Άρθρον (10) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ VS ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ


«ΜΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΡΝΙΕΣΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ: Καθιερώθηκε το 1960. Προέκυψε από διεθνή διαγωνισμό. Προϋποθέσεις ήταν στη σημαία να μην εικονίζεται σταυρός ή ημισέληνος, σύμβολα του χριστιανισμού και του ισλάμ και να μην περιέχονται το μπλε και το κόκκινο χρώμα, σύμβολα και τα δυο της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Στη σημαία προβάλλεται η Κύπρος με πορτοκαλί χρώμα σε άσπρο φόντο. Κάτω από την Κύπρο δύο πράσινα κλαδιά ελιάς, ενωμένα στις άκρες που συμβολίζουν την ειρήνη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου.
Το σχέδιο που κέρδισε στο διαγωνισμό ήταν του τουρκο«κύπριου» ζωγράφου Ισμέτ Γκιουνέι και επιλέχθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριο Γ΄ και τον αντιπρόεδρο Φαζίλ Κιουτσούκ (Fazil Kutsuk).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ: Χρησιμοποιείται από το 1822 (σαν ναυτική σημαία), και από το 1978 μοναδική εθνική σημαία.
Σύμφωνα με μια θεωρία θέλησαν να αποφύγουν το κόκκινο και το πράσινο, χρώματα δηλαδή που συνδέονταν με την ισλαμική Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με άλλη θεωρία, η επιλογή των χρωμάτων έγιναν για να συμβολίζει το γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου και το λευκό των κυμάτων. Η πιο διαδεδομένη θεωρία για το πλήθος των λωρίδων, είναι ότι συμβολίζουν τις συλλαβές της φράσης «ελευθερία ή θάνατος», οι πέντε κυανές τις συλλαβές Ε-λευ-θε-ρί-α και οι τέσσερις λευκές ή θά-να-τος. Οι θεωρίες για την επιλογή των χρωμάτων και το συμβολισμό των λωρίδων κρίνονται συχνά ως λαϊκοί θρύλοι. Ωστόσο, πολλές από τις σημαίες της επανάστασης έφεραν μία από τις φράσεις «Ελευθερία ή Θάνατος», «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ», ή «ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ».

Στην Κύπρο όπως και σε όλες τις Ελληνικές περιοχές, οι γηγενείς κρατούσαν διάφορες παραλλαγές Ελληνικών σημαιών.
Η επίσημη σημαία της Ελληνικής υπάρχει από το 1822. Οι Κύπριοι κρατούν τούτη τη σημαία εδώ και 193 χρόνια.
Η πρώτη Ελληνική (δεν αναφερόμαστε στις Βυζαντινές σημαίες) υπάρχει από το 1770. Οι Κύπριοι (γενικά όλοι οι Έλληνες) την κρατούμε εδώ και 245 χρόνια
Η κυπριακή σημαία υπάρχει από το 1960. Οι Έλληνες Κύπριοι άρχισαν να την κρατούν-αποδέχονται δειλά-δειλά μετά το 1974. Τουτέστι, 41 χρόνια.

Ελληνοκεντρικοί, κυπροκεντρικοί*1 και αδιάφοροι. Έτσι χαρακτήρισε μια κοινωνιολόγος τους σημερινούς Έλληνες Κύπριους. Συνήθως οι πρώτοι κρατάνε γαλανόλευκες, οι δεύτεροι κυπριακές και οι τρίτοι δέχονται και τις δυο σημαίες, είτε επειδή λειτουργούν ενστικτωδώς, σύμφωνα με τα όσα τους έχει «εμφυτεύσει» η ελληνική κυπριακή κοινωνία, είτε επειδή θέλουν να τα πάνε καλά με όλους.
Αν ρωτήσεις κάποιον γιατί κρατά μόνο την ελληνική σημαία, θα σου πει «επειδή είμαι Έλληνας». Αυτή είναι λάθος απάντηση επειδή όπως είμαστε Έλληνες εθνοτικά, είμαστε και Κύπριοι αφού η Κύπρος είναι η ιδιαίτερη μας πατρίδα. Ε τότε γιατί μερικοί κρατούν μόνο την ελληνική σημαία;
Όταν έγινε ο αγώνας της ΕΟΚΑ οι αγωνιστές μας πέθαναν για την Ένωση, έλουσαν το αίμα τους πάνω στη γαλανόλευκη όπως το μαθητή Πετράκη Γιάλλουρο που τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ την ώρα που κρατούσε τη γαλανόλευκη, και φώναξε με όλη τη δύναμη της φωνής του «ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ». Κατέβαζαν από τα κτήρια τις βρετανικές σημαίες, έβαζαν τις ελληνικές και για να μην τις ξανακατεβάσουν οι Εγγλέζοι, έβαζαν νάρκες γύρω από τις σημαίες. Έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε σήμερα ελληνικό εθνικό ύμνο, ελληνική ιθαγένεια, για να γίνουμε το δέκατο διαμέρισμα της Ελλάδας και φυσικά για να κυματίζει σε όλο το νησί η ελληνική σημαία. Φανταστείτε τους ήρωες που πέθαναν για τους λόγους που προανάφερα, Αυξεντίου, Μάτσης, Καραολής, Παλληκαρίδης, Δράκος και όλοι οι άλλοι να μας βλέπουν από ψηλά τι θα λένε... «Μα ρε μαλάκες εμείς δεν πεθάναμε για να γίνει η Κύπρος ανεξάρτητη, ούτε για να έχει δική της σημαία, ούτε για την ελληνοτουρκική φιλία» (το 60-70% των αγωνιστών της ΕΟΚΑ σκοτώθηκαν από τους τούρκους «αδελφούς»).
Η σημαία της κυπριακής δημοκρατίας έγινε για να συμβολίζει ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της Κύπρου: Έλληνες 78%, Τούρκοι 18%, Μαρωνίτες, Λατίνοι, Αρμένιοι και Λοιποί 4% (1960). Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, δεν έχει θρησκευτικό σύμβολο και ο ιστός που την στηρίζει δεν πρέπει να έχει σταυρό. Όσοι θέλετε να κρατάτε ετούτη τη σημαία, να ξέρετε πως κρατάτε μια σημαία που συμβολίζει και τον Προαιώνιο εχθρό, που από το 1071 (Μάχη του Μαντζικέρτ) μας κάνει κυριολεκτικά τη ζωή κόλαση. Πώς είπατε; Οι τουρκο«κύπριοι» διαφέρουν από τους υπόλοιπους τούρκους;; Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/1971/01/blog-post.html  
*1= Δεν υπάρχει τέτοιος όρος, είναι προϊόν λεξιπλασίας, σημερινή επινόηση των Ελλήνων Κυπρίων.
Σημείωση: Το 4% των Λοιπών εθνοτήτων ήσαν Χριστιανοί και επέλεξαν να ανήκουν εις την Ελληνική κοινότητα του νησιού, με βάση το δεύτερο κριτήριο του ΑΡΘΡΟΥ 2 «µετέχουσι των ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων». Έτσι το 82% ανήκει εις την Ελληνική κοινότητα και είναι 4.5555 φορές μεγαλύτερο της τουρκικής «κοινότητας» (Μειονότητας), που παράνομα εγκαταστάθηκε στο νησί το 1571, όταν μετά από πόλεμο με τους Βενετούς κατέκτησε το νησί μας.

Οι Έλληνες Κύπριοι τότε, ΟΛΟΙ, το μόνο πράμα που τους ενδιέφερε, το μόνο πράμα που ήθελαν, ήταν η ΕΝΩΣΙΣ!!!
Επίσης η κυπριακή σημαία-ανεξαρτησία (την οποία σχεδίασε τουρκο«κύπριος») συμβολίζει -ναι συμβολίζει- τη διχόνοια του ελληνισμού, και τα δύο κλαδιά ελιάς την ειρήνη μεταξύ των Ελλήνων και τούρκων της Κύπρου. Δεν είμαι ενάντια στην ειρήνη των λαών (ακόμα και με τους τούρκους που εξαιτίας τους πάνω από το 1/3 των Ελλήνων είναι πρόσφυγες, και εξακολουθούν να έχουν επεκτατικές βλέψεις στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη), αλλά όπως εξήγησα λεπτομερέστατα (βλέπε άρθρο http://spartiatisarthra.blogspot.com/1971/01/blog-post.html) ιστορικά οι τουρκο«κύπριοι» δεν θα έπρεπε να έχουν δικαιώματα στο αρχαιοελληνικό νησί της Αφροδίτης. Δεν ήθελαν και δεν αγωνίστηκαν οι παππούδες και οι πρόπαππούδες μας για την ανεξαρτησία, ούτε για να μας αναγκάσουν οι ξένοι να δεχτούμε μια καινούργια σημαία, αλλά για να ενωθεί ακόμη μια αλύτρωτη ελληνική πατρίδα με τη Μητροπολιτική Μητέρα Ελλάδα (με την υπόλοιπη Ελλάδα). Οι άλλες αλύτρωτες πατρίδες ήταν:  Β. Ήπειρος, Ιωνία, Πόντος, Κωνσταντινούπολη, Ίμβρος, Τένεδος, Καππαδοκία, Καραμανία και Αττάλεια. Από το 1960-1974 σχεδόν κανένας Έλλην Κύπριος δεν κρατούσε τη νεοφερμένη κυπριακή σημαία, επειδή δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα και δικαίωμα του για Ένωση. Μεγάλωσαν και αγωνίστηκαν ο καθένας με τον τρόπο του για την Ένωση με τον εθνικό κορμό (με την υπόλοιπη Ελλάδα), κρατώντας τη γαλανόλευκη. Εάν σήμερα μας δώσουν μια «λύση» ομοσπονδιακή και αλλάξει ο εθνικός μας ύμνος, κανένας (εκτός από τα ακελικά εθνοπροδοτικά υποκείμενα) δεν θα τον δεχτεί, επειδή μεγαλώσαμε με τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Τα παιδιά μας όμως θα τον δεχτούν επειδή με αυτόν θα μεγαλώσουν και όποιο παιδάκι ψέλνει τον παλιό ελληνικό εθνικό ύμνο, μπορεί κάποιοι να τον χαρακτηρίσουν και φασίστα επειδή δεν θα δέχεται τον εθνικό ύμνο της πατρίδας του (του κράτους του πιο σωστά).
SOS→  Το 2012 -το άρθρο γράφτηκε πολύ παλιά, αλλά ανανεώνεται συχνά- υπήρχε μια ερώτηση στο Facebook (μην υποτιμάτε τον δημοφιλέστερο ιστότοπο του κόσμου), «ποια σημαία θέλετε να κυματίζει στην Κύπρο;». Το 60% απάντησαν την κυπριακή και το 40% την Ελληνική. Αν αυτή η ερώτηση γινόταν το 1973, το 90% των Ελλήνων Κυπρίων θα έλεγαν την Ελληνική, και αν αυτή η ερώτηση γινόταν το 1961, το 99% θα έλεγαν την Ελληνική. Άρα ποιο είναι το συμπέρασμα;; Ο κόσμος λειτουργεί ενστικτωδώς ανάλογα με αυτά που του πλασάρει η κοινωνία, αντί να προσπαθήσει να εκλογικεύσει την κατάσταση. Αν περνούσε το βδελυρό σχέδιο Ανάν, σήμερα θα είχαμε μια καινούρια σημαία και έναν καινούριο εθνικό ύμνο, τα οποία δεν θα δεχόταν η σημερινή γενιά, θα τα δέχονταν όμως οι επόμενες γενιές. Το 2006 (περίπου) η Βουλή αποφάσισε να κατεβάσει την Ελληνική σημαία από όλα τα κυβερνητικά κτίρια, πλην του Υπουργείου Παιδείας, αφού η παιδεία μας υποτίθεται ότι εξακολουθεί να είναι Ελληνική. Παρεμπιπτόντως οι μαθητές δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί υπάρχει η γαλανόλευκη στα Ελληνικά μας σχολεία! Τον καιρό της ακελοκρατίας 2008-2013, ο Χριστόφιας προσπάθησε να αφαιρέσει τις Ελληνικές σημαίες από την Εθνική Φρουρά! Θυμάμαι τότε που το κυπριακό κΥνοβούλιο αποφάσισε να κατεβάσουν τις Ελληνικές σημαίες από τα κυβερνητικά κτίρια, (τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν ιδιαιτέρα) οδηγούσα το σαραβαλάκι μου στους δρόμους της πρωτεύουσας, όταν σε κάποια φάση είπα σε έναν φίλο μου ότι κατέβασαν τις Ελληνικές σημαίες. Με κοίταξε με μάτια άγρια, γουρλωτά, μπιρμπιλωτά και μου είπε «άμαν εκάμαν έτσι πράμα εν να φύω που την Κύπρο». Τον πέρασα από μερικά κτίρια, αντίκρισε και αυτός τους τρεις ιστούς με τις δυο σημαίες (όταν μπήκαμε στην Ε.Ε. υπήρχαν σε όλα τα κτίρια δύο ιστοί για την Ελληνική και την κυπριακή σημαία, μετά έβαλαν και έναν τρίτο ιστό για την ευρωπΕϊκή σημαία)… ποιος τον είδε και δεν τον εφοβήθηκε –κι μαύροι σαν τον είδανε αίμα εκατουρούσαν, κι όσοι τον καλοείδανε έπεφταν και ψοφούσαν- που λέει και το λαϊκό μας τραγούδι. Του λέω «φίλε όσο και να νευριάσεις εσύ, όσο και να νευριάσω κι εγώ και χιλιάδες άλλοι Έλληνες Κύπριοι, ο αφελληνισμός της Κύπρου θα συνεχιστεί, θα μας αλλάξουν και τον Εθνικό ύμνο, θα διαμαρτυρηθούμε λίγο, και μετά θα σωπάσουμε. Δεν θα φύγουμε όμως εμείς από την Κύπρο, οι άλλοι να φύγουν». Όταν ένα Ελληνόπουλο της Κύπρου μεγαλώνει στην Κύπρο του 21ου αιώνα και βλέπει παντού την κυπριακή σημαία, η Γαλανόλευκη (το Εθνικό μας σύμβολο), θα του φαίνεται σαν μια ξένη σημαία.
Είναι απόλυτα λογικό ένας άνθρωπος που δεν μελετά, να αποδεχτεί ενστικτωδώς τη σημαία του κράτους στο οποίο ανήκει. Ένα κράτος στο οποίο τον ανάγκασαν να ανήκει, αφού οι πατέρες του αγωνίζονταν μανιωδώς για την Ένωση μετά του υπολοίπου Ελληνισμού, και ΟΧΙ για να γίνει το νησί μας ξεχωριστό κράτος με ξεχωριστή σημαία.


Ποιοι κρατούν την κυπριακή σημαία: Ως γνωστόν αυτή τη σημαία προτιμούν κυρίως οι αριστεροκομμουνιστές. Οι πλείστοι είναι αμαθείς ή ημιμαθείς και αφελείς. Οι ιστορικές τους γνώσεις (μιλούμε για τον μέσο όρο, φυσικά και δεν ισχύει για όλους) περιορίζονται στην ιστορία της Κύπρου, της περιόδου 55-74. Αν ανοίξεις εθνικοπολιτική συζήτηση μαζί τους θα καταλήξει στο πραξικόπημα. Και για τον Τρωικό Πόλεμο να τους μιλήσεις, αυτοί θα πάρουν τη συζήτηση στο πραξικόπημα! Από την υπόλοιπη ιστορία της Κύπρου το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι κατέκτησαν την Κύπρο πολλοί λαοί. Δεν ξέρουν σχεδόν τίποτε για την ιστορία του ελληνικού μας έθνους. Μόνο δύο στους δέκα γνωρίζουν πότε έγινε η Άλωση της Πόλης*2 και ένας στους δέκα ποιος ίδρυσε τη Σαλαμίνα (συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών της Νέας Σαλαμίνας).
Ποιοι κρατούν την ελληνική σημαία: Τη γαλανόλευκη προτιμούν οι εθνικόφρονες-εθνικιστές. Η τραγική αλήθεια που πρέπει να λέγεται, είναι ότι και σε αυτήν την κατηγορία υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, όμως… Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα βασικά της ιστορίας της Κύπρου και γενικά του Ελληνικού μας Έθνους. Αρκετοί εξ αυτών είναι ελληνοκεντρικοί και έχουν ιστορικές γνώσεις που δεν έχουν ούτε οι ιστορικοί. Μιλώντας μαζί τους θα σας αφήσουν άφωνους όταν σας εξηγήσουν από πού βγαίνει η λέξη Γαλαξίας, Εγκέλαδος, Πανικός, το αγγλικό heel, την ιστορία (όχι απλά τι σημαίνει) της φράσης Αιδώς Αργείοι, Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας, Αιέν Αριστεύειν, Αλκιονίδες Μέρες, Κόπρος ή Σταύλοι του Αυγεία, Ιστός της Πηνελόπης, Γόρδιος Δεσμός, Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης, μη μου τους κύκλους τάραττε, πάταξον μέν άκουσον δε, πύρρειος νίκη, υπό τήν αιγίδα, Ασκός του Αιόλου, Ὦ ξεῖν’, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε κείμεθα, τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι κλπ.
Είναι άτομα που από το πολύ διάβασμα έχουν καταφέρει να πάνε κόντρα στο ένστικτο τους, που τους έλεγε να κρατούν τη σημαία του κράτους του οποίου είναι υπήκοοι. Οκτώ στους δέκα γνωρίζουν πότε έγινε η Άλωση της Πόλης και τρεις στους δέκα ποιος ίδρυσε τη Σαλαμίνα.  

*2= Βασικά άμα τους ρωτήσεις ποτέ έγινε η Άλωση της Πόλης, θα σου πουν «μα ποιας πόλης;».

«Εγώ πεθαίνω τώρα. Εσείς που μένετε όμως, μόνο για την Ένωση να αγωνιστείτε». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Κώστα Λοΐζου.  
«...το να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα, θεία είναι η δάφνη».  -Κυριάκος Μάτσης-
              «...Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»  -Ευαγόρας Παλληκαρίδης- 
«Είτε ζήσουμε, είτε πεθάνουμε,ένα πρέπει να είναι το έπαθλο για νεκρούς και ζώντες, να γίνει η Κύπρος Ελεύθερη και ευτυχισμένη στην αγκαλιά της Ελλάδας που θα λάμπει με την δόξα της και το μεγαλείο της. Θα είναι το μεγαλύτερο αίσχος για μας αν καμφθούμε στο τέρμα ενός τόσον υπέροχου αγώνα. Η πίστη μας προς τη νίκη πρέπει να μείνει ακλόνητος»  -Γρηγόρης Αυξεντίου-

Απόσπασμα από άρθρο: Τουρκική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης το 1913, έγραψε (δημοσιεύτηκε από τον τοπικό τύπο) «ΌΛΑ τα κτίρια φέρουσι κυανόλευκον βαφήν. Εάν εξηρτάτο εξ αυτών (των Ελλήνων), θα έβαφον με κυανόλευκον χρώμα και όλα τα δένδρα της νήσου».  Τόσο μεγάλη ήταν τότε η λατρεία ΟΛΩΝ των Ελλήνων Κυπρίων για τη Γαλανόλευκη, το εθνικό μας σύμβολο.   

Για ακόμα μια φορά σας θυμίζω πως, μας ανάγκασαν οι Εγγλεζοαμερικάνοι να γίνουμε ανεξάρτητο κράτος, μας ανάγκασαν να έχουμε ξεχωριστή σημαία για να ικανοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της τουρκίας. Οι παππούδες μας -ΟΛΟΙ- ήθελαν Ένωση με τον εθνικό κορμό, και φυσικά ΔΕΝ ήθελαν να μας δώσουν οι ξένοι μια καινούργια σημαία. Όσοι κρατάτε την κυπριακή σημαία, στην ουσία κρατάτε μια σημαία που μας ανάγκασαν οι ξένοι να έχουμε. Η Ελληνική σημαία δεν είναι το σύμβολο του ελλαδικού κράτους, είναι το εθνικό σύμβολο ΟΛΩΝ των Ελλήνων!
 
«Μα πως γίνεται να απαρνιέσαι τη σημαία της χώρας σου;» Μια καθαρά ενστικτώδης επιπόλαια ατάκα των αστοιχείωτων και ημιμαθών ανθρώπων. Μα ρε αμνοερίφια, αυτήν τη σημαία-ανεξαρτησία μας ανάγκασαν να την έχουμε οι Εγγλεζοαμερικάνοι (αρχής γενομένης της τριμερής διάσκεψης του Λονδίνου) για να ικανοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της τουρκίας, ενώ τότε ολόκληρος ο κυπριακός ελληνισμός ήθελε Ένωση.

Κρατώντας την κυπριακή σημαία ΔΕΝ δείχνετε την αγάπη σας προς την Κύπρο (όλοι αγαπάμε την ιδιαίτερη μας πατρίδα), αλλά πως αποδεχτήκατε πλήρως αυτό που μας επέβαλαν οι μεγάλες δυνάμεις παρά τη θέλησή μας.


Κατά τη διάρκεια της Κρητικής Πολιτείας (1898-1913), οι Κρητικοί αναγκάστηκαν όχι από τους τούρκους, αλλά από τις Μεγάλες Δυνάμεις (Μ.Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία), να δεχτούν μια δική τους ξεχωριστή σημαία και έναν δικό τους Κρητικό Εθνικό Ύμνο. Η σημαία ήταν μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822: λευκός σταυρός που χώριζε τη σημαία σε τέσσερα τετράγωνα από τα οποία τα τρία ήταν κυανά, ενώ το τέταρτο, το πάνω αριστερό, ήταν κόκκινο μ' ένα λευκό αιχμηρό άστρο στο κέντρο, σύμβολο της τουρκικής επικυριαρχίας.
Ο Κρητικός Εθνικός Ύμνος («Κρητικός Ύμνος») είχε τη μελωδία του ελληνικού Εθνικού Ύμνου που αρχικά μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος και υιοθέτησε ο Διονύσιος Λαυράγκας, με νέους στοίχους του Ιωάννη Πολέμη. Ταυτόχρονα υπήρχε και ένας δεύτερος Κρητικός Εθνικός Ύμνος (μην δίνετε σημασία στη λέξη «εθνικός», αγγλοαμερικάνικες μεταφράσεις του national και όχι του ethnic· παράδειγμα: Ηνωμένα Έθνη αντί για Ηνωμένα Κράτη), με τη μουσική πάλι του Λαυράγκα, αλλά με στοίχους του Γεωργίου Παράσχου «Από φλόγες η Κρήτη ζωσμένη».
Κανένας Κρητικός δεν έψελνε τους δυο Κρητικούς Ύμνους (παρόλο που και οι δυο ήταν πατριωτικοί, δεν αναφέρεται καθόλου το οποιοδήποτε παράγωγο της λέξης «Έλλην»), κανένας Κρητικός δεν κρατούσε τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας, επειδή θεωρούσαν την Κρητική Πολιτεία σαν ένα προσωρινό στάδιο, προτού ενωθεί η Μεγαλόνησος με τη Μητέρα Πατρίδα. Ήθελαν να είναι σε όλα ίδιοι με τους υπόλοιπους Έλληνες.
 
ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ
Το 1908 ο στρατός των «Προστάτιδων Δυνάμεων» άρχισε να εγκαταλείπει τη Μεγαλόνησο. Το 1909 οι Κρήτες κατέβασαν τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας από όλα τα δημόσια κτήρια και στη θέση της ανύψωσαν την ελληνική σημαία. Η τουρκία απείλησε με πόλεμο (παρόλο που δεν ήταν πλέον συγκυρίαρχη δύναμη), και στις 18 Αυγούστου μικτό άγημα των Μεγάλων Δυνάμεων, αποβιβάστηκε ξανά στο νησί και κατέβασε τις ελληνικές σημαίες.

Παρατηρούμε δηλαδή πως οι Κρητικοί και οι Κύπριοι συμπεριφέρονταν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Και οι Κύπριοι το 1878 όταν έφτασαν οι «πολιτισμένοι» χριστιανοί Άγγλοι, ήταν σίγουροι ότι θα ενωνόταν η ιδιαίτερη τους πατρίδα με το Ελληνικό Βασίλειο (με την υπόλοιπη, ελεύθερη Ελλάδα), όπως ενώθηκαν τα αγγλοκρατούμενα Επτάνησα πριν 15 χρόνια. Από το 1960 μέχρι και το 1974, σχεδόν κανένας Έλληνας Κύπριος δεν κρατούσε την νεοφερμένη-ξενοφερμένη σημαία,
όπως ούτε και οι Κρήτες κρατούσαν τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας.

Υ.Γ.  «Όποιος δεν σε αντιμετωπίζει όπως εγώ, θα τον θάψω με τα ίδια μου τα χέρια. Θα καταστρέψω τη φωλιά κάθε πετούμενου που προσπερνά χωρίς να χαιρετίσει τη σημαία μου». Για μαντέψτε, υπάρχει πιθανότητα αυτό να το είπε κάποιος δικός μας;; Ουχί βέβαια! -Αρίφ Νιχάτ Ασίγια- (τούρκος ποιητής).
«Την πήρε ο άνεμος» -Θεόδωρος Πάγκαλος, 1996-  Ο Πάγκαλος ζήτησε από τους Έλληνες καταδρομείς να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τη μία βραχονησίδα των Ιμίων, για να μην μας κάνουν «ντα ντα» οι Τούρκοι.
«Όταν κάναμε σύμβολο μας το λευκό (το άσπρο φόντο στη σημαία), γνωρίζαμε τι παρδαλή ανάμειξη ήταν; τι απάτη;»  -Κώστας Μόντης- 
Μεγαλώνοντας και διαβάζοντας, σαν Έλληνας, έμαθα να μισώ τους τούρκους και αργότερα τους σκοπιανούς. Τους ζηλεύω όμως που έχουν τόσο περήφανους για την καταγωγή τους ανθρώπους.
Και κάτι άλλο… να ξέρετε πως ένας αριστερός τούρκος, είναι πιο εθνικόφρων από ένα δεξιό Έλληνα.  


Στὴ Σημαία: (;) «…Κι ὅσοι χάνονται γιὰ σένα σπώντας σίδερα βαριά, ξεψυχοῦν καὶ τραγουδᾶνε χαῖρε, ὦ χαῖρε, λευτεριά.»
Ἡ Σημαία: (Ἰωάννης Πολέμης)
«…Σὲ θωρῶ κι ἀναθαρρεύω καὶ τὰ χέρια μου χτυπῶ, σὰν ἁγία σὲ λατρεύω σὰν μητέρα σ᾿ ἀγαπῶ.»

                                                                ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 
Εσένα που σε φίλησε της Λευτεριάς η αύρα περήφανη πρώτη φορά πάνω στην Άγια Λαύρα
Εσέ που χέρι σ' ύψωσε τρισάγιο και βροντήσαν
όχι φωνές, µα ντουφεκιές όταν σε χαιρετήσαν, οι ντουφεκιές παλληκαριών που εµπρός σου αντρειωµένα γονάτισαν κι ορκίστηκαν να πέσουνε για σένα.

Εσένα που σε κοίταξαν µάνες, που στό 'να χέρι βαστούσαν βυζανιάρικα και στ' άλλο το µαχαίρι.
Εσέ, που όταν σ' αντίκρυσαν οι γέροι ξανανιώσαν και µ' άρµατα την µέση τους την κουρασµένη εζώσαν. Εσέ, ποια ανθρώπινη φωνή µπορεί να ιστορήση την ξακουσµένη δόξα σου και να την τραγουδήσει;

Εσύ δεν είσαι από πανιού λωρίδα καµωµένη Εσύ 'σαι από αίµα, από καπνούς κι από φωτιά βγαλµένη.
Εσύ πετούσες σαν αητός πάνω από ηρώων κεφάλια, κυµάτισες ανίκητη σε πέλαγα κι ακρογιάλια.
Σ' άγριες µάχες άπαρτο το φλάµπουρο σου εστήθη και πάντα δρόµους σ' άνοιγαν µέσ' των εχθρών τα πλήθη.

Τα χέρια που σε βάσταγαν, τ' αντρειωµένα χέρια, για να σε στήσουν σε κορφές, σ' απάτητα ληµέρια, για να σε δουν πολύ ψηλά, ψηλά απ' της γης το χώµα, τόσο ψηλά, που τ' ουρανού επήρες πια το χρώµα."

Γ. Σηµιριώτης

Το ποίηµα αυτό απηγγέλθη διά πρώτη φορά από τις µαθήτριες του Κεντρικού Παρθεναγωγείου ΣΜΥΡΝΗΣ, κατά την κατάληψη (και απελευθέρωση) αυτής υπό του Ελληνικού Στρατού (02 Μαΐου 1919).


Βλέπε παρεμφερές άρθρο http://spartiatisarthra.blogspot.com/2013/07/65.html


«ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ»  -ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ-




ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ, ΕΙΤΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ, ΕΙΤΕ ΗΜΙΜΑΘΕΙ, ΕΙΤΕ ΔΙΠΛΟΜΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.





ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ (ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΝΩΣΗ), ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΧΑΠΑΡΟΙ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΔΙΠΛΑ;




ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ: ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ» ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Πάραυτα το ορθών είναι ΟΛΟΙ οι Έλληνες (όπου και αν αυτοί ζουν) να κρατούν την ίδια σημαία. Την Ελληνική.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: