ΑΡΘΡΟ (23) Οι γραικύλοι «Νεο-Μίνωες»

«Μίνωες» είναι το όνομα που συμβατικά έδωσε ο Arthur Evans στους αρχαίους Κρητικούς. Πώς αυτοαποκαλούνταν ιδέα δεν έχουμε. Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως όταν δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την εθνοτική ταυτότητα ενός λαού, τους «βαφτίζουμε» όλους Έλληνες. Γνωρίζουμε πως ο Όμηρος αναφέρθηκε σε 4 λαούς (όχι έθνη). Τους Δωριείς, τους Αχαιούς, τους Πελασγούς, τους Ετεοκρήτες (σημαίνει γνήσιοι Κρήτες), ενώ δεν κάνει αναφορά στους Κυδώνιους που ζούσαν στα βορειοδυτικά του νησιού. Οι σύγχρονοι μελετητές έβγαλαν το συμπέρασμα πως οι Ετεοκρήτες μπορεί να ήταν οι Μίνωες που επιβίωσαν από το σεισμό και το τεράστιο τσουνάμι του 1600π.Χ. περίπου. Πάντως όσοι άνθρωποι υπήρχαν στην Κρήτη τον καιρό που έγινε ο σεισμός, αποκλείεται να επιβίωσαν. Υπάρχει το ενδεχόμενο μετά από μεγάλους προ-σεισμούς οι Κρητικοί να εγκατέλειψαν το νησί και να πήγαν προς Πελοπόννησο ή και Λιβύη και να επέστρεψαν μετά, και αυτοί να ήταν οι Ετεοκρήτες του Ομήρου. Όμως πόση σημασία έχει αφού δεν επιβίωσε ο πολιτισμός τους, πράγμα που δείχνει πως ο πληθυσμός τους ήταν πολύ μικρότερος των άλλων. Επικράτησε η δωρική διάλεκτος σε όλο το νησί. Το ίδιο και με τους Ετεοκύπριους, που απο τα 13 βασίλεια που υπήρχαν το 800π.Χ. είχαν πληθυσμό μόνο στο ένα και αυτό ήταν μεικτό, βλέπε http://www.facebook.com/note.php?note_id=459545771262 // http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/06/blog-post_04.html.

Ολόκληρο το νησί στα κλασσικά χρόνια μιλούσε τη δωρική διάλεκτο, κάτι που μαρτυρά μεγάλο πληθυσμό Δωριέων. Στην Κύπρο μιλούσαν τη νότιο-αχαϊκή αρκαδοκυπριακή διάλεκτο 1184π.Χ.-323π.Χ. τουλάχιστον. Αργότερα όλοι οι Έλληνες μιλούσαν την κοινή ελληνιστική (ή αλεξανδρινή) που έγινε και η διεθνής γλώσσα, όπως είναι σήμερα τα αγγλικά, και η γλώσσα που δίδασκαν οι απόστολοι το χριστιανισμό.

«Οι Μίνωες ήταν κοντοί και σκουρόχρωμοι, όπως και οι Κρητικοί σήμερα». Άλλη μια βλακεία που λένε σήμερα μερικοί αριστεροί Κρητικοί, που επηρεάζουν δυστυχώς και τους άλλους. Αυτές τις αρλούμπες τις λένε μερικοί γραικύλοι, εθνοπροδότες Κρητικοί που θέλουν να πείσουν τον κόσμο πως δεν είναι Έλληνες, άρα πρέπει να γίνει το νησί ανεξάρτητο. Οι Μίνωες ήταν 1.68 οι άντρες και 1.60 οι γυναίκες, που σημαίνει ήταν πολύ ψηλοί για τα τότε δεδομένα (πριν 4000 χρόνια). Γενικά οι αρχαίοι Έλληνες ήταν λαός μεσογειακός και οι ξανθοί, ψηλοί, γαλανομάτηδες ήταν σπάνιο φαινόμενο, που το απέδιδαν στους Θεούς και τους ημίθεους. Οι γυναίκες παρουσιάζονταν ασπρουλιάρες, εκτός από τις Σπαρτιάτισσες που γυμνάζονταν κάτω από τον ήλιο.

Είμαστε όλοι Έλληνες!!! Αν η Κρήτη είχε περισσότερους σκληροτράχηλους Δωριείς και οι Κύπρος γενναίους Αρκάδες που επιβίωσαν (οι ικανότεροι) στον τρωικό πόλεμο είναι βλακείες, γιατί μετακινούνταν συνέχεια οι ελληνικοί πληθυσμοί.


Δυο ασπρουλιάρες Μινωίτισσες και ένας άντρας με ηλιοκαμένο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: