ΑΡΘΡΟ (67) ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΕΘΝΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ;;;


Σήμερα πολλοί Έλληνες Κύπριοι ντρέπονται που είναι Έλληνες, δηλαδή που ανήκουν στο ενδοξότερο έθνος όλων των εποχών (αυτό λένε οι περισσότεροι ξένοι μελετητές)! Σκεφτείτε πόσο μεγάλη ειρωνεία είναι που στον Πενταδάχτυλο υπάρχει το σύνθημα του Μουσταφά Κεμάλ -Ατατούρκ- «Ne mutlu turkum diyene» (τι ευτυχία να λες είμαι Τούρκος). Τι σκατά έθνος έχουν αυτοί οι τουρκομογγόλοι; Κι όμως είναι περήφανοι για αυτό που είναι, και όλοι οι λαοί πρέπει να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους. Εμείς ζούσαμε στην Κερύνεια από το 1300π.Χ. όταν οι Αχαιοί με ηγέτες τους Κηφέα και Πράξανδρο ίδρυσαν τη Λάπηθο και την Κερύνεια (Κυρήνεια), ενώ τα πρώτα τουρκομογγολικά (αλταϊκά) φύλα εμφανίστηκαν τον 6π.Χ. αιώνα στην Μογγολία, την Κίνα και τη Σιβηρία (γενικά στην κεντρική Ασία). Όμως το εθνώνυμο «Τούρκος» αναφέρεται για πρώτη φορά τον 6μ.Χ. αιώνα σε κινέζικη επιγραφή που αναφέρει εμπόριο τουρκικών φύλων με Σογδιανούς, στο Δρόμο του μεταξιού. Οι Οθωμανοί και οι Σελτζούκοι εμφανίστηκαν στη Μικρά Ασία τον 13ο μ.Χ. αιώνα. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ (40 αιώνες)!!! Όντως… «Ne mutlu turkum diyene»!!! Μου λένε για τους Μάγια (ναι αυτούς τους Ινδιάνους που είπαν πως θα καταστραφεί ο κόσμος), ότι είχαν σπουδαίο πολιτισμό. Ένας λαός περνά από τα προϊστορικά στα ιστορικά χρόνια, όταν ανακαλύψει το αλφάβητο. Για μας τα ιστορικά χρόνια άρχισαν το 1100π.Χ., ενώ για τους Μάγια… το 300π.Χ.!!! Μου λένε για τον ρωμαϊκό πολιτισμό. Η Ρωμαίοι πέρασαν στα ιστορικά χρόνια από τους Έλληνες αποίκους της Νοτίου Ιταλίας (Μεγάλη Ελλάδα--Magna Graecia) περίπου το 750π.Χ. Οι πρώτοι βασιλιάδες της Ρώμης ήταν Ετρούσκοι. Ο εθνικός ποιητής των Ιταλών, ο Δάντης Αλιγκέρι, έζησε τον 13μ.Χ. αιώνα, ενώ ο εθνικός ποιητής των Ελλήνων, αλλά και ο Μεγαλύτερος ποιητής όλων των εποχών, ο Όμηρος, έζησε περίπου τον 8π.Χ. αιώνα!
Όταν η Ρώμη κατέκτησε τους Έλληνες, υιοθέτησε την ελληνική θρησκεία, την ελληνική φιλοσοφία, την ελληνική επιστήμη και τον ελληνικό τρόπο σκέψης. Αυτή η ελληνική Ρώμη κατάφερε να επηρεάσει την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι Ρωμαίοι έπαιρναν στην πρωτεύουσά τους, ταλαντούχους Έλληνες (επιστήμονες-φιλοσόφους-ποιητές-μαθηματικούς-αρχιτέκτονες, αστρονόμους κλπ) για να τους βοηθήσουν (με το ζόρι) να βελτιώσουν το κράτος τους. Κάτι παρόμοιο κάνουν και οι ΗΠΑ σήμερα (όχι με τη βία), που δίνουν αμερικανική ιθαγένεια σε όσους έχουν ειδικές ικανότητες σε διάφορους τομείς.
Οι Ρωμαίοι ήταν λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού και αναγνώριζαν την πνευματική του υπεροχή γεγονός που φαίνεται και στη διάσημη φράση του Ορατίου:'' Graecia capta, ferum victorem cepit, et artes intulit agresti Latio''. Η κατακτημένη Ελλάδα κατέκτησε τον άγριο νικητή και έφερε τις τέχνες στο αγροτικό Λάτιο.
Οι ξένοι μελετητές συνηθίζουν να λένε για τα χρόνια της ρωμαιοκρατίας «Rome conquered Greece but Greece conquered Rome» (η Ρώμη κατέκτησε την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα κατέκτησε τη Ρώμη».
-Κινούμαστε με την πνοή του ελληνικού πνεύματος- Λατινικό γνωμικό

Esse velim Grecus, cum sim vix, domna, Latinus. Μετάφραση: θα ήθελα να ήμουν Έλληνας, κυρία μου, αλλά είμαι απλώς Λατίνος. Φράγκος ευγενής του 10ου αιώνα
Στα χρόνια της Αναγέννησης για τα οποία καυχιόνται οι Ιταλοί, τα περισσότερα μεγάλα ελληνικά μυαλά εγκαταστάθηκαν στην Ιταλία (εκούσια αυτή τη φορά). Τέλος, ακόμα και αυτή η λέξη «ρώμη» είναι ελληνική, από το (ρώομαι = ορμώ) και σημαίνει σωματική δύναμη, ευρωστία. Ο Ιταλός Γαλιλαίος γεννήθηκε το 1564μ.Χ. Έμεινε γνωστός σαν ο άνθρωπος που είπε πως η γη γυρίζει. Υπερτιμήθηκε σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της κόντρας που είχε με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Μπορεί όμως αυτός ο άνθρωπος να συγκριθεί με τον επόμενο. Ο Ερατοσθένης που γεννήθηκε το 276π.Χ., υπολόγισε την περιφέρεια της Γης σε 39.690 χιλιόμετρα ενώ σήμερα υπολογίζεται σε 40.007,86 χιλιόμετρα. Δηλαδή τότε, πριν 2253 χρόνια έκανε λάθος μόλις 0.8%!!!!! Ο Ερατοσθένης και μερικοί άλλοι πεφωτισμένοι αρχαίοι Έλληνες, όχι μόνο γνώριζε ότι η γη κινείται, γνώριζαν ακόμα και την περιφέρεια της, 1840 χρόνια πριν από τον Γαλιλαίο!!!
Υπήρχαν και έθνη πιο αρχαία από το ελληνικό, όπως οι Σουμέριοι, οι Ακκάδες και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, αλλά αυτοί οι λαοί δεν επιβίωσαν, εξαφανίστηκαν εθνολογικά-εθνογλωσσικά.
Από το ελληνικό αλφάβητο δημιουργηθήκαν το Κυριλλικό, το Γοτθικό, το Γλακοθικό, το Κοπτικό, το Αρμενικό, το Παλαιό Ιταλικό και το ΛΑΤΙΝΙΚΟ!!!!!
Μια πολύ συνηθισμένη ατάκα που ακούγεται είναι «γιατί σήμερα οι Έλληνες δεν είναι τόσο σπουδαίοι;», εννοώντας πως παγκόσμιες δυνάμεις είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Γαλλία κλπ. Μεγάλο κεφαλαίο, θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικός (όσο γίνεται). Οι ΗΠΑ θεωρούνται η παγκόσμια δύναμη, που κυριαρχεί επίσης και στον κινηματογράφο και στη μουσική (λόγω γλώσσας). Οι ΗΠΑ έχουν πληθυσμό 317 εκατομμύρια από τους οποίους το 80% είναι ευρωπαϊκής καταγωγής. Δηλαδή από τις ανεπτυγμένες χώρες, είναι με διαφορά η πολυπληθέστερη (η Ρωσία ενώ έχει διπλάσια έκταση, ο πληθυσμός της είναι 143 εκατομμύρια, από τους οποίους, το 81% είναι Ρώσοι). Άξιον αναφοράς είναι η πολιτική των ηγετών των ΗΠΑ, που από τα μέσα του 20ου αιώνα περίπου, πολύ δύσκολα δίνουν την αμερικανική ιθαγένεια, προσέξτε όμως αυτό… οι Αμερικανοί ακολουθούν κατά κάποιο τρόπο την τακτική των αρχαίων Ρωμαίων. Κουβαλούν στη χώρα τους όλα τα λαμπρά μυαλά (γενικά ταλαντούχους ανθρώπους): επιστήμονες, αρχιτέκτονες, μαθηματικούς, ιστορικούς, εθνολόγους, φιλολόγους, φιλοσόφους, αστρονόμους, ποιητές, συγγραφείς, μουσικούς, αθλητές, γεωγράφους, φυσικούς, ιατρούς, μηχανικούς, ψυχολόγους, γενικά καλλιτέχνες, καλλιεργημένους πνευματικούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών κ.ο.κ. Αυτή είναι η εξευγενισμένη-πολιτισμένη μορφή ευγονίας που εφάρμοσαν πρώτοι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες (χωρίς βαρβαρότητες και εξαναγκασμούς), και πολύ αργότερα οι ναζί με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο. Ο γράφων έζησε στις ΗΠΑ και αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι, ο μέσος Αμερικανός είχε IQ πατάτα, και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις του δημοτικού. Τους ρωτούσες «ποια χώρα βρίσκεται νότια του Καναδά και βόρεια του Μεξικού», και δεν γνώριζαν! Το θέμα όμως είναι ότι αυτοί που εξουσιάζουν τις ΗΠΑ είναι εγκέφαλοι.
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία δεχόταν συνέχεια επιθέσεις από τους Αβάρους, τους Βούλγαρους, τους Πέρσες, και αργότερα από τους Άραβες και τους τούρκους. Επίσης, οι Έλληνες, δέχονταν και τις επιθέσεις/κατακτήσεις από τους Δυτικούς (Άγγλοι, Βενετοί, Φράγκοι, Γενουάτες, Καταλανοί, Αραγόνιοι, Ναβαρραίοι). Δηλαδή στα αρχαία χρόνια οι γείτονες ήταν οι Ιλλυριοί, οι Θράκες (στη νότια Θράκη ζούσαν Έλληνες), οι Μοισοί, οι Λυδοί, οι Λύκιοι (εξελληνίστηκαν κατά τα ελληνιστικά χρόνια) και οι Κάρες. Όλοι αυτοί ήταν σχετικά «φρόνιμοι» και ανίσχυροι. Ο μεγάλος και πολύ ισχυρός εχθρός, οι Πέρσες, εμφανίστηκαν το 546π.Χ. στη Μ.Ασία. Το μέγα πρόβλημα των αρχαίων Ελλήνων ήταν η διχόνοια. Μπορεί και σήμερα οι Έλληνες να μαλώνουν μεταξύ τους, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν δυο ελληνικά κράτη (ελλαδικό και κυπριακό), ενώ στα αρχαϊκά και τα κλασσικά χρόνια υπήρχαν εκατοντάδες ελληνικά κράτη. Ο Όμηρος αναφέρει πως στην Κρήτη υπήρχαν 90 πόλεις (Ιλιάδα, Β 645 – 652).
Κατά τον 20ο αιώνα το Ελληνικό Βασίλειο και οι Έλληνες της ανατολής (Ιωνία, Α.θράκη, Κωνσταντινούπολη, Κύπρος, Αττάλεια, Καππαδοκία, Καραμανία και Πόντος) είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από τους τούρκους, τους Αλβανούς, τους Βούλγαρους (οι Σκοπιανοί τότε θεωρούνταν Βούλγαροι) και τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων που τις περισσότερες φορές ήταν εναντίον τους.
Ο ελληνικός πληθυσμός από την Ιβηρική χερσόνησο μέχρι και τον Εύξεινο Πόντο υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια το 400π.Χ. (τότε παγκ. πληθ. 168 εκ.). Σήμερα ο ελληνικός πληθυσμός υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια (παγκ. πληθ. 7.1 δις.). Ενώ δηλαδή ο παγκόσμιος πληθυσμός τους τελευταίους 24 αιώνες έγινε 44 φορές μεγαλύτερος, στον ελληνικό κόσμο έγινε μόλις 1.5 φορές μεγαλύτερος. Οι Έλληνες το 400π.Χ. αποτελούσαν το 5.95% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ το 2013 αποτελούν το 0.21% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού! Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την υπογεννητικότητα, αλλά με το ότι οι Έλληνες της ανατολής, αλλά κυρίως της δύσης, αναμείχθηκαν με άλλους λαούς και αφελληνίστηκαν. Αν ο ελληνικός πληθυσμός αυξανόταν ανάλογα με τον παγκόσμιο, σημαίνει πως σήμερα (2013) θα έπρεπε να υπάρχουν 440 εκατομμύρια Έλληνες!!!

ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ:
Σήμερα στην κυρίως Ελλάδα (ελλαδικό κράτος) υπάρχουν 45 κόμματα (χωρίς τα παρακλάδια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α) -8 στη Βουλή-, ενώ στην Κύπρο υπάρχουν 14 κόμματα -6 στη Βουλή- και άλλα τόσα κινήματα. Προσέξτε όμως αυτό… Τα ελλαδικά κόμματα είναι 4.09 φορές περισσότερα από τα κυπριακά. Αν αναλογιστούμε όμως τον πληθυσμό (μόνο τους Έλληνες) των δυο ελληνικών κρατών (10.400.000*1 η κυρίως Ελλάδα και 640.000*2 η Κύπρος), βλέπουμε πως οι Ελλαδίτες είναι 16.25 φορές περισσότεροι από τους Κύπριους. Δηλαδή αν οι Κύπριοι είχαν τον πληθυσμό των Ελλαδιτών, θα έπρεπε να έχουν 243.8 κόμματα!!! Αυτό πρέπει να είναι παγκόσμιο ρεκόρ, που πρέπει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Η διχόνοια που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων Κυπρίων, είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη από αυτή των Ελλαδιτών.
*1 = Καμία πηγή δεν συμφωνεί με την άλλη για τον πληθυσμό της Ελλάδας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει απογράφη εθνοτήτων, οπόταν τον πληθυσμό των Ελλήνων της κυρίως Ελλάδας, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς πόσος είναι.
*2 = Ούτε και εδώ οι πηγές συμφωνούν. Ο αριθμός αυτός είναι μόνο για τους Έλληνες που έχουν κυπριακή ιθαγένεια. Δεν υπολογίζονται οι ομοεθνείς Ελλαδίτες και Πόντιοι. Οι εκάστοτε εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις της Κύπρου ταλαιπωρούν αφάνταστα τους ομοεθνείς για να τους δώσουν ιθαγένεια, σε σημείο που στο τέλος σιχαίνονται όλη αυτή τη γραφειοκρατία, και δεν ξαναπροσπαθούν να πάρουν την ιθαγένεια.
Οι ΗΠΑ με πληθυσμό 316,668,567 (2013), έχουν μόνο… δυο μεγάλα κόμματα!!! Υπάρχουν αρκετά άλλα, ουσιαστικά ανύπαρκτα κόμματα, που οι Αμερικανοί ούτε που τα ξέρουν. Στη Γερουσία (Σύγκλητος) οι Δημοκράτες έχουν 52 Γερουσιαστές, οι Ρεπουμπλικανοί 46 και 2 ανεξάρτητοι. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Δημοκράτες έχουν 201 Βουλευτές και οι Ρεπουμπλικανοί 234. Όλα τα άλλα κόμματα είναι «φαντάσματα». Νομίζω πως δεν χρειάζεται να κάνουμε και εδώ μαθηματικές πράξεις για το αν οι Κύπριοι και οι Ελλαδίτες είχαν αυτό τον πληθυσμό πόσα κόμματα θα είχαν.

Παρά ταύτα η Νέα Ελληνική Ιστορία έχει να επιδείξει πολλούς Μεγάλους ανθρώπους. Η εκπομπή «Μεγάλοι Έλληνες» του Skai TV (το αντεθνικό αυτό κανάλι, σκόπιμα δεν έβαλε στους 100, ούτε και έναν Κύπριο!) μπορεί να ήταν μια τηλεοπτική παρωδία, όμως στους 100, όντως υπήρχαν και Μεγάλοι Νεοέλληνες (1821 και εντεύθεν):
Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος- (συγγραφέας, πολιτικός στοχαστής και επαναστάτης) ΕΚΤΟΣ // Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα (ηρωίδα του 1821) // Γεώργιος Καραϊσκάκης (ήρωας του 1821) // Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (ήρωας, αρχιστράτηγος και ηγετική μορφή του 1821, πολιτικός) // Μαντώ Μαυρογένους (ηρωική μορφή του 1821) // Αθανάσιος Διάκος (ήρωας του 1821) // Ανδρέας Μιαούλης (καραβοκύρης ο οποίος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο το 1821) // Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ή Τουρκοφάγος (ήρωας του 1821) // Γρηγόριος Δικαίος ή Παπαφλέσσας (ήρωας του 1821, κληρικός, πολιτικός) // Μάρκος Μπότσαρης (στρατηγός, ήρωας του 1821) // Οδυσσέας Ανδρούτσος (ήρωας του 1821) // Δημήτριος Υψηλάντης (στρατιωτικός, ήρωας του 1821) // Αλέξανδρος Υψηλάντης (πρίγκιπας, στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας) // Ιωάννης Μακρυγιάννης (ήρωας του 1821) // Κωνσταντίνος Κανάρης (ήρωας του 1821, πολιτικός) //
Δημήτρης Χορν (ηθοποιός) // Εμμανουήλ -Μάνος- Λοΐζος (μουσικοσυνθέτης) // Βασίλης Τσιτσάνης (λαϊκός συνθέτης) // Γρηγόρης Λαμπράκης (γιατρός, αθλητής, πολιτικός) // Μάρκος Βαμβακάρης (μουσικός ρεμπέτης) // Αλίκη Βουγιουκλάκη (ηθοποιός) // Κατίνα Παξινού (ηθοποιός) // Ελένη Γλύκατζη -Αρβελέρ- (βυζαντινολόγος ιστορικός) // Θεόδωρος Αγγελόπουλος (σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου) // Ίων Δραγούμης (διπλωμάτης, πολιτικός και λογοτέχνης) // Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης (νομπελίστας, συγγραφέας, λογοτέχνης, κορυφαίος ποιητής) // Μανόλης Ανδρόνικος (αρχαιολόγος, καθηγητής) // Κωστής Παλαμάς (ποιητής) // Δημήτρης Νανόπουλος (φυσικός) // Χρήστος Παρασκευαΐδης (Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) // Παύλος Μελάς (στρατιωτικός, Μακεδονομάχος) // Γιάννης Ρίτσος (ποιητής) // Αδαμάντιος Κοραής (φιλόλογος) // Διονύσιος Σολωμός (ποιητής) // Γεώργιος Γρίβας -Διγενής- (στρατιωτικός, ήρωας και αγωνιστής στη Μικρασιατική εκστρατεία και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδρυτής και αρχηγός της ΕΟΚΑ) // Γρήγορης Αυξεντίου (στρατιωτικός, Μέγας ήρωας, εθνομάρτυρας και υπαρχηγός της ΕΟΚΑ) // Ευαγόρας Παλληκαρίδης (ποιητής, ήρωας της ΕΟΚΑ) // Κυριάκος Μάτσης (ήρωας της ΕΟΚΑ) // Μάρκος Δράκος (ήρωας της ΕΟΚΑ) //, Στυλιανός Λένας (ήρωας της ΕΟΚΑ) // // Νικόλαος Σαμψών -Γεωργιάδης- (ήρωας της ΕΟΚΑ, αγωνιστής κατά της τουρκανταρσίας, δημοσιογράφος, πολιτικός) // Αυγουστής Ευσταθίου (ήρωας της ΕΟΚΑ) // Έλλη Χριστοδουλίδη (ηρωική μορφή της ΕΟΚΑ) // Γεώργιος Σεφέρης (ποιητής και διπλωμάτης) // Άγγελος Σικελιανός (ποιητής) // Ανδρέας Κάλβος (ποητής) // Αριστοτέλης Ωνάσης (εφοπλιστής) // Μαρία Κάλλας (κορυφαία υψίφωνος) // Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (ποιητής) // Εμμανουήλ -Μάνος- Χατζιδάκις (μουσικοσυνθέτης) // Οδυσσέας Ελύτης (ποιητής) // Νίκος Καζαντζάκης (μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας) // Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (μαθηματικός) // Βασίλης Μιχαηλίδης (ποιητής) // Δημήτρης Λιπέρτης (ποιητής) // Στυλιανός Κυριακίδης (αθλητής) // Κόμης Ιωάννης Αντώνιος Καποδίστριας (διπλωμάτης και πολιτικός) // Ελευθέριος Κυριάκου Βενιζέλος (πολιτικός ηγέτης) // Γεώργιος Ν. Παπανικολάου (γιατρός, βιολόγος και ερευνητής) // Κώστας Μόντης (ποιητής και συγγραφέας) // Στέλιος Καζαντζίδης (τραγουδιστής) // Νίκος Ξυλούρης (μουσικός και τραγουδιστής) // Δημήτρης Μητρόπουλος (μαέστρος, πιανίστας και συνθέτης) // Νικόλαος Γεωργαλής -Γκάλης- καλαθοσφαιριστής) // Μιχαήλ (Μίκης) Θεοδωράκης (μουσικοσυνθέτης) // 64 Μεγάλοι Νεοέλληνες!!! 

 
Η Κίνα με πληθυσμό 1.343.239.923 δεν έχει τόσους μεγάλους ανθρώπους στη νεότερη ιστορία (1800-2000) της. Αυτός ο λαός έχει πανάρχαια ιστορία, αλλά άμα ρωτήσεις σήμερα τέσσερις μη Κινέζους, να σου πουν πόσους Κινέζους ξέρουν (όλων των εποχών), οι περισσότεροι θα σου πουν τον Κομφούκιο, τον Μάο Τσετούνγκ και τον Μπρούς Λι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου