ΑΡΘΡΟΝ 72 Για όσους βαριούνται τα βιβλία


Για όσους βαριούνται τα βιβλία, τους αδαείς, τους αμόρφωτους, τους αστοιχείωτους… που όμως ανοίγουν το στόμα τους και αμφισβητούν την Ελληνικότητα των Κυπρίων.
«Είναι αδύνατο να νικήσεις έναν αδαή σε μια συζήτηση».
Ε τότε, ας τον νικήσουμε με διαφορετικό τρόπο.



Εθνογραφία Κύπρου, 1973





 50 largest Greek diaspora

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΦΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10 ΠΡΩΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ: 1) ΕΛΛΑΣ 2) ΗΠΑ 3) ΚΥΠΡΟΣ 4) Η.Β. 5) ΓΕΡΜΑΝΙΑ 6) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 7) ΚΑΝΑΔΑΣ 8) ΡΩΣΙΑ 9) ΟΥΚΡΑΝΙΑ 10) Ν. ΑΦΡΙΚΗ.
Σημείωση: Άλλες πηγές δεν βάζουν τη Ν. Αφρική στη δεκάδα.

ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ





Εθνοφυλετικός χάρτης της Ευρώπης.
Distribution of Races on the Balkans in 1922 Hammond.




ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 700π.Χ.-400π.Χ.





ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 650π.Χ.-330π.Χ.
Αγνοήστε το «Μακεδονία» που έβαλαν οι Σλάβοι.






ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 600π.Χ.-330π.Χ.






Εθνολογικός χάρτης του 1918. Εξάπλωση των φυλών (εθνών) στη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Μικρά Ασία το 1918 (National Geographic).




 
Εθνοφυλετικός χάρτης της Ευρώπης. «Αυτός ο χάρτης δημιουργήθηκε με βάση τα τελευταία Υ-DNA στοιχεία, σε συνδυασμό με φυσικές και ιστορικές αποδείξεις».
Από το βιβλίο «Παγκόσμιος Άτλαντας», Έκδοση 2012-2013 (είναι η πιο πρόσφατη πανευρωπαϊκή μελέτη για την εθνοφυλετική κατάσταση της «Γηραιάς» Ηπείρου). Πηγή Eupedia.


Υπάρχουν δεκάδες παρόμοιοι χάρτες. 

Μάθε παιδί μου γράμματα, τουλάχιστον τα βασικά   



Από το 776π.Χ. οι Κύπριοι λάμβαναν μέρος στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, που μόνον Έλληνες δικαιούνταν να συμμετάσχουν.
Επιγραφικές μαρτυρίες (μαρτυρίες, όχι μαρτυρία) αναφέρονται σε συμμετοχές Κυπρίων αθλητών σε Πανελλήνιους αγώνες και σε διακρίσεις τους. Σύμφωνα με μια απ’αυτές, ο Αρίστων Νίκωνος Καρπασεώτης από Κύπρου, πρώτευσε σε ιππικούς αγώνες, στην αρχή του 2ου αιώνα π.Χ., Αρτεμίδωρος Σαλαμίνιος, Δημήτριος Σαλαμίνιος, Ζώιλος Ζωίλου Πάφιος, Νέων Καρπασεώτης, Στρατοκλής Απολλοδώρου Σαλαμίνιος, Χάρης Κύπριος, Ηρακλείδης Σαλαμίνιος και Ονησίκρατος Σαλαμίνιος.



Greek Cypriots  http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_Cypriots ,στα Ελληνικά υπάρχουν δύο ομάδες στη Βικιπαίδεια, επειδή η πρώτη αναφέρει τον αφελληνιστικό όρο «Ελληνοκύπριοι», αντί για το Έλληνες Κύπριοι (παράβαλλε «Ελληνοπόντιοι»).                         Έλληνες Κύπριοι
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9    /////
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9
Βλέπε και https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/cy.html   πατήστε people and society, Ethnic groups=Εθνότητες, όρος που προτιμούν οι εθνολόγοι αντί του Ethnicity=Εθνικότητα. Παρεμπιπτόντως, δείτε και τη θρησκεία. Δεν είμαστε απλά Christian Orthodox, είμεθα Christian Greek Orthodox.
  

Έλληνεςhttp://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82    /////   Greeks,  http://en.wikipedia.org/wiki/Greeks .

  
Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε μια λίστα με διάσημους Έλληνες (όλων των επαγγελμάτων), από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τα νεότερα. Επειδή τους αρχαίους δεν πιστεύομεν να τους γνωρίζουν οι περισσότεροι, πηγαίνετε εκεί που λέει 11.2 Modern period και 16 Singers. Εκεί θα βρείτε: Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μάνο Λοΐζο (αυτού η μάνα του ήταν Ροδίτισσα, μήπως και αυτός ήταν «μισός Κυπραίος και μισός Έλληνας;;»), Γιώργο Θεοφάνους, Μάριο Τόκα, Peter André (Πέτρος Ανδρέου), George Michael (Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, μισός Άγγλος), Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Ευρυδίκη Θεοκλέους, Cat Stevens (Στέφανος Δημήτρη Γεωργίου, μισός Σουηδός), Φρόσω Παπαχαραλάμπους, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, Ολυμπία (Λία) Βίσση και φυσικά η -Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ-, η Άννα Βίσση. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Greeks#Modern_period_4 //// https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Greeks#Singers


 Σύμφωνα με την Ethnologue (και σχεδόν όλους τους γλωσσολόγους του κόσμου): «Η Κυπριακή Διάλεκτος της Ελληνικής Γλώσσας, είναι πολύ πιο κοντά στα Αρχαία Ελληνικά της κλασσικής περιόδου, στο λεξιλόγιο, τη γραμματική και τη φωνητική από την Κοινή Νέα Ελληνική (Δημοτική) [grc]».
Βλέπε Μέρος Γ’ του άρθρου http://spartiatisarthra.blogspot.com/…/01/cypriot-greek.html


Υ.Γ. 1)  Ζούμε σε μια εποχή, που η τεχνολογία μας επιτρέπει να μάθουμε ποιες Εθνότητες ζουν στον Πακιστάν, το Αφγανιστάν, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη κ.ο.κ. σε 4-5, κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν σε ποιο Έθνος ανήκουν οι ίδιοι!!!!! Ακόμα και 30χρονοι σπουδασμένοι (όχι μορφωμένοι).
 
Υ.Γ. 2) Μια κοπέλα έγραψε στο facebook πως είναι μισή Κύπρια, μισή Μολδαβή και μισή Ελβετίδα. Της απήντησα πως, καταρχήν δεν γίνεται να είσαι τρία μισά, γιατί μετά θα είσαι ενάμιση!!! Και δεύτερον, δεν υπάρχει ούτε κυπριακόν έθνος, ούτε μολδαβικό, ούτε ελβετικό. Άρα, είσαι 1/3 Ελληνίδα, 1/3 Ρουμάνα και από το άλλο τρίτο πολύ πιθανόν να είσαι Γερμανίδα, αφού στην Ελβετία (χωρίς τους μετανάστες) το 65% είναι Γερμανοί, το 18% Γάλλοι, το 10% Ιταλοί, και το 1% Ρωμανσοί (όχι Ρομά).


Το 95%των ανθρώπων έχουν ελαχιστότατες Εθνολογικές-Εθνογλωσσικές γνώσεις