ΑΡΘΡΟ (39) ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;;

Ένας φίλος μου ισχυρίζεται πως ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων, η Ανόρθωσις και τα υπόλοιπα εθνικόφρονα σωματεία εξακολουθούν να είναι κομματικοποιημένα υπέρ του δησυ, όπως είναι τα αριστερών φρονημάτων σωματεία υπέρ του ακελ. Θέλω τη γνώμη σας. Το πιο κάτω άρθρο το έστειλα σε έναν δημοσιογράφο που ισχυριζόταν το ίδιο πράμα.

Κύριε Α. το ποδόσφαιρο μας είναι κομματικοποιημένο μονόπλευρα; Τι εννοώ; Τα σωματεία της αριστεράς-κομμουνισμού, Ομόνοια, Ν.Σαλαμίνα, Αλκή, Ερμής, Ατρόμητος κ.α. είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και οι πλείστοι οπαδοί των υποστηρίζουν το ΑΚΕΛ. Τα εθνικόφρονα σωματεία ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωσις, Απόλλων, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Εθνικός Άχνας, Διγενής Ακρίτας Μόρφου κ.α. είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.
Δεν υπάρχει περίπτωση στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλων ή της Ανόρθωσις να ακούσετε οτιδήποτε υπέρ του Ανα(Ν)στασιάδη και του ΔΗΣΥ. Σε αυτά τα εθνικόφρονα σωματεία υπάρχουν ψηφοφόροι της ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ-ΕΥΡΩΚΟ-ΕΦΑΕΦΠ-ΕΛΑΜ/Χρυσή Αυγή και σ'ότι αφορά τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, οι μισοί απλά ψηφίζουν αυτό το κόμμα για να μην βγει το ΑΚΕΛ.
Οι πλείστοι εθνικόφρονες οπαδοί αυτών των σωματείων, είναι ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ άρα δεν γίνεται να υποστηρίζουν ΔΗΣΥ.
Πριν 10-15 χρόνια αυτοί οι οπαδοί, ήταν κομματικοποιημένοι, οι περισσότεροι φυσικά υπέρ του ΔΗΣΥ και φώναζαν "σεισμός-σεισμός συναγερμός", πάνε αυτοί οι καιροί. Ο δημοκρατικός συναγερμός δεν είναι πλέον το εθνικόφρων-ελληνοπρεπές κόμμα του παρελθόντος.
Όσοι εξακολουθείτε να λέτε πως ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων η Ανόρθωση και τα υπόλοιπα εθνικόφρονα σωματεία είναι κομματικοποιημένα υπέρ του ΔΗΣΥ, έχετε μείνει χρόνια πίσω.
Γράψατε «Η κυπριακή ύπαιθρος διχοτομείται σε Εθνικόφρονα σωματεία και Λαϊκές Οργανώσεις». Να σας θυμίσω κάτι που έγραψα παλιά «"Ο ΑΠΟΕΛ, Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1911 ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ 1932. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΗΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΗΤΟ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΗΛΕΓΧΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ», (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΚΕΛ, ΥΠΟ ΤΑ ΑΠΑΘΗ ΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ), ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ Ο ΠΟΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ».


Υ.Γ. ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΑΔΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ.