Άρθρον (11) ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ Ή ΤΟΥΡΚΟ«ΚΥΠΡΙΟΙ»; ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Α) ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ Ή ΤΟΥΡΚΟ«ΚΥΠΡΙΟΙ»; ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Β) «Οι Τ/κ έχουν ελληνική καταγωγή»
Γ) «Οι ελληνοκύπριοι και οι τουρκοκύπριοι έχουν πολλά κοινά»

Βλέπε επίσης  http://spartiatisarthra.blogspot.com/2005/01/12.html

Α) Μέχρι το 1923 (συνθήκη της Λωζάνης) όλες οι χώρες, η κυρίως Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική ακόμα και η τουρκία (γι’αυτό ζήτησε από τη Βρετανία να αφήσει τους τούρκους της Κύπρου να πάνε πίσω στην τουρκία το 1925) θεωρούσαν τους τούρκους της Κύπρου απλά σαν τους κατοίκους της προηγούμενης αυτοκρατορίας που έλεγχε την Κύπρο, τα απομεινάρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ούτε οι ίδιοι οι τούρκοι της Κύπρου δεν αυτοαποκαλούνταν «Κύπριοι», γι’αυτό άρχισαν να φεύγουν μόλις αγόρασε το νησί η Βρετανία. Κανένας δεν έλεγε ότι οι τούρκοι της Κύπρου έπρεπε να έχουν δικαιώματα στο νησί. Όλοι έβλεπαν τους Έλληνες σαν τους μόνους αυτόχθονες κατοίκους του νησιού. Όταν κάποιος έλεγε «οι Κύπριοι», εννοούσε μόνο τους Έλληνες της Κύπρου. Όπως όταν λέμε οι Πελοποννήσιοι, οι Θεσσαλοί, οι Κρητικοί κλπ.
Το 1923 (συνθήκη της Λωζάνης) η τουρκία παραιτείτε οριστικά από κάθε δικαίωμα στο νησί. Αυτό ήταν συνέπεια του ότι η τουρκία ήταν σύμμαχος της Γερμανίας στο Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Ακόμα και το γεγονός ότι οι Βρετανοί έδωσαν μόνο στους Έλληνες της Κύπρου βρεττανική ιθαγένεια δείχνει ότι δεν τους έβλεπαν σαν γηγενείς. Οι Βρετανοί έδωσαν την βρετανική ιθαγένεια στους τούρκους το 1923 σύμφωνα με το ΑΡΘΡΟ 15 της Συνθήκης της Λωζάνης.
Από το 1878 που η βρετανική αυτοκρατορία αγόρασε το νησί από την οθωμανική, μέχρι το 1923 (Συνθήκη της Λωζάνης), μεγάλοι πληθυσμοί τούρκων της Κύπρου, άρχισαν να φεύγουν. Τότε όμως οι πανούργοι Εγγλέζοι εμπόδισαν τους εναπομείναντες τούρκους να φύγουν, για να μην μπορούν οι Έλληνες να ζητούν Ένωση, με τη δικαιολογία πως, δεν γίνεται να ενωθούμε με το ελληνικό κράτος, επειδή εδώ ζουν και τούρκοι. Πιο μετά άρχισε η Αγγλία να «κουρδίζει» την τουρκία να ανακατώνεται στο κυπριακό και να πείθει τους τουρκο«κύπριους» ότι πρέπει και αυτοί να έχουν δικαιώματα στο νησί, με αποκορύφωμα την τριμερή διάσκεψη του Λονδίνου (η μεγαλύτερη ελληνική πολιτική γκάφα), που έδωσε ξανά στην τουρκία το δικαίωμα να ανακατώνεται στα της Κύπρου. Τότε (όπως και ανέκαθεν), όταν κάποιος έλεγε «οι Κύπριοι», εννοούσε τους Έλληνες του νησιού, όπως όταν λέμε οι Ροδίτες, οι Ηπειρώτες, οι Μακεδόνες κλπ.
Ο Μουσταφά Κεμάλ -Ατατούρκ- γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως και χιλιάδες άλλοι τούρκοι. Ο πατέρας, ο παππούς, ο προπάππους, όλο το γενεαλογικό του δέντρο ήταν από τη Θεσσαλονίκη (η μητέρα του από τον Λαγκαδά, ανατολικά της Θεσσαλονίκης). Θα μπορούσε κανείς να τον αποκαλέσει «Μακεδόνα»;;;;;
Οι Εγγλέζοι «βάφτισαν» τους τούρκους της Κύπρου «Κύπριους».
Όπως φαίνεται από το νομοθετικό συμβούλιο, οι Βρετανοί δεν χρησιμοποίησαν τους τούρκους μόνο στον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. αλλά από τα πρώτα χρόνια της αγγλοκρατίας. Τα βρετανικά-τουρκικά μέλη στο Νομοθετικό Συμβούλιο ήταν ίσα με τα ελληνικά και επομένως υπήρχε πάντα ισοστάθμιση ψήφων. Στην περίπτωση αυτή λειτουργούσε ο μηχανισμός της «νικώσας ψήφου» του προέδρου-κυβερνήτη (οι Έλληνες είχαν τετραπλάσιο πληθυσμό από τους τούρκους):
Νομοθετικό Συμβούλιο 1882: 18μελές: -6 Άγγλοι και 12 Κύπριοι (9 Έλληνες + 3 Τούρκοι)-
Νομοθετικό Συμβούλιο 1925: 24μελές: -9 Άγγλοι και 15 Κύπριοι (12 Έλληνες + 3 Τούρκοι)-
Ο εμπαιγμός των Ελλήνων Κυπρίων σε όλο του το μεγαλείο!
«Βάφτισαν» δηλαδή τους τούρκους αυτόχθονες «Κύπριους», τη στιγμή που αυτοί, από το 1878 μέχρι το 1923 προσπαθούσαν να φύγουν από το νησί και να πάνε στην τουρκία, τη στιγμη που ποτέ τους δεν αυτοαποκαλούνταν Κύπριοι.  
Οι τούρκοι της Κύπρου απο μειονότητα μετατρέπονται σε κοινότητα.
Σήμερα όλα τα πολιτικά κόμματα λένε «η τουρκοκυπριακή κοινότητα», και μόνο οι εθνικιστές εξακολουθούν να λένε «η τουρκική μειονότητα». Παλιά όμως οι πολιτικοί ηγέτες της Κύπρου δεν ήταν τόσο νεοραγιάδες-τουρκολάγνοι. Ακόμα και ο Μακάριος που δεν ήταν κάποιος εθνικιστής, μετά την εισβολή δήλωσε «ενώ σε άλλες χώρες οι μειονότητες αγωνίζονται για να αποκτήσουν βασικά δικαιώματα, στην Κύπρο η τουρκική μειονότης που αποτελείται από το 18%, όχι μόνο θέλει να έχει ίσα δικαιώματα με την ελληνική πλειονότητα που αποτελείται από το 82%, αλλά πολύ περισσότερα

Πολλοί σήμερα λένε «μα η Κύπρος δεν έπρεπε να ενωθεί με την Ελλάδα επειδή είχε και 18% τούρκους». Ε τότε διαβάστε αυτά… Σε ΟΛΕΣ τις περιοχές του ελληνισμού υπήρχαν ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Τούρκων, σε αρκετές περιοχές Βούλγαροι, εξελληνισμένοι (μερικώς) Αρβανίτες, Βλάχοι και Σλαβόφωνοι, Εβραίοι, Πομάκοι, Ρομά κ.α. πριν την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923.
Στην Κρήτη το 1821 ζούσαν 50% Έλληνες ορθόδοξοι και 50% μουσουλμάνοι (τούρκοι και λίγοι Έλληνες κρυπτοχριστιανοί). Η Θεσσαλονίκη το 1912 είχε πληθυσμό 247.000 κατοίκους (το 1913 ενώθηκε με το Ελληνικό Βασίλειο): Εβραίοι 125.000,  Έλληνες 60.000  (24%), τούρκοι 40.000, Βουλγαροσκοπιανοί 22.000 (τότε δεν αναγνωρίζετο το σκοπιανό έθνος· η Βουλγαρία ακόμα και σήμερα λέει ότι τα σκοπιανά είναι μια δυτικοβουλγαρική διάλεκτος). Οι ξένοι στη Θεσσαλονίκη δεν ήσαν 18% όπως στην Κύπρο, αλλά 76%!! Η Δυτική Θράκη*1 το 1912, δηλαδή  πριν τη Συνθήκη του Νεϊγύ (ανταλλαγή πληθυσμών) είχε πληθυσμό 234.000 κατοίκους: τούρκοι 120.000, Έλληνες 60.000 25.6%, Βούλγαροι 40.000, Πομάκοι 10.000, Λοιποί 4.000. Ο πληθυσμός στο Βιλαέτι Τραπεζούντας (Πόντος) το 1912 ήταν σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο*2 1,444,087 κάτοικοι: Τούρκοι 1.047.889, Έλληνες 351.104 24.31%, Αρμένιοι 45.094. Ακόμη ένα παράδειγμα (υπάρχουν πολλά)… ο Καζάς Δράμας το 1904 είχε πληθυσμό 48.865 κατοίκους:  Τούρκοι 38.380, Ρωμηοί*3 12.730 26%, Βούλγαροι 2.170, Εβραίοι 500, λοιποί 85. 
Ένας στους τρεις κατοίκους (33.33%) της Παλαιάς Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και Κυκλάδες) όταν ιδρύθηκε το πρώτο Ελληνικό Βασίλειο, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (σαν μητρική-πρώτη γλώσσα)!!!!! Βέβαια από τους ομιλούντες την ελληνική γλώσσα (66.66%) ΔΕΝ είχαν όλοι ελληνική καταγωγή. Βλέπε Βίντεο (!!!) https://www.youtube.com/watch?v=oEoq7e6mceA&list=PLdT0cLl7se3Tej_kKw6cnhq95djBR1eIW&index=6
Εν αντιθέσει με άλλες Ελληνικές περιοχές, οι Έλληνες στην Κύπρο ΠΟΤΕ δεν ήσαν μειονότητα στον τόπο τους!!! Ο πληθυσμός του ελληνικού στοιχείου εις την Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης, ήτο πάντα άνω του 80%. Σε μερικές περιόδους της ιστορίας της Κύπρου, ο ελληνικός πληθυσμός του νησιού έφτανε το 99%!!!
Και όπως μας λένε σήμερα οι τουρκο«κύπριοι» δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, ε τότε κύριοι ούτε οι τούρκοι της Θεσσαλονίκης, της Θράκης (που ζούσαν εκεί από το 1400μ.Χ. ενώ στην Κύπρο μετά το 1600μ.Χ. άρχισαν να έρχονται) της Κρήτης και διάφορων άλλων Ελληνικών περιοχών, δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, όμως έφυγαν από αυτά τα εδάφη με την ανταλλαγή πληθυσμών (1923) και οι περιοχές αυτές ενώθηκαν με το Ελληνικό Βασίλειο, επειδή απλούστατα ιστορικά, ήταν ανέκαθεν Ελληνικές περιοχές, όπως και η Κύπρος. Οι δε σλαβόφωνοι και οι Εβραίοι ζούσαν εκεί (στη βόρεια Ελλάδα) από πολύ πιο πριν (οι Σλάβοι από το 650μ.Χ.). Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η Μακεδονία, η Κρήτη, η Ρόδος και η Θράκη έπρεπε να γίνουν ανεξάρτητες;; Φυσικά και όχι και ο λόγος είναι πως, όπως και στην Κύπρο σε αυτές τις περιοχές ζούσαν από τα προϊστορικά χρόνια Έλληνες. Εδώ και αιώνες ήταν ελληνικές αυτές οι περιοχές και μετά ήρθαν οι τούρκοι σαν κατακτητές και εποίκησαν τις περιοχές μας.
Πολλοί αφελείς μας λένε «μα αυτές οι περιοχές ήταν πάντα Ελλάδα». Ακόμα και αφελείς φιλόλογοι πρέπει να καταλάβουν πως όταν γράφουμε Αρχαία Ελλάδα, πρέπει να μπαίνει σε εισαγωγικά. Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ενωμένη χώρα, ήταν πόλεις-κράτη. Στα βιβλία πρέπει να γράφουν η «Αρχαία Ελλάδα» (όπως και σήμερα πρέπει να γράφουμε «Κουρδιστάν») και με τον όρο αυτό εννοούμε τις περιοχές που ζούσαν τότε οι Έλληνες. Ο όρος «Αρχαία Ελλάδα» είναι υποθετικός, σύγχρονος και συμβατικός. Επομένος Αρχαία Ελλάδα είναι οι περιοχές που (π.χ. στα κλασσικά χρόνια) ζούσαν Έλληνες. Δηλαδή, η Ελλάς ως έχουν σήμερα τα σύνορα της, η Ιωνία, η Καππαδοκία, η Καραμανία, η Αττάλεια, ο Πόντος, η Κωνσταντινούπολη, η Κύπρος, η Νότια Ιταλία (Μεγάλη Ελλάς), περιοχές του Καυκάσου, αποικίες στη δυτική Ευρώπη που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες -Μασσαλία, Νίκαια, Αντίπολις, Ημεροσκοπείον- και διάφορες άλλες πόλεις που ίδρυσαν στις ακτές της μεσογείου μέχρι και την ιβηρική χερσόνησο. Δηλαδή αν είναι να το δούμε με τα σημερινά σύνορα, «Αρχαία Ελλάδα» ήταν η Ισπανία προς δυσμάς και η Γεωργία (Ε.Σ.Σ.Δ.) προς ανατολάς. Αυτή ήταν η «Αρχαία Ελλάδα» από το 600π.Χ. μέχρι το 330π.Χ. (βλέπε φώτο) .
Όλοι αυτοί οι γραικύλοι πολιτικάντηδες που προσπαθούν να βρουν μια λύση στο κυπριακό, δεν πρέπει να στηρίζονται μόνο στο ότι είμαστε πλειονότητα, γιατί ύστερα από 2-3 γενιές δεν θα είμαστε. Πρέπει να στηριχτούμε στην ιστορία του νησιού, στο γεγονός ότι οι Έλληνες εγκαταστάθηκαν στο νησί πριν 34 αιώνες, ενώ τα απομεινάρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας άρχισαν να εποικίζουν το νησί μας μετά το 1600μ.Χ. , δηλαδή πριν 4 αιώνες.
Οι Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου (Φεβρουάριος του 1959) αναγάγουν τους τούρκους της Κύπρου, από μειονότητα σε «κοινότητα». Το 1960 οι τούρκοι της Κύπρου αποτελούσαν το 18% του συνολικού πληθυσμού.
Μειονότητα = Πλήθος λιγότερο από το μισό ενός συνόλου // (ειδ.) ομάδα πολιτών ενός κράτους που διαφέρει κατά την καταγωγή, τη γλώσσα ή τη θρησκεία από τον επικρατούντα πληθυσμό. --Λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη, Πέμπτη έκδοση 2006--

*1 = Βέβαια η βουλγαρική προπαγάνδα ανεβάζει τον πληθυσμό των Βουλγάρων της Δ.Θράκης  στους 87,941, ενώ οι Έλληνες ήταν 28,647! Δηλαδή σύμφωνα με τους Βούλγαρους, οι Έλληνες τότε αποτελούσαν το 12.76% του πληθυσμού της Δ.Θράκης!
*2 = Σύμφωνα όμως με την Επίσημη Οθωμανική απογραφή του 1914, ο πληθυσμός του Βιλαετίου ήταν 1.121.551: Μουσουλμάνοι (κυρίως τούρκοι συν λίγοι Λαζοί και Έλληνες) 921.128, Έλληνες 161.128 (περίπου 14%), Αρμένιοι 38.899 . Οι τούρκοι είναι γνωστοί για την προπαγάνδα τους, δεν σημαίνει όμως πως η απογραφή του Πατριαρχείου είναι 100% σωστή (αμερόληπτη).  
*3 = Χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Ρωμηοί» αντί για Έλληνες, για να εντάξει όλους τους Πατριαρχικούς· ελληνόφωνους, σλαβόφωνους και βλαχόφωνους. Οι Εξαρχικοί θεωρούνταν Βούλγαροι. Δηλαδή οι Έλληνες θα ήταν περίπου 7.000 14.3%.


 
Β)  «Οι Τ/κ έχουν ελληνική καταγωγή».
 Αυτή είναι μια ατάκα που ακούμε συχνά από τους επαναπροσεγγιστές ομοσπονδιακούς στην προσπάθεια τους, να μας κάνουν να δεχτούμε και να αγαπήσουμε τα αδέλφια τους.
Λένε, (οι επαναπροσεγγιστές) «Ο τούρκοι όταν ήρθαν το 1571 ήταν μόλις 4,000, ξαφνικά πολλαπλασιάστηκαν και έγιναν 90,000-110,000;». Ανιστόρητοι, λαοπλάνοι ή και τα δυο μαζί. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε πως αυξήθηκε ο τουρκικός και ο ελληνικός πληθυσμός της Κύπρου (όπως άλλωστε και ο παγκόσμιος πληθυσμός).
Οι τουρκο«κύπριοι» όπως και ΟΛΟΙ οι τούρκοι έχουν μικρό ποσοστό ελληνικής καταγωγής, από το παιδομάζωμα και τον εξισλαμισμό. Μεγάλος αριθμός τούρκων της τουρκίας φέρει την ονοματική κατάληξη όγλου-oğlu. Αυτοί έχουν ελληνική ποντιακή καταγωγή. Τέτοια επίθετα είναι εξαιρετικά σπάνια στην Κύπρο. Μήπως πρέπει να αγαπούμε όλους τους τούρκους, αφού όλοι τους έχουν μερική ελληνική καταγωγή; ΟΛΟΙ οι τούρκοι έχουν ελληνική καταγωγή σε μικρό βαθμό.
Σε όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, που στην κυρίως Ελλάδα κράτησε 400-500 χρόνια (ενώ στην Κύπρο μόλις 307 και στην Κρήτη 229-253 χρόνια), εκτός από το παιδομάζωμα, πολλοί Έλληνες «τούρκεψαν», ασπάστηκαν τον μωαμεθανισμό οικιοθελώς για να αποφύγουν τη βαριά φορολογία (χαράτσι). Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των μουσουλμάνων της Κρήτης, που το 1821 υπολογίζεται πως αποτελούσαν το 50% του πληθυσμού του νησιού. Είτε ήταν Έλληνες είτε ήταν τούρκοι στην καταγωγή, μέχρι το 1923 (συνθήκη Λοζάνης-ανταλλαγή πληθυσμών), εξαφανίστηκαν από το νησί, εγκαταστάθηκαν στο τουρκικό κράτος. Από όλες τις περιοχές της κυρίως Ελλάδας, Έλληνες εξισλαμισθέντες, εγκαταστάθηκαν στο τουρκικό κράτος. Γενίτσαροι φυσικά δεν ήταν μόνο οι Έλληνες, αλλά όλοι οι χριστιανοί υπόδουλοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) δημιουργήθηκαν τα Τάγματα Εργασίας (Αμελέ Ταμπουρού). Μέχρι τα τέλη του 1918 πέθαναν από κακουχίες περίπου 250.000 Έλληνες. Οι περισσότεροι από τους επιζήσαντες οδηγήθηκαν στον εξισλαμισμό για να σωθούν.
Οι τούρκοι άρχισαν να εγκαθίστανται στην Κύπρο πριν από 4 αιώνες, σαν κατακτητές-έποικοι. Οι Έλληνες όμως ζούσαν στην Μ.Ασία για 29 αιώνες! Σήμερα, ειδικά στις περιοχές που παλιά ζούσαν ελληνικοί πληθυσμοί, στα παράλια, αλλά και στην Καππαδοκία και την Καραμανία, οι τούρκοι κάτοικοι, έχουν σε σημαντικό βαθμό ελληνική καταγωγή. Όμως, όλοι οι τούρκοι που ζουν σήμερα στο τουρκικό κράτος, σε όλες τις περιοχές, έχουν ελληνική καταγωγή σε μεγαλύτερο βαθμό από τους τούρκους που ζουν στην Κύπρο.

Εμάς όμως στην Κύπρο, μας λένε πως τα αδέλφια τους έχουν ελληνική καταγωγή, για να προωθήσουν ευκολότερα την ανέφικτη ειρηνική επαναπροσέγγιση που οραματίζονται οι ουτοπιστές ομοσπονδιακοί, διεθνιστές.
Παρεμπιπτόντως, τον καιρό της ΕΟΚΑ οι τούρκοι της Κύπρου σκότωσαν περισσότερους αγωνιστές από τους Εγγλέζους -υπάρχουν αποδείξεις για όποιον τολμήσει να το αμφισβήτηση-)
Και αν δεν καταλαβαίνουν (για τους επαναπροσεγγιστές μιλάμε) πώς πολλαπλασιάζεται ο παγκόσμιος πληθυσμός, οι Έλληνες στην Κύπρο το 1788 ήταν 55,000, το 1881 137.631 το 1921 239,376 το 1946 363,566 και το 2011 650,000.
Οι τουρκο«κύπριοι» είναι τα απομηνάρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας και είναι έποικοι αφού ήρθαν πριν 4 αιώνες με πόλεμο, ενώ εμείς οι Έλληνες πριν 34 αιώνες.
Οι δικοί μας μωροί, εθνοπροδότες, αριστεροί, προπαγανδιστές, επαναπροεγγιστές που αναφέρονται στους κρυπτοχριστιανούς-λινοβάμβακους, πρέπει να διαβάσουν και το τελευταίο κομμάτι του άρθρου, «Κύπριοι Μουσουλμάνοι-Cypriot Muslims»
Οι αριθμοί που παραθέτω παρακάτω, είναι οι μισοί από αυτούς που λένε οι τούρκοι προπαγανδιστές. Όπου γράφω 15,000, οι τούρκοι γράφουν 30,000.
Τουρκοκύπριοι (τουρκο«κύπριοι»): Είναι οι εθνοτικά τούρκοι που ζουν στο νησί της Κύπρου. Ο όρος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τους τούρκους, που οι πρόγονοί τους εποίκησαν το νησί από το 1571 και εντεύθεν. Περίπου 15,000 τούρκοι στρατιώτες πήραν γη μόλις εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο, και δημιούργησαν μια κοινότητα, τους σημερινούς τουρκο«κύπριους».
Μετά την ήττα των Βενετών το 1571, ο τούρκος διοικητής, Lala Mustafa Paşa, διάλεξε 12,000 πεζικό και 4,000 ιππικό για να μείνουν σαν έποικοι και να ελέγχουν το νησί. Στα τέλη του 16ου αιώνα, υπολογίζεται ότι υπήρχαν 25,000 τούρκοι (στρατιώτες με τις οικογένειες τους) που ήρθαν από το σημερινό κράτος της τουρκίας. Κτηματική περιουσία δόθηκε από τον Sultan Selim II στους στρατιώτες του, σαν αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους. Δεν ηταν δηλαδη
Πρέπει να σημειωθεί πως, οι τούρκοι έδιωξαν όλους τους καθολικούς που καταπίεζαν τα μέγιστα την ελληνοορθοδοξία (Μαρωνίτες και Λατίνους) από το νησί, όπως ακριβώς μας υποσχέθηκαν, αν δεν βοηθούσαμε τους Βενετούς στον πόλεμο του 1570-1571. Αυτοί οι λίγοι που υπάρχουν σήμερα στην Κύπρο, τότε δήλωναν μουσουλμάνοι για να μην πληρώνουν βαριούς φόρους και για να έχουν εξουσία πάνω στους Έλληνες ορθόδοξους. Οι μουσουλμάνοι μισούσαν τους καθολικούς εξαιτίας των σταυροφοριών, δεν ενοχλούσαν τη θρησκεία μας και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το χαράτσι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν καταπίεζαν το αυτόχθων ελληνικό στοιχειό.
Το 1878, στη διάρκεια του Κογκρέσου στο Βερολίνο, η Κύπρος «δανείστηκε» στη Βρετανική Αυτοκρατορία με τον όρο ότι οι Βρετανοί θα βοηθούσαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης. Έκτοτε ο τουρκικός πληθυσμός της Κύπρου άρχισε να μειώνεται. Όμως, το 1914, η Οθωμανική Αυτοκρατορία συμμάχησε με τη Γερμάνια (Α’Παγκόσμιος Πόλεμος) η Βρετανία προσάρτησε την Κύπρο, και το νησί έγινε Βρετανική αποικία. Σε αυτό το διάστημα, οι Μουσουλμάνοι της Κύπρου έπρεπε να διαλέξουν μεταξύ βρετανικής και τούρκικης ιθαγένειας (οι Έλληνες ορθόδοξοι πήραν υποχρεωτικά τη βρετανική). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 4,000-8,500 τούρκου μουσουλμάνοι να επιλέξουν να φύγουν από το νησί και να πάνε στην τουρκία.
Από τον Ιούλη του 1923, η τουρκία δέχτηκε πως η Κύπρος αποτελεί τμήμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Συνθήκη της Λοζάνης) -παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος της πάνω στη Μεγαλόνησο- και σχεδόν η μισή τουρκική μειονότητα, περίπου 15,000 πήγαν στην τουρκία.

«Κύπριοι Μουσουλμάνοι--Cypriot Muslims» 
Το 1878 οι μουσουλμάνοι κάτοικοι του νησιού (που αποτελούσαν το 24,4% της Κύπρου, 45.458)* θεωρούνταν είτε τούρκοι, είτε «νέο-μουσουλμάνοι». Οι δεύτεροι ήταν ελληνικής καταγωγής, εξισλαμισθέντες αλλά μιλούσαν ελληνικά, και ήταν όμοιοι στον χαρακτήρα με τους Έλληνες ορθοδόξους. Οι τελευταίοι από αυτούς τους Έλληνες μουσουλμάνους, αναφέρθηκε πως εγκαταστάθηκαν στην Αττάλεια (ιστορικά ελληνική περιοχή βορειοδυτικά της Κερύνειας) το 1936 και με την πάροδο του χρόνου σταμάτησαν να μιλούν ελληνικά και εκτουρκίστηκαν.
Οι αγγλικές απογραφές για την εθνοτική σύνθεση του πληθυσμού το 1881, το 1891 το1901 και το 1911αναφερουν: Έλληνες, μουσουλμάνοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι, Αρμένιοι και λοιποί. Όμως από το 1921 και μετά γράφουν Έλληνες, Τούρκοι… Δεν λένε μουσουλμάνοι, λένε Τούρκοι. Αυτό σημαίνει ότι στις πρώτες απογραφές, στους μουσουλμάνους εκτός από τους τούρκους, υπήρχαν και λίγοι Έλληνες, Μαρωνίτες και Λατίνοι, που σταδιακά επέστρεψαν στις θρησκείες των πατέρων τους.
 * Σύμφωνα με τα δεδομένα της αγγλικής απογραφής του 1881, η Κύπρος είχε συνολικό πληθυσμό 185.630 κατοίκους, από τους οποίους 137.631 ή 73,9% ήταν Έλληνες ορθόδοξοι, 45.458 ή 24,4% μουσουλμάνοι και 2.541 ή 1,7% μέλη άλλων εθνοτικών-θρησκευτικών ομάδων (Λατίνοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και λοιποί). Από τους 45.458 μουσουλμάνους, η συντριπτική πλειοψηφία είχε  τουρκική καταγωγή· οι υπόλοιποι, ελληνική, μαρωνίτικη, λατινική και αρμένικη.
Όπως όμως διαβάσατε πιο πάνω, οι Έλληνες μουσουλμάνοι είτε μετανάστευσαν στην Αττάλεια, είτε επέστρεψαν σταδιακά στις θρησκείες των πατέρων τους.





Γ)  «Οι ελληνοκύπριοι και οι τουρκοκύπριοι έχουν πολλά κοινά».
Μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια των επαναπροσεγγιστών να μας πείσουν σώνει και καλά να ζήσουμε με τους τουρκο«κύπριους» αδελφούς τους, τους οδήγησε στη γελοία ατάκα τους που την επανέλαβε ο τουρκόφιας στο brookings institution της Νέας Υόρκης, «οι Ε/κ και οι Τ/κ έχουν πολλά κοινά»
Καταρχήν αν είναι να ακολουθήσουμε πολιτική του, με ποιους έχουμε κοινά, τότε θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τον αγώνα (ένοπλο ή πολιτικό) για Ένωση με τη Μητέρα Πατρίδα, που διακόψαμε στρατιωτικά το 1959 και πολιτικά το 1968, αφού είμαστε Έλληνες και η γη στην οποία πατούμε αποτελεί κομμάτι του ελληνισμού εδώ και 34 αιώνες, γι’αυτό δεν σας συμφέρει να μιλάτε για «κοινά».
Δεύτερον, γενικά οι Έλληνες και οι τούρκοι έχουμε κάποια κοινά από το μουσική μέχρι την κουζίνα και τις λέξεις που πήραμε και δώσαμε ο ένας λαός στον άλλο (τσιφτετέλι-μπακλαβάς-καραγκιόζης…). Η κυπριακή διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας, που είναι πιο κοντά στα αρχαία ελληνικά της κλασσικής περιόδου στο λεξιλόγιο και τη γραμματική, (http://www.ethnologue.com/family_index.asp), όπως και η Κοινή Νεοελληνική (δημοτική διάλεκτος), έχει 15% τούρκικες λέξεις και 15% λατινογενείς, ενώ η τουρκική γλώσσα έχει πολύ περισσότερες ελληνικές και λατινογενείς  λέξεις.
Σαν αριστεροί, θα έπρεπε να λέτε «είμαστε διεθνιστές και θέλουμε υπό την αιγίδα ενός κράτους, να ζουν πολλές εθνότητες, Έλληνες, τούρκοι, Φιλιπινέζοι, Σριλανκέζοι, Άραβες, ανατολικοευρωπαίοι κλπ», αντί να μιλάτε για «κοινά».
Ο διεθνισμός που αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται με την εισροή δεκάδων χιλιάδων αλλοεθνών σε ένα νησί που ο ελληνικός πληθυσμός του δεν ξεπερνά τις 640.000 (χωρίς τους Πόντιους και τους Ελλαδίτες), θα είναι το αποτέλεσμα του αφελληνισμού του νησιού μας. Δυο τρόποι υπάρχουν για να πετύχεις αποεθνοποίηση, η αλλοίωση της εθνογραφίας και η παραχάραξη της ιστορίας. Φυσικά γίνονται και τα δυο στην Κύπρο. Ο αφελληνισμός της Κύπρου μερικούς πολιτικούς τους αφήνει αδιάφορους, για τους ακελικούς όμως είναι αυτοσκοπός, μια ενσυνείδητη, μακάβρια, οικτρή, επαίσχυντη, ειδεχθείς, εμετική, εθνοπροδοτική πράξη.

Υ.Γ. 1) Οι Κύπριοι έχουν πολύ μεγάλες διαφορές με τους Ελλαδίτες, επειδή στον τραχανά βάζουν και χαλλούμι.
       2) Ξέρετε με ποιους έχουμε περισσότερα κοινά από τους Ελλαδίτες; Με τους αρχαίους Έλληνες. Τάδε έφη, Στάνλεϊ Κέισον.
       3) Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε κάθε γραικύλο, εθνοπροδότη, νεοραγία, τουρκοπροσκυνημένο, τουρκολάγνο, επαναπροσεγγιστή, διεθνιστή, ομοσπονδιακό.

Βλέπε επίσης  http://spartiatisarthra.blogspot.com/2005/01/12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: