ΑΡΘΡΟΝ (29) Μετά από δυόμιση χρόνια; (Παιδεία-ΑΚΕΛ/ΕΔΟΝ-Προδρόμου)

Δύο μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές και μετά από δυόμιση χρόνια ΑΚΕΛικής διακυβέρνησης θυμήθηκαν οι «δεξιοί» (αδέξιοι) να ασχοληθούν μ’ένα θέμα, εξαιρετικά ευαίσθητο, με το οποίο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) ασχολείται από τη μέρα της ίδρυσής του. Τη συνεχή επέμβαση του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ στα σχολεία και την παραχάραξη της Ελληνικής μας ιστορίας.
Ακούσαμε τον πρώην βουλευτή και στέλεχος του ΔΗΣΥ στις ειδήσεις, Πρόδρομο Προδρόμου να μιλά για εθνομηδενιστική πολιτική και προπαγάνδα στα σχολεία από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΟΝ, δείχνοντας και ένα απόσπασμα, που ειπώθηκε σε σχολείο, «ο πατριωτισμός δεν έχει σχέση με το έθνος». Αυτό το απόσπασμα των κυβερνώντων, θέλει να δείξει στη μαθητική νεολαία μας, πως το να είσαι πατριώτης (όπως αυτοί το εννοούν, αφού για τους ΑΚΕΛικούς δεν υπάρχουν μητέρες πατρίδες μετά το 1960, όπως είπε και ο πρόεδρος μας στη Νέα Υόρκη «the so called motherlands», οι λεγόμενες μητέρες πατρίδες. Δηλαδή για εσάς κύριε πρόεδρε, η κυρίως Ελλάς δεν είναι η μητέρα πατρίδα μας;). Θέλουν να μάθουν στα Ελληνόπουλα μας πως η αγάπη για το έθνος, σχετίζεται με τον κατ’ αυτούς τερατώδη εθνικισμό. Δηλαδή, πρέπει να αγαπάς την πατρίδα σου (μόνο την ιδιαίτερη πατρίδα) και τους τουρκο«κύπριους» αδελφούς τους, και όχι τη Μητέρα Πατρίδα μας, τους Ελλαδίτες και γενικά τον απανταχού ελληνισμό.
Από την αρχή το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), έκανε αναφορές στην προσπάθεια των επαναπροσεγγιστών, ομοσπονδιακών, διεθνιστών να προκαλέσουν (να συνεχίσουν πιο σωστά) εθνοτική σύγχυση-αποπροσανατολισμό με απώτερο σκοπό τον αφελληνισμό για να πετύχουν τους εθνοπροδοτικούς στόχους τους, ειρηνική επαναπροσέγγιση, λειτουργία διζωνικού δικοινοτικού ομοσπονδιακού κράτους και διεθνισμό.
Παρουσιάζονται πλήθος δημοσιεύματα όπως το πιο κάτω. Προέρχεται από τη διάλεξη του bona fide Aακαδημαϊκού κ. Ανδρέα Καζαμία, τέως προέδρου της «Επιτροπής Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης», που έγινε στο πανεπιστήμιο Κύπρου, παρουσία του προέδρου κ. Δημήτρη Χριστόφια και του υπουργού παιδείας και πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου. («φιλελεύθερος» 25/5/2008)
«Στην οικοδόμηση, εδραίωση και επιβίωση ενός δικοινοτικού, ομοσπονδιακού ευρωκυπριακού διαπολιτισμικού κράτους, επιβάλλεται η επαναδιαπραγμάτευση και ανακατασκευή της ελληνοκυπριακής ΚΑΙ τουρκοκυπριακής συλλογικής ταυτότητας».
Με απλά ελληνικά, ξεχάστε εσείς ότι είστε Έλληνες, ξεχάστε και εσείς ότι είστε Τούρκοι, είμαστε όλοι Κύπριοι (εθνοτικά είμαστε Κύπριοι). Ελληνόφωνοι και Τουρκόφωνοι όπως μας αποκάλεσε ο ΑΚΕΛικός βοηθός διευθυντής του λυκείου Βεργίνας, Γεώργιος Γεωργίου και ο υπουργός παιδείας και πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, όταν ήταν καλεσμένος σε δελτίο ειδήσεων κάποιου καναλιού την ημέρα των επεισοδίων, των Ελλήνων Κυπρίων και των Αράβων Παλαιστινίων στο συγκεκριμένο σχολείο.
Δηλαδή φίλτατοι «συναγερμικοί», όπως αναμενόταν, φορέσατε τις «μπλε γραβάτες σας» λίγο πριν τις εκλογές για να για εγκλωβίσετε στα πλοκάμια σας, τους εθνικόφρονες Έλληνες Κύπριους;

http://ethnikolaikometwpo।blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: