Σπαρτιάτης

Μελετώ Ιστορία και Μυθολογία από τα παιδικά μου χρόνια. Ο λόγος όμως που άρχισα να μελετώ Εθνολογία (Εθνογλωσσολογία) από το 1999, ήτο επειδή είχα σιχαθεί την ατάκα «επεράσαν τόσοι λαοί που πάνω μας», τάχα πως γίνεται να είμεθα γνήσιοι Έλληνες; Κυρίως οι Εθνοπροδότες-Γραικύλοι χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα, σε συνδυασμό με τους «προέλληνες» κατοίκους της Κύπρου, τους λεγόμενους Ετεοκύπριους, επειδή θέλουν να απαλλαγούν από το Ελληνικό «μικρόβιο».
Τα δύο πρώτα άρθρα μου λοιπόν, ήσαν για τους κατακτητές της Κύπρου στα οποίο αποδείκνυω πως οι Έλληνες Κύπριοι είναι από τους λιγότερο νοθευμένους λαούς της Ευρώπης και το δεύτερο για τους λεγόμενους Ετεοκύπριους.
Εν αντιθέσει με τα περισσότερα παιδάκια που το πρώτο τους βιβλίο ήταν «ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», τα πρώτα μου βιβλία ήταν παιδικά έγχρωμα, για την Αρχαία Σπάρτη το πρώτο και για τον Τρωικό πόλεμο το άλλο, σε ηλικία 5.5 χρονών.
Τι είναι η Εθνολογία; Η μελέτη των εθνών; Σωστά, αλλά πάλι κανένας δεν καταλαβαίνει τι είναι πραγματικά η μελέτη των εθνών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Στο άρθρο «μας νόθευσαν οι κατακτητές;» γράφω κάποια πράματα για το πώς δημιουργηθήκαν μερικά έθνη. Παράδειγμα, τα φαινομενικά απλά πράγματα που οι περισσότεροι δεν σκέφτηκαν ποτέ. Πώς δημιουργήθηκε το ισπανικό-γαλλικό-ιταλικό-αγγλικό έθνος;; Όλα τα άλλα, τα μικρότερα έθνη που ο κόσμος ούτε τα ξέρει… Βοημοί-Μοραβοί-Γαλικιανοί-Φαλισιανοί-Σιλίσιοι-Φριζίοι-Πεδεμόντιοι-Λιγουριανοί;; Δεν υπήρχαν πάντα στην περιοχή που βρίσκονται τώρα, άρα τι έγινε; Πήρε ο Θεός τους Ισπανούς και τους έβαλε στην Ισπανία;; Πήρε ο Θεός τους Γάλλους και τους έβαλε στη Γαλλία;;
Αυτό είναι που μελετώ τόσα χρόνια και ο λόγος που άρχισα είναι επειδή βαρέθηκα να ακούω τους άλλους να λένε πως οι Έλληνες Κύπριοι είναι νοθευμένος-πανσπερμικός λαός, δημιούργημα των διαφόρων κατακτητών. Στο άρθρο «μας νόθευσαν οι κατακτητές» προσπαθώ να αποδείξω πως οι Έλληνες Κύπριοι είναι από τους λιγότερο νοθευμένους λαούς της Ευρώπης και ναι, είναι απόγονοι του Σωκράτη και του Λεωνίδα. Κανένας λαός δεν είναι 100% «καθαρόαιμος», ούτε καν οι σκύλοι δεν είναι καθαρόαιμοι. Μόνον όταν καταλάβετε πόσο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ είναι οι άλλοι λαοί δεν θα έχετε μούτρα να πείτε πως δεν είμεθα γνήσιοι Έλληνες.
Κάποιος που ξέρει εθνολογία, σημαίνει ξέρει και ιστορία και γλωσσολογία (εθνογλωσσολογία-ethnolinguistics), αλλά και για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των διαφόρων λαών, αφού για να μελετήσεις πως δημιουργήθηκε ένα σημερινό (λέω σημερινό επειδή π.χ οι Ιταλοί -ανάλογα με την περιοχή- δεν είναι ούτε καν στο 50% απόγονοι των Αρχαίων Ρωμαίων) πρέπει να γνωρίζεις την προέλευση της γλώσσας του, την ιστορία της περιοχής και τη θρησκεία του.
Τα άρθρα είναι εθνικο-ιστορικο-πολιτικού περιεχομένου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: