μια ενήλικη τίγρη. Βασικά και 100 να είναι, θα φοβηθούν να πλησιάσουν μια τίγρη χωρίς να έχουν κάτι στα χέρια τους. 3) Τα Ντόπερμαν όταν γίνουν οκτώ χρονών τρελαίνονται και επιτίθενται στον ιδιοκτήτη τους. Σκεφτείτε πόσο αφελείς είναι κάποιοι άνθρωποι. Αν αυτό ήταν έστω εν μέρει αληθινό, κάθε μέρα θα ακούγαμε στις ειδήσεις για τέτοιες επιθέσεις. 4) Τα Πιτ Μπουλ μπορούν να κρατηθούν με τη μασέλα τους από ένα αντικείμενο για πολλές ώρες (μέχρι και 48 ώρες λένε!!!). Η μασέλα τους κλειδώνει. Είναι πάρα πολύ άγρια και επικίνδυνα σκυλιά. Δεν θα κάτσουμε να αποδείξουμε το αντίθετο επειδή θα μας πάρει ώρα. Απλά ρωτήστε ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας και θα καταλάβετε για τι μεγάλες λαφαζανιές (μπούρδες) μιλούμε. 5) Το Βέρικο προέρχεται από το αγγλικό Very Good, αφού όταν το πρωτοδοκίμασαν οι Άγγλοι τους άρεσε πολύ. Η πλειοψηφία των Ελλήνων Κυπρίων πιστεύει αυτήν την παρετυμολογία. Η λέξη προέρχεται από το ιταλικό Vero = Γνήσιο. 6) Η λέξη Τσαέρα προέρχεται από το αγγλικό Chair. Ίσως το 99% να πιστεύει τούτην την παρετυμολογία των «λεξικογράφων» (συνήθως αριστεροκομμουνιστών) του καφενέ. Η λέξη προέρχεται από το παλαιό γαλλικό Chaiere.
Αντιλαμβάνεστε ότι πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων πιστεύουν κάτι που επαναλαμβάνεται, και λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την αλήθεια.
 Από τον καιρό που οι Έλληνες της Κύπρου άρχισαν να θέλουν να είναι εθνοτικά «Κύπριοι» (λες και μπορούμε να επιλέξουμε σε πιο Έθνος ανήκουμε) τα τελευταία 40 περίπου χρόνια, ακούγεται όλο και πιο συχνά ότι καταγόμαστε όχι μόνο από τους αρχαίους Έλληνες, αλλά και από τους κατακτητές. «Καταγόμαστεν που σίλιους θκυο λαούς».  Εθνολόγοι μου εσείς!

Διαβάστε καλά και να θυμάστε... οι κατακτημένοι αν νοθεύονται μια φορά, οι κατακτητές νοθεύονται 100, από τις χιλιάδες δούλους που έπαιρναν στις αυτοκρατορίες τους. Καταρχήν όλες οι περιοχές τις Ευρώπης άλλαζαν «χέρια» κάθε λίγο. Αν δείτε χάρτες της Ευρώπης μέχρι τον Β’Παγκόσμιο πόλεμο, τα σύνορα της ήταν σαν ένα βίντεο παιχνίδι που άλλαζαν συνέχεια. Εσείς νομίζετε πως μόνο η Κύπρος κατακτήθηκε;;;;;
Η κλασσική κουβέντα ενός μέσου Κυπραίου που τόσο πολύ έχω σιχαθεί (και που ήτο και ο λόγος που άρχισα να μελετώ Εθνολογία από το 1999), «επεράσαν τόσοι λαοί που πάνω μας» τάχα πως γίνεται να είμεθα γνήσιοι Έλληνες.
Μερικοί πρέπει να διαβάσουν αυτούς τους αριθμούς πριν να ανοίξουν το στόμα τους και μπει καμμιά μύγα μέσα. Η αυτοκρατορία των Ομμεϋαδών (αραβικό χαλιφάτο) κατείχε εδάφη από 44 χώρες (όπως είναι σήμερα τα σύνορα των κρατών), η Ρωμαϊκή από 51 χώρες, η Οθωμανική (το 1595μ.Χ.) από 45 χώρες με έκταση 19,900,000 km2, η Μογγολική το 1279 μ.Χ. είχε έκταση 24,000,000 km2, πληθυσμό 110,000 εκατομμύρια, δηλαδή 25,6% του τότε παγκόσμιου πληθυσμού. Η Βρεττανική αυτοκρατορία το 1922 είχε υπό την κατοχή της 78 χώρες, έκταση 33.700.000 km2, δηλαδή 50 φορές μεγαλύτερη από τη Γαλλία που είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, και 22.63% της παγκόσμιας έκτασης. Ο πληθυσμός της ήταν 500 εκατομμύρια (περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο με τα σημερινά δεδομένα) και 20% του τότε παγκόσμιου πληθυσμού.
Τελικά μόνο η Κύπρος κατακτήθηκε από πολλούς λαούς.
ΟΜΩΣ, ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΠΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΡΙΖΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΓΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ. ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ (ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ).

Επίσης ένας Έλληνας Κύπριος που μισοδιαβάζει την ιστορία της Κύπρου, αρχίζει να παπαγαλίζει πως μας κατέκτησαν πάρα πολλοί λαοί, και αρχίζει να τους κατονομάζει, χωρίς να γνωρίζει πως οι Ασσύριοι βρίσκονταν στην Κύπρο μόνο για 4 χρόνια, ενώ οι Αιγύπτιοι μόνο για 15 χρόνια. Αμ' το άλλο… μέσα στους κατακτητές συμπεριλαμβάνουν και τους Πτολεμαίους επειδή νομίζουν ότι ήταν ένας ξένος λαός, δεν γνωρίζουν ότι οι Πτολεμαίοι ήταν ομοεθνείς μας, Έλληνες Μακεδόνες και φυσικά δεν ήταν κατακτητές, αλλά ελευθερωτές. 
Το ότι η γλώσσα των κατακτημένων λαών επηρεάστηκε από τους κατακτητές, σε καμμία των περιπτώσεων δεν σημαίνει ότι αλλοιώθηκε και ο εθνοφυλετικός ιστός των κατακτημένων. Παλιά δεν υπήρχε μια διεθνής γλώσσα όπως είναι σήμερα τα αγγλικά (lingua franca), για να επικοινωνούν οι λαοί μεταξύ τους. Έπρεπε να μάθει ο ένας λίγο-πολύ τη γλώσσα του άλλου. Η Ελληνική γλώσσα (κοινή ελληνιστική) ήταν η διεθνής στα ελληνιστικά και τα ρωμαϊκά χρόνια, αλλά μόνο οι μορφωμένοι τη γνώριζαν. Βλέπε μέρος Β του άρθρου http://spartiatisarthra.blogspot.com/2012/01/cypriot-greek.html

Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας το 2009 συμπέρανε ότι το DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων ανήκει στην Καυκάσια Φυλή («Λευκή») κατά 99.5%!!! Οι Οθωμανοί και οι Σελτζούκοι ήταν Ασιατικά Τουρκομογγολικά φύλα (πριν να σμίξουν με Βορειο-ιρανικά, Μικρασιατικά και Βαλκανικά φύλα) όπως εξακολουθεί να είναι και η γλώσσα τους Αλταϊκή Τουρκομογγολική.
Οι Τούρκοι κατέκτησαν Ελληνικές περιοχές (ανάλογα) από 350 μέχρι 500 χρόνια. Τη δε Καππαδοκία 900 χρόνια! Την Κύπρο 307, την Κρήτη περίπου 240 (ανάλογα με την περιοχή), Τα Εφτάνησα μερικά χρονάκια ενώ στην Κέρκυρα και τη Μάνη δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους.
Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης δήλωσε για την Ασιατική Τουρκομογγολοκή επιρροή «Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο (μογγολική υπογραφή) και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες είναι Καυκάσια Φυλή».
Η ταυτότητα της έρευνας.
Συμμετείχαν επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών (από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα). Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου»…
Η έρευνα δεν έγινε μόνο για τους Έλληνες, αφορούσε και άλλους λαούς. 

Η Κύπρος ουδέποτε ήτο πολυπολιτισμική όπως μας λένε μερικοί Εθνοπροδότες τηλεκατευθυνόμενοι ακαδημαϊκοί. Ο γηγενής Ελληνικός πληθυσμός της ήτο πάντα πάνω από 85%, όποια αυτοκρατορία και αν ήλεγχε το νησί. 
Ο μόνος μη Ελληνικός λαός που αποίκισε το νησί ήταν οι Φοίνικες το 840π.Χ.  Καταρχάς να αναφέρουμε πως από τα 13 Βασίλεια της Κύπρου που υπήρχαν το 800π.Χ. (Βλέπε Χάρτη), οι Φοίνικες ζούσαν… στο μισό (1/26)! Οι μεγαλύτερες και ισχυρότερες πόλεις ήσαν η Σαλαμίνα και η Πάφος. Με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να υπολογίσουμε πως ο πληθυσμός τους ήταν τουλάχιστον 20-30 φορές μικρότερος από αυτόν τον Ελλήνων! Αν τότε ο πληθυσμός των Ελλήνων ήταν 50.000, των Φοινίκων ήταν 1.660-2.500. Οι Φοίνικες του Κιτίου, που συνεργάζονταν πάντα με τους Πέρσες (όπως οι τούρκοι με τους Βρεττανούς τον καιρό της αγγλοκρατίας), άρχισαν σταδιακά να εγκαταλείπουν την Κύπρο όταν αυτή προσαρτήθηκε (311-310π.Χ. μέχρι το 58π.Χ.) στους Έλληνες Μακεδόνες του Πτολεμαίου. Υπολογίζεται πως μέχρι το 200π.Χ. δεν υπήρχε ούτε και ένας Φοίνικας στην Κύπρο, εγκαταστάθηκαν στη μητρόπολή τους, τη Φοινίκη, αφού δεν υπήρχαν πλέον οι Πέρσες στην Κύπρο για να τους προστατεύουν. Μετά, στα χρόνια της φραγκοκρατίας-ενετοκρατίας, οι Δυτικοί έφεραν Καθολικούς Λατίνους για να αλλοιώσουν τη δημογραφία του νησιού και να το κάνουν Ρωμαιοκαθολικό. Οι Οθωμανοί πριν να κατακτήσουν το νησί μας, μας  υποσχέθηκαν πως άμα τους βοηθήσουμε να νικήσουν τους Βενετούς στον πόλεμο, θα διώξουν όλους τους Καθολικούς από το νησί, και θα έμεναν εδώ μόνο Έλληνες Ορθόδοξοι και Τούρκοι Μουσουλμάνοι. «Την 1η Αυγούστου 1571 έπεσε και η Αμμόχωστος και ουσιαστικά οι Τούρκοι παίρνουν ολόκληρο το νησί από τους Βενετούς. Η συμφωνία για την παράδοση του νησιού προέβλεπε: α) να μεταφερθούν με τουρκικά πλοία στην Κρήτη (που τότε ήταν βενετοκρατούμενη) οι Βενετοί αξιωματικοί και στρατιώτες, μαζί με τις οικογένειες, τον οπλισμό και τις αποσκευές τους και β) να παραμείνουν όσοι από τους Έλληνες κατοίκους ήθελαν, με την εγγύηση ότι θα γινόταν απόλυτα σεβαστή η ελευθερία, η τιμή (γυναίκες) και η θρησκεία τους.»  Βιβλίο Ιστορία της Κύπρου Μεσαιωνική-Νεότερη. Και παραδόξως κράτησαν την υπόσχεσή τους και εξαφάνισαν τους Λατίνους και τους Μαρωνίτες από το νησί (οι Μουσουλμάνοι μισούσαν αφάνταστα τους Καθολικούς τότε, εξαιτίας των σταυροφοριών). Οι ελάχιστοι Καθολικοί που ζουν σήμερα εδώ, τότε δήλωναν πως είναι Ελληνορθόδοξοι ή Μουσουλμάνοι για να μην τους διώξουν, και μετά επέστρεψαν στον Καθολικισμό. Οι κατακτητές έβαζαν ένα όριο στην καταπίεση. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι φόροι υποτέλειας, να υπάρχει τάξη στην αυτοκρατορία τους, και να ελέγχουν μια περιοχή στρατηγικής σημασίας. Θυμηθείτε την Pax Romana.  «Μόνιμος στόχος των Φράγκων ήταν η απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ, δεν τους ενδιέφερε η Κύπρος», Βιβλίο Ιστορία της Κύπρου Μεσαιωνική-Νεότερη. Φανταστείτε μια χώρα που κατέχει άλλες 30, να καταπιέζει τους κατακτημένους, τότε θα εξεγείροντο όλες οι χώρες και θα έχαναν τα πάντα. Οι Πέρσες για παράδειγμα μας άφηναν μιας μορφής αυτονομία, π.χ. να έχουμε δικό μας βασιλιά. Οι Έλληνες Κύπριοι λένε την ίδια ατάκα χρησιμοποιώντας πάντα τις ίδιες λέξεις «επεράσαν τόσοι λαοί που πάνω μας». Ο κόσμος νομίζει ότι παλιά ήμασταν αλυσοδεμένοι σκλάβοι και μας μαστίγωναν οι κατακτητές για να κάμνουμε καταναγκαστικές εργασίες. Πολύ Hollywood βλέπουν και δεν διαβάζουν καθόλου ιστορία. Ρωτήστε τους γηραιότερους αν ήταν δούλοι τον καιρό τις αγγλοκρατίας. Υπάρχει μια ιστορία με έναν Αιγύπτιο ναυτικό, τον Ψαμμίτιχο, ο οποίος συνάντησε στη Ρόδο Σπαρτιάτες και προσπάθησε να τους πείσει να παραδοθούν στους Πέρσες. Τους είπε: «η πατρίδα μου είναι περσοκρατούμενη. Δείτε όμως εμένα, δείτε τα ρούχα μου (ήταν λένε, πάνω από έξι πόδια ψηλός και φορούσε μια περικεφαλαία σε χρώμα χρυσαφί, στολισμένη με τα χοντρά ασημένια φτερά ενός γρύπα). Σας μοιάζω για σκλάβος; Ναι, θα πληρώνετε φόρους στον Μέγα Βασιλέα, αλλά θα είστε ελεύθεροι άνθρωποι. Όχι μόνο οι Λακεδαιμόνιοι, όλοι οι Έλληνες θα είστε ελεύθεροι, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μου είναι ελεύθεροι». «Οι Φράγκοι βασιλιάδες δεν ήθελαν να καταπιέσουν το ντόπιο Ελληνικό στοιχείο, γιατί πάνω σ’αυτό στηρίζονταν οικονομικά» βιβλίο Ιστορία της Κύπρου Μεσαιωνική-Νεότερη. Κανένας λαός που ήλεγχε την Κύπρο δεν πολέμησε με τους Έλληνες γηγενείς για να κατακτήσει το νησί. Δεν μιλώ φυσικά για τις περιστασιακές εξεγέρσεις. Οι τούρκοι για να κατακτήσουν την Κύπρο, πολέμησαν με τους Βενετούς, όχι με εμάς.

Δυστυχώς τέτοια συζήτηση συνήθως οδηγείται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, γιατί γίνεται πολύς λόγος για τους βιασμούς. Πόσοι έχετε διαβάσει (όχι ακούσει) για βιασμούς στην ιστορία της Κύπρου (με εξαίρεση μεμονωμένα περιστατικά το ’74); Είναι φαντασιώσεις των πονηρών-ανιστόρητων, αφελέστατων μυαλών. Διάβασα τόσα βιβλία και οι μόνοι βιασμοί που αναφέρονται είναι στην εισβολή της Ιαπωνίας στην Κίνα. Βιασμοί γίνονταν ενίοτε όταν έμπαινε ένας στρατός σε μια χώρα και γενικά μόνο όταν επικρατούσε πολεμική σύρραξη, όχι εν καιρό ειρήνης. Η Κύπρος ως γνωστών δεν αντιστάθηκε ποτέ σε κάποια αυτοκρατορία, (άλλο η επανάσταση του Ευαγόρα που έγινε μόλις άρχισε η ιωνική επανάσταση και η εξέγερση του Ονήσιλου). Ακόμα και σε περίπτωση βιασμού, οι πιθανότητες να μείνει έγκυος μια κοπέλα -και να ζήσει το μωρό- ήταν 5% στους προηγούμενους αιώνες (για όσους ξέρουν από βιολογία). Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις γυναικών που προσπαθούν για χρόνια να αποκτήσουν ένα μωρό και δεν τα καταφέρνουν, παρόλο που η ιατρική βελτιώθηκε τα μέγιστα. Εν πάσει περιπτώσει, αυτά είναι βλακείες που ρίχνουν πολύ το επίπεδο τέτοιας συζήτησης, οπόταν δεν θα συνεχίσω αυτό το θέμα.

Όλες οι αυτοκρατορίες Ακκαδική, Περσική, Ρωμαϊκή, Μογγολική, Βυζαντινή, Οθωμανική, είχαν έκταση 20,000,000 km2 - 34,000,000 km2. Μιλούμε για εκτάσεις μεγαλύτερες ολόκληρης της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Εμείς πάλι νομίζουμε πως ότι γίνεται στην Κύπρο είναι κυπριακό φαινόμενο. Δεν καταλαβαίνουμε πως σχεδόν όλες οι χώρες άλλαζαν συνέχεια «χέρια». Οι κατακτητές όμως δεν αλλάζουν τον εθνογραφικό χαρακτήρα ενός τόπου. Οι Ρώσοι ήταν κατακτημένοι από τους Μογγόλους 300 χρόνια. Μοιάζει κανένας Ρώσος με Μόγγολο σήμερα (στην Ευρωπαϊκή Ρωσία);; Όλες οι αφρικανικές χώρες κατακτήθηκαν από τους Ευρωπαίους. Μοιάζουν οι Αφρικανοί με τους Ευρωπαίους σήμερα;; «Κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, απαγορεύοταν οι μεικτοί γάμοι μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων επί ποινή θανάτου». Ελληνική Ιστορία -Εκδοτική Αθηνών-  Φυσικά υπήρξαν Έλληνες από όλες τις περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που εξισλαμίστηκαν και παντρεύτηκαν με τούρκους (ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ), αυτό δείχνει ότι αλλοιώθηκε ο τούρκικος εθνοφυλετικός ιστός, και όχι ο δικός μας. Οι τούρκοι επεδίωκαν οι Γκιαούρηδες (άπιστοι) να γίνουν Μουσουλμάνοι, αλλά απαγορευόταν επί ποινή θανάτου ο Μουσουλμάνος να αλλάξει θρησκεία.

Πρέπει να καταλάβετε πολύ καλά και να το εμπεδώσετε πως άλλο άποικος και άλλο κατακτητής. Οι Φράγκοι, οι Βενετοί, οι τούρκοι, οι Εγγλέζοι, γενικά όσοι μας κατέκτησαν ήλθαν, είδαν και απήλθαν. Δεν έμειναν για πάντα στο νησί. Οι λίγοι τούρκοι που έμειναν ήταν επειδή η τουρκία είναι κοντά στην Κύπρo, αλλά και επειδή τους σταμάτησαν οι Εγγλέζοι για να μπορούν μετά να μας πουν πως δεν δικαιούμαστε να ζητούμε Ένωση, επειδή στο νησί δεν ζούσαν μόνο Έλληνες. Οι τούρκοι της Κύπρου όταν αγόρασε η Βρετανική αυτοκρατορία το νησί, άρχισαν να φεύγουν γνωρίζοντας πως δεν ήταν το αυτόχθων στοιχειό της περιοχής, αλλά οι Βρετανοί τους σταμάτησαν.

Η Κύπρος έχει έκταση 9,251 km2 και η οθωμανική αυτοκρατορία 19,900,000 km2 το 1595μ.Χ. Ο κόσμος νομίζει πως οι κατακτητές έφερναν στην Κύπρο 50,000 στρατό. Δεν χρειάζονταν οι Τούρκοι και οι εκάστοτε κατακτητές να φέρουν πάνω από 5-10χιλιάδες στρατιώτες (ανάλογα με την εποχή – μοναδική εξαίρεση σύμφωνα με κάποιες πηγές είναι οι Τούρκοι που εξαιτίας της κοντινής απόστασης με το νησί είχαν 20.000 πληθυσμό το 1600 μ.Χ, στρατιώτες με τις οικογένειες τους. Οι τούρκοι στρατιωτικοί άρχισαν να μειώνονται όσο αποδυναμωνόταν η αυτοκρατορία τους) για να ελέγχουν τη μικρή μας Κύπρο. Αν υποθέσουμε 5-10.000 στρατιώτες (με τις οικογένειες τους τότε 10-20.000 ξένοι μόνον ζούσαν στην Κύπρο, εκτός από τα πρώτα χρόνια της τουρκοκρατίας). Μέγα λάθος να λένε κάποιοι πως η Κύπρος ήταν πάντα πολυπολιτισμική. Ποτέ ο ξένος πληθυσμός της Κύπρου δεν ξεπέρασε το 10% (μέχρι που εμφανίστηκαν μετά το 1571 οι αποκαλούμενοι σήμερα τουρκο«κύπριοι»). «Οι Φράγκοι είχαν αριθμητικά ασήμαντο πληθυσμό», βιβλίο Ιστορία της Κύπρου Μεσαιωνική-Νεότερη.

Ο πληθυσμός της Κύπρου ήταν πάντα Ελληνικός σε ποσοστό άνω του 85% , όποιοι και αν κατείχαν το νησί.   
Εν αντιθέσει με άλλες Ελληνικές περιοχές, οι Έλληνες στην Κύπρο ΠΟΤΕ δεν ήσαν μειονότητα στον τόπο τους!!! Ο πληθυσμός του Ελληνικού στοιχείου εις την Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης, ήτο πάντα άνω του 80%. Σε μερικές περιόδους της ιστορίας της Κύπρου, ο ελληνικός πληθυσμός του νησιού έφτανε το 99%!!!

Τώρα, πώς νοθεύονται οι κατακτητές;... Αυτοί πάντα πέρνουν σκλάβους στη χώρα τους σε τεράστιους αριθμούς (θυμηθείτε την ιστορία με την επανάσταση του Σπάρτακου εναντίον των Ρωμαίων). Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν όλες τις ελληνικές περιοχές και πήραν από μας τη θρησκεία (δωδεκαθεισμό), έκτιζαν τα κτίρια τους σε δωρικούς, ιωνικούς και κορινθιακούς ρυθμούς και έκαμαν τα ελληνικά διεθνή γλώσσα όπως είναι σήμερα τα Αγγλικά, γι’ αυτό και οι Απόστολοι δίδασκαν το χριστιανισμό στα αρχαία ελληνικά (ελληνιστική κοινή).

Το πιο κλασσικό παράδειγμα για το πως νοθεύονται οι κατακτητές είναι αυτό με τους τούρκους. Όπως εμείς καταγόμαστε από τους Άριους, οι τούρκοι κατάγονταν εθνογλωσσικά από τους Αλταϊκούς λαούς, όπως και οι Μογγόλοι. Όταν ξεκίνησαν από ανατολάς για να φτιάξουν οι Οθωμανοί και οι Σελτζούκοι την αυτοκρατορία τους, έμοιαζαν όπως σήμερα οι Μόγγολοι (βλέπε χάρτες). Μετά από μισή χιλιετία ξάσπρισαν και έγιναν λευκοί (μεσογιακοί κυρίως). Πως; Άρχισαν το παιδομάζωμα (1430μ.Χ.-1650μ.Χ.), έκαμναν τους περιβόητους πολεμιστές, τους γενίτσαρους. Μόνο από μας τους Έλληνες πήραν 125.000 παιδιά. Συνολικά από όλη την αυτοκρατορία τους πήραν περίπου 1.000.000 παιδιά!!! Φυσικά υπήρχε και τεράστιος αριθμός χριστιανών από όλη την αυτοκρατορία, που εκούσια προσχώρησε στο Ισλάμ. Ο Fatih Sultan Mehmet που κυρίευσε τον Πόντο, εξισλάμισε μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού και με φιρμάνι (διάταγμα) άλλαξε τις ονομασίες. Μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Πόντου χρησιμοποιούν την ελληνική ονομασία των χωριών τους. Ο Ερντογάν κατάγεται απο το ποντιακό χωριό Ποταμιά (Guneysu). Επιφανείς τούρκοι με μερική ελληνική καταγωγή: Ραούφ Ντενκτάς, Ντερβίς Έρογλου (ποντιακη), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου (ποντιακή) και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι άλλοι. Όσοι τούρκοι το επίθετο τους τελειώνει σε «όγλου» έχουν μερική ελληνική ποντιακή καταγωγή (πατέρας, παππούς, προπάππους).
 Να λοιπόν πως ξάσπρισαν, να λοιπόν πως νοθεύονται οι κατακτητές.

Πόσο «καθαροί» είναι οι άλλοι λαοί;
Μόνο όταν καταλάβουμε πόσο νοθευμένοι είναι οι άλλοι λαοί, τότε δεν θα έχουμε τα μούτρα να ξαναπούμε «οι Έλληνες Κύπριοι είναι μπασταρδεμένοι». Επειδή όλα είναι σχετικά.
Ας πάρουμε τους Άριους (γλωσσικά ινδοευρωπαίους) στους οποίους ανήκουμε και εμείς οι Έλληνες. Σε μερικές περιπτώσεις ένα έθνος είναι υποειδές κάποιου μεγαλύτερου, ενώ ενίοτε ένα έθνος δημιουργείται με τη συγχώνευση δυο ή περισσοτέρων εθνών δεδομένου ότι θα έχουν κάποια κοινά, κυρίως θρησκεία. Από τους Άριους λοιπόν προέρχονται κατευθείαν οι Έλληνες, Κέλτες, Ιταλοί, Αρμένιοι, Γερμανοί, Αλβανοί, Σλάβοι, Βαλτικοί, Ιρανοί και μερικοί άλλοι, όπως επίσης και λαοί που δεν υπάρχουν σήμερα π.χ. Φρύγες, Ιλλυριοί και αρχαίοι Θράκες.
Να δούμε όμως μερικά παραδείγματα:  
ΙΤΑΛΟΙ: Τα αρχαία ιταλικά φύλα προέρχονταν κατευθείαν από τους Άριους. Για να δημιουργηθεί όμως το σημερινό ιταλικό έθνος, συγχωνεύτηκαν με τα ιταλικά φύλα, Γερμανοί, Κέλτες καιΈλληνες (στη Νότια Ιταλία). Τρία γερμανικά φύλα ζούσαν στην Ιταλία. Οι Λομβάρδοι (κυρίως) στον βορρά και σε μικρότερο βαθμό οι Οστρογότθοι στο κέντρο και οι Βίκινγκς στη Σικελία. Οι Κέλτες ζούσαν στα βόρεια, ενω οι Έλληνες στη νότια Ιταλία (Μεγάλη Ελλάς-Magna Graecia). Επίσης στην Ιταλία (όπως έχουν σήμερα τα σύνορα της) ζούσαν Φοίνικες, αρχαίοι Βενετοί, αρχαίοι Σικελοί, Ραέτιοι, Μεσσαπιανοί, Ελουμιανοί, Σικάνοι και Ετρούσκοι. Οι τελευταίοι είχαν τεράστιο πληθυσμό και έγραψαν τη δική τους ιστορία. Ακόμα και οι πρώτοι βασιλείς της Ρώμης ήταν Ετρούσκοι. Η Ιταλία πέρασε από τα προϊστορικά στα ιστορικά χρόνια από τους Έλληνες το 800π.Χ. περίπου.
ΓΑΛΛΟΙ: Όπως όλη σχεδόν η κεντρική και δυτική Ευρώπη, έχει κελτικό, γερμανικό και ιταλικό «αίμα». Γερμανικό από τους Φράγκους (εξού και το όνομα Φραγκία-France, ενώ στα ελληνικά το Γαλλία είναι από το αρχαίο Γαλατία), Βουργούνδιους και Νορμανδούς, κέλτικο από τους πρώτους κατοίκους της χώρας, και ιταλικό, για αυτό και τα γαλλικά είναι μια λατινογενής (ρομανογενής πιο σωστά) γλώσσα. Οι Γάλλοι του νότου, οι Οξιτανοί, έχουν περισσότερη ιταλική επιρροή (σε κάποιο βαθμό και ελληνική, στην περιοχή της Προβηγκίας) και λιγότερη γερμανική, από τους Βόρειους.
ΙΒΗΡΕΣ (με εξαίρεση τους Βάσκους): (Ισπανοί–Καστιλιάνοι, Καταλανοί, Γαλικιανοί, Πορτογάλοι, Εξτρεμαδούροι, Φαλισιανοί, Λεονισιανοί, Αστουριανοί, Αραγονιανοί), γερμανικό «αίμα» κυρίως από τους Βισιγότθους, κέλτικο και ιταλικό. Στα ανατολικά παράλια υπάρχει σε κάποιο βαθμό καταγωγή απο τους αρχαίους Ίβηρες, στα νοτιοανατολικά παράλια σε πολύ μικρό βαθμό απο τους αρχαίους Φοίνικες, και στα βορειοανατολικά απο τους αρχαίους Έλληνες. Στην Ανδαλουσία ζούσε και ένας άγνωστης εθνοτικής καταγωγής λαός, οι Ταρτέσσιοι.
ΑΓΓΛΟΙ:  Ο κόσμος έμαθε να αποκαλεί τους Εγγλέζους «αγγλοσάξονες». Εκτός από τους Άγγλους και τους Σάξονες (γερμανικά φύλα) στην Αγγλία εγκαταστάθηκαν ακόμα τρία γερμανικά φύλα, οι Ιούτες, οι Βίκινγκς (Δανοί και εκρωμαϊσμένοι Νορμανδοί), και ελάχιστοι Φρίσσιοι. Επίσης δέχτηκαν και κέλτικες εγκαταστάσεις από τους Σκοτσέζους προς βορρά, Ουαλούς και Κορνουάλους από τα νοτιοδυτικά.
ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ: Οι «φίλοι» και γείτονες σκοπιανοί, που θέλουν να πιστεύουν πως κατάγονται από τον Μεγαλέξανδρο, κατάγονται απο τους Ιλλυριούς κυρίως στα δυτικά, τους Αρχαίους Θράκες, τους Έλληνες (σε πολύ μικρό βαθμό--στα νότια και περισσότερο στα νοτιοδυτικά της χώρας), τους Βούργαρους*, και όλοι αυτοί άρχισαν να εκσλαβίζονται από τον 6ο αιώνα μ.Χ. Εθνογλωσσικά είναι πολύ κοντά στους σημερινούς Βούλγαρους. Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας δεν αναγνωρίζει τα σκοπιανά σαν γλώσσα, αλλά σαν δυτικοβουλγάρικη διάλεκτο.
*Οι Βούργαροι (Bulgar), ήταν τουρκογενής λαός, με κάποια ουγγρικά και ιρανικά στοιχεία.
ΟΥΓΓΡΟΙ-ΜΑΓΥΑΡΟΙ: Ενδιαφέρουσα είναι η καταγωγή των Νεοούγγρων με την πανσπερμία τους, και πιστέψετε με, δεν είναι ο μόνος λαός με παρόμοια καταγωγή. Κατάγονται από τους Μαγυάρους, από τουρκογενείς λαούς (Κουμάνους και Πετσενέγγους), τους Αβάρους*1, και σε μικρότερο βαθμό από τους Ούννους*2, τους Σλάβους, τους Βλάχους και τους Γερμανούς.
*1= Οι Αβάροι κατάγονται από τουρκικά, περσικά και μογγολικά φύλα.
*2= Οι Ούννοι δεν θεωρούνται ένα έθνος. Η γλώσσα τους ήταν μάλλον τουρκογενής. Ήταν μια επιμιξία από Τούρκους, Μογγόλους, Ούγγρους, Ιρανούς, Γενισεϊανούς (λαός της κεντρικής Σιβηρίας, άγνωστης καταγωγής) και Τουνκουσιανούς (λαός της Σιβηρίας, ίσως αλταϊκής καταγωγής). 

Μελετώντας την εις το έπακρον πανσπερμική καταγωγή άλλων λαών, μας έρχεται ένα συναίσθημα που προκαλεί, κάτι μεταξύ γέλωτα και κλάματος, όταν ακούμε τον κάθε άσχετο να αποκαλεί τους Έλληνες Κύπριους, «μπάσταρδους». Αυτές οι λαϊκές ιστορίες, μας θυμίζουν, πόσο ηλίθιο είναι ενίοτε το ανθρώπινο είδος, όταν μιλά για θέματα που δεν κατέχει. Παράδειγμα: «Η μασέλα των Πιτ Μπουλ “κλειδώνει” και ο σκύλος μπορεί να κρατηθεί με τα δόντια του από ένα αντικείμενο για 48 ώρες»!!! «Τα Ντόπερμαν όταν γίνουν περίπου οκτώ ετών, μεγαλώνει ο εγκέφαλος τους, αγριεύουν και επιτίθενται στα αφεντικά τους»!!! Δεν είναι μόνο θέμα γνώσης, είναι απλή λογική. Αν ήταν έτσι, κάθε μέρα θα πέθαιναν δεκάδες άνθρωποι από επιθέσεις της συγκεκριμένης ράτσας.  

Για έξι λαούς έγραψα τόσα πράγματα (οι Ίβηρες βέβαια δεν είναι ένας λαός). Θα μπορούσα να γράψω εκατόν σελίδες για το πως δημιουργήθηκε το κάθε έθνος της Ευρώπης. Γιατί;; Για να σταματήσουν επιτέλους οι αφελέστατοι Έλληνες Κύπριοι (συμπεριλαμβανομένου και των ιστορικών και των φιλόλογων που ιδέα δεν έχουν από εθνολογία) να αγορεύουν και να κάνουν συχνά αναφορές για τους κατακτητές της Κύπρου με αποτέλεσμα να πιστεύει ο κόσμος σήμερα, πως οι Έλληνες της Κύπρου είναι αποτέλεσμα πανσπερμίας των κατακτητών.
Εν κατακλείδι δεν υπάρχει φυσικά 100% γνήσιος λαός. Οι Homo-Sapiens δεν είναι Ντόπερμαν για να μας δώσουν και pedigree καθαροαιμίας. Παρά ταύτα σε τούτο το άρθρο προσπαθήσαμε τουλάχιστον να αποδείξουμε πως οι Έλληνες Κύπριοι, είναι πολύ λιγότερο νοθευμένοι από άλλους λαούς (εκτός από τους Εσκιμώους).

Όλα τα αξιόπιστα βιβλία και οι διάφορες διαδικτυακές πηγές, αναφέρουν ότι πάρα πολλοί σημερινοί λαοί (Γάλλοι, Ισπανοί, Άγγλοι, Ιταλοί, Γερμανοί, Βούλγαροι, Πολωνοί κλπ-κλπ-κλπ), είναι το αποτέλεσμα επιμειξιών. Αντίθετα, ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν αναφέρει ότι οι Έλληνες Κύπριοι είναι το αποτέλεσμα επιμειξίας Ελληνικών φύλων και κατακτητών!!! Αυτά είναι λόγια που ανήκουν σε άσχετους, αφελείς, αμαθείς, αδαείς, αστοιχείωτους, ημιμαθείς -η χειρότερη πάστα- και φυσικά στους αριστεροκομμουνιστές. Οι τελευταίοι, προσπαθούν πρώτα να πείσουν τον εαυτό τους ότι είμαστε ένας μπασταρδεμένος λαός (βλέπε μέρος Β’ του άρθρου http://spartiatisarthra.blogspot.com/2012/03/blog-post.html), και μετά να πείσουν και τους υπόλοιπους. Υπόψιν: Εννιά στους δέκα ανθρώπους είναι ανιστόρητοι ή ημιμαθείς, οπόταν μπορείτε να καταλάβετε τι παπαρδέλες κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα. Και ΜΗΝ στηρίζεστε στους φιλόλογους. Αυτοί θα έπρεπε να διδάσκουν μόνον την Κοινή Νεοελληνική (Δημοτική). Άλλο η εθνοφυλετική αλλοίωση, και άλλο η γλωσσική*, ή τα διάφορα κτίρια, κάστρα και τοίχοι των κατακτητών. Τα τζαμιά που υπάρχουν σήμερα στην Κύπρο (και σε ολόκληρη σχεδόν την ελληνική επικράτεια) παλιά ήταν ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες.
*= Όλες οι γλώσσες (και οι διάλεκτοί των) του κόσμου είναι νοθευμένες (βλέπε μέρος Β’ του άρθρου http://spartiatisarthra.blogspot.com/.../cypriot-greek.html).


ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΠΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΡΙΖΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΓΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ, ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ (ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ). *
Εάν θέλεις να μάθεις την καταγωγή ενός σύγχρονου λαού, πρέπει να μελετήσεις ποιος ή ποιοι λαοί εγκαταστάθηκαν ΜΟΝΙΜΑ στη γη του, και ΟΧΙ ποιοι λαοί την κατέκτησαν. Οι εθνολόγοι όταν μελετούν την καταγωγή ενός λαού, στηρίζονται σε τρία πράγματα: Την ιστορία του τόπου, τη Γλώσσα και τη Θρησκεία του συγκεκριμένου λαού.

Εν κατακλείδι δεν υπάρχει φυσικά 100% γνήσιος λαός. Οι Homo-Sapiens δεν είναι Ντόπερμαν για να μας δώσουν και pedigree καθαροαιμίας. Παρά ταύτα σε τούτο το άρθρο προσπαθήσαμε τουλάχιστον να αποδείξουμε πως οι Έλληνες Κύπριοι, είναι πολύ λιγότερο νοθευμένοι από άλλους λαούς (εκτός από τους Εσκιμώους).

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Υπήρχαν άνθρωποι πριν 40 χρόνια (ας πούμε μέχρι το 1970) που να έλεγαν ότι οι Κύπριοι δεν είναι εθνοτικά Έλληνες;; Υπήρχαν, είτε οι ίδιοι οι Κύπριοι, είτε Ελλαδίτες, είτε αλλοεθνείς που να αμφισβητούν την Ελληνική καταγωγή των Κυπρίων;; Είναι ρητορική η ερώτηση αλλά αν θέλετε την απαντούμε. ΟΧΙ!!!!!!!!!! Ούτε καν το συζητούσαν αυτό το θέμα. Οι πάντες θεωρούσαν αυτονόητο ότι οι Κύπριοι είναι Έλληνες, όπως και οι Ροδίτες, και οι Πελοποννήσιοι, και οι Πόντιοι, και οι Σμυρναίοι κ.ο.κ.
Στην Κύπρο άρχισε το φαινόμενο της σκόπιμης (μη φυσικής) ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΕΘΝΟΓΕΝΕΣΗΣ (βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/11/blog-post.html) περίπου το ’74 επειδή κάποιοι είχαν τη «φαεινή» ιδέα να δημιουργήσουν καινούργιο «Κυπριακό Έθνος» (στο οποίο θα ανήκουν και οι τουρκο«κύπριοι») επειδή πίστευαν και πιστεύουν πως μόνον έτσι θα λυθεί το Κυπριακό και θα δεχτούν οι Έλληνες της Κύπρου τους Τούρκους και το αντίθετο.


Υ.Γ. 1)  Γράφτηκαν δεκάδες χιλιάδες ιστορικά βιβλία από τον καιρό του Ηροδότου (Πατέρας της Ιστορίας) μέχρι και σήμερα. Δεν γράφτηκε ποτέ στην ιστορία τούτου του πλανήτη βιβλίο που να λέει πως οι Κύπριοι δεν είναι εθνοτικά Έλληνες!!! Δεν υπάρχει Εθνολόγος που να λέει πως οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες.

Υ.Γ. 2) Εδώ και 200 χρόνια προσπαθούν να πείσουν τους Ελλαδίτες πως είναι γνήσιοι Έλληνες (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι). Εδώ και 40 χρόνια προσπαθούν να πείσουν τους Κυπρίους πως δεν είναι γνήσιοι Έλληνες.

Υ.Γ. 3) Στάνλεϋ Κάσσον (Stanley Casson, 1899-1944), Άγγλος αρχαιολόγος-ιστορικός, μελετητής ελληνικών σπουδών. Από το έργο του στα Oxford Pamphlets που το επιγραφεί «Greece»...
«Έχει μεταβληθεί σημαντικά ο φυλετικός τύπος των κατοίκων της Ηπειρωτικής Ελλάδας από τις συνεχείς μεταναστεύεις, που άρχισαν από τα πρώτα μεσαιωνικά χρόνια, Σλάβων, Αρβανιτών (Αλβανών) και Βλάχων (Αρουμάνων)), οι οποίοι ακόμα εξελληνίζονται. Πιο κοντά στους αρχαίους Έλληνες είναι οι Κύπριοι και αυτό φαίνεται και από τη διάλεκτο τους που είναι πολύ πιο κοντά στην Καθαρεύουσα και επομένως στα Αρχαία Ελληνικά της αττικής-ιωνικής διαλέκτου, της κλασσικής περιόδου, απ’ότι η Κοινή Νέα Ελληνική (δημοτική). Τον 19ο αιώνα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, το 55% των τοπωνυμίων δεν είχαν ελληνικό όνομα!!! Σήμερα το 20% των τοπωνυμίων στην κυρίως Ελλάδα έχει μη ελληνικό Αυτό οφείλεται στην εθνική επιχείρηση εξελληνισμού των τοπωνυμίων (1832-1970). Στην Κύπρο μόνο το 10% των τοπωνυμίων δεν έχουν ελληνικό όνομα, και μερικά που έχουν μη ελληνικό όνομα, πάλι οι Έλληνες τους έδωσαν το όνομα. Η Κύπρος κράτησε ακραιφνή την ελληνικότητά της, επειδή τα σύνορα της είναι η θάλασσα και δεν δεχόταν κύματα μεταναστών. Οι Κύπριοι μπορούν να καυχιόνται μιαν απευθείας καταγωγή από τις φλέβες των Αχαιών και των Δωριέων».
Αυτά έγραψε ο διάσημος Άγγλος αρχαιολόγος-ιστορικός. Τα μισά είναι γραμμένα αυτολεξεί.   

Το 76% των επιθέτων που έχουν οι Ελλαδίτες είναι ξένα (τουρκικά, αλβανικά, σλαβικά, εβραϊκά και λατινογενή), είτε προς το πρώτο συνθετικό π.χ. το πρόθυμα καρα-, και το αρβανίτικο çanavar (τζαναβάρ/ας) και η σύντομη μορφή çavar (τζαβάρ/ας) που στα γκέκικα αλβανικά σημαίνει «παλικάρι» και στα τουρκικά «τέρας», είτε προς τα επιθήματα: -τζής και -τσής (δηλώνουν επάγγελμα), -όγλου (ο γιος του), -λής (από, αντίστοιχο των ελληνικών -της και -ιώτης), -άτος (ιταλικό, πολύ συνηθισμένο στην περιφέρεια Βένετο). Φαντάσου να σε λένε Αρναούτογλου! Γρήγορη δεν έχω τίποτε εναντίον σου.  Αντίθετα, στην Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης το 75% των επιθέτων είναι ελληνικά και τελειώνουν συνήθως σε ού (τα «ου» είναι του παππού), σε -της και -ιώτης (π.χ. Μορφίτης, Δρουσιώτης) ενώ υπάρχουν και πολλά ποντιακά-αρχαιοελληνικά -ίδης και -άδης, όπως επίσης και τα πελοποννησιακά (πλέον πανελλήνια), Παπαδόπουλος. Πολύ συνηθισμένα επίθετα στην Κύπρο είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ: Γεωργίου, Ανδρέου, Δημητρίου, Στεφάνου, Αλεξάνδρου, Παναγιώτου, Νικολάου, Χρίστου (ή Χρήστου), Χριστοδούλου, Χαραλάμπους, Δωροθέου, Θεοδώρου, Θεοδότου, Ελευθερίου, Ευαγόρου κλπ.

 Πολύ συνηθισμένα επίθετα στην Κύπρο είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ: Γεωργίου, Ανδρέου, Δημητρίου, Στεφάνου, Αλεξάνδρου, Παναγιώτου, Νικολάου, Χρίστου (ή Χρήστου), Χριστοδούλου, Χαραλάμπους, Δωροθέου, Θεοδώρου, Θεοδότου, Ελευθερίου, Ευαγόρου κλπ.

Περιγραφή αρχαίων Σπαρτιατών και Αθηναίων (κατά μέσο όρο). Ηλιοκαμένο χρώμα οι άντρες, μέτριο ανάστημα, καστανό σκούρο μαλλί, καστανά-μελί μάτια, κυματιστά μαλλιά και αθλητικό κορμί. -ΗΡΟΔΟΤΟΣ-  Αυτή η περιγραφή ταιριάζει 100% σε Έλληνα Κύπριο και όχι σε Ελλαδίτη (σίγουρα όχι σε Βορειοελλαδίτη).
Υπήρχαν καστανόξανθοι και (ελαχιστότατοι) ξανθοί αρχαίοι Έλληνες, αλλά ήταν μια μικρή μειονότητα. Η λέξη «ξανθός» έχει γλωσσική συγγένεια με τη λέξη «ξένος». 

Υ.Γ. 4 Γράφτηκαν δεκάδες χιλιάδες ιστορικά βιβλία από τον καιρό του Ηροδότου (Πατέρας της Ιστορίας) μέχρι και σήμερα. Δεν γράφτηκε ποτέ στην ιστορία τούτου του πλανήτη βιβλίο που να λέει πως οι Κύπριοι δεν είναι εθνοτικά Έλληνες!!! Δεν υπάρχει Εθνολόγος που να λέει πως οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες.

Βλέπε ΧΑΡΤΕΣ http://spartiatisarthra.blogspot.com/2013/03/56.html

Τον 17ο αιώνα οι Τούρκοι και οι Βενετοί βρίσκονταν σε συνεχή πόλεμο στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά εδάφη.
Γραικός, Γενίτσαρος και Βενετσάνος

«Βρισκόμαστε στα 1687, στην Αθήνα. Οι τούρκοι κλεισμένοι στο κάστρο. Οι Βενετσιάνοι τριγυρίζουν σαν τ’αγρίμια στη χώρα. Οι Αθηναίοι είναι τρυπωμένοι στα σπίτια τους.
Σβηστό ήταν το καντήλι της Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι, κοντά στην Αθήνα. Κανείς δεν πηγαίνει να προσκυνήσει… Μα, να, κάτω από της όμορφης εκκλησιάς το δρόμο κάποιος προβάλει… Πάει κατά την εκκλησιά, στέκεται, γονατίζει σε ένα τάφο εμπρός και φιλεί το μάρμαρο του.
- Άμοιρε Αθηναίε, χορτάριασε του γονιού σου ο τάφος!
Ξάφνου από τα Τουρκοβούνια, κάποιος άλλος προβάλει. Η αγριεμένη όψη του φαίνεται πιο άγρια μέσα στο σκοτάδι. Μα όσο πλησιάζει στην εκκλησιά κοντά, τόσο ημερώνει.
- Γιατί κιτρίνισες και τρέμεις σαν κορίτσι, άγριε Γενίτσαρε;
Σε λίγο βλέπει ένα μαύρο πράμα να στέκεται από το κάτω μέρος. Βαθύ σκοτάδι και δε διακρίνει τι να είναι. Μα σε μια ξαφνική αστραπή βλέπει πως ήταν άνθρωπος. Ήταν Βενετσιάνος!
Ο Γενίτσαρος έγινε πάλι Γενίτσαρος, βγάζει το χατζάρι και χύνεται κατά πάνω του. Μα κι ο Βενετσιάνος δεν χωρατεύει. Σκουτιούνται σαν τ’ αγρίμια και με τα πολλά έρχονται πολλά στον τάφο. Πετιέται ο Αθηναίος με το σπαθί στο χέρι και βρίσκεται μπροστά τους. Τραβηχτείτε από δω! Δε θα αφήσω να χυθεί αίμα ανθρώπινο στου πατέρα μου, του γέρο-Χωραφά! Γιατί μια φωνή από δύο στόματα ακούγεται: «Αδερφέ μου!;»
Ποιος το’λπιζε, ο πρώτος, που μικρό παιδί τον πήραν οι Γενίτσαροι, ο δεύτερος, που παιδάκι τον ξαγόρασαν οι Βενετσιάνοι, και ο μικρός, που τάχα στάθηκε πιο τυχερός να σμίξουν, και σαν εχθροί, στου πατέρα τους τον τάφο;»
Δ. Καμπούρογλου, Ο αναδρομάρης της Αττικής

*= Και οι τρεις ήσαν Έλληνες! Οι κατακτητές νοθεύονται, όχι οι κατακτημένοι.


Πατώντας πάνω στον πιο κάτω σύνδεσμο, θα διαπιστώσετε πως τα σύνορα της Ευρώπης (και του κόσμου ολόκληρου), άλλαζαν συνέχεια ανά εποχή. Εμείς πάλι να νομίζουμε πως μόνο η Κύπρος κατακτήθηκε από διάφορους λαούς.

http://www.euratlas.net/history/europe/1400/index.html
                     

Βλέπε φωτογραφίες και χάρτες. Ο τελευταίος χάρτης (και τα σχόλιά του) ειναι ο πιο σημαντικός!!!            



ΣΕΛΤΖΟΥΚΟΣ 1000-1200μ.Χ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΝΟΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΙ ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1100Μ.Χ. ΤΟ 1071 ΟΙ ΣΕΛΤΖΟΥΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗ Μ.ΑΣΙΑ (ΜΑΝΤΖΙΚΕΡΤ). ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥ 6-7 ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ.




ΟΘΩΜΑΝΟΙ




ΟΘΩΜΑΝΟΣ



ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ.
ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΝΟΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΙ




Σχεδόν όλοι οι λαοί της Ευρώπης έχουν κέλτικο, ιταλικό και γερμανικό αίμα.
Οι Κέλτες ζούσαν σε όλη την κεντρική και δυτική Ευρώπη. Σήμερα επιβιώνει η κελτική γλώσσα μόνο στη βόρεια Σκωτία, δυτική Ιρλανδία, Ουαλία, Κορνιγία και Βρετάνη.

Diachronic distribution of Celtic peoples:
Κίτρινο: core Hallstatt territory, by the 6th century BC
Ανοιχτό πράσινο: maximal Celtic expansion, by 275 BC
Γκριζοπράσινο: Lusitanian area of Iberia where Celtic presence is uncertain
Πράσινο: the "six Celtic nations" which retained significant numbers of Celtic speakers into the Early Modern period
Σκούρο πράσινο: areas where Celtic languages remain widely spoken today





Σχεδόν όλοι οι λαοί της Ευρώπης έχουν κέλτικο, ιταλικό και γερμανικό αίμα.
Γερμανικά φύλα εγκαταστάθηκαν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, εκτός από τις περιοχές που βλέπετε με ανοιχτό πορτοκαλί, δηλαδή στα βορειοδυτικά που ζούσαν οι Κέλτες, στα ανατολικά που ζούσαν οι Σλάβοι και στα νοτιοανατολικά που ζούσαν οι Έλληνες.
Αυτός ο χάρτης είναι από τα ρωμαϊκά χρονιά 27π.Χ.-476μ.Χ. Στα μεσαιωνικά χρόνια, γερμανικά φύλα μετακινήθηκαν προς τη δυτική Πολωνία και τα παράλια της βαλτικής θάλασσας.





Σχεδόν όλοι οι λαοί της Ευρώπης έχουν κέλτικο, ιταλικό και γερμανικό αίμα.
Σε αυτόν το χάρτη, φαίνονται οι αποικισμοί μόνο ενός από τα γερμανικά φύλα, των Βίκινγκς.









ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑΖΑΝ "ΧΕΡΙΑ" ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ. AN ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΕΝΑ VIDEO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ (ΑΔΑΕΙΣ--ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ) ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ.ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 1360. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΒΗΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.





ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑΖΑΝ "ΧΕΡΙΑ" ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ. AN ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΕΝΑ VIDEO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ (ΑΔΑΕΙΣ--ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ) ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 1519.
ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΒΗΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.





Τα σύνορα της Ευρώπης σήμερα


Και για να τελειώνουμε με την ατάκα των αφελών, αδαών, ανιστόρητων, ημιμαθών, εθνοπροδοτών, γραικύλων (περί εθνοφυλετικής νοθείας από τους κατακτητές)… 
Εθνοφυλετικός χάρτης της Ευρώπης
«Αυτός ο χάρτης δημιουργήθηκε με βάση τα τελευταία Υ-DNA στοιχεία, σε συνδυασμό με φυσικές και ιστορικές αποδείξεις».
Από το βιβλίο «Παγκόσμιος Άτλαντας», Έκδοση 2012-2013 (είναι η πιο πρόσφατη πανευρωπαϊκή μελέτη για την εθνοφυλετική κατάσταση της «γηραιάς» ηπείρου). Πηγή Eupedia

Λέει «ιστορικές φυλές» το σωστό όμως είναι πως δείχνει τις υπο-φυλές της Λευκής (Καυκάσιας) φυλής της Ευρώπης. Τα έθνη στην ουσία είναι υπο-φυλές. Για να καταλάβετε αυτό το χάρτη, πρέπει να τον αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, να τον μεγεθύνετε και να κάτσετε να τον χαζεύετε για κάμποση ώρα. Όσοι έχετε έτσι όρεξη.

Ασχολούμαι με εθνολογία από το 1999 και μάζεψα πολλούς εθνοφυλετικούς και εθνογλωσσικούς χάρτες, αυτός όμως είναι ο ποιο πρόσφατος. Θέλω να δείξω μέσα από αυτούς τους χάρτες ότι εμείς καταγόμαστε από μόνο ένα λαό, τους αρχαίους Έλληνες, ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι προέρχονται από διάφορες επιμιξίες. Νομίζω μετά από τόσα χρόνια μελέτης είμαι σε θέση να εντοπίσω
«λάθη». Μερικοί λαοί έχουν τετραπλή και πενταπλή καταγωγή κάτι που δεν φαίνεται εδώ (για πρακτικούς λόγους). Για παράδειγμα στην Ισπανία έχουν και γερμανικό αίμα, κυρίως από τους Βισιγότθους και Ρωμαϊκό (Λατινικό), εξού και η γλώσσα τους είναι ρομανογενής (λατινογενής). Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και αλλού.

Τα χρώματα έχουν αλλοιωθεί όταν μετέφερα με usb τη φωτογραφία στον υπολογιστή μου. Στη νότια Ιταλία (όχι σε όλη) η καταγωγή τους είναι ελληνική (μπλε χρώμα), ενώ στην κεντρική κελτο-λατινική (μωβ χρώμα).  


Εκτός απο τον χάρτη που «μιλά» απο μόνος του... Σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους και τους γενετιστές, το πιο σημαντικό κριτήριο για την καταγωγή ενός λαού, είναι οι αναλογίες του κρανίου (ύψος, μήκος, πλάτος) και τα χαρακτηριστικά του προσώπου (μύτη, ζυγωματικά, μέτωπο, απόσταση μεταξύ ματιών κ.α.). Τα χρώματα του δέρματος (που επηρεάζεται από τον ήλιο), των μαλλιών και των ματιών είναι δευτερευούσης σημασίας (όχι ασήμαντης φυσικά). Παρά ταύτα, ας δούμε τι λένε τρεις έρευνες: Οι Κύπριοι δεν έχουν καμμία διαφορά με τους υπόλοιπους Έλληνες στο χρώμα των ματιών, των ανοιχτόχρωμων μαλλιών και των κόκκινων μαλλιών.
Το ποσοστό της ανοιχτόχρωμης κόμης στους Έλληνες είναι 0-10% (μέσος όρος 4%). 
Το ποσοστό της ανοιχτόχρομης ίριδος είναι 20-49%*. Όμως, οι περισσότεροι έχουν μεικτά καφέ με πράσινο, ή γκρίζο, ή γαλάζιο. Οι Έλληνες που έχουν «καθαρά» πράσινα, γκρίζα, ή γαλάζια μάτια, είναι μόνο 3%. Τα μεικτά μάτια τα θεωρούν «ανοικτά» και μπαίνουν στο προαναφερθέν ποσοστό.
Το ποσοστό της ερυθράς κόμης είναι λιγότερο από 1%.
Στα μαλλιά, εξαίρεση αποτελούν οι Έλληνες που ζουν στα σύνορα με τα Σκόπια και τη νοτιοδυτική Βουλγαρία. Το ποσοστό των ανοιχτόχρωμων μαλλιών σε εκείνες τις περιοχές είναι μεγαλύτερο, 10-20%.
Στα μάτια, εξαίρεση αποτελούν οι Έλληνες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (που συνορεύουν με τους Βούλγαρους και τους τούρκους), των οποίων το ποσοστό των ανοιχτόχρωμων ματιών είναι λιγότερο, 1-19%. Σημείωση: Υπάρχει διαφορά μεταξύ των κατοίκων της Ανατολικής Βουλγαρίας και της Δυτικής Βουλγαρίας.
Οι υπόλοιποι Έλληνες είναι ίδιοι, σε ΟΛΑ!!!
*=Πρέπει να αναφερθεί πως, η Eupedia είναι μεν πολύ αξιόπιστη πηγή, άλλοι όμως χάρτες δείχνουν πως οι Έλληνες έχουμε ανοιχτόχρωμα μάτια σε ποσοστό 10-24%. Τα περισσότερα μεικτά με καφέ φυσικά. Η κλίμακα ματιών Martin–Schultz αναφέρει 16 χρώματα-αποχρώσεις. Αν οι αριθμοί 9-11 (ανοικτό καφέ--καστανό) συμπεριληφθεί στα «ανοικτά μάτια», τότε το ποσοστό είναι 20-49%. Αν συμπεριληφθεί στα «σκούρα μάτια», τότε το ποσοστό είναι 10-24%. 
Ή αλλιώς… οι Έλληνες που ανήκουν στην κλίμακα Α) 1 μέχρι 4 συν το 7 («καθαρά» ανοικτά), είναι μόνο το 3%. Αν σε αυτούς συνυπολογίσουμε και τους αριθμούς Β) 5, 6, 8, (μεικτά ανοικτά) οι Έλληνες είναι 17%. Αν συνυπολογίσουμε και Γ) 9, 10, 11 (ανοικτά καφέ και καστανά), οι Έλληνες φτάνουν (μέσος όρος) 33.5%. Οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν Δ) σκούρα μάτια -καφέ μέτριο μέχρι σχεδόν μαύρο- (μέσος όρος) 65.5%.
Α= 3%, Β= 14%, Γ= 16.5%, Δ= 65.5%. Επομένως, έτσι βγαίνουν τα ποσοστά στις έρευνες που θεωρούν «ανοικτά» μάτια την κατηγορία Α+Β= 17%, ενώ άλλες έρευνες συμπεριλαμβάνουν και την Γ, 33.5%.

Κλίμακα ματιών Martin–Schultz https://en.wikipedia.org/wiki/Martin%E2%80%93Schultz_scale

Αν εξαιρέσουμε τη μικρή Εσθονία και τη μικροσκοπική Μάλτα, οι Έλληνες σε κυρίως Ελλάδα και Κύπρο (με εξαίρεση τους Βορειοελλαδίτες που ζούν στα σύνορα με τα Σκόπια και τη Ν.Δ. Βουλγαρία) είναι η μοναδική ευρωπαϊκή εθνότητα που έχει 100% ομοιογένεια στα χρώματα της ίριδος και της κόμης!!!  Η Ευρωπαϊκή Ρωσία έχει τα εφτά από τα οκτώ ποσοστά χρωμάτων μαλλιών, η Ουκρανία πέντε ποσοστά χρωμάτων (ανάλογα με την περιοχή φυσικά, νοτιοανατολικά 4%, βορειοδυτικά 55%). Η Ιταλία έχει δυόμιση φορές μικρότερο μέγεθος από την Ουκρανία και έχει τέσσερα διαφορετικά ποσοστά χρωμάτων μαλλιών (στη Νότια Ιταλία η ανοιχτόχρωμη κόμη είναι 3%, ενώ στη Βόρεια Ιταλία 35%)!!! Ακόμα και χώρες που έχουν πιο μικρή έκταση από την Ελλάδα (κυρίως Ελλάδα και Κύπρο) όπως η Ουγγαρία, έχουν τρία διαφορετικά ποσοστά χρωμάτων μαλλιών! Στην Ουαλία (που είναι μικρότερη από την Πελοπόννησο), υπάρχουν περιοχές που η ανοιχτόχρωμη κόμη είναι 20%, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι 45%, ενώ υπάρχει και μια περιοχή που το ποσοστό εκτοξεύεται στο 60%!!! Απίστευτη εθνοφυλετική ανομοιογένεια.

Οι κατακτητές δεν έπαιξαν κανένα απολύτως ρόλο στη διαμόρφωση του εθνοφυλετικού ιστού της κάθε περιοχής. Πιο ανομοιογενείς είναι οι κάτοικοι της Ηπειρωτικής Ευρώπης, που τα κράτη-λαοί συνορεύουν μεταξύ τους. Αντίθετα τα νησιά, Κύπρος, Κρήτη, Σικελία, Μάλτα, Σαρδηνία, Κορσική και Βαλεαρίδες Νήσοι, έχουν 100% εθνοφυλετική ομοιογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: