ΑΡΘΡΟ (65) Έλληνες Κύπριοι σε αθλητικούς αγώνες -Σημαίες και Εθνικός Ύμνος-


Αναδημοσίευση άρθρου που αναρτήθηκε στο facebook στις 2/7/2013

Έγραψα πιο παλιά πως τον καιρό του «κουρέματος», του eurogroup της Τρόικας και όλων αυτών των δεινών (όχι πως έχουν τελειώσει), παρατήρησα πως οι Έλληνες Κύπριοι αγάπησαν ξαφνικά την κυπριακή σημαία, και άρχισαν να νιώθουν περήφανοι Κυπραίοι. Έχουμε και την Χριστιάνα Αρτεμίου και τον Λώρη Λοϊζίδη (και πάρα πολλούς άλλους «καλλι»τέχνες) να προωθούν τις κυπροκεντρικές-αφελληνιστικές μαλακίες τους. Ο Λώρης εξακολουθεί να παρουσιάζει τον ΔΗΣΥ σαν ένα εθνικόφρων κόμμα!!! Χάρη τους κάνεις ρε αχάππαρε. Τους δίνεις ψήφους! (βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2013/06/62.html

Στο δια ταύτα. Μεσογειακοί Αγώνες τώρα (Ιούνιος του 2013) και η ιδιαίτερη μας πατρίδα πήρε δυο χρυσά μετάλλια ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Είδατε κανέναν Έλληνα Κύπριο αθλητή να κρατά τη γαλανόλευκη, το εθνικό μας σύμβολο;; Πώς είπατε; Εκπροσωπούν την Κύπρο; Εκπροσωπούν μια ελληνική αλύτρωτη πατρίδα που την ανάγκασαν οι εγγλεζοαμερικάνοι να γίνει ανεξάρτητο κράτος για να ικανοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της τουρκίας, ενώ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο κυπριακός ελληνισμός ήθελε Ένωση με τον εθνικό κορμό. Κανένας δεν ήθελε ανεξαρτησία, κανένας δεν ήθελε μια καινούρια σημαία. Εκπροσωπούν ένα νησί που έχει 34 αιώνες ελληνικό πολιτισμό, και άρχισε να εξελληνίζεται πολύ πριν από άλλες ελληνικές περιοχές! 
Στην τελετή λήξης (γράφω μόνο για όσα είδα) 52 Έλληνες Κύπριοι αθλητές κρατούσαν ΟΛΟΙ τους από μια κυπριακή σημαιούλα. Μα κανένας τη γαλανόλευκη ρε γαμώτο;;
Την ώρα της απονομής των μεταλλίων μπαίνουν οι τρεις σημαίες στους ιστούς όπως προβλέπει ο κανονισμός, και κανένας δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό, και θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος της νικήτριας χώρας. ΚΑΝΕΝΑΣ όμως δεν μπορεί να σου πει ποια σημαία θα κρατάς στα χέρια σου!!! ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Αν θέλεις κράτα και τη σημαία του ΑΠΟΕΛ, αν θέλεις κράτα τη σημαία της birlik, αν θέλεις κράτα και μια αφίσα του duffy duck. Εντάξει, υπάρχουν και μερικές σημαίες που θα σε τιμωρήσουν αμα τις πάρεις, όπως είναι η σημαία του ψευδοκράτους, και η πρώτη σημαία των Σκοπίων (1991-1995) με τον Ήλιο της Βεργίνας ΜΑΣ.
Φρονώ πως είναι άξιον αναφοράς ένα συμβάν που έλαβε χώρα σε γυμνάσιο της Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια της σχολικής παρέλασης για την εθνική εορτή μας στις 25 Μαρτίου (2013). Ο άριστος μαθητής (γράφω αυτά που μου είπε καθηγήτρια του σχολείου, δε λέμε ονόματα) αρνήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο να κρατήσει την κυπριακή σημαία, κάνοντας στους καθηγητές του μαθήματα ιστορίας, και δίνοντας πολλά και διάφορα επιχειρήματα. Τους είπε πως ή θα κρατήσει την ελληνική ή δεν θα λάβει καθόλου μέρος στην παρέλαση. Εξ όσων γνωρίζω ο άριστος μαθητής κρατά την κυπριακή σημαία στις δυο μαθητικές παρελάσεις, και ο δεύτερος καλύτερος μαθητής την ελληνική, βάζοντας έτσι το εθνικό μας σύμβολο σε δεύτερη μοίρα. Αυτά φυσικά δεν θα τα αναφέρουν ποτέ τα ΜΜΕ. Αυτό το αναφέρω περισσότερο για τους νεοραγιάδες που ότι τους πουν κάνουν. Από τους 52 αθλητές μας, σίγουρα θα υπήρχαν κάποιοι που θα προτιμούσαν να κρατήσουν τη γαλανόλευκη, αλλά απ’ότι φαίνεται τους είπαν να κρατήσουν μόνo κυπριακές σημαίες, και αυτοί υπάκουσαν σαν τα σκυλάκια.
Ο εθνικός ΜΑΣ ύμνος ακούστηκε μέσα στην τουρκία 17 φορές! Δύο φορές από Κύπριους αθλητές και 15 φορές από Ελλαδίτες. Κανένας δεν έδωσε σημασία σε αυτό.
Και τι θα γινόταν άμα περνούσε το επαίσχυντο σχέδιο Ανάν; Ποια σημαία θα κρατούσαν; Σε ποιο εθνικό ύμνο θα στέκονταν προσοχή;; https://en.wikipedia.org/wiki/File:Proposed_flag_of_the_United_Cyprus_Republic.svg
Ακούω βέβαια και διάφορα του τύπου «να κρατούσαν και τις δυο σημαίες» (διαβάστε το σχετικό άρθρο για αυτούς που κρατούν και τις δυο σημαίες, στο τέλος του κειμένου είναι ο σύνδεσμος με το άρθρο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ VS ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ»).
Ρε άμα είναι αριστεροκομμουνιστές να κρατούν και την τούρκικη άμα θέλουν, εγώ απορώ πού πήγαν όλοι αυτοί οι εθνικόφρονες-εθνικιστές των γηπέδων. Όλοι αυτοί οι ΑΠΟΕΛίστες, οι Ανορθωσιάτες, οι Απολλωνίστες κλπ που γεμίζουν τα γήπεδα με ελληνικές σημαίες, πού χάνονται στους ΑΜΚΕ, τους Μεσογειακούς και τους υπόλοιπους αθλητικούς αγώνες;;
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/185660_201304609896360_3434690_n.jpg    
Τον καιρό της αγγλοκρατίας, τότε δηλαδή που η Κύπρος ήταν βρετανική αποικία και οι ταυτότητες των παππούδων μας έγραφαν Nationality: British, παραδόξως μας άφηναν να λαμβάνουμε μέρος σε όλους τους αθλητικούς αγώνες με την ελληνική αποστολή.
Τώρα ξέρω, θα μου ξαναπείτε ότι από το 1960 η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος. ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ (ΣΗΜΑΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ).         
Από το 1961 που η Κύπρος συμμετέχει σε διεθνείς αθλητικούς αγώνες φέρει γαλανόλευκη στολή, τα εθνικά μας χρώματα. Τα τελευταία χρόνια ξεπετάχτηκαν κάτι πλασματάκια και διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας «Γιατί υπάρχει το μπλε στη στολή της Κύπρου; Αφού η σημαία μας δεν έχει μπλε». Και αν το προσέξατε τα τελευταία χρόνια έβαλαν και λίγο κιτρινάκι (στην επίσημη στολή) για να μην διαμαρτύρονται οι ανιστόρητοι εθνοπροδότες. Οι τουρκο«κύπριοι» δεν διαμαρτυρήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν οι δικοί μας. Αλλά βλέπετε πάντα, τα λεγόμενα των Ελλήνων αριστεροκομμουνιστών ήταν πάντα ίδια με αυτά των εχθρών μας τουρκο-βουλγαρο-σκοπιανο-αλβανών.
Οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Κύπρου, δηλαδή οι ελληνικές κυπριακές ομάδες, δεν έχουν σημαία/σημαίες στις φανέλες τους, επειδή στην Κύπρο υπάρχει το πρόβλημα με τις σημαίες. Μόνο η birlik αποφάσισε το 2011-2012 να βάλει μια μικρή κυπριακή σημαιούλα (μη φοβάστε, θα την μεγαλώσουνε βρε).
Με ερωτούν μερικοί «εσύ θα κρατούσες μόνο την ελληνική». Για μένα ΟΛΟΙ οι Έλληνες πρέπει να κρατούν την ίδια σημαία. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι θα κρατούσα και τη σημαία της ελληνοορθοδοξίας… https://en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_the_Greek_Orthodox_Church.svg                                      Τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας… https://en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_Greek_Macedonia.svg
Και επειδή οι αγώνες γίνονται στην τουρκία θα κρατούσα και Πολεμική Σημαία Στρατού Ξηράς… http://en.wikipedia.org/wiki/File:Hellenic_Army_War_Flag.svg
Να μου ζήσετε, να σας χαιρόμαστε…http://www.athlitiki.com/wp-content/uploads/2013/06/kipros-athlites-600x363.jpg.  Έπρεπε να περνούσε το σχέδιο Αυνάν να δω τι σκατά θα κρατούσατε.
 Βλέποντας τους 52 Έλληνες Κύπριους αθλητές μας, να κρατάνε ΟΛΟΙ, ΜΟΝΟ την κυπριακή σημαία, ήταν σαν να βλέπαμε συλλαλητήριο της ΕΔΟΝ. Αφού μόνο οι ακελικοί κρατάνε μόνο την κυπριακή σημαία.  http://3.bp.blogspot.com/_WlRoRAIWfuw/TDsFzNw5JqI/AAAAAAAABa0/ojfaUOMcY34/s1600/FRONT-724744.jpg
Είμαι φανατικός εθνικιστής; Ναι είμαι, και είμαι περήφανος για αυτό.

Υ.Γ. Απόσπασμα από άρθρο: Τουρκική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης το 1913, έγραψε (δημοσιεύτηκε από τον τοπικό τύπο) «ΌΛΑ τα κτίρια φέρουσι κυανόλευκον βαφήν. Εάν εξηρτάτο εξ αυτών (των Ελλήνων), θα έβαφον με κυανόλευκον χρώμα και όλα τα δένδρα της νήσου» Τόσο μεγάλη ήταν τότε η λατρεία των Ελλήνων Κυπρίων για τη γαλανόλευκη, το εθνικό μας σύμβολο. Στους παππούδες και τους προπαππούδες σας αναφερόταν εκείνη η τουρκική εφημερίδα. Πόσο λίγο τους έχετε μοιάσει!

«Όταν ο Έλληνας πάψει να είναι Εθνικιστής, θα πάψει να είναι Έλληνας»  --Ιων Δραγούμης--
Βέβαια ο άνθρωπος έζησε το 1878-1920, τότε που οι πολιτικοί δεν προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ο εθνικισμός είναι κάτι το κακό. 

Άρθρο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ VS ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ». Όσοι το έχετε διαβάσει στο παρελθόν, δεν βλάπτει να το ξαναδείτε, επειδή έγιναν σημαντικές αλλαγές.
http://spartiatisarthra.blogspot.com/2005/01/11-vs.html




ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ (ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ)

Το πρώτο απο τα πιο κάτω βίντεο έγινε για να δείξει τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Vincent Laban (είναι αυτός με τον αριθμό 21 στη φανέλα) να ψέλνει τον εθνικό μας ύμνο. Αυτό όμως που θέλω να προσέξετε, είναι τους Έλληνες Κύπριους ποδοσφαιριστές, που απλά ανοιγοκλείνουν το στόμα τους (κάτι μεταξύ ψιθυριστού και νανουρίσματος) πιάνοντας μια συχνότητα 1.259 Decibel (power ratio). Άξιον Θέασις είναι ο Αγγελής Χαραλάμπους που έχει ένα ύφος λες και ακούει έναν ξένο εθνικό ύμνο, ή μάλλον λες και ακούει τον τουρκικό εθνικό ύμνο. Επίσης κάποιος να τους πει ότι στεκόμαστε προσοχή στον εθνικό ύμνο. Δεν υπηρέτησαν τους 26 μήνες της στρατιωτικής τους θητείας αυτοί; 
http://www.sport24.gr/football/mundial/mountial_2014/o_lampan_tragoyda_ton_ethniko_umno.1973571.html   
Για να δούμε όμως και τις δυο Ελληνίδες Κυπρίες αθλήτριες, Ελένη Αρτυματά και Νεκταρία Παναγή,  αν ψέλνουν τον Έθνικό Ύμνο. Στα πόσα Decibel έφτασαν αυτές; Λέτε να βούρκωσαν κιόλας, που εξαιτίας τους ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος μέσα στο σπίτι του οχτρού;; Επίσης προσέξτε αυτό που διαβάσατε πιο πάνω, τα τελευταία χρόνια διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι εθνοπροδότες-γραικύλοι για τα γαλανόλευκα χρώματα στις στολές της Κύπρου (που ανέκαθεν είχαμε), γι’αυτό και αποφάσισαν να βάλουν και λίγο πορτοκαλοκίτρινο (στην επίσημη στολή).
http://www.youtube.com/watch?v=E8tRuC2a-jM    Νεκταρία Παναγή
http://www.youtube.com/watch?v=wVzhfQXdguU   Ελένη Αρτυματά
Είχαν ένα ύφος λες και άκουγαν το «ταγκό της Νεφέλης», της Χαρούλας Αλεξίου.
Πριν να πουν μερικοί ότι είμαι υπερβολικός, ρίξετε ένα βλέφαρο στους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, την ώρα που ψέλνουν τον Εθνικό τους Ύμνο. Υπόψη ότι δεν υπάρχει βραζιλιάνικο έθνος, δεν υπάρχει βραζιλιάνικη γλώσσα. http://www.youtube.com/watch?v=9z4EKz85q7w
Οι Βραζιλιάνοι εκατομμυριούχοι ποδοσφαιριστές ουρλιάζουν, κραυγάζουν τον εθνικό τους ύμνο. Κάπου στα 10.000 decibel (λέμε τώρα).
Οι Βραζιλιάνοι είναι οι απόγονοι των Πορτογάλων και των Αφρικανών δούλων τους. Μερικοί είναι καθαρά πορτογαλικής καταγωγής (Kaká), άλλοι αφρικανικής (Pelé) και άλλοι μείγματα (Ronaldinho) -τους αποκαλούν Mestico- Ο λόγος που επικράτησε η πορτογαλική γλώσσα, είναι επειδή οι Αφρικανοί δούλοι κατάγονταν από διαφορετικές εθνότητες, δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα.
Στην τουρκία πριν από περίπου πέντε χρόνια, σε αγώνα της εθνικής τους, ένας άντρας τόλμησε να μην σηκωθεί την ώρα του εθνικού τους ύμνου.Μόλις τελείωσε ο ύμνος, οι αστυνομικοί τον έσπασαν στο ξύλο. Δεν είπα να γίνουμε και εμείς τόσο ακραίοι και βάρβαροι, αλλά νομίζω πιάσατε το νόημα. 

Βλέπε παρεμφερές άρθρο http://spartiatisarthra.blogspot.com/2005/01/11-vs.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου