ΑΡΘΡΟΝ (36) ΜΜΕ για λύκειο Βεργίνας: «Δεν θέλουμε να δώσουμε διαστάσεις στο θέμα» (ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ)

Απ’ότι φαίνεται το ΑΚΕΛ και η υποτιθέμενη αντιπολίτευση, δεν έχουν επιρροή μόνο στο ΡΙΚ. Κανένα κανάλι δεν έδωσε την απαιτούμενη σημασία στα επεισόδια που έλαβαν χώρα για ακόμη μια φορά στις 2/11/2011 στο λύκειο της Βεργίνας στη Λάρνακα, μεταξύ Ελλήνων Kυπριών και Αράβων Παλαιστινίων.Να θυμίσουμε πως, σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο ίδιο σχολείο μεταξύ Ελλήνων και Αράβων μαθητών πριν οχτώ μήνες με τραυματισμούς. Τότε, ένας Έλληνας Κύπριος μαθητής χτυπήθηκε από Άραβα Παλαιστίνιο στο κεφάλι με σπασμένο φλιτζάνι του καφέ και διακομίστηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες ελληνοπαίδων μαθητών, οι Παλαιστίνιοι προκαλούν, κυκλοφορούν με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.
Στα επεισόδια που έγιναν στις 2/11/2011 ενεπλάκησαν 30 Έλληνες και 15 Άραβες μαθητές και όμως, οι καθηγητές του σχολείου αρκέστηκαν στο να χαρακτηρίσουν το συμβάν ως μικροεπεισόδιο. Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός επίσης χαρακτήρισε το συμβάν ως μικροεπεισόδιο. ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ «ΚΥΡΙΟΙ» ΟΤΑΝ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ, ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 45!
Ο τελευταίος όμως που πρέπει να κατηγορήσουμε είναι ο κ.Κατσουνωτός, που απλά εκτελεί διαταγές των ανωτερων του, αυτών δηλαδή που έκριναν αθώο τον Δ.Χριστόφια για το έγκλημα στο Μαρί και ένοχους τους δυο ήρωες διοικητές, Λάμπρο Λάμπρου και Ανδρέα Ιωαννίδη.
Υπεύθυνος του δελτίου ειδήσεων του «Sigma» δήλωσε στον γράφων πως «Δεν θέλουμε να δώσουμε διαστάσεις στο θέμα».
Πράγματι στο εν λόγω κανάλι, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το θέμα με τα επεισόδια στο Λύκειο της Βεργίνας διήρκησε… 10 δευτερόλεπτα!!! Περίπου ένα από τα ίδια και με τα άλλα κανάλια, μόνο που το κακό «Μega» δήλωσε πως ένας μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Μα δεν σας έδωσαν εσάς στο «Μega» εντολές να πείτε πως δεν έσκασε μύτη; Ο Νεοκλής Συλικιώτης (όταν λέμε αυτά τα ονόματα, εννοούμε το ΑΚΕΛ), απεφάσισε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι να πάρει μερικούς από τους Παλαιστίνιους του σε ξενοδοχείο της Πάφου, με πισίνα και room service, για να μειώσει το πρόβλημα που υπάρχει στη Λάρνακα. Tα κατάφερε; Το πρόβλημα ακόμα υφίσταται με τη διαφορά ότι τώρα πληρώνουμε και το ξενοδοχείο των Αράβων.
Γιατί δεν θέλουν αστυνομία και ΜΜΕ να μάθει ο κόσμος για τη σοβαρότητα του προβλήματος που υπάρχει με τους αλλοεθνείς; Ειδικά τα ΜΜΕ, ποιος είναι ο ρόλος τους; Γίνεται ένοπλη ληστεία στην Πάφο από αλλοεθνή (μιλούσε σπαστά ελληνικά είπαν μερικά ΜΜΕ) και ο ANT1 λέει στο δελτίο ειδήσεων «άντρας, ψιλός, λεπτός με σκούρα μαλιά…». Όταν δίνετε/δίνεται την περιγραφή του υπόπτου, δεν το κάνετε απλά για να φανεί η αύξηση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια από τους πάμπολους αλλοεθνείς που μας κουβάλησαν, αλλά και για να βοηθήσετε τους περίοικους, να βοηθήσουν την αστυνομία να βρει τον ύποπτο.

ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Όταν ξέσπασαν τα σοβαρά επεισόδια στο λύκειο Βεργίνας πριν οχτώ μήνες, πρώτος και καλύτερος έκανε δηλώσεις ο κομμουνιστής, γραικύλος, τουρκολάγνος, νεοραγιάς, εθνοπροδότης, αφελληνιστής, βοηθός διευθυντής του λυκείου Γεώργιος Γεωργίου (κατά τη γνώμη μου είναι όλα αυτά), νυν βουλευτής του ΑΚΕΛ, αποκαλώντας μας ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ και τους άλλους ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΥΣ. Αυτός ο τρομερά επικίνδυνος για την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού, γνωρίζει τι σημαίνει ελληνόφωνος, όμως πολλοί αστοιχείωτοι, αγράμματοι, αδαείς, αμαθείς, αδίδακτοι, απαίδευτοι δημοσιογράφοι, επανέλαβαν τα λόγια του, νομιζόμενοι πως ελληνόφωνοι είναι αυτοί που μιλούν ελληνικά και αραβόφωνοι είναι αυτοί που μιλούν αραβικά. «Φίλτατοι» δημοσιογράφοι, (εννοείται πως δεν απευθύνομαι σε όλους), ελληνόφωνος είναι ο αλλοεθνής που έχει ως μητρική γλώσσα την ελληνική -αντίστοιχα και το αραβόφωνος- όπως ο  Μάριος Κάρογιαν που ανήκει στην ελληνική κοινότητα, βάση του άρθρου 2: «Την ελληνικήν κοινότητα αποτελούσιν άπαντες οι πολίται της ∆ηµοκρατίας, οίτινες είναι ελληνικής καταγωγής και έχουσιν ως µητρικήν γλώσσαν την ελληνικήν ή µετέχουσι των ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων ή ανήκουσιν εις την Ελληνικήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν» του συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας.
Οι τρεις λοιπον θρησκευτικές μειονότητες, Μαρωνίτες-Αρμένιοι-Λατίνοι, είναι ελληνόφωνες επειδή δεν είναι ελληνικής καταγωγής (ούτε ελληνορθόδοξοι φυσικά), αλλά µετέχουσι των ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων και για αυτό ανήκουν στην ελληνική κοινότητα.
Ο Γεώργιος Γεωργίου κατάφερε και μπήκε στη βουλή (ενώ δεν τον ήξερε ούτε ο μάστρος του), επειδή οι ΑΚΕΛικοί χαρήκαν που μας αποκάλεσε ελληνόφωνους.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τον άλλο, τον «αξιολάτρευτο» πρώην υπουργό παιδείας Αντρέα Δημητρίου (ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο), που το ίδιο βράδυ, καλεσμένος του κυρίου Χρύσανθου Τσουρούλη στο δελτίο ειδήσεων του «Sigma» μας αποκάλεσε ελληνόφωνους, και ερωτηθείς λίγες ημέρες αργότερα, έριξε το φταίξιμο στο σύντροφο του, τον Γ.Γεωργίου που τότε δεν ήτο βουλευτής. Είπε ο Α.Δημητρίου «εγώ δεν είπα ελληνόφωνες, ο βοηθός διευθυντής του λυκείου Γ. Γεωργίου το είπε, και μετά το έγραφαν συνέχεια και οι δημοσιογράφοι». ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ.
«Φωστήρες» δημοσιογράφοι (πάντα απευθύνομαι σε αυτούς που έγραψαν ελληνόφωνες μόνο -υπάρχουν δημοσιογράφοι που τους εκτιμώ βαθύτατα-), ο γράφων δεν είναι φιλόλογος, ούτε επαγγελματίας αρθογράφος, όμως έμαθε όταν συγγράφει να χρησιμοποιεί και κανα λεξικό.
Στα τελευταία επεισόδια δεν επαναλάβατε το ελληνόφωνες, αλλά το αραβόφωνες το κρατήσατε. Είναι Άραβες Παλαιστίνιοι και όχι αραβόφωνοι. Μερικοί μας είπαν «μα είναι όλοι Παλαιστίνιοι;» Ναι είναι όλοι Παλαιστίνιοι, αλλά και Σύριοι να είναι, και Ιρακινοί να είναι, πάλι Άραβες είναι και όχι αραβόφωνοι. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και Εσκιμώους αν τους πείτε, απλά το υπογραμμίζω για να καταλάβετε την αγραμματοσύνη σας.

ΒΛΕΠΕ http://spartiatisarthra.blogspot.com/2012/02/blog-post_22.html