ΑΡΘΡΟΝ (22) «Δεν χρειαζόταν να γίνει ο αγώνας της ΕΟΚΑ»

Αυτή ήτο και είναι η ατάκα των αριστεροκομμουνιστών (και όχι μόνο) από το 1955 και εντεύθεν. Τότε το ΑΚΕΛ θα αναλάμβανε τον αγώνα από μόνο του εάν αρχηγός δεν ήτο ο κατ’αυτούς φασίστας Διγενής του οποίου την ταυτότητα και πρόδωσαν μέσω του αρχηγού του ΚΚΕ Ζαχαριάδη και του ακελικού οργάνου "Ν. Δημοκράτης".Αποτέλεσμα της στάσεως των κομμουνιστών ήτο το αγγλικό BBC (εκπομπή 29 Αυγούστου 1956) να επαινεί το ΑΚΕΛ, διότι «αντιτίθεται εις την τρομοκρατική οργάνωση της ΕΟΚΑ».
Τον καιρό της απο-αποικιοποίησης, τους αγώνες αναλάμβαναν οι κομμουνιστές, μόνο στην Κύπρο τον αγώνα ανέλαβαν εθνικιστές.

Η πολιτική του ΟΥΔΕΠΟΤΕ: Για 77 χρόνια ο ελληνισμός της Κύπρου αγωνιζόταν ειρηνικά για τον δίκαιο αγώνα της Ένωσις με τον εθνικό κορμό και δεν καταφέραμε απολύτως τίποτα. Γίνεται το δημοψήφισμα του 1950 και οι Βρετανοί μας απήντησαν «το ζήτημα της Ενώσεως ήτο κλειστόν». 
Την 28η Ιουλίου 1954 διεξήχθη εις την βουλήν των κοινοτήτων ευρεία συζήτησις επί του κυπριακού. Κατά την διάρκειαν της συζητήσεως ταύτης ο υφυπουργός των Αποικιών Χένρι Χόπκινσον υπεστήριξε, ότι η Κύπρος ήτο στρατηγική περιοχή και ως τοιαύτη ουδέποτε θα ηδύνατο να τύχη αυτοδιαθέσεως. Επίσης είπε: «Υπάρχουν ορισμένα εδάφη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, τα οποία λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, ουδέποτε θα πρέπει να αναμένουν ότι θα γίνουν πλήρως ανεξάρτητα»
 
Κοκορόμυαλοι και αφελείς από τη μια, και γραικύλοι εθνοπροδότες από την άλλη, σπέρνουν εδώ και πολλά χρόνια την ατάκα «ήταν να μας αφήσει η Αγγλία». Οι Εγγλέζοι όχι μόνο δεν επρόκειτο να μας αφήσουν, αλλά προσπάθησαν να μας αφελληνίσουν κυρίως μέσω της παιδείας (σας θυμίζει κάτι αυτό;) για να σταματήσουμε να τους ενοχλούμε με τον πόθο μας για Ένωση με την κυρίως Ελλάδα.
Στα χρόνια της αγγλοκρατίας, οι αποικιοκράτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αγραμματοσύνη των τότε Ελλήνων Κυπρίων (θα μου πείτε και τώρα που είναι σπουδασμένοι -όχι απαραίτητα και μορφωμένοι- οι Έλληνες της Κύπρου, πάλι έρμαια είναι στις ορέξεις των πολιτικάντηδων) προσπάθησαν να δημιουργήσουν «κυπριακή εθνική συνείδηση» για να πάψουν επιτελούς οι κακοί Έλληνες να θέλουν Ένωση μετά του υπολοίπου ελληνισμού. Εξοστράκισαν κάθε ελληνικό στοιχείο από τα πρώτα κιόλας χρόνια της αγγλοκρατίας. Ήλεγχαν το μάθημα της ιστορίας και την παιδεία γενικά, πριν τον «περί παιδείας νόμο του 1923», ενώ οι νόμοι του 1931 και 1935 διαλάμβαναν τα εξής: α) απαγόρευαν τη χρήση εθνικών συμβόλων (τον εθνικό ύμνο αντικατέστησε ο αγγλικός), τους εθνικούς εορτασμούς και την πατροπαράδοτη διακόσμηση των Σχολείων με ήρωες του1821 β) περιόριζαν το μάθημα της ιστορίας σε βαθμό που ισοδυναμούσε με κατάργηση του γ) εισήγαγαν το μάθημα των αγγλικών στις δυο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. - Θυμίζουμε πως από φέτος (2012) θα διδάσκεται από την πρώτη τάξη του δημοτικού η αγγλική-. Όλοι γνωρίζουμε πως τελείωσε αυτή η ιστορία. Η μανία των Εγγλέζων να μας αφελληνίσουν και να δημιουργήσουν «κυπριακή εθνική συνείδηση», σε συνδυασμό με την πολιτική του «ουδέποτε θα ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα», οδήγησε στον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ.
Ο αγώνας της ΕΟΚΑ έγινε για την Ένωση και μόνο για την Ένωση. Μπορεί ο στόχος να μην επετεύχθη, αλλά τουλάχιστον προσπαθήσαμε και σαν Έλληνες Κύπριοι, μπορούμε να καυχιόμαστε πως από τη Μεγαλόνησο της Αφροδίτης κατάγονται οι τελευταίοι μεγάλοι Έλληνες ήρωες.


Αυτό το σύνθημα εμφανίστηκε πρώτη φορά σε τοίχο του χωριού Άλωνα της Πιτσιλιάς, και πρώτος το φωτογράφισε ο ποιητής μας Γεώργιος Σεφέρης. Αργότερα το ίδιο σύνθημα επαναλήφθηκε και σε πολλές άλλες περιοχές.  
 



Το πανό λέει «όταν οι Άγγλοι ζούσαν σε τρώγλες, οι Έλληνες έχτιζαν Παρθενώνες». Η αλήθεια είναι πως οι πρόγονοι των σημερινών Άγγλων (Άγγλοι, Σάξονες, Ιούτες, Φριζίοι, Βίκινγκς -γερμανικά φύλα- και Κέλτες) εμφανίστηκαν 10 αιώνες μετά το χτίσιμο του Παρθενώνα!!!



 
Διακαής πόθος ΟΛΩΝ των Ελλήνων Κυπρίων ήτο η Ένωσις με τον εθνικό κορμό.





Διακαής πόθος ΟΛΩΝ των Ελλήνων Κυπρίων ήτο η Ένωσις με τον εθνικό κορμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: