ΑΡΘΡΟΝ 71

ΜΕΡΟΣ Α'  
Όπως συμβαίνει συνήθως, το άρθρο κοινοποιείται καθυστερημένα για προσωπικούς λόγους. Ακόμα και τη φωτογραφία της εφετινής μου τούρτας (είναι σημαντική για μένα) την ανέβασα στο Facebook  71 μέρες μετά τα γενέθλιά μου!  https://scontent-bru.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10341847_917497028277111_7033554233125692168_n.jpg?oh=8f7f9ca77f9837b35863bec5b9b81516&oe=557C3322
Σημείωσις: Υπάρχουν αρκετές παραπομπές σε άλλα άρθρα (πατάτε πάνω στους συνδέσμους), καλύτερα όμως να τελειώσετε με αυτό, και μετά να ασχοληθείτε με τα άλλα. Εκτός και αν είναι φωτογραφίες ή μικρά βίντεο. Το άρθρο γράφτηκε μεταξύ του ημιτελικού και του τελικού (5-9/6/2014).

Επειδή γνωρίζομεν πως οι περισσότεροι δεν διαβάζουν μεγάλα άρθρα, το παρόν, θα το παρουσιάσουμε σε μικρή και σε μεγάλη (ολόκληρη) έκδοση. Το πρώτο θα επικεντρωθεί στο παιχνίδι «The Voice of Greece», ενώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, πατώντας στον σύνδεσμο http://spartiatisarthra.blogspot.com/2014/05/71.html#more  .Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με την… ελληνικότητα των Ελλαδιτών και των Κυπρίων (περιληπτικά, γιατί σε εθνολογικά θέματα μπορώ να γράψω ολόκληρα βιβλία), και με τη συμβολή των Ελλήνων Κυπρίων σε πολέμους και γενικά σε βοήθειες που προσέφεραν στην κυρίως Ελλάδα. Το Μέρος Β’ ξεφεύγει από το «Voice» και ασχολείται με εθνοτικά-κοινωνικά θέματα που αφορούν τους Νεοέλληνες, που χωρίστηκαν σε Ελλαδίτες και Κυπρίους! Ο λόγος; Η Κύπρος είναι η μοναδική Ελληνική περιοχή που δεν ενώθηκε με το Ελληνικό Βασίλειο (Αλύτρωτη Πατρίδα), και εξακολουθεί να κατοικείται από Έλληνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Ελλαδίτες (όπως τους αποκαλούμαι τα τελευταία χρόνια) να βλέπουν τους Κυπρίους ωσάν να ανήκουν σε άλλο έθνος, αλλά και οι ίδιοι οι Κύπριοι να χάνουν (πολλοί) την εθνοτική τους συνείδηση, για πρώτη φορά μετά από 34 αιώνες!!!!!  Το Μέρος Β' μπορεί να θεωρηθεί ξεχωριστό άρθρο! 
Όμως πρέπει να γνωρίζεται, πως ΔΕΝ γίνεται να μην διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, δεν θα καταφέρετε να βγάλετε σωστά συμπεράσματα.
Σας συμβουλεύω να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο απο το blog, είναι πολύ πιο συγυρισμένο και ευανάγνωστο εκεί. Μετά μπορείτε να επιστρέψετε στο Facebook και να γράψετε (όσοι θέλετε) τα σχόλιά σας.

Εθνικό Διχασμό προκάλεσε (άθελά του φυσικά) το «The Voice»! Το τηλεπαιχνίδι δυστυχώς ξέφυγε από τον στόχο του που ήταν η ψυχαγωγία (και η τηλεθέαση, εννοείται) και δημιούργησε εθνοτικά-κοινωνικά προβλήματα μεταξύ των Ελλήνων της Κύπρου και της κυρίως Ελλάδος. Οι Έλληνες εδώ και καιρό χωριστήκαμε σε Ελλαδίτες και Κυπρίους· κομβικά σημεία για το φαινόμενο αυτό ήταν η με το ζόρι ανεξαρτοποίηση της νήσου το ’60 και η εισβολή το ’74. Στο «Voice», σε δύο μήνες τα πράγματα πήραν τραγική, ντροπιαστική για το έθνος μας τροπή.
Το «The Voice of Greece» είναι τηλεοπτικός διαγωνισμός μουσικών ταλέντων που ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου του 2014. Είναι η δεύτερη φορά που αναγκάζομαι να γράψω άρθρο, εξαιτίας αυτού του παιχνιδιού, βλέπε  http://spartiatisarthra.blogspot.com/2014/03/70.html και στο Facebook https://www.facebook.com/groups/666527686741638/ (όχι τώρα). Σε αυτό δικαιούνται να λάβουν μέρος όσοι είναι Έλληνες (άσχετα με την ιθαγένεια που έχουν), αλλά και όσοι είναι αλλοεθνείς και έχουν την ελληνική ή την κυπριακή ιθαγένεια. Το ίδιο ίσχυε και με τα: X Factor, Greek Idol και Ελλάδα έχεις ταλέντο.
«Πόλεμος» ξέσπασε στα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (κυρίως στο Facebook) για την -σε κάποιο βαθμό- αδικαιολόγητη εμμονή των Ελλήνων Κυπρίων να ψηφίζουν τους συντοπίτες τους. Συντοπίτες και όχι συμπατριώτες. Πατρίδα (όχι κράτος—sovereign state) ΟΛΩΝ των Ελλήνων, είναι η Ελλάδα. 
Αυτό το είχα προβλέψει. Οι Κύπριοι δυστυχώς είναι τοπικιστές. Όταν ήμουν μικρός, στη Λευκωσία οι Ακροπολίτες μαλώναμε με τους γείτονες Αγλαντζιώτες. Βασικά, αν δεν μαλώναμε μεταξύ μας, δεν θα ήμασταν Έλληνες! Το θέμα όμως με αυτές τις  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ (ΟΧΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ) εκπομπές είναι ότι οι Έλληνες Κύπριοι ψηφίζουν τους συντοπίτες τους, επειδή τις τελευταίες δεκαετίες άρχισαν να χάνουν (οι περισσότεροι) για πρώτη φορά την εθνική τους συνείδηση, μετά από 34 αιώνες!!!!! Κομβικά σημεία ήσαν η με το ζόρι ανεξαρτοποίηση της Μεγαλονήσου το '60 (που κανένας Έλληνας δεν ήθελε), και η εισβολή το ’74. Αυτό δεν επαναλαμβάνεται τυχαία, είναι σημαντικό εις το έπακρον και πρέπει να εμπεδωθεί!  Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/06/blog-post_3304.html  (όχι τώρα)
Οι Ελλαδίτες άρχισαν να κατηγορούν τους Κυπρίους, μα το χειρότερο απ΄όλα… να αμφισβητούν την Ελληνική τους καταγωγή.  Όταν άρχισα να γράφω αυτό το άρθρο μου είπαν «μην ασχόλησε, είναι κάτι αμόρφωτοι που τα γράφουν/λένε αυτά». Το «αμόρφωτος» είναι σχετικό. Άλλο μορφωμένος και άλλο σπουδασμένος. Οι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο το θέμα που σπούδασαν. Ακόμα και η πολυθεσίτισσα δημοσιογράφος και καθηγήτρια πανεπιστημίου ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ που την θεωρούν μορφωμένη είπε «είναι Κύπριοι, όχι Έλληνες». Βλέπε 
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/10298894_890119964348151_3373145741488360843_n.jpg  Τα 48 like που πάτησαν ευτυχώς είναι πολύ λίγα, από τη στιγμή που η σελίδα της έχει 6.805 like. Μετά από σφοδρή επίθεση που δέχτηκε στο διαδίκτυο προσπάθησε να τα μπαλώσει λέγοντας πως παρεξηγήσαμε τα λεγόμενά της. Βλέπε  https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10155415_890132921013522_4274812213298282825_n.jpg .Στην πρώτη της ανάρτηση η Παναγιωταρέα έγραψε ξεκάθαρα «είναι Κύπριοι, όχι Έλληνες», κάτι που και να θέλαμε να το παρερμηνεύσουμε ΔΕΝ μπορούμε (το ξεκαθαρίζουμε επειδή στη δεύτερη ανάρτησή της έγραψε «κάποιοι δεν κατάλαβαν τι έγραφα». Επίσης στην πρώτη της ανάρτηση έγραψε «Επομένως, εκείνο που πρέπει να απαιτούμε από τον πρωθυπουργό είναι να κήδεται των ελληνικών συμφερόντων και μετά (!!!) να υποστηρίζει την Κύπρο…». Όταν ρε ηλίθια υποστηρίζει την Κύπρο, τότε υποστηρίζει και τα Ελληνικά συμφέροντα! Θα έπρεπε να γράψεις «Ελλαδικών συμφερόντων». Δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό ένας Έλληνας του 1912 θα έπρεπε να πει ο πρωθυπουργός (και ο βασιλιάς) να υποστηρίζουν τα τότε σύνορα του Βασιλείου και ΜΕΤΑ να υποστηρίζει (να προσπαθεί να προσαρτήσει) άλλες Ελληνικές περιοχές: Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Νησιά Βορείου Αιγαίου, Πόλη, Ιωνία, Πόντο και γενικά Μικρά Ασία!!! Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας, καταλάβαμε τι έγραψες Γραικύλικο θήλεο. Δεν νομίζω να τα εννοούσε αυτά που έγραψε στην πρώτη της ανάρτηση, ότι δηλαδή οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες. Απλά ακολουθεί την πολιτική ΟΛΩΝ των ελλαδικών κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης· ότι δηλαδή η Κύπρος είναι «αγκάθι» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και αν οι Ελλαδίτες (ο απλός ο κόσμος) τη βλέπουν σαν ακόμα μία Ελληνική Αλύτρωτη Πατρίδα, θα έχουμε κι άλλα προβλήματα με τους τούρκους. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλια των Ελλήνων της Κύπρου ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: http://www.onlycy-aggelies.com/307161-%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%AD#sthash.SRYzbspy.dpuf .Βέβαια παρόμοια σχόλια έγιναν και αλλού, εκατοντάδες (κυρίως υβριστικά) σχόλια. Η Παναγιωταρέα τελειώσε τη φιλοσοφικη σχολή. Αυτό την κάνει ειδήμων στο συγκεκριμένο θέμα;; Πριν λίγα χρόνια μια φιλόλογος (διδάσκει σε λύκειο στη Λεμεσό) μου είπε «μα ο Γρίβας ήταν Κυπραίος;». Οι φιλόλογοι θα έπρεπε να διδάσκουν ΜΟΝΟ Νέα Ελληνικά!!! Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε τι είπε μια άλλη επώνυμη «μορφωμένη» πριν από λίγες μέρες.
Πριν να διαβάσετε τα πιο κάτω, θα ήθελα να ξέρετε πως, κατηγορώ (οτιδήποτε το αντεθνικό), 100 φορές συχνότερα τους Κυπρίους παρά τους Ελλαδίτες. Αμέτρητες φορές τσακώθηκα με συγγενείς μου, όταν αυτοί έλεγαν κάτι άσχημο για τους ομοεθνείς μας Ελλαδίτες. Βασικά, μας άκουγε η γειτονιά ολόκληρη.
Για παράδειγμα, ξέρω ότι οι Έλληνες Κύπριοι είναι ξενομανείς και έγραψα σχετικό άρθρο για αυτό το θέμα, έτσι για να βγάλω το άχτι μου.
Βλέπε  http://spartiatisarthra.blogspot.com/2012/02/blog-post.html (όχι τώρα). Ενώ αντίθετα υπερασπίσθηκα πολλάκις τους Ελλαδίτες από τα «πυρά» των Κυπρίων. Βλέπε  ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ http://spartiatisarthra.blogspot.com/2013/05/blog-post.html  (όχι τώρα).       
Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Οι Κύπριοι να ψηφίζουν Κυπρίους και οι Ελλαδίτες Ελλαδίτες. Αν Ενωνόταν η Μεγαλόνησος με τον εθνικό κορμό, θα γινόταν αυτό το πράμα;;;;;  Βλέπε ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ   http://spartiatisarthra.blogspot.com/2000/01/blog-post.html (όχι τώρα).
Ο Ρέμος έκαμε κάποια σχόλια γι’αυτό το θέμα. Είπε: «η υπόλοιπη Ελλάδα γιατί δεν ψηφίζει;». Ένα μεγάλο Εύγε στον Αντώνη που είπε «η υπόλοιπη», θεωρώντας (ορθώς) την Κύπρο μέρος της Ελλάδος και όχι απλά του Ελληνισμού. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε μια Θεσσαλονικιά, καλώντας τους συντοπίτες της να την ψηφίσουν. Έζησα στη Σαλονίκη και ξέρω πως και αυτοί είναι τοπικιστές. Ενημερωτικά: Η πόλη έχει πληθυσμό 315.196, το Πολεοδομικό Συγκρότημα 788.952 και ο Νομός 1.110.312 κατοίκους (το 2011). Οι Αθηναίοι αν ήταν τοπικιστές, με τον πληθυσμό που έχει η πόλη τους, θα κέρδιζαν πάντα όλους τους διαγωνισμούς. Το θέμα όμως είναι ότι… Δεν υπάρχουν βέροι Αθηναίοι! Όλοι προέρχονται από άλλες περιοχές. Αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για τη Συμπρωτεύουσα (πολλοί πρόσφυγες). Αυτούς τους αριθμούς τους αναφέρω για να καταλάβει ο αναγνώστης πώς σκέφτονται οι ψηφοφόροι και πώς βγαίνουν τα αποτελέσματα. Κρίνω σκόπιμο να αναφέρω και το πώς ψηφίζουν οι μετανάστες της κυρίως Ελλάδος. Ειλικρινά, περιμένατε από τους 600.000 Αλβανούς να ψηφίζουν τους Ελλαδίτες;; Επαναλαμβάνω, έζησα στη Σαλονίκη και ξέρω το εκατέρωθεν μίσος που υπάρχει με τους Αλβανούς (και τους Γεωργιανούς). Ναι το είπαν κι άλλοι. «Είναι απλά ένα παιχνίδι». Ένα παιχνίδι στο οποίο (σχεδόν όλοι) οι διαγωνιζόμενοι είναι Έλληνες. Και ο νικητής δεν θα πάρει 100.000 ευρώ (!!!) όπως έγινε στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Και εξάλλου, άλλοι που κέρδισαν ή τερμάτισαν στη δεύτερη θέση παλιά χάθηκαν, όπως η Χρυσο/Βαλάντω και η Νικόλ/ίνα, ενώ άλλοι πέτυχαν, όπως η Ελευθερία και η Ήβη.
Το «Voice» φέτος είναι λες και έχουμε αγώνα Ελλάδα vs τουρκία, όπως με το ελληνοτουρκικό ριάλιτι «Survivor».
Τσακώνονται οι Έλληνες της κυρίως Ελλάδος με τους Έλληνες της Κύπρου, για όνομα του Θεού. Αδώς ργεοι.

Τα τέσσαρα*1 παιδιά από την Κύπρο (δεν μπορούμε να αποκαλούμε τον Γιούρι Μελίκωφ «Κύπριο» επειδή δεν είναι Έλληνας της Κύπρου
-είναι πολιτισμικά εξελληνισμένος-, με το ίδιο σκεπτικό και ο Κεμάλ ήταν Μακεδόνας) έκαμαν*1 δηλώσεις για τις κατηγορίες των Ελλαδιτών. Βασικά, όχι μόνο κατηγορίες, περισσότερο ήσαν εμετικές βρισιές και αμφισβήτηση της ελληνικής μαςκαταγωγής.
Την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο Γιούρι: «Υποτίθεται πως η Κύπρος είναι ελληνική και πως είμαστε αδέλφια μεταξύ μας.» Μικρέ (είναι ο πιο συμπαθητικός), δεν έπρεπε να πεις τη λέξη «υποτίθεται». Ο Γιούρι μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, επειδή αγαπά το ελληνικό μας έθνος, πιο πολύ από τους περισσότερους Έλληνες της Κύπρου! Η Αίμιλη είπε: «Στενοχωρήθηκα γιατί τους Ελλαδίτες εμείς τους βλέπουμε αδέλφια μας. Περιμένω και θέλω να μας αγαπούν όπως τους αγαπάμε». Οι Ελλαδίτες όμως που της πήρα συνέντευξη τηλεφωνικώς, έγραψαν ότι είπε «Έλληνες». Πολλοί εξ Ελλάδος Έλληνες αρνούνται πεισματικά τον όρο «Ελλαδίτες» (από παχυλή αμάθεια).
Όταν αναφερόμαστε ΜΟΝΟ στους Έλληνες της κυρίως Ελλάδος και όχι σε όλους τους Έλληνες του κόσμου, τότε ΔΕΝ θα πούμε«Έλληνες», θα πούμε Ελλαδίτες.   
Στην Κύπρο μόνο οι αμόρφωτοι αποκαλούν τους εξ Ελλάδος Έλληνες, «Έλληνες». Ενίοτε το κάνουν και οι αριστεροκομμουνιστές για να προκαλέσουν. Στην καθομιλουμένη επικρατεί το «Καλαμαρά(δ)ες και στον γραπτό και επίσημο λόγο (ΜΜΕ) το «Ελλαδίτες». Βλέπε http://showtime-cy.blogspot.com/2014/04/the-voice-4-social.html  και ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΝΟ άρθρο για τον όρο «Ελλαδίτες»  http://spartiatisarthra.blogspot.com/2004/01/blog-post.html  (όχι τώρα).
*1= Αποφάσισα να γράφω το αρχαίο «τέσσαρες», επειδή ούτε και ο Μπαμπινιώτης με βοήθησε να καταλάβω αν πρέπει να γράφουμε τέσσερεις ή τέσσερις. Επίσης γράφω το «κάμνω» αντί του κάνω, όχι επειδή έτσι το λέμε στην κυπριακή διάλεκτο, αλλά επειδή έτσι ήταν στα αρχαία ελληνικά.          
Η σελίδα «The Voice of Greece: Δεν έχουν τελειωμό τα κακόγουστα σχόλια για την Κύπρο.» σβήστηκε από τη Google http://www.onliface.com/2014/04/the-voice-of-greece.html . Αυτό είναι κακό, αφού θα έπρεπε όλοι να διαβάσετε τι έγραψαν μερικοί εκεί. Μόνο τότε θα καταλαβαίνατε πώς νιώθουν οι Έλληνες Κύπριοι. Εγώ όμως (και πολλοί άλλοι Έλληνες Κύπριοι) πρόλαβα και τα διάβασα.
Αυτό είναι το προφίλ του Stelios Andris  https://www.facebook.com/stelios.andris?fref=ts που το απενεργοποίησε, επειδή δεχόταν πολλά απειλητικά μηνύματα. Το μόνο που «έσωσα» είναι αυτό… https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10154438_885674414792706_1409320527690580174_n.jpg
Ο ίδιος ο Stelios Andris δήλωσε πως μετάνιωσε για αυτά που έγραψε ( εν βρασμώ ψυχής), λογικά φοβήθηκε. Απόσπασμα από το τελευταίο του μήνυμα (αντιγραφή-επικόλληση, δεν διόρθωσα τα ορθογραφικά του λάθη): «…ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΧΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100  ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ..ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ...ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΑΕΙ...ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΝΟΜΙΚΑ...ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ». Εμένα όμως δεν με ενόχλησε που ένας άγνωστος είπε πως εύχεται να μπουν οι τούρκοι να πάρουν και την άλλη μισή Κύπρο. Με εκνευρίζει αφάνταστα, ΔΙΑΟΛΙΖΟΜΑΙ, που πολλοί Ελλαδίτες αμφισβητούν την ελληνική μας καταγωγή. Αν έρθει κάποιος μπροστά μου και όχι από τον υπολογιστή (είτε είναι Κύπριος, είτε Ελλαδίτης, είτε αλλοεθνής) και μου πει ότι δεν είμαστε Έλληνες, στην αρχή μπορεί να του κάμω παρατήρηση, αν όμως το συνεχίσει, ε θα τον σκοτώσω τον παλιομαλάκα.
Διαβάζοντας τα σχόλια εννοείται πως αηδίασα, νεύριασα και όταν μου πέρασαν τα νεύρα στενοχωρήθηκα. Ο μόνος που έγραψε κάτι που… να μην είναι εναντίον του κυπριακού ελληνισμού, είναι ο Αποστόλης Παπαδόπουλος, που μας αποκάλεσε «αδέλφια». Μιλούμε πάντα για το προφίλ του Stelios Andris, γιατί παρόμοια σχόλια γράφτηκαν και από πολλούς άλλους. Φίλε Αποστόλη, δεν είμαστε αδέλφια. Είμαστε όμαιμοι-ομόγλωσσοι-ομόθρησκοι-ομότροποι (ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ)!!! 
Το ρητό της  ΕΛΔΥΚ είναι: «Το όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και ομόθρησκον και ομότροπον».  https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10314602_894521210574693_144680328942948078_n.jpg .Επίσης ο άγνωστος αυτός Αποστόλης, έκανε έκκληση προς την παραγωγή να μην δέχεται ψήφους από την Κύπρο. Καλύτερα είναι φίλτατε να διπλασιάσουν το ποσό του μηνύματος/κλήσης, να γίνει περίπου δύο ευρώ για την Κύπρο αφού, όπως αποδείχτηκε, οι Κύπριοι είναι χουβαρντάδες, παρά την οικονομική κρίση.
Στους άλλους τι να απαντήσω; Από τι στιγμή που λένε πως αυτοί είναι ΟΙ Έλληνες, οι γνήσιοι απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη (που λέει και ένα τραγούδι της Γαρμπή) και εμείς δεν είμαστε… Απλά ας διαβάσουν το άρθρο (να δουν τους συνδέσμους-χάρτες στο τέλος!!!!!), ή να ξαναπάνε δημοτικό. Μόνο στη Δήμητρα με το παράξενο πελοποννησιακό επίθετο θα πω κάτι. Έγραψε μεταξύ άλλων -πολλών- πως οι Κύπριοι περνούν στα  Πανεπιστήμια της Ελλάδος με χαμηλότερους βαθμούς και ότι πρέπει να κάνουν δικές τους εκπομπές, και πως αν κάνουν, δεν θα αφήνουν Ελλαδίτες να συμμετέχουν: Δεν περίμενα φυσικά να ήξερε πως με τα Πανεπιστήμια ισχύει και το αντίθετο. Οι Ελλαδίτες περνούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χαμηλότερους βαθμούς (μόνο ένα κρατικό Πανεπιστήμιο υπάρχει στη Μεγαλόνησο, όλα τα αλλά είναι ιδιωτικά). Είναι θέμα ποσόστωσης-αναλογίας πληθυσμού, οι Κύπριοι αποτελούν το 6.3% του συνολικού Ελληνικού πληθυσμού. Επίσης, η διδακτέα ύλη στη Μεγαλόνησο είναι πολύ πιο δύσκολη. Ένας Κύπριος του 14 στην Τρίτη λυκείου, αν ήταν στην κυρίως Ελλάδα θα έπαιρνε 17 (έχω τέσσαρες θείους φιλόλογους, οι δύο ζουν στην κυρίως Ελλάδα). Σκοπός μου τώρα δεν είναι να απαντήσω μόνο σε αυτήν την άγνωστη κοπέλα, αλλά σε όλους τους Ελλαδίτες που λένε τα ίδια. Εδώ και τρία χρόνια γίνεται στην Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης το «DanSing For You». Την τελευταία χρονιά ο Δημητρόπουλος (Ελλαδίτης με πολύ μέτρια φωνή) έφτασε, άδικα των αδίκων μέχρι τα ημιτελικά, επειδή τον ψήφιζαν όλοι οι Ελλαδίτες της Κύπρου, ενώ τον υποστήριζε και ο Μουρατίδης. Επίσης, ακόμα ένας Ελλαδίτης, ο Δημόπουλος, νομίζω έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στον χορό (η εκπομπή λέγεται DanSing και όχι Dancing επειδή έχει και χορό και τραγούδι). Η τρίχρονη κόρη της εξαδέλφης μου χορεύει καλύτερα από τον Δημόπουλο.  Πήγε όμως μακριά επειδή τον ψήφιζαν οι Ελλαδίτες της Κύπρου. Οι Κύπριοι όμως που συμμετείχαν σε μουσικούς (Πανελλήνιους) διαγωνισμούς είχαν φωνάρες! Αντίθετα, ο Θεοφάνους όταν ήταν κριτής στο X Factor ήταν πολύ αυστηρός με τους συντοπίτες του, και δύο φορές που έπρεπε να επιλέξει αν θα έφευγε από το παιχνίδι ένας Ελλαδίτης ή ένας Κύπριος, επέλεξε να αποχωρήσουν οι Κύπριοι. Την εκπομπή προβάλλει το MEGA Κύπρου. Διευθυντής του καναλιού είναι ο Ελλαδίτης κ. Γιώργος Χουλιάρας.  http://www.livenews.com.cy/cgibin/hweb?-A=30332&-V=megatvshows (όχι τώρα)     
Σημείωσις: Στην Κύπρο ζουν περίπου 745.000 Έλληνες (640.000 Κύπριοι, 70.000 Ελλαδίτες, 35.000 Πόντιοι της Τσάλκας).
Για το άλλο που είπε αυτή η Δήμητρα (δεν απαντώ μόνο σε αυτήν, τα ίδια λένε και πολλοί άλλοι), πως πρέπει να κάμουμε δικές μας εκπομπές… Έχουμε δικές μας εκπομπές (υπήρχε περίπτωση να το ήξερε; αφού ζείτε στον κόσμο σας), αλλά λόγω του μικρού μας πληθυσμού, συμμετέχουμε και στους ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ (ΟΧΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥΣ). Φέτος διεξάγεται και ένας άλλος διαγωνισμός ταλέντων στην Κύπρο, το «Your Song». Και πάλι οι δύο από τους τρεις κριτές είναι Ελλαδίτες, ο Μουρατίδης και η Δρούτσα. Και μιας και αναφέραμε τον Μουρατίδη… ο άνθρωπος όπως και πολλοί άλλοι ανιστόρητοι και ημι-ανιστόρητοι Ελλαδίτες, αμφισβητεί τον όρο «Ελλαδίτες». Ο άνθρωπος όμως έχει γνώσεις μόνο γύρω από τη μουσική. Αντίθετα, ο παρουσιαστής της εκπομπής Α. Μικρούτσικος που έχει τεράστιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, είπε πολλές φορές «οι Ελλαδίτες και οι Κύπριοι». ΟΙ  ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ  ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ  ΟΜΩΣ  ΛΕΝΕ, «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΚΥΠΡΙΟΙ»!!!!!. Δηλαδή οι Κύπριοι δεν είμαστε Έλληνες;;;;;
«ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ…  Είναι σαν να λέμε Έλληνες και Πόντιοι, Έλληνες και Βορειοηπειρώτες, Έλληνες και Κωνσταντινουπολίτες, Έλληνες και Μικρασιάτες (αναφέρομαι σε περιοχές που δεν ανήκουν στο κράτος της Ελλάδος). Ή μάλλον σαν να λέμε σκύλος και Ντόπερμαν. Δηλαδή το Ντόπερμαν δεν είναι σκύλος;; Στην κυρίως Ελλάδα δεν τους μαθαίνουν τον όρο «Ελλαδίτης», παρόλο που σε ένα βιβλίο ιστορίας γράφει 100 φορές «στον ελλαδικό χώρο…». Ε, ποιοι είναι οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου;; Εάν σε κάποιον δεν είναι οικείος αυτός ο όρος, εάν δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ελλαδικός χώρος, σημαίνει ότι είναι παντελώς ανιστόρητος.
Ηλίθιοι και εθνοπροδότες είναι και μερικοί Κύπριοι, που αφού διάβασαν τα εμετικά σχόλια πολλών Ελλαδιτών, αντί να τα βάλουν με τα συγκεκριμένα άτομα, άρχισαν να βρίζουν 10 εκατομμύρια ομοεθνείς μας Ελλαδίτες και την κυρίως Ελλάδα γενικά.
Μερικοί Κύπριοι λένε πως τους αρέσει αυτή η αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ των Κυπρίων. Το ίδιο είπε και η Μαρία Έλενα (από αυτά που άκουσα, η φιλόλογος είναι αριστεροκομμουνίστρια). Διαφωνώ 1000%. Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι αλληλεγγύη, είναι ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ! Και ο τοπικισμός είναι που καταστρέφει το Έθνος μας από τα αρχαία χρόνια. Στα Κλασσικά χρόνια υπήρχαν εκατοντάδες πόλεις-κράτη και σφαζόμασταν μεταξύ μας. Αποκορύφωμα ήτο ο Πελοποννησιακός Πόλεμος που διήρκησε 27 χρόνια! Σήμερα υπάρχουν μόνο δύο Ελληνικά κράτη, το ελλαδικό και το κυπριακό. Και ιδού τα αποτελέσματα. Ναι είναι γεγονός ότι οι Έλληνες Κύπριοι με τον τοπικισμό τους αλλοιώνουν τα αποτελέσματα. Και καταλαβαίνω τους Ελλαδίτες που νιώθουν αδικημένοι.
Στους 8 οι 4 ήταν Κύπριοι και στους 4 οι 2 είναι Κύπριοι, 50%. Όμως, μέχρι τη φάση των 32, που τους τραγουδιστές επέλεγαν ΜΟΝΟΝ οι τέσσαρες προγυμναστές (coaches) και όχι ο κόσμος, οι 8 (25%) ήσαν από τη Μεγαλόνησο, χωρίς να υπολογίζουμε τη… «μισή Ελληνίδα» Μπούφη. Παρεμπιπτόντως, όταν τραγούδησαν τα παιδιά στην «τυφλή ακρόαση» (blind audition) που οι προγυμναστές, δεν γνώριζαν από πού είναι ο καθένας, στον Κιντάτο πάτησαν το κουμπί οι τρεις προγυμναστές, στην Αρετη οι δύο, ενώ στην Αίμιλη και την Μαρία Έλενα και οι τέσσαρες. Για τους άλλους δεν θυμούμαι. Πάμε να κάνουμε λίγα μαθηματικά… Οι Έλληνες Ελλαδίτες που ζουν στην κυρίως Ελλάδα είναι 10.100.000 και οι Έλληνες Κύπριοι που ζουν στη Μεγαλόνησο είναι 640.000 (δεν υπολογίζουμε τους ομογενείς, το Έθνος μας έχει πληθυσμό πάνω από 15 εκατομμύρια). Δηλαδή, οι Κύπριοι αποτελούν το 6.3% του συνολικού ελληνικού πληθυσμού. Ε, τότε, εξηγήστε μου γιατί (για ακόμα μια φορά) το ποσοστό των Κυπρίων (25%) ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ σε σχέση με τον πληθυσμό τους;;;;; Τώρα, λέτε να οφείλεται στο ότι οι αρχαίοι Έλληνες της Κύπρου, λάτρευαν (μετά την Αφροδίτη) περισσότερο απ’ όλους τους Θεούς, τον Θεό της Μουσικής Απόλλωνα, τον οποίο αποκαλούσαν στην Αρκαδοκυπριακή (νότια Αχαϊκή) διάλεκτό τους «Ἀπείλων»;; Στο Ιδάλιον λατρευόταν ο Απόλλων «Άμυκλος» που σχετίζεται με τις Αμύκλες της Λακωνίας. Επίσης δυτικά του Κουρίου υπήρχε το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη. Ας σοβαρευτούμε όμως. Ακούμε κάτι κουφά ότι οι Κύπριοι έχουν φωνάρες λόγω του… νερού που πίνουν! Οι Κύπριοι έχουν καλές φωνές λόγω της προφοράς τους. Όπως και οι αρχαίοι Έλληνες, μιλούν μελωδικά-τραγουδιστά (ειδικά σε μερικά χωριά της Πάφου). Στα νεότερα χρόνια, όλοι οι άλλοι Έλληνες μιλούν «κοφτά».
Θέλετε να μιλήσουμε για αδικίες; Το 2010 στην εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο», ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ταλέντο από την Κύπρο, ο Λουκής Αγρότης, έχασε την πρωτιά και 100.000 ευρώ (!!!) από έναν Ελλαδίτη τραγουδιστή που, όπως ήταν αναμενόμενο χάθηκε, όλοι τον ξέχασαν. Δεν θέλω βέβαια να μειώσω τον νικητή που εννοείται πως έχει πολύ καλή φωνή, αλλά, ο λαός μας έχει δεκάδες χιλιάδες τραγουδιστές. Ίσως τους περισσότερους κατ’αλογία πληθυσμού, στον κόσμο! Στο εφετινό «Voice» δήλωσαν συμμετοχή 15.000 άτομα! Το ταλέντο του Αγρότη είναι μοναδικό, Βλέπε https://www.youtube.com/watch?v=ta1Ze1T659M&feature=youtu.be.  
Ο ΑΝΤΕΝΝΑ Ελλάδος παίρνει τα τηλεφωνήματα από την κυρίως Ελλάδα και από την Κύπρο. Έχουμε και λέμε… Στην κυρίως Ελλάδα ζουν περίπου 10.100.000 Ελλαδίτες και περίπου 70.000 Κύπριοι (η Wikipedia λέει «over 60.000»).  Στη Μεγαλόνησο ζουν περίπου 640.000 Κύπριοι και περίπου 70.000 Ελλαδίτες. Άρα, οι Κύπριοι αποτελούν (χωρίς τους αλλοεθνείς και στις δύο περιπτώσεις) το 0.69% του πληθυσμού της κυρίως Ελλάδος, ενώ οι Ελλαδίτες το…  10.93% του πληθυσμού της Κύπρου!!!!!  Στην Κύπρο ζουν 710.000 Έλληνες (χωρίς να υπολογίζουμε τους 35.000 Ποντίους της Τσάλκας που ζουν στον κόσμο τους), και από αυτούς οι 11 στους 100 είναι Ελλαδίτες!!!!! Ε αυτοί γιατί δεν παίρνουν το τηλέφωνο να ψηφίσουν;;;;;
Όλα αυτά βέβαια με τα μαθηματικά, είναι λυπηρό μόνο και που τα συζητούμε. Είναι λες και είμαστε δύο διαφορετικά έθνη. Μου θυμίζουν τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου του 1959. Ενώ οι τούρκοι αποτελούσαν το 18% του πληθυσμού, οι έδρες τους στη Βουλή ήταν (και είναι) 30% και στην αστυνομία και τον στρατό 40%!!!
Το να αμφισβητείς την Ελληνικότητα κάποιου είναι ότι χειρότερο. Φανταστείτε να λέγαμε εμείς πως η Μακεδονία ΔΕΝ είναι Ελληνική και ότι οι Μακεδόνες είναι Σλαβο-Βουλγαρο-Ιλλυρική επιμειξία! Παρεμπιπτόντως, η Μακεδονία άρχισε να εξελληνίζεται πριν από 26-28 αιώνες (ανάλογα με την περιοχή), ενώ η Κύπρος πριν 34 αιώνες!!! Ο πρώτος Μακεδόνας (αυτό ισχύει και για άλλες περιοχές του ελληνισμού) που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήτο ο Αλέξανδρος Α’ (επικαλούμενος«Φιλέλληνας») το 504 π.Χ. Οι υπόλοιποι αθλητές αμφισβητούσαν την Ελληνική καταγωγή των Μακεδόνων. Τελικά οι Ελλανοδίκες τον άφησαν να λάβει μέρος. Προηγουμένως οι Μακεδόνες δεν δικαιούνταν να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού θεωρούνταν «Βάρβαροι». Οι Κύπριοι όμως λάμβαναν μέρος στους Αγώνες, από τον καιρό που ξεκίνησαν το 776π.Χ.
 Δυστυχώς οι περισσότεροι Ελλαδίτες βλέπουν τους Κυπρίους σαν ημι-ξένους, ημι-Έλληνες. Μας θυμούνται μόνο μία φορά τον χρόνο όταν είναι… η Eurovision!   Ενώ οι Ελλαδίτες γνωρίζουν -πλην των αμόρφωτων- εγκυκλοπαιδικά ότι οι Κύπριοι είναι Έλληνες (όπως γνωρίζουν ότι το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας), ΔΕΝ μπορούν να το συνειδητοποιήσουν. Αν κάποιοι ή κάτι (π.χ. λαλιά) δεν είναι πιστό αντίγραφό τους, αμφισβητούν την Ελληνικότητά του. Οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, δεν είχαν πάντα αυτήν την ομοιογένεια που έχουν σήμερα (διάλεκτος, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, νοοτροπία). Αυτά άρχισαν να γίνονται κοινά-όμοια όταν το κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα ενωνόταν με το Ελληνικό Βασίλειο, και μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923. Οι Παλαιοελλαδίτες αποκαλούσαν τους πρόσφυγες ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ επειδή μιλούσαν και τουρκικά, ενώ μερικοί δεν μιλούσαν καθόλου Ελληνικά. Επίσης έφεραν κάποια τουρκικά στοιχεία: ήθη, έθιμα, παραδόσεις, χορούς, κουζίνα κλπ. Οι διάφορες διάλεκτοι (π.χ. Ποντιακή, Καππαδοκική, Πολίτικη) χάθηκαν σε μία με δύο γενιές. Σήμερα λίγοι Πόντιοι γνωρίζουν λίγο την Ποντιακή, αλλά κανένας δεν την μιλά στην καθημερινότητά του. Οι ομιλητές της Τσακωνικής υπολογίζονται στους 200! Η μοναδική Νεοελληνική διάλεκτος που δεν κινδυνεύει με αφανισμό και είναι μητροδίδακτη, είναι η Κυπριακή. Όμως, και η Κυπριακή θα χανόταν (θα ομιλείτο μόνο στα χωριά, όπως και η Κρητική) αν ενωνόταν η Μεγαλόνησος μετά του υπολοίπου Ελληνισμού. Κάποιος, κάπου, κάποτε μου είπε «εσείς δεν μιλάτε Ελληνικά, αφού εγώ δεν σας καταλαβαίνω». ΕΣΥ, εσύ που είναι δεδομένο πως είσαι ο γνήσιος Έλλην, και μιλάς τα γνήσια Ελληνικά;; Αν ρε φίλε διαβάσεις Ιλιάδα, κείμενα σε άλλες Νεοελληνικές διαλέκτους (Κρητική, Δωδεκανησιακή, Ποντιακή, Τσακωνική, Καππαδοκική, Χειμαρριώτικη, Γκρίκο) κλπ, θα καταλάβεις τι λένε;; Σημαίνει πως αυτά δεν είναι Ελληνικά επειδή, ΕΣΥ δεν τα καταλαβαίνεις;;;;; Βασικά αν διαβάσεις κείμενα σε κάποια τοπική Ελληνική διάλεκτο θα καταλάβεις περίπου το 70%, θα βγάλεις νόημα από τα συμφραζόμενα, ενώ θα έχεις και την πολυτέλεια του χρόνου για να σκεφτείς την ετυμολογία των λέξεων. Άμα όμως ακούσεις τους ομιλητές αυτών των διαλέκτων να μιλούν, μάλλον θα καταλάβεις περίπου το 40% αφού θα μιλούν γρήγορα και με προφορά. Αν διαβάσεις Ιλιάδα και Οδύσσεια το πολύ να καταλάβεις το 10%. Δηλαδή τα Ομηρικά Έπη δεν είναι Ελληνικά (Αρχαϊκά, στην πρώιμη ιωνική διάλεκτο με στοιχεία από την αιολική) ΕΣΥ δεν τα καταλαβαίνεις;;;;;    
Σχεδόν όλοι οι Γλωσσολόγοι του κόσμου λένε πως η Κυπριακή Διάλεκτος είναι πολύ πιο κοντά στα Αρχαία Ελληνικά από οποιαδήποτε άλλη Νεοελληνική διάλεκτο, και από την Κοινή Νεοελληνική (Δημοτική).
Σύμφωνα με την Ethnologue (και σχεδόν όλους τους γλωσσολόγους του κόσμου): «Η Κυπριακή Διάλεκτος της Ελληνικής Γλώσσας, είναι πολύ πιο κοντά στα Αρχαία Ελληνικά της κλασσικής περιόδου, στο λεξιλόγιο, τη γραμματική και τη φωνητική από την Κοινή Νέα Ελληνική (Δημοτική) [grc]».
Βλέπε Μέρος Γ’ του άρθρου http://spartiatisarthra.blogspot.com/2012/01/cypriot-greek.html. Σας συμβουλεύω αν και εφόσον θέλετε, να διαβάσετε το άρθρο και σε ένα μήνα. Θα γίνουν κάποιες αλλαγές (σύγκριση), συλλαβισμός, τονισμός κ.ά. Κυπριακής Διαλέκτου και Αρχαίων Ελληνικών. Το Μέρος Γ’ θα επιβλέψει και κορυφαίος καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών.

Αν έρθει κάποιος εις την οικίαν μου, θα του βρω 30 πηγές (βιβλία και διαδίκτυο) που λένε ότι οι Κύπριοι είναι εθνοτικά Έλληνες… ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ!!! Δέκα χρόνια να ψάξει κάποιος, δεν θα βρει ούτε και μία ΕΓΚΥΡΗ πηγή που να λέει το αντίθετο. Ένας Έλληνας (οι Ελλαδίτες όταν βλέπουν ή ακούν το ουσιαστικό «Έλληνας», νομίζουν ότι μιλούμε μόνο γι' αυτούς) άνω των 15 ετών, αν δεν γνωρίζει ποια είναι η εθνότητα των Κυπρίων, ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ!!!!! Από τους ενήλικες, μόνο μερικοί «Εθνολόγοι» του καφενέ θα πουν ότι δεν είμεθα Έλληνες.

ΜΕΡΟΣ Β' 
Μελετώ εθνολογία 15 χρόνια και γνωρίζω πώς δημιουργήθηκε το κάθε έθνος της Ευρώπης.
Δεν θέλω να ανοίξω τη συζήτηση για το ποιοι είναι οι πιο γνήσιοι Έλληνες (Κύπριοι, Επτανήσιοι, Δωδεκανήσιοι, Πελοποννήσιοι, Αρβανίτες*1,Τσάμηδες, Βλάχοι (Αρουμάνοι ή Αρμάνοι, ΟΧΙ Αρωμούνοι όπως μόνο εμείς οι Έλληνες το προφέρουμε, για να διαφέρει ακουστικά από το «Ρουμάνοι»)*1, Βλαχομεγλενίτες, Σλαβόφωνοι*1(όσοι έμειναν), Μακεδόνες, Πόντιοι, Πόντιοι της Τσάλκας, Σμυρναίοι, Καππαδόκες, Καραμανλήδες, Κρητικοί, Θεσσαλοί, Σαρακατσάνοι, Ηπειρώτες, Στερεοελλαδίτες), γιατί απλά θα επιδυνώσω τις Ελλαδο-Κυπριακές σχέσεις.
Θα γράψω μόνο (στο τέλος του άρθρου) κάτι που είπε ο Στάνλευ Κάσσον για το ποιοι είναι πιο κοντά στους αρχαίους Έλληνες.

*1= Οι Αρβανίτες, οι Αρουμάνοι, και οι Σλαβόφωνοι (ειδικά οι πρώτοι) παλιά είχαν τεράστιο πληθυσμό, η γλώσσα τους σήμερα είναι υπό εξαφάνιση. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας όμως, ο πληθυσμός των αλλόγλωσσων στον ελλαδικό χώρο, ήτο τεράστιος!
Πού να γνώριζε η Δήμητρα Παραξενοπούλου (είπε κάτι που λένε πολλοί Ελλαδίτες «οι Κύπριοι δεν μας χωνεύουν εμάς τους Έλληνες», δηλαδή αυτοί είναι οι Έλληνες και εμείς όχι) ότι στο κράτος που ζει σήμερα και ονομάζεται (Τρίτη) «Ελληνική Δημοκρατία» από το ’74 ότι, μέχρι και το 1880  για να πας από τη Ν.Α. Πελοπόνησσο στη Β.Δ. Πελοπόννησο ήθελες (με το μοναδικό μέσο της εποχής, τα υποζύγια) τρεις μέρες, ή με τις αναγκαίες στάσεις, μια ολόκληρη εβδομάδα· και μπορούσε να μην συναντήσεις άνθρωπο από τα χωριά, που να μπορούσε να κουβεντιάσει μαζί σου ελληνικά!!!!!!!!!!

ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ, εκεί που ζεις και μεγάλωσες (εν Αθήναις), από το 1432-1832 (περίπου) ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!! «Η Αθήνα όταν ιδρύθηκε ήταν ένα Αρβανιτοχώρι» -Edmont About, 1855- Γάλλος μυθιστοριογράφος, δημοσιολόγος, δημοσιογράφος, περιηγητής. Για τον Φαλμεράυερ δεν θα γράψω τίποτε, γιατί μερικοί δεν θα το αντέξουν.
«Ξένη γλώσσα» Ρούλα;; Στιχομυθία φίλων διά τηλεφώνου…
Κοινή Νεοελληνική (Δημοτική), Έλληνες Ελλαδίτες: -Έλα ρε, πού είσαι, τι κάνεις; -Μια χαρά. Είμαι σπίτι και καθαρίζω την τουαλέτα με τη σκούπα.
Κυπριακή Διάλεκτος της Ελληνικής Γλώσσας, Έλληνες Κύπριοι: -Έλα ρε, πού είσαι, τι κάμνεις; -Μια χαρά. Είμαι έσσω τζαι καθαρίζω τον απόπατον με την σαρκάν.
Λοιπόν. Πόσες ξένες λέξεις νομίζετε ότι χρησιμοποίησαν οι Ελλαδίτες; Οι περισσότεροι θα απαντήσατε «μία». Κι όμως, είναι τρεις (3)!  Σπίτι, τουαλέτα και σκούπα είναι Λατινικές/Λατινογενείς. Και οι Κύπριοι; ΜΗΔΕΝ (0)! Ο δεύτερος Ελλαδίτης χρησιμοποίησε 11 λέξεις και από αυτές οι 3 ήταν ξένες. (27,27%). Αν αφαιρέσουμε τα δύο άρθρα (33.33)%. Τώρα θα μου πείτε γιατί να αφαιρέσουμε τα άρθρα. Ένα κείμενο γραμμένο στην Κοινή Νεοελληνική έχει 23.8% άρθρα/αντωνυμίες. Χαρακτηριστικό της στιχομυθίας των Ελλήνων Κυπρίων είναι το αρχαιοελληνικότατο τελικό -ν (μπαίνει στα ουδέτερα και στην αιτιατική των ονομάτων) και επίσης, το κάμνω αντί του κάνω. Το «κάνω» προέρχεται από το αρχαίο «κάμνω». Το αστείο με αυτό το ρήμα είναι ότι στα Νέα Ελληνικά (βασικά στη Δημοτική), ο Αόριστος και ο Παρατατικός είναι ίδιος, «έκανα». Στην Κυπριακή, την Καθαρεύουσα και τα Αρχαία Ελληνικά είναι «έκαμα» και «έκαμνα». Οι Χρόνοι υπάρχουν για να μας βοηθούν να ξεχωρίσουμε πότε έγινε κάτι. Δεν γίνεται μία λέξη να είναι ίδια σε δύο χρόνους!
Στην Κύπρο ΡΟΥΛΑ, ὁμιλοῦμεν Ελληνικά και μόνον Ελληνικά εδώ και 34 αιώνες! Μοναδική εξαίρεση το Κίτιον (840-333π.Χ.).  Shko tek ferr Rula me "gjuhë të huaj" ju!  Διαβάστε περισσότερα για το «Μαργαριτάρι» της Ρούλας πιο κάτω. 

Σε τούτο το σημείο αφαιρέθηκαν παράγραφοι για τους (πολλούς) Προέλληνες, τους Σλάβους, τους Αλβανούς και τους Βλάχους που εγκαταστάθηκαν στην κυρίως Ελλάδα. Επίσης αφαιρέθηκαν ΧΑΡΤΕΣ που θα έθιγαν Ελλαδίτες, ανάλογα με την περιοχή που κατάγονται. Τα είχα αναρτήσει όταν ήμουν εν βρασμώ ψυχής και τα αφαίρεσα… Μετά από τρεις βδομάδες. Τόσο καιρό μου πήρε να ξεθυμάνω από τα σχόλια των Ελλαδιτών που έγραφαν ότι οι Κύπριοι δεν είμεθα Έλληνες.


Από τον καιρό που σταθεροποιηθήκαν τα σύνορα των Κυρίαρχων Κρατών (τα περισσότερα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο), άρχισαν οι διάφοροι λαοί να λένε «η χώρα μου λέγεται Αγγλία η γλώσσα μου αγγλικά, άρα και εγώ είμαι Γνήσιος Άγγλος». Η χώρα μου λέγεται Ελλάδα, η γλώσσα μου Ελληνικά, άρα εγώ είμαι Γνήσιος Έλλην». Ώστε;; Ένα παραδειγμα μόνο. Τα αγγλικά είναι μια γερμανογενής γλώσσα, της οποίας η γραμματική και το λεξιλόγιο προέρχονται από τα Πρώτο-Γερμανικά (Proto-Germanic). Όμως, ένα μεγάλο ποσοστό των αγγλικών λέξεων προέρχεται από ρωμανογενείς γλώσσες και τα ελληνικά. Οι υπολογισμοί των ντόπιων λέξεων (που προέρχονται από τα Παλαιά Αγγλικά, Old English) είναι μόλις 20%-28%, ενώ οι υπόλοιπες προέρχονται από ξένες γλώσσες. Δηλαδή σε ένα σύγχρονο αγγλικό λεξικό, το 70%-82% των λέξεων είναι ξένες!!!!!!!!!!
Σημείωσις: Το μέγιστο ποσοστό των ξένων λέξεων (82%) που υπάρχει σε μερικά αγγλικά λεξικά, συμπεριλαμβάνει περισσότερες (όχι όλες φυσικά) επιστημονικές, ελληνικές και λατινικές λέξεις, για τις ονομασίες ζώων και φυτών. Βλέπε Μέρος Β’ του άρθρου «Η Κυπριακή διάλεκτος της Ελληνικής γλώσσας».
Πώς δημιουργήθηκε το Αγγλικό Έθνος (που τα τελευταία 50 χρόνια νοθεύτηκε εις το έπακρον από τους μετανάστες): ΑΓΓΛΟΙ: Ο κόσμος έμαθε να αποκαλεί τους Εγγλέζους «Αγγλοσάξονες». Εκτός από τους Άγγλους και τους Σάξονες (γερμανικά φύλα) στην Αγγλία εγκαταστάθηκαν ακόμα τρία γερμανικά φύλα, οι Ιούτες, οι Βίκινγκς (Δανοί και εκρωμαϊσμένοι Νορμανδοί), και ελάχιστοι Φρίσσιοι. Επίσης δέχτηκαν και κέλτικες εγκαταστάσεις από τους Σκοτσέζους προς βορρά, Ουαλούς και Κορνουάλους από τα νοτιοδυτικά. Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/06/blog-post_03.html          
Αλλά καλό είναι να ξέρετε ότι η Κύπρος έχει 34 αιώνες ελληνικό πολιτισμό και έχει εξελληνιστεί πολύ πριν από άλλες ελληνικές περιοχές.  Η Κύπρος άρχισε να εξελληνίζεται πριν 34 αιώνες, τα Ιόνια νησιά πριν 29-31αιώνες, η Μίλητος πριν 31 αιώνες, η Έφεσος πριν 30 αιώνες, η Ήπειρος πριν 28 αιώνες, η Β.Ήπειρος πριν 27 αιώνες, ο Πόντος πριν 28 αιώνες, η Θράκη (μόνο το νότιο μέρος) πριν 27 αιώνες, η Νότια Μακεδονία πριν 28 (750π.Χ.) αιώνες, η Κετρική Μακεδονία πριν 27 αιώνες,  η Βόρεια Μακεδονία πριν 26 αιώνες και η Αττάλεια μόλις πριν από 22 αιώνες.  Επτάνησα και Κρήτη πριν 34 αιώνες.
Οι πρώτες περιοχές που άρχισαν να εξελληνίζονται ήταν η Νοτιοανατολική Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, πριν από περίπου 37-40 αιώνες (ανάλογα με την περιοχή).
Επίσης, εν αντιθέσει με άλλες ελληνικές περιοχές, οι Έλληνες στην Κύπρο ΠΟΤΕ δεν ήσαν μειονότητα!!! Ο πληθυσμός του ελληνικού στοιχείου εις την Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης, ήτο ΠΑΝΤΑ άνω του 80%. Σε μερικές περιόδους της ιστορίας της Κύπρου, ο Ελληνικός πληθυσμός του νησιού έφτανε το 99%!!!    
Αρθρογραφώ πολλά χρόνια. Νιώθω πολύ άσχημα που τα έγραψα αυτά αλλά, όταν κάποιοι αμφισβητούν την Ελληνική μου καταγωγή, θα το πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα!!!!!

Γνήσιο (100%) έθνος δεν υπάρχει αλλά, εν συγκρίσει με τους άλλους λαούς, εμείς οι Έλληνες είμαστε με πολύ μεγάλη διαφορά η πιο ανόθευτη εθνότητα της Ευρώπης!!! Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα ΚΑΙ από χάρτες της Eupedia που στηρίζονται σε (αντιγραφή): «δημιουργήθηκαν με βάση τα τελευταία Υ-DNA στοιχεία, σε συνδυασμό με φυσικές και ιστορικές αποδείξεις».

Με τους Έλληνες συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ενώ στην κυρίως Ελλάδα αρκετοί αμόρφωτοι θα πουν ότι οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες (και την προκλητικότατη ατάκα «οι Έλληνες και οι Κύπριοι»), στην Κύπρο μερικοί μορφωμένοι λένε ότι οι Ελλαδίτες δεν είναι Έλληνες. Φυσικά οι περισσότεροι το λένε από απογοήτευση και πάνω στα νεύρα τους. Όταν τους ρωτήσεις γιατί το λένε αυτό, σου απαντούν «αν ήταν Έλληνες θα νοιάζονταν για μάς. Ποτέ δεν μας βοήθησαν όπως τους βοηθήσαμε εμείς, σε ΟΛΟΥΣ (βλέπε πιο κάτω) τους πολέμους και τις περιστάσεις. Τον καιρό της ΕΟΚΑ δεν ήρθε ούτε και ένας Καλαμαράς. Έστω και 40 άντρες να έρχονταν θα ήμουν ευχαριστημένος. Το ’74 μεταξύ πρώτης και δεύτερης εισβολής είχαν 21 μέρες για να στείλουν βοήθεια. Καλά πόσο μακριά κείται η Κύπρος, στην Αυστραλία ζούμε, ή μήπως στη σελήνη;; Έστω και 100 άντρες να έρχονταν θα ήμουν ευχαριστημένος. Τόσα εκατομμύρια και ΔΕΝ ΉΡΘΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!!!!!».
Η Γαλλία έστειλε 100 επιπλέον στρατιώτες στο Μάλι μετά από τις συγκρούσεις. Ο αριθμός των Γάλλων στρατιωτών έφτασε τους 1700. Βοηθούν τους ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ τους Αφρικανούς που ήταν πρώην κτήση τους. Αναφέρω αυτό το παράδειγμα επειδή είναι το πιο πρόσφατο (20/5/2014).
Εκτός από το «Καλαμαρά(δ)ες» που είναι πάρα πολύ συνηθισμένο και που δεν είναι περιπαιχτικό-προσβλητικό, (εξαρτάται βέβαια από τον τρόπο που το λέει κάποιος), μερικοί προσπαθώντας να ξεσπάσουν πάνω στους Ελλαδίτες (για τους πιο πάνω λόγους) αναφέρουν και το «Καλάμαροι», ενίοτε συνοδευόμενο από ένα πρόθυμα, όχι και πολύ ευγενικό. Εννοείται πως το ίδιο συμβαίνει και στον ελλαδικό χώρο, «πουστοκύπριοι» κ.ά..  Μάλιστα, εδώ καταντήσαμε (ή μας κατάντησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις) τα τελευταία 40-54 χρόνια.
Πριν να διαβάσετε τα πιο κάτω υπενθυμίζω: Αρθρογραφώ πολλά χρόνια και αυτό είναι το πρώτο άρθρο στο οποίο κατηγορώ τους ομοεθνείς Ελλαδίτες. Μέχρι τώρα τους δικαιολογούσα λέγοντας ότι, ο λόγος που δεν μας βοήθησαν ποτέ και δεν ασχολούνται καθόλου με την Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης, είναι οι εκάστοτε προδοτικές ελλαδικές κυβερνήσεις, που θεωρούσαν την Κύπρο σαν ένα «αγκάθι» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εξακολουθώ να λέω ότι 90% ευθύνονται οι κυβερνήσεις και 10% ο απλός ο κόσμος.
Έχουμε και λέμε (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ) οι περισσότεροι Ελλαδίτες δεν ξέρουν ποιος είναι ο εθνικός ύμνος της Κύπρου, αν έχουμε διαφορά ώρας στην Κύπρο, πότε έγινε η τουρκική εισβολή, τι ήταν η ΕΟΚΑ, ποιος ήταν ο Αυξεντίου, δεν ξέρουν πάνω από δύο πόλεις της Κύπρου, ποιος είναι ο πρόεδρος της Κύπρου, δεν ξέρουν ούτε και ένα κόμμα της Κύπρου, δεν μπορούν να βρουν την Κύπρο στον χάρτη. Ένας μέσος Ελλαδίτης ξέρει το πολύ τρεις Ελληνικές Κυπριακές ομάδες (ακόμα και οι ποδοσφαιρόφιλοι!). Στην Κύπρο ξέρουμε και ελλαδικές ομάδες δεύτερης κατηγορίας, την Παναχαϊκή μου μέσα.
Όποτε παίζει ελλαδική ομάδα στην Ευρώπη, οι Κύπριοι αθλητικογράφοι συμπεριφέροντε σαν να είναι (που είναι) δική μας ομάδα που αγωνίζεται. Άμα παίζει κυπριακή ομάδα στην Ευρώπη, οι Ελλαδίτες αθλητικογράφοι είναι ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ. Ούτε ένα «καλή επιτυχία στην κυπριακή ομάδα» δεν λένε. Στα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων, τα κυπριακά κανάλια αναφέρονται καθημερινά σε γεγονότα που γίνονται στην κυρίως Ελλάδα. Τα ελλαδικά… η τελευταία φορά που είπαν κάτι για την Κύπρο ήταν στις 11/7/2011 όταν έγινε η Έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», και η προτελευταία στις 24/4/2004 όταν έγινε το δημοψήφισμα για το ειδεχθές σχέδιο ΑΝΑΝ!!!!!
Και το κερασάκι στην τούρτα…νομίζουν ότι μιλούμε άλλη γλώσσα!!!!! Ακόμα και η ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ που την είχα για μορφωμένη (άλλο μορφωμένος και άλλο σπουδασμένος) είπε στην εκπομπή J2US -για τον Σεφερλή- «ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΟΚΤΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΣΕ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ»!!!!! Δεν έκανε πλάκα, επίτηδες το είπε για να προκαλέσει. Ο Θεοφάνους γύρισε και της είπε «Είναι ξένη γλώσσα τα κυπριακά; Άντε μην τα πάρω τώρα;»   Βέβαια... Κυπριακή Διάλεκτος πρέπει να λέμε, ΟΧΙ ΚΥΠΡΙΑΚΑ!
Αν έλεγε κάτι τέτοιο π.χ. η Μενεγάκη, θα γελούσαμε, θα τη σατίριζαν μερικές εκπομπές, και κανένας δεν θα ασχολείτο περαιτέρω.
Δηλαδή εγώ που γράφω αυτό το άρθρο (και εκατοντάδες άλλα) σε «ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ», πρέπει να είμαι πολύ μορφωμένος και έξυπνος! Λέτε να έμαθα την Κοινή Νεοελληνική στο σχολείο;;;;; Στο σχολείο κάναμε και γαλλικά (έξι χρόνια), αλλά το μόνο που θυμούμαι είναι το Je m' appelle Constantan. Θα γράψω περισσότερα γι’αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα, αλλά όχι εδώ. Αρκετά μεγάλο είναι ήδη το άρθρο. Ρούλα δεν θα την βγάλεις «καθαρή» (ἐγκυκλοπεδικάς γνώσεις http://www.slang.gr/lemma/show/ti_bgazo_kathari_14202), επειδή ξέρω ότι το είπες επίτηδες για να προκαλέσεις. Δεν είσαι ούτε καμμιά Μενεγάκη, ούτε καμμιά Αγγελική Δημητρίου εσύ. Πιο πάνω ανάρτησα σύνδεσμο για την Κυπριακή Διάλεκτο της Ελληνικής Γλώσσας (το πιο πλήρες που γράφτηκε ποτέ). Εδώ θα αντιγράψω τον σύνδεσμο της Βικιπαίδεια που όμως, φασιστικά δεν μας αφήνει να γράψουμε και τα δικά μας σχόλια, αφού όπως λένε «μπορεί να γράψει ο καθένας». Αυτό είναι σωστό, αλλά σε μία ώρα θα σου το σβήσουν και ας βάλεις 100 πηγές γι’αυτό που έγραψες.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%93%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82   
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΡΘΡΟΝ 3: https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10153706_893577364002411_5310074229959326859_n.jpg
Θέλεις μετάφραση Ρούλα;; Επειδή μπορεί η Καθαρεύουσα να είναι ξένη γλῶττα (αττικός τύπος του γλῶσσα) για σένα.
Όλα τα κυπριακά κανάλια συνεργάζονται με ένα ελλαδικό και έτσι οι Κύπριοι έχουν επαφή με τον ελλαδικό κόσμο, ξέρουν τι γίνεται πάνω, στην κυρίως Ελλάδα. Έβλεπαν/Βλέπουν: Κωνσταντίνου και Ελένης, Το καφέ της Χαράς, Εκείνες και εγώ, Ευτυχισμένοι μαζί, Η γενιά των 592 ευρώ, Δυο ξένοι, Είσαι το ταίρι μου, Στο παρά πέντε, Στην υγειά μας, Μένουμε Ελλάδα, Πάμε πακέτο, Πύλες του ανεξήγητου, Αθέατος κόσμος, Ζούγκλα, Τα Παρατράγουδα, Αϋπνίες, Je t' Aim, ΑΜΑΝ, Ράδιο Αρβύλα, Κάτω Παρτάλι, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, Θεατρικές παραστάσεις του Σεφερλή, Διάφορα μαλακοδράματα που δεν ξέρω -τα βλέπουν μόνο γυναίκες άνω των 40 ετών-, ελλαδικά καλλιστεία και ριάλιτι, βασικά, ΟΛΑ. Ευτυχώς δεν ήρθαν τα τουρκικά σίριαλ στην Κύπρο. Αν δείχνατε τουλάχιστον και καμμιά κυπριακή εκπομπή (μόνο οι σατιρικές αξίζουν) αντί για τούρκικες, θα μαθαίνατε και λίγο την Κυπριακή Διάλεκτο της Ελληνικής Γλώσσας. 
Οι Κύπριοι είναι στη ζωή των Ελλαδιτών, οι Ελλαδίτες είναι στον κόσμο τους!!!!!

Την τραγική, προκλητική και εξοργιστική φράση «οι Έλληνες και οι Κύπριοι» τη λένε σχεδόν όλοι οι Ελλαδίτες (9/10) και αρκετοί αριστεροκομμουνιστές Κύπριοι που δεν έχουν ίχνος εθνικής συνείδησης. Είναι σαν να μας μπήγετε μαχαιριά βαθιά μες τη καρδιά όταν το λέτε αυτό. Πώς θα σας φαινόταν να σας λέγαμε (και με πολλά επιχειρήματα μάλιστα) ότι εσείς δεν είστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, ή ότι η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος κ.ά δεν είναι Ελληνικά εδάφη;; Όταν λένε αυτήν τη φράση οι Ελλαδίτες (εννοείται πως διαολιζόμαστε εις το έπακρον) τους λέμε ότι και εμείς είμαστε Έλληνες, και σου λένε «το ξέρω βρε αλλά...» (μετά συγχύζονται και λένε διάφορες μαλακίες), αλλά, ΔΕΝ μπορούν να το συνειδητοποιήσουν.
Ενώ οι Ελλαδίτες γνωρίζουν -πλην των αμόρφωτων- εγκυκλοπαιδικά ότι οι Κύπριοι είναι Έλληνες (όπως γνωρίζουν ότι το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας), ΔΕΝ μπορούν να το συνειδητοποιήσουν. 

Το 2004 όταν πήραμε το Ευρωπαϊκό, σε όλην τη Μεγαλόνησο ξέσπασαν ξέφρενοι, πρωτόγνωροι πανηγυρισμοί. Παντού χορός, γλέντι, πιοτό. Στις Κεντρικές Πλατείες γινόταν το έλα να δεις. Φωτοβολίδες, καπνογόνα, συνθήματα και αναρίθμητες γαλανόλευκες «μα που τις βρήκαν οι Κύπριοι άραγε τόσες “ξένες” σημαίες;;», θα διερωτάτο ένας αμόρφωτος βλαξ. Με λίγα λόγια, πρώτη φορά βιώσαμε τέτοια εμπειρία σε τούτο τον μαρτυρικό τόπο. Το επόμενο βράδι/α  είδαμε τους πανηγυρισμούς από διάφορα κυπριακά κανάλια. Βάλαμε όμως και τα ελλαδικά κανάλια για να δούμε κι άλλους πανηγυρισμούς. Η ΕΤ1 και όλα τα ιδιωτικά κανάλια έδειχναν πανηγυρισμούς από όλες τις πόλεις της κυρίως Ελλάδος, απ’ όλα τα χωριά, ακόμα και τα μικροσκοπικά που ήταν ξεχασμένα από ανθρώπους και Θεούς. Έπειτα τα ελλαδικά κανάλια (όπως και τα κυπριακά) βγήκαν εκτός συνόρων. Αγγλία, Γερμανία, Αλβανία, Ρωσσία, Ουκρανία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο Γεωργία, Σουηδία. Εκτός Ευρώπης… ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Χιλή, Νότιο Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Περού, Αργεντινή, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Μεξικό, Συρία. Βλέπαμε για ώρες τους πανηγυρισμούς των ομογενών απ’ όλο τον κόσμο και περιμέναμε πότε θα δείξουν τα ελλαδικά κανάλια τους πανηγυρισμούς από την Κύπρο. Μονολογούσαμε, μουρμουρίζαμε, σκεφτόμασταν «δεν γίνεται, έδειξαν τους πανηγυρισμούς, απλά εγώ δεν τους είδα. Μπορεί να αφαιρέθηκα για λίγο και να μην τους είδα». Μετά ρωτούσαμε τους φίλους μας «Γιάννη εσύ είδες πανηγυρισμούς που έγιναν στην Κύπρο από ελλαδικά κανάλια;». «Όχι» απαντούσε ο Γιάννης. Αντρέα εσύ; Γιώργο; Ελένη; Μα πώς γίνεται; Αφού έδειξαν ακόμα και Έλληνες που ζουν στη Ρουάντα, την Ελληνική Κύπρο να μην έδειξαν; Μετά άρχισε ο κόσμος με πρώτους τους αριστεροκομμουνιστές, εννοείται.
«Τι περιμένατε ρε από τους Καλαμαράες», έλεγε ο Θεμιστοκλής ο ΑΚΕΛικός. Μακάρι να ξέραμε εμείς οι ελληνοκεντρικοί-εθνοκεντρικοί τι να του απαντήσουμε. Οι Γαλανόλευκες που στόλισαν τα μπαλκόνια μας για λίγες μέρες, μπήκαν ξανά στο ερμάρι. Μάνα εσύ που με γέννησες, γιατί δεν με αναζητάς; Γιατί με ξέχασες; «Μίσησέ με δεν πειράζει μου φτάνει που θα ξέρω πως νιώθεις και για μένα κάτι» λέει ένα άσμα της Ευρυδίκης που έγραψε ο Θεοφάνους. «Μίσησέ με δε με νοιάζει εγώ θα καταφέρω το μίσος σου να κάνω αγάπη».  ΜΑΝΑΑΑΑ! Εδώ είμαι, εδώ στη Μεγαλόνησο της Αφροδίτης. Ζω σε τούτη τη γη εδώ και 34 αιώνες. Γιατί με ξέχασες; Πώς μπόρεσες;

Η αγάπη των Ελλήνων Κυπρίων για τη Γαλανόλευκη (ο πόθος για Ένωση)…
 Απόσπασμα από άρθρο: Τουρκική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης το 1913, έγραψε (δημοσιεύτηκε από τον τοπικό τύπο): «ΌΛΑ τα κτίρια φέρουσι κυανόλευκον βαφήν. Εάν εξηρτάτο εξ αυτών (των Ελλήνων), θα έβαφον με κυανόλευκον χρώμα και όλα τα δένδρα της νήσου»!!!!!!!!!! Τόσο μεγάλη ήταν τότε η λατρεία ΟΛΩΝ των Ελλήνων Κυπρίων για τη Γαλανόλευκη, το εθνικό μας σύμβολο.
Κάποιος να κάμει τη μεταγλώττιση στη Ρούλα παρακαλώ.
Η αγάπη αλλά και το μίσος (άλλαξαν οι καιροί, ΟΛΑ προς το χειρότερο) τους σήμερα, όπως φαίνεται στα γήπεδα (βλέπε συνδέσμους με φωτό, πιο κάτω).
Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2005/01/11-vs.html  (όχι τώρα).

Οι Έλληνες της Κύπρου πολεμούν (βοηθούν) στην κυρίως Ελλάδα
Για τους αριθμούς των στρατιωτών που θα διαβάσετε πιο κάτω, πρέπει να λάβετε υπόψη τα τότε πληθυσμιακά δεδομένα, τη μακρινή γεωγραφική θέση της Κύπρου, και τα Μ.Μ.Μεταφοράς που υπήρχαν τότε.
333 π.Χ.: Ο Μέγας Αλέξανδρος έδιωξε τους Πέρσες και τους Φοίνικες από την Κύπρο. Έλληνες Κύπριοι ακολούθησαν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τον ναύαρχο Νέαρχο με τις τριήρεις τους, μέχρι και την Ινδία. Συμμετείχαν στην εκστρατεία του Μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη, μέχρι και τον θάνατό του.
1821-1829: Στην Κύπρο ο Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Θησεύς διένειμε προκηρύξεις στη Λάρνακα, με σκοπό να ξεσηκώσει σε αγώνα τους Έλληνες της Κύπρου.
Στις 9 Ιουλίου 1821 (ημέρα Σάββατο), ο Οθωμανός διοικητής Καουτσούκ Μεχμέτ, κατόπιν έγκρισης από τον Σουλτάνο για μαζικές εκτελέσεις, κορύφωσε το δράμα με τον απαγχονισμό του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού. Του απαγχονισμού αυτού ακολούθησε την ίδια ημέρα ο αποκεφαλισμός τριών μητροπολιτών. Αργότερα, στην Κύπρο έφθασαν 4.000 στρατιώτες από την Αίγυπτο, οι οποίοι τρομοκράτησαν τους Έλληνες της Κύπρου (μην ξεχνάτε πως αυτοί οι αριθμοί ήταν τεράστιοι για τα τότε δεδομένα). Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν ως τις 14 Ιουλίου και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 486 Ελλήνων Κυπρίων. Η Επανάσταση στη Μεγαλόνησο δεν μπόρεσε να συνεχιστεί λόγω γεωγραφικής θέσης.
Παρά ταύτα Τεράστιος αριθμός Ελλήνων Κυπρίων συμμετείχε στην Ελληνική  Επανάσταση. Οργανώθηκε η Φάλαγγα των Κυπρίων, οι οποίοι γέμιζαν αμέσως τα πλοία και πήγαιναν να συνδράμουν κυρίως στην Πελοπόννησο. Η πρώτη ίσως οργανωμένη βοήθεια της Κύπρου στη νεότερη ιστορία, ήταν στις  9 Ιουνίου 1821 όταν ο μπουρλοτιέρης Κανάρης αγκυροβόλησε στην Ασπρόβρυση της Λαπήθου και στην Καρπασία, γεμίζοντας τα καράβια του με δωρεές, ζώα και εθελοντές, που πολέμησαν στο πλευρό του, στα νησιά μας. Οι περισσότεροι Κύπριοι όμως, πολέμησαν στην Πελοπόννησο. 
Σημείωσις: Το 1881 ο Ελληνικός πληθυσμός της Κύπρου ήτο 137.631. (αγγλική απογραφή). Το 1821 ο πληθυσμός τους θα ήτο περίπου 70.000 .Από το 1800 και εντεύθεν, γίνεται παγκόσμια πληθυσμιακή έκρηξη .Με τα σημερινά πληθυσμιακά δεδομένα, οι 486 που σκοτώθηκαν σε 5 μέρες, είναι περίπου 4.444! 
1866: Το 1866 η Κύπρος παρούσα και στην Επανάσταση της Κρήτης με χρήματα και εθελοντές. Το Ελληνικό Βασίλειο έστειλε πολεμοφόδια, ενώ πήγαν και μερικοί εθελοντές αλλά, επίσημα δεν έστειλε ούτε και έναν στρατιώτη.
1897: Κατά τον λεγόμενο «Ατυχή Πόλεμο» στη Θεσσαλία, η Κύπρος έστειλε 1.000 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ (με τα σημερινά πληθυσμιακά δεδομένα περίπου 4.600). Υπόψη: ο πόλεμος ήταν σύντομος και δεν πρόλαβαν να πάνε πολλοί που ήθελαν, αλλά δεν μπόρεσαν.
1904: Έγινε έρανος για τον Εθνικό στόλο.
1912: Στους Βαλκανικούς πολέμους η μικρή Κύπρος εκτός από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ έστελνε και χρυσάφι, αξίας £16.000, ποσό που αποτελούσε το 8% των εισφορών από όλο τον κόσμο.
1922: Κατά τη Μικρασιατική καταστροφή δεν έλειψε η αρωγή από την Κύπρο. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις και μετά την καταστροφή η Κύπρος έστειλε χρήματα. Τέλη της δεκαετίας του 1920 ο Μακάριος Β’ με έρανο μάζεψε χρήματα με τα οποία αγοράστηκε πολεμικό αεροπλάνο για την κυρίως Ελλάδα.
1940: «Εις ολόκληρον την νήσον υψώθηκαν ελληνικαί σημαίαι (ήταν απαγορευμένες από το 1931 μετά τα «Οκτωβριανά»), αι οποίαι κυματίζουν παρά τας αγγλικάς. Μέγα πλήθος συγκεντρώθη προ του ελληνικού Προξενείου της Λευκωσίας και έψαλλεν τον εθνικόν ύμνο… Εις το Προξενείον της Λευκωσίας κατά πυκνάς μάζας προσέρχονται ευταλείς Κύπριοι ζητούντες ν’αποσταλούν εις την Ελλάδα όπως υπηρετήσουν εις τας τάξεις του ελληνικού στρατού.» (Ανταποκριτής Reuters στην Κύπρο, 1940. Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας).
Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι ήθελαν να πάνε στο Αλβανικό Μέτωπο, δεν τα κατάφεραν όλοι. Οι περισσότεροι που πολέμησαν στο Μέτωπο ήσαν φοιτητές που ζούσαν στην κυρίως Ελλάδα. Οι Άγγλοι αντί να στείλουν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες της Κύπρου στο Αλβανικό Μέτωπο όπως αυτοί ήθελαν, τους έστειλαν στη Μέση Ανατολή και την Αίγυπτο. Το μόνο καλό είναι ότι τους έστειλαν και στη Μάχη της Κρήτης. Στις Κυπριακές εφημερίδες οι Άγγλοι έγραφαν προπαγανδιστικά «καταταχθείτε για να πολεμήσετε για την Ελλάδα» και μετά τους έστελναν σε άλλες χώρες. Οι Έλληνες Κύπριοι που ζούσαν στην Κύπρο πολέμησαν όλοι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ (32.000 άντρες). Αντίθετα 7.000 Κύπριοι της Αγγλίας και 5.000 της Αλεξάνδρειας πολέμησαν υποχρεωτικά. Συνολικά πολέμησαν πάνω από 45.000 Έλληνες Κύπριοι. Ο Ελληνικός πληθυσμός της Κύπρου τότε, ήτο 350.000. Δηλαδή, με τα σημερινά πληθυσμιακά δεδομένα περίπου πολέμησαν 82.300 άντρες!!!!!!!!!!.  Χωρίς να υπολογίζουμε τους 12.000 Κυπρίους της Αγγλίας και της Αλεξάνδρειας που πολέμησαν υποχρεωτικά…  Ποσοστιαία πολέμησε το 9.5% των Ελλήνων της Κύπρου. Αν αφαιρέσουμε τις γυναίκες (επί δύο) 19%. Αν αφαιρέσουμε και τους ηλικιωμένους και τα παιδιά (˃18--<60) περίπου, 31.7%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Το 1940 φάνηκε για ακόμα μια φορά η κορωνίδα της Ελληνικής ψυχής των Κυπρίων. Μαζεύτηκε ποσό £350.000 (να μας πουν οι οικονομολόγοι, σε πόσα εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται τούτο το ποσό σήμερα) από χρυσαφικά που έδιναν οι Κύπριες. Έξω από τις εκκλησίες είχαν στρωθεί σεντόνια όπου οι γυναίκες τοποθετούσαν τα χρυσά κοσμήματά τους, για τη δοκιμαζόμενη από την κατοχή Πατρίδα (δεν θεωρώ σωστό τον όρο «Μητέρα Πατρίδα», αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης· η Ελλάς είναι η Πατρίς ΟΛΩΝ των Ελλήνων). Χρυσές λίρες που είχαν στον λαιμό, σκουλαρίκια και βραχιόλια όλα εδίδοντο απλόχερα. Οι παντρεμένες γυναίκες κατέθεταν και τη χρυσή βέρα τους, και τους επαραχωρείτο χάλκινη βέρα, για να φαίνεται ότι είναι παντρεμένες.
Εθελοντικά πολέμησαν και οι Δωδεκανήσιοι των οποίων η ιδιαίτερη τους Πατρίδα ήταν Ιταλοκρατούμενη και οι Βορειοηπειρώτες των οποίων η ιδιαίτερη τους Πατρίδα ήταν (και είναι) Αλβανοκρατούμενη. 
Στα Νεότερα χρόνια, όλοι οι πόλεμοι ήσαν Πανελλήνιοι, ΟΧΙ Πανελλαδικοί.
2004: Εκατοντάδες Έλληνες Κύπριοι μετέβησαν στην Αθήνα για να βοηθήσουν στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε που οι ξένοι μας κορόιδευαν ότι δεν θα καταφέρναμε να διοργανώσουμε τους Αγώνες. «Πρότυπο εθελοντισμού» χαρακτήρισε την Κύπρο η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου. Η Αγγελοπούλου δήλωσε ότι η συμβολή της Κύπρου «..δεν θα είναι μόνο οικονομική και σε επίπεδο συνεργασίας σε τομείς τουρισμού, υποδομών και επενδύσεων, αλλά μαζί μπορούμε να δείξουμε και έναν πολιτισμό που είναι μοναδικός για το τι μπορούμε να κάνουμε οι Έλληνες…».
2007: Το καλοκαίρι του 2007 συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια (≈2.700km2) γης, με αποτέλεσμα τον θάνατο 84 ανθρώπων. Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και έμειναν 6.000 άστεγοι. Το ύψος των καταστροφών φθάνει τα πέντε δισεκατομμύρια Ευρώ.
Η Πολιτική Άμυνα της Κύπρου με 30 εθελοντές και άλλοι 30 πυροσβέστες έσωσαν τα χωριά Αλιβέρι, Κυπαρισσία και Ανδρίτσαινα. Ελλαδικές εφημερίδες έγραψαν «Οι Κύπριοι κομάντος κάνουν θαύματα. Με τις τακτικές τους έσωσαν το Αλιβέρι». Ο Δήμαρχος Αλιβερίου δήλωσε «Οι Κύπριοι μας έσωσαν». Άλλες εφημερίδες έγραψαν «Οι Κύπριοι καταθέτουν συντάξεις για τους πυρόπληκτους», «Παγκύπρια κινητοποίηση για στήριξη των πυρόπληκτων», «Έκρηξη αλληλεγγύης». Ο Τότε πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε «η Κύπρος θα αναλάβει την ανοικοδόμηση οικιών που έχουν καταστραφεί…»
2012: Πριν την τρόικα, τα «κουρέματα» και τα eurogroup που εμφανίστηκαν στην Κύπρο το 2013, τα σχολεία στην Κύπρο (οι μαθητές) μάζεψαν 300.000 ευρώ (!!!), πολλά τρόφιμα και ρουχισμό σε μικρό χρονικό διάστημα, για να τα στείλουν στην Πατρίδα που βρισκόταν σε οικονομική κρίση. Άσχετο βέβαια που το ελλαδικό κράτος τα έδωσε σε αλλοεθνείς!      
Στην Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης, υπάρχουν χιλιάδες οδοί που σχετίζονται με τον ελλαδικό χώρο. Οδός Σπάρτης, οδός Άργους, οδός Μυκηνών, οδός Αιτωλίας, οδός Άρτας, οδός Λαρίσης, οδός Αττικής, οδός Μακεδονίας, οδός Ξάνθης οδός… ΟΛΑ τα κατοικημένα νησιά ΜΑΣ έχουν οδό!!! Και αν δεν ήταν το αριστεροκομμουνιστικό ΑΚΕΛ, θα υπήρχαν ακόμα περισσότερες οδοί.
Ποιοι νομίζετε πως είναι οι πιο φανατικοί, περήφανοι ΕΛΛΗΝΕΣ στον κόσμο;; Δείτε φωτογραφίες από γήπεδα και κρίνετε→ 
/180154_191142174245937_7180441_n.jpg?oh=7ee10d0f152a426c5371316bfe113a1b&oe=5616D54B     //////
 https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/t1.0-9/554920_412405995452886_491638063_n.jpg?oh=5df7bbdb81a22bea53be503be0c10f63&oe=56212268     /////
 Ελλάς ή τέφρα, Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 - 1η Απριλίου 1955 https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/23706_110227949004027_5657419_n.jpg?oh=396b8dcaac2f8f9a3ee194dfcc25c448&oe=561D616B     /////
Το πιο μακρύ πανό, γράφει «η Κύπρος είναι ελληνική» σε 7 γλώσσες  https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/22632_104682156225273_4517518_n.jpg?oh=a01cb637abc7b9fddeed73f3c770e447&oe=562F26A7     /////
Περίπου 10.000 χάρτινες Γαλανόλευκες Σημαίες σε Δυτική και Ανατολική κερκίδα. Υπολογίστε τα καθίσματα. https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/171250_188699634490191_752122_o.jpg     /////
 ΑΠΟΕΛ-Τραπεζούντα (Νότια Κερκίδα)  https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/s720x720/10372221_899257493434398_6180142707108662149_n.jpg?oh=b2fa797108433895a9debafc8ca4e24d&oe=562BD937     /////
 ΑΠΟΕΛ-Τραπεζούντα (Ανατολική Κερκίδα) https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/s720x720/10268624_899256370101177_8796493055186863051_n.jpg?oh=10e8e891246ca310c099eb27b57752ee&oe=56194102     /////
ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ ( Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ -που να μην είναι σε ιστό-) https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/189788_202616776431810_8209488_n.jpg?oh=5e911e4e0e3c51ceea514b976c77280a&oe=5627AC1B    /////

Σημείωση: Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2013, ο ΑΠΟΕΛ έχει τους περισσότερους οπαδούς στης Μεγαλόνησο. 
Δεν μπόρεσα να βρω φωτό από άλλες ομάδες. Χρειάζομαι βοήθεια από τους υποστηρικτές των.

Πολύ περισσότερες είναι οι ομάδες της Κύπρου που έχουν στη στολή τους τα Γαλανόλευκα χρώματα (ή μόνο το γαλάζιο-μπλε), σε σχέση με τις ομάδες της κυρίως Ελλάδος. Συγκινητική είναι η ιστορία με τα χρώματα του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Τα χρώματα της ομάδας είναι το μαύρο που συμβολίζει το πένθος (ιδρύθηκε το 1931 τον καιρό της Αγγλοκρατίας) και το πράσινο που συμβολίζει την ελπίδα. Το καταστατικό της ομάδας λέει πως, όταν η Κύπρος Eνωθεί μετά του υπολοίπου Ελληνισμού, ο Ολυμπιακός θα αλλάξει στολές, και θα βάλει τα γαλανόλευκα χρώματα!!!
Το έμβλημα της Α.Ε.Κ.Λάρνακος  https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10369194_894553250571489_8748179179193354142_n.jpg  Ενώ οι πλείστοι νομίζουν πως η ομάδα έχει στο έμβλημά της τον Ζήνωνα, ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το έμβλημα απεικονίζει τον Κίμωνα του Μιλτιαδους. Ο Κίμωνας πέθανε στο Κίτιον (αρχαία Λάρνακα) στην προσπάθεια των Αθηναίων με τους συμμάχους των, να ελευθερώσουν την Κύπρο από τους Πέρσες. Το ίδιο ισχύει και με το άγαλμα που υπάρχει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι πλείστοι νομίζουν ότι είναι του Ζήνωνα!
Το έμβλημα της Ε.Ν.Παραλιμνίου  https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQt__SexnB058l0RSYoYl-g6VBhdfRsoauRVgdDn-DwzNHyEnXC   (ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ).  
Το έμβλημα του Εθνικού Άχνας http://www.cfa.com.cy/images/ClubThumbs/ET-ACHNAS-emvlima.jpg  (ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ).  Η νυν όμως διοίκηση ΔΕΝ έχει καμμία σχέση με Εθνικοφροσύνη, και πρέπει να παραιτηθεί.
Υπάρχουν ΠΟΛΛΑ τέτοια παραδείγματα, αλλά νομίζω πήρατε το νόημα.

ΒΙΝΤΕΟ (ΟΧΙ ΤΩΡΑ, συνολικά πάνε περίπου 30 λεπτά)…
ΑΠΟΕΛ   https://www.youtube.com/watch?v=O_Om5DWz8WE  
Ανόρθωσις εναντίων τουρικής ομάδας (πετόσφαιρα)  https://www.youtube.com/watch?v=irkX1uGejKk   
ΑΠΟΕΛ= ΕΛΛΑΣ   https://www.youtube.com/watch?v=PVkfCfYLlTU 
ΑΠΟΕΛ vs Τrabzonspor (ομάδα από την Ελληνική Γη του Πόντου). Προχωρήστε το βίντεο, πηγαίνετε απευθείας στο τρίτο λεπτό https://www.youtube.com/watch?v=AJTwNl0fDDM  . Ίδιος αγώνας, μικροεπεισόδια στην Ανατολική κερκίδα. Οι φανατικοί κάθονται στη Νότια, αυτοί θα τους γ@μούσ@ν τους Τουρκαλάδες  https://www.youtube.com/watch?v=1VUEklSn8CU
ΑΠΟΕΛ vs τούρκοι  https://www.youtube.com/watch?v=aMpt6tH2SiE  .Ίδιος αγώνας, επεισόδια και δηλώσεις. Περιμένατε πως δεν θα γίνονταν επεισόδια; https://www.youtube.com/watch?v=cE0Q9kEEZAk  
ΣΗΜΑΙΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΑΠΟ 15.000 ΕΛΛΗΝΕΣ!  Ο ξανθός που δεν ψέλνει, δεν είναι Έλληνας  https://www.youtube.com/watch?v=IC43W2mnotk
ΑΠΟΕΛ= ΕΛΛΑΣ   https://www.youtube.com/watch?v=S1cwBbRHess     
Ελλάς-τουρκία (Γ. Καραϊσκάκη 2009) Η Σημαία των ΑΠΟΕΛιστών
Ενημερωτικά: Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας (Α.Π.Ο.Ε.Λ.)  έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Κύπρο.           
Υπάρχουν φυσικά και άλλες ομάδες με «τρελλούς» ελληνοκεντρικούς-εθνοκεντρικούς οπαδούς, αλλά δεν έχω φωτογραφίες τους.
Αυτών των ανθρώπων είναι που αμφισβητείτε την Ελληνική εθνοτική καταγωγή. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Δεν είναι της παρούσης να κάτσω να γράψω-αποδείξω το αυταπόδεικτο, την Ελληνικότητα των Κυπρίων, εξάλλου οι περισσότεροι που δεν ασχολούνται με εθνολογία δεν θα τα διαβάσουν. Μπορώ όμως να σας δείξω μερικούς συνδέσμους στο διαδίκτυο και μερικούς χάρτες. Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ένας χάρτης μπορεί να αξίζει 1000 σελίδες ενός βιβλίου ιστορίας!!!

Αν έρθει κάποιος εις την οικίαν μου, θα του βρω 30 πηγές (βιβλία και διαδίκτυο) που λένε ότι οι Κύπριοι είναι εθνοτικά Έλληνες… ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ!!! Δέκα χρόνια να ψάξει κάποιος, δεν θα βρει ούτε και μία ΕΓΚΥΡΗ πηγή που να λέει το αντίθετο. Ένας Έλληνας (οι Ελλαδίτες όταν βλέπουν ή ακούν το ουσιαστικό «Έλληνας», νομίζουν ότι μιλούμε μόνο γι' αυτούς) άνω των 15 ετών, αν δεν γνωρίζει ποια είναι η εθνότητα των Κυπρίων, ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ!!!!! Από τους ενήλικες, μόνο μερικοί «Εθνολόγοι» του καφενέ θα πουν ότι δεν είμεθα Έλληνες.
Επειδή όμως εις την οικίαν μου δεν μπορώ να φέρω όλους τους αμόρφωτους, για να τους αποδείξω το αυταπόδεικτο, την ακραιφνή ελληνική εθνοτική καταγωγή των Κυπρίων, ιδού 20 πηγές από το διαδίκτυο (ΜΗΝ αρχίσετε να διαβάζετε και να «κολλήσετε» με ΟΛΑ όσα γράφει ο κάθε σύνδεσμος. Δεν θα τελειώσετε ποτέ. Μόνο την πρώτη παράγραφο -ή τα βασικά ανάλογα με το θέμα- να διαβάσετε. Μπορεί τα περισσότερα που βρήκα να είναι από τη Wikipedia-Βικιπαίδεια, αλλά οι πηγές είναι διαφορετικές σε κάθε λήμμα.
Ελληνοκύπριοι:   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9  /////  Στα ελληνικά υπάρχουν δύο ομάδες στη Βικιπαίδεια, επειδή η πρώτη αναφέρει τον αφελληνιστικό όρο «Ελληνοκύπριοι», αντί για το Έλληνες Κύπριοι (παράβαλλε Ελληνοπόντιοι).
Έλληνες Κύπριοι: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9  Βλέπε άρθρο http://spartiatisarthra.blogspot.com/2003/01/13_20.html (όχι τώρα)  /////  Greek Cypriots: http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_Cypriots  /////   World Fact Book:  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/cy.html  πατήστε people and society, Ethnic groups=Εθνότητες, όρος που προτιμούν οι εθνολόγοι αντι του Ethnicity-Εθνικότητα. Παρεμπιπτόντως, δείτε και τη θρησκεία. Δεν είμαστε απλά Christian Orthodox, είμεθα  Christian Greek Orthodox.  Έλληνες: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82  //  Greeks:  http://en.wikipedia.org/wiki/Greeks

ΧΑΡΤΕΣ: 1) Εθνογραφία Κύπρου, 1973.  https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/1979275_863944770299004_1012812021_o.jpg

2)   Εθνοφυλετικός χάρτης της Ευρώπης. Distribution of Races on the Balkans in 1922 Hammond.  https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10170720_863947203632094_1072627730_n.jpg?oh=46d7f2041fe9ddfa039207ddca35ee28&oe=5630378F

3) 50 largest Greek diaspora. Με σκούρο καφέ χρώμα απεικονίζονται τα 10 πρώτα κράτη με Ελληνικό πληθυσμό. 1) Ελλάς 2) ΗΠΑ 3) Κύπρος 4) Η.Β. 5) Γερμανία 6) Αυστραλία 7) Καναδάς 8) Ρωσσία 9) Ουκρανία 10) Ν. Αφρική.  Σημείωση: Άλλες πηγές δεν βάζουν τη Ν. Αφρική στη δεκάδα. https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/193238_201313626562125_1798272_o.jpg

4)  ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 700π.Χ.-400π.Χ.  https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1979642_863948996965248_1090445525_n.jpg?oh=c2bc1cc9ecc6cbf21da965df44ced674&oe=561E1E06

5)  ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 650π.Χ.-330π.Χ.  Αγνοήστε το «Μακεδονία» που έβαλαν οι Σλάβοι. https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/1973453_863949810298500_1240838831_o.jpg

6)  ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 600π.Χ.-330π.Χ.  https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/1970590_863950710298410_1949232824_n.jpg?oh=6ca72c6c1ed397af59f1922f904ac5ec&oe=562A5BA9

7)  Εθνολογικός χάρτης του 1918.  Εξάπλωση των φυλών (εθνών) στη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Μικρά Ασία το 1918 (National Geographic). https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/1966964_863978980295583_2096789441_n.jpg?oh=d9fd6dbb4fd03430f1ff70e5886b22e9&oe=55E79A9E

8) Εθνοφυλετικός χάρτης της Ευρώπης. «Αυτός ο χάρτης δημιουργήθηκε με βάση τα τελευταία Υ-DNA στοιχεία, σε συνδυασμό με φυσικές και ιστορικές αποδείξεις». Από το βιβλίο «Παγκόσμιος Άτλαντας», Έκδοση 2012-2013 (είναι η πιο πρόσφατη πανευρωπαϊκή μελέτη για την εθνοφυλετική κατάσταση της Γηραιάς Ηπείρου).  Πηγή Eupedia. https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/1465109_863979483628866_1237623373_n.jpg?oh=1b841e164d4e0b40f61c87ee54e4576d&oe=562475E7

Υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιοι χάρτες. 

Οτιδήποτε είναι κυπριακό, είναι αυτόματα και ελληνικό. Επειδή, οτιδήποτε γίνετε από Έλληνες, είναι ελληνικό. Ελληνικές Kουζίνες:  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1#.CE.A4.CE.BF.CF.80.CE.B9.CE.BA.CE.AD.CF.82_.CE.BA.CE.BF.CF.85.CE.B6.CE.AF.CE.BD.CE.B5.CF.82

Ελληνικοί Xοροί: https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_dances .Ελληνικές Φορεσιές: http://www.foresia.gr/  .Βλέπε άρθρο με ΧΑΡΤΕΣ (ο χάρτης με την Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι η 20η πηγή).   http://spartiatisarthra.blogspot.com/2013/03/56.html !!! (όχι τώρα) 

Η Κύπρος άρχισε να εξελληνίζεται πριν 34αιώνες, τα Ιόνια νησιά πρίν 29-31 αιώνες, η Μίλητος πρίν 31 αιώνες, η Έφεσος πρίν 30 αιώνες, η Ήπειρος πρίν 28 αιώνες, η Β. Ήπειρος πριν 27 αιώνες, ο Πόντος πριν 28 αιώνες, η Θράκη (μόνο το νότιο μέρος) πριν 27 αιώνες, η Νότια Μακεδονία πριν 28 (750 π.Χ.) αιώνες, η Κετρική Μακεδονία πριν 27 αιώνες, η Βόρεια Μακεδονία πριν 26 αιώνες και η Αττάλεια μόλις πριν από 22 αιώνες. Επτάνησα και Κρήτη πριν 34 αιώνες.
Οι πρώτες περιοχές που άρχισαν να εξελληνίζονται ήταν η Νοτιοανατολική Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, πριν από περίπου 37-40 αιώνες (ανάλογα με την περιοχή).

Οι παλιές γενιές των Ελλήνων Κυπρίων όταν έλεγαν «η Πατρίδα μου», δεν εννοούσαν την Κύπρο μόνο. Πατρίδα αποκαλούσαν την κυρίως Ελλάδα με αναπόσπαστο κομμάτι της την Κύπρο.

«Ιδιαίτερα η Πατρίδα μας κάτω από την αντάρτικη δράση των Κομμουνιστών, με ματωμένο το μέτωπο αγωνίζεται για να διασώσει την Μακεδονία από τα χέρια των Βουλγάρων που νομίζουν ότι είναι δυνατόν να πάρουν την Θεσσαλονίκη. Τότε μόνον θα γίνει αυτό, όταν πτώματα τα κορμιά μας τα πατήσουν». Πατρίδα μας αποκαλεί την Ελλάδα, άσχετα με το ότι η Κύπρος δεν ανήκε στο Ελληνικό Βασίλειο. Τότε για τους Έλληνες Κυπρίους, η Κύπρος ήτο κομμάτι της Ελλάδος. «Εμπρός, λοιπόν, ακρίτες των Εθνικών μας επάλξεων. Ας της δώσουμε το καθετί. Και την ζωή μας ακόμα. Γιατί αν πραγματικά μια φορά κανείς πεθαίνει, το να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα, θεία είναι η δάφνη».    -ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΤΣΗΣ-
«Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»
 -ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ-
Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης: «Τρέχω για την Ελλάδα από το 1933. Αγωνίζομαι για τη γαλανόλευκη. Δεν είμαι κανένας τυχοδιώκτης».  «...ένας ηλικιωμένος Έλληνας να τραβάει τα μαλλιά του και να λέει: Για την Ελλάδα Στέλιο μου! Για τα παιδιά σου!». Τότε ο Στέλιος Κυριακίδης έδωσε όλα τα σωματικά του αποθέματα κατακτώντας τη νίκη, φωνάζοντας στον τερματισμό: «For Greece!» (Για την Ελλάδα)». Δεν ήταν ο Πύρρος Δήμας που το είπε πρώτος. «Οι Αμερικανοί τον αποκάλεσαν «ο απόγονος του Φειδιππίδη» και σε ερώτηση που του τέθηκε (από το κράτος των ΗΠΑ): «Τι θα ήθελες να κάνουμε για σένα;», -ενώ του προσφέρθηκαν χρήματα για να γίνει επαγγελματίας αθλητής και είχε προτάσεις από το Χόλιγουντ για να γίνει ηθοποιός- απάντησε: «Για μένα τίποτα. Μόνο για την Ελλάδα…», επιμένοντας: «Σας παρακαλώ, μην ξεχάσετε τη χώρα μου».   -ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ-

Όταν έλεγαν «Ελλάδα» δεν εννοούσαν το ελλαδικό κράτος (όπως κάνουν οι περισσότεροι σήμερα). Εννοούσαν την κυρίως Ελλάδα με αναπόσπαστο κομμάτι της, την Κύπρο.

Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/03/57.html (όχι τώρα)
Το πρώτο μέρος είναι άρθρο του Βασίλη Γαλούπη. Το πιο σημαντικό από αυτό το άρθρο (που σχετίζεται με τα όσα διαβάσατε πιο πάνω) είναι, τα σχόλια κάτω από τη φωτό του Κυριακίδη.

Αν κάποιοι παρεξήγησαν ή παρερμήνευσαν αυτά που έγραψα για τη Μακεδονία μας… Αγαπώ ιδιαίτερα αυτήν την Ελληνική περιοχή, στην οποία έχω και συγγενείς (στην Αριδαία). Όταν μου στέλνουν μήνυμα στο κινητό, ακούγεται το πιο κάτω σύνθημα. 
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΜΑΧΗΣ -ΣΣΑΣ-  (28η Οκτωβρίου 2011, Θεσσαλονίκη)  http://www.youtube.com/watch?v=h3uy5L_8RLw&feature=youtu.be   

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Υπήρχαν άνθρωποι πριν 40 χρόνια (ας πούμε μέχρι το 1970) που να έλεγαν ότι οι Κύπριοι δεν είναι εθνοτικά Έλληνες;; Υπήρχαν, είτε οι ίδιοι οι Κύπριοι, είτε Ελλαδίτες, είτε αλλοεθνείς που να αμφισβητούν την Ελληνική καταγωγή των Κυπρίων;; Είναι ρητορική η ερώτηση αλλά αν θέλετε την απαντούμε. ΟΧΙ!!!!!!!!!! Ούτε καν το συζητούσαν αυτό το θέμα. Οι πάντες θεωρούσαν αυτονόητο ότι οι Κύπριοι είναι Έλληνες, όπως και οι Ροδίτες, και οι Πελοποννήσιοι, και οι Πόντιοι, και οι Σμυρναίοι κ.ο.κ.
Στην Κύπρο άρχισε το φαινόμενο της σκόπιμης (μη φυσικής) ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΕΘΝΟΓΕΝΕΣΗΣ (βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/11/blog-post.html) περίπου το ’74 επειδή κάποιοι είχαν τη «φαεινή» ιδέα να δημιουργήσουν καινούργιο «Κυπριακό Έθνος» (στο οποίο θα ανήκουν και οι τουρκο«κύπριοι») επειδή πίστευαν και πιστεύουν πως μόνον έτσι θα λυθεί το Κυπριακό και θα δεχτούν οι Έλληνες της Κύπρου τους Τούρκους και το αντίθετο.


Υ.Γ. Στάνλεϋ Κάσσον (Stanley Casson, 1899-1944), Άγγλος αρχαιολόγος-ιστορικός, μελετητής ελληνικών σπουδών. Από το έργο του στα Oxford Pamphlets που το επιγραφεί «Greece»...
«Έχει μεταβληθεί σημαντικά ο φυλετικός τύπος των κατοίκων της Ηπειρωτικής Ελλάδος από τις συνεχείς μεταναστεύεις, που άρχισαν από τα πρώτα μεσαιωνικά χρόνια, Σλάβων, Αρβανιτών (Αλβανών) και Βλάχων (Αρουμάνων), οι οποίοι ακόμα εξελληνίζονται. Πιο κοντά στους αρχαίους Έλληνες είναι οι Κύπριοι και αυτό φαίνεται και από τη διάλεκτό τους που είναι πολύ πιο κοντά στην Καθαρεύουσα και επομένως στα Αρχαία Ελληνικά της αττικής-ιωνικής διαλέκτου, της κλασσικής περιόδου, απ’ότι η Κοινή Νέα Ελληνική (δημοτική). Τον 19ο αιώνα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, το 55% των τοπωνυμίων δεν είχαν ελληνικό όνομα!!! Σήμερα το 20% των τοπωνυμίων στην κυρίως Ελλάδα έχει μη ελληνικό όνομα. Αυτό οφείλεται στην εθνική επιχείρηση εξελληνισμού των τοπωνυμίων (1832-1970). Στην Κύπρο μόνο το 10% των τοπωνυμίων δεν έχουν ελληνικό όνομα, και μερικά που έχουν μη ελληνικό όνομα, πάλι οι Έλληνες τους έδωσαν το όνομα. Η Κύπρος κράτησε ακραιφνή την ελληνικότητά της, επειδή τα σύνορά της είναι η θάλασσα και δεν δεχόταν κύματα μεταναστών. Οι Κύπριοι μπορούν να καυχιόνται μιαν απευθείας καταγωγή από τις φλέβες των Αχαιών και των Δωριέων».
Αυτά έγραψε ο διάσημος Άγγλος αρχαιολόγος-ιστορικός. Τα μισά είναι γραμμένα αυτολεξεί.
 Το 76% των επιθέτων που έχουν οι Ελλαδίτες είναι ξένα (τουρκικά, αλβανικά, σλαβικά, εβραϊκά και λατινογενή), είτε προς το πρώτο συνθετικό π.χ. το πρόθυμα καρα-, και το αρβανίτικο çanavar (τζαναβάρ/ας) και η σύντομη μορφή çavar (τζαβάρ/ας) που στα γκέκικα αλβανικά σημαίνει «παλικάρι» και στα τουρκικά «τέρας», είτε προς τα επιθήματα: -τζής και -τσής (δηλώνουν επάγγελμα), -όγλου (ο γιος του), -λής (από, αντίστοιχο των ελληνικών -της και -ιώτης), -άτος (ιταλικό, πολύ συνηθισμένο στην περιφέρεια Βένετο). Φαντάσου να σε λένε Αρναούτογλου! Γρήγορη δεν έχω τίποτε εναντίον σου. Αντίθετα, στην Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης το 75% των επιθέτων είναι ελληνικά και τελειώνουν συνήθως σε ού (τα «ου» είναι του παππού), σε -της και -ιώτης (π.χ. Μορφίτης, Δρουσιώτης) ενώ υπάρχουν και πολλά ποντιακά-αρχαιοελληνικά -ίδης και -άδης, όπως επίσης και τα πελοποννησιακά (πλέον πανελλήνια), Παπαδόπουλος. Πολύ συνηθισμένα επίθετα στην Κύπρο είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ: Γεωργίου, Ανδρέου, Δημητρίου, Στεφάνου, Αλεξάνδρου, Παναγιώτου, Νικολάου, Χρίστου (ή Χρήστου), Χριστοδούλου, Χαραλάμπους, Δωροθέου, Θεοδώρου, Θεοδότου, Ελευθερίου, Ευαγόρου κλπ.
Βλέπε: https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_name#Greek_surnames

Σύμφωνα με την Ethnologue: «Η Κυπριακή Διάλεκτος της Ελληνικής Γλώσσας, είναι πολύ πιο κοντά στα Αρχαία Ελληνικά τη ςκλασσικής περιόδου, στο λεξιλόγιο, τη γραμματική και τη φωνητική, από την Κοινή Νέα Ελληνική (Δημοτική) [grc]».

Είσαι Έλληνας εσύ;; Τι είναι αυτό που έχεις και σε κάνει Έλληνα, και δεν το έχω εγώ;;;;;;;;;;

Βλέπε παρεμφερή άρθρα:  http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/12/7.html  /////           
http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/05/26.html  

Στο Facebook https://www.facebook.com/notes/%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82/%CF%84%CE%BF-voice-%CE%B4%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC/10152209536101263 

2 σχόλια:

  1. Είμαι εδώ για να δώσω μαρτυρία για το πώς πήρα πίσω τον άντρα μου. Ο άντρας μου με άφησε χωρίς λόγο πριν από τέσσερα χρόνια. Μετακόμισε με μια άλλη γυναίκα, ένιωσα να αυτοκτονήσω, η ζωή μου έγινε πολύ πικρή και θλίψη. Στη συνέχεια, μια μέρα, ένας φίλος μου μου είπε για έναν εξαιρετικό ξόρκι που είναι πολύ καλός και είπε ότι του έδωσε κάποιους τυχερούς αριθμούς που έπαιξε σε μια κλήρωση και κέρδισε. Τελευταία φορά που έλεγξα ήξερα ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τον φίλο μου πριν, οπότε όταν μου είπε ότι το ξόρκι τον βοήθησε να κερδίσει, πίστεψα τα λόγια του. Μου είπε ότι ο DR WALE θα φέρει πίσω την ευτυχία μου χωρίς να κοιτάξω πού αλλού μπορώ να απευθυνθώ στον DR WALE. Χρησιμοποίησα το ξόρκι που μου έδωσε και μέσα σε μια εβδομάδα αργότερα έλαβα μια κλήση από τον αγαπημένο μου σύζυγο. Μου ζήτησε συγγνώμη και επέστρεψε σε μένα. Μου έδωσε ακόμη και μερικά γλυκά δώρα ως μέσο αποζημίωσης. Είμαι πολύ χαρούμενος τώρα. Σας ευχαριστώ DR WALE, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω
    WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ή email: drwalespellhome@gmail.com
    Μπορεί να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα όπως π.
    (1) Αν θέλεις τον πρώην σου πίσω.
    (2) χρειάζεστε διαζύγιο στη σχέση σας.
    (3) Θέλετε να προωθηθείτε στο γραφείο σας.
    (4) Θέλετε γυναίκες και άνδρες να τρέχουν πίσω σας.
    (5) Αν θέλεις παιδί.
    (6) Θέλεις να είσαι πλούσιος.
    (7) Θέλετε να δέσετε τον άντρα και τη γυναίκα σας για να είναι δικοί σας για πάντα.
    (8) Εάν χρειάζεστε μια οικονομική θέση.
    (9) Μπορεί να σε κάνει έγκυο.
    (10) Μπορεί να σας θεραπεύσει από οποιεσδήποτε ασθένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληγώθηκα και ράγισα όταν προέκυψε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στον γάμο μου πριν από έξι μήνες, μεταξύ εμένα και του συζύγου μου. τόσο τρομερό που πήγε την υπόθεση στο δικαστήριο για διαζύγιο. είπε ότι δεν ήθελε να μείνει ποτέ ξανά μαζί μου και ότι δεν με αγαπούσε πια. Έτσι μάζεψε έξω από το σπίτι και έκανε εμένα και τα παιδιά μου να περάσουμε έντονους πόνους. Προσπάθησα όλα τα δυνατά μου μέσα για να τον πάρω πίσω, μετά από πολλή ικεσία, αλλά όλα μάταια. Και επιβεβαίωσε ότι πήρε την απόφασή του και δεν ήθελε να με ξαναδεί. Έτσι ένα βράδυ, καθώς επέστρεφα από τη δουλειά, συνάντησα έναν παλιό μου φίλο που ρώτησε τον άντρα μου. Του εξήγησα τα πάντα, οπότε μου είπε ότι ο μόνος τρόπος να πάρω πίσω τον σύζυγό μου είναι να επισκεφτώ έναν ξυλουργό, γιατί πραγματικά λειτούργησε και σε αυτόν. η εμπιστοσύνη και η πίστη που έχω σε αυτό ο φίλος μου με κάνει να παίρνω τα λόγια του στα σοβαρά, του είπα να μου επικοινωνήσει με το άτομο που τον βοηθά, Στη συνέχεια μου έδωσε τον DR WALE WHATSAPP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: +2347054019402. Έτσι το επόμενο πρωί, έστειλα ένα μήνυμα στον DR WALE. Μιλήσαμε και οι δύο και με διαβεβαίωσε ότι θα πάρω πίσω τον άντρα μου μέσα σε μια εβδομάδα. Τι καταπληκτική δήλωση, ο Δρ Γουέιλ μου είπε όλα όσα πρέπει να κάνω. Παραδόξως, ο σύζυγός μου, ο οποίος δεν με πήρε τηλέφωνο τους τελευταίους έξι μήνες, μου τηλεφώνησε για να με ενημερώσει ότι επέστρεφε. Τόσο εκπληκτικό!! Έτσι γύρισε την ίδια μέρα, με πολλή αγάπη και χαρά, και ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του και για τον πόνο που προκάλεσε σε εμένα και στα παιδιά μας. Τότε από εκείνη την ημέρα, η σχέση μας ήταν τώρα πιο δυνατή από ό,τι ήταν πριν. Θα σας συμβουλέψω εκεί έξω εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον DR WALE, σας δίνω 100% εγγύηση ότι θα σας βοηθήσει.. WhatsApp: +2347054019402 ή Email: drwalespellhome@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή