ΑΡΘΡΟ 63: ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΤΕΛΙΚΑ;


Κάθε χρόνο, την 1ηΑπριλίου, τα ΜΜΕ (ΟΛΑ) λένε και γράφουν για τον ένδοξο αγώνα της ΕΟΚΑ, πως έγινε για την απελευθέρωση του νησιού από τον αγγλικό ζυγό. Μέχρι εκεί, δεν έχει παρακάτω. Η λέξη ΕΝΩΣΙΣ δεν αναφέρεται ποτέ!!! Το ίδιο πράγμα γίνεται και στα σχολεία (σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών), που καθηγητές, βοηθοί διευθυντές και άλλοι δεν αναφέρουν καθόλου τη λέξη ΕΝΩΣΙΣ. Ακούς και διαβάζεις παντού ότι ο Απελευθερωτικός-Ενωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν, «εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, που έγινε για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού». Δηλαδή αφήνουν να νοηθεί πως οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία, και ως τέτοιους πρέπει να τους τιμούμε! Το σύνθημα ήταν Αυτοδιάθεσις-Ένωσις. Φυσικά για να ενωθεί η Κύπρος με τον Εθνικό κορμό (με την υπόλοιπη Ελλάδα), έπρεπε πρώτα να ελευθερωθεί. Γελοία εθνοπροδοτικά υποκείμενα· κάποιοι άνθρωποι πέθαναν, άλλοι βασανίστηκαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, για να ενωθεί ακόμη μια ελληνική αλύτρωτη πατρίδα μετά του υπολοίπου ελληνισμού.
Πάνε στα μνημόσυνα των ηρώων μας οι διάφοροι πολιτικάντηδες, και αρχίζουν να μιλούν για «εθνικοαπελευθερωτικό»*1 αγώνα, που έγινε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Τσιμουδιά για την Ένωση! Παρουσιάζουν την ΕΟΚΑ λες και ήταν το ίδιο πράγμα με την Πανελλήνια *2 Επανάσταση του 1821. Μερικές φορές οι πολιτικοί λένε πως, δεν θα υπήρχε σήμερα το Κυπριακό Κράτος, αν δεν θυσιάζονταν αυτοί οι ήρωες. Μα ρε παράφρονα ανθροποειδή• ΔΕΝ έδωσαν τη ζωή τους οι αγωνιστές μας για να γίνει η Κύπρος ανεξάρτητο κράτος*3. Αγωνίστηκαν για την Ένωση και μόνον για την Ένωση!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ειρωνεία η παρουσία της σημαίας της κυπριακής «δημοκρατίας» στα μνημόσυνα, και στις προτομές των αγωνιστών. Η κυπριακή σημαία υπάρχει ακόμα και στα Φυλακισμένα Μνήματα! Η σημαία αυτή συμβολίζει την Ανεξαρτησία*4 της Κύπρου. Οι αγωνιστές του ‘55-‘59 αγωνίστηκαν για την ΕΝΩΣΗ!
Μήπως θυμάται κανείς ποια χρονιά την έβαλαν εκεί;; Σκεφτείτε μόνο ότι η σημαία αυτή, δεν υπήρχε στα ελληνικά σχολεία της Κύπρου, μέχρι και το 1981.
 

Ο όρος «εθνικοαπελευθερωτικός» δεν πρέπει να αναφέρεται, λες και το ’55 ήταν ένα άλλο ’21.
Ποιος και πότε «βάφτισε» αυτόν τον αγώνα «εθνικοαπελευθερωτικό»;; Αποκάλεσε ποτέ ο Διγενής, ή κάποιος άλλος αγωνιστής (ΤΟΤΕ), τον αγώνα της ΕΟΚΑ «εθνικοαπελευθερωτικό»;;
 Η Ελληνική Επανάσταση έγινε για να ελευθερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά εδάφη, και να ιδρυθεί ένα κράτος. Η ΕΟΚΑ δεν έγινε για να ιδρυθεί ένα καινούριο κράτος, αλλά για να ενωθεί το μεγαλύτερο ελληνικό νησί με το Ελληνικό Κράτος (Βασίλειο). Σκεφτείτε τον ημίθεο Αυξεντίου, που σας βλέπει από τα Ιλίσια Πεδία τι θα λέει. Σκεφτείτε τον Αυγουστή πως θα νιώθει. Να σκεφτείτε όχι μόνοτ ους νεκρούς, αλλά και τους αγωνιστές που βρίσκονται εν ζωή, καπηλεύεστε τον αγώνα, προσβάλλετε τη νοημοσύνη των Ελλήνων Κυπρίων και παραχαράσσετε την ιστορία μας.
Οι πολιτικοί σφετερίζονται τον Εθνικιστικό-Ενωτικό*5 αγώνα της ΕΟΚΑ, και τον παρουσιάζουν όπως τους συμφέρει. 
Αν είναι ποτέ δυνατόν 53 χρόνια μετά (και ενώ αρκετοί αγωνιστές βρίσκονται εν ζωή) να συζητούμε γιατί έγινε ο αγώνας της ΕΟΚΑ.

1*= Εθνικοαπελευθερωτικός: εθνικός και απελευθερωτικός• που έχει στόχο του την απελευθέρωση ενός έθνους από ξένο ζυγό: Εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση / οργάνωση / πολιτική.
*2= Μπορεί οι περισσότερες μάχες να έγιναν στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, και τις Κυκλάδες, όμως οι αγωνιστές του ’21 προέρχονταν από ΟΛΑ τα μέρη του ελληνισμού.
*3= Ανεξάρτητο κράτος μας έκαναν (ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ) οι Εγγλεζοαμερικάνοι για να ικανοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της τουρκίας, ενώ ΟΛΟΙ οι Έλληνες Κύπριοι ήθελαν Ένωση μετά του υπολοίπου ελληνισμού.
*4= ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ: Καθιερώθηκε το 1960. Προέκυψε από διεθνή διαγωνισμό. Προϋποθέσεις ήταν στη σημαία να μην εικονίζεται σταυρός ή ημισέληνος, σύμβολα του χριστιανισμού και του ισλάμ και να μην περιέχονται το μπλε και το κόκκινο χρώμα, σύμβολα και τα δυο της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Στη σημαία προβάλλεται η Κύπρος με πορτοκαλί χρώμα σε άσπρο φόντο. Κάτω από την Κύπρο δύο πράσινα κλαδιά ελιάς, ενωμένα στις άκρες που συμβολίζουν την ειρήνη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου.
Το σχέδιο που κέρδισε στο διαγωνισμό ήταν του τουρκο«κύπριου» ζωγράφου Ισμέτ Γκιουνέι και επιλέχθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριο Γ΄ και τον αντιπρόεδρο Φαζίλ Κιουτσούκ (Fazil Kutsuk).

*5=  Εκείνον τον καιρό, ο εθνικισμός, δεν εθεωρείτο από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ σαν κάτι το τερατώδες, σαν το απόλυτο κακό, όπως μας τον παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια. «Η πρώτη εντύπωσις μεταξύ του Ελληνικού πληθυσμού της νήσου υπήρξεν αρίστη. Ο λαός βλέπει πλέον τον Εθνικόν αγώνα του να λαμβάνει έμπρακτον εκδήλωσιν, αντί της ακολουθουμένης μέχρι της ημέρας εκείνης τακτικής του χαρτοπολέμου. Δεν του μένει εξάλλου καμμία αμφιβολία, ότι πρόκειται περι εθνικιστικής εκδήλώσεως, αφού οι κομμουνισταί έσπευσαν τόσον ανοήτος να αποκυρήξουν το κίνημά μας.»    ---Απομνημονεύματα Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα -Διγενή- Σελίδα 35---


Αυτό το σύνθημα εμφανίστηκε πρώτη φορά σε τοίχο του χωριού Άλωνα της Πιτσιλιάς, και πρώτος το φωτογράφισε ο ποιητής μας Γεώργιος Σεφέρης. Αργότερα το ίδιο σύνθημα επαναλήφθηκε και σε πολλές άλλες περιοχές.


 
Το πανό λέει «όταν οι Άγγλοι ζούσαν σε τρώγλες, οι Έλληνες έχτιζαν Παρθενώνες». Η αλήθεια είναι πως οι πρόγονοι των σημερινών Άγγλων (Άγγλοι, Σάξονες, Ιούτες, Φριζίοι, Βίκινγκς -γερμανικά φύλα- που αργότερα επειμήχθηκαν με τους και Κέλτες) εμφανίστηκαν 10 αιώνες μετά το χτίσιμο του Παρθενώνα!!!



 Διακαής πόθος ΟΛΩΝ των Ελλήνων Κυπρίων ήτο η Ένωσις με τον εθνικό κορμό.




 Διακαής πόθος ΟΛΩΝ των Ελλήνων Κυπρίων ήτο η Ένωσις με τον εθνικό κορμό, η εθνική αποκατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου