ΑΡΘΡΟ (37) Για Έλληνες και Κύπριους μίλησε ο Χριστόφιας

Έχω πραγματικά κουραστεί κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο Δ.Χριστόφιας, να πρέπει να γράφω και ένα άρθρο. Όμως νιώθω πως είναι καθήκον μου. Έχουμε ακούσει και στο παρελθόν μερικούς πολιτικούς να ξεστομίζουν την ατάκα «οι Έλληνες και οι Κύπριοι», όχι για να προκαλέσουν, αλλά επειδή δεν έχουν ίχνος εθνικής συνείδησης (βλέπε http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2011/08/blog-post_9715.html. Στη συναυλία (κωμωδία) που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ στις 24/10/2011 για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, ο Δ.Χριστόφιας μπροστά σε ένα εθνοπροδοτικό κοινό αναφώνησε, «οι Έλληνες και οι Κύπριοι καλλιτέχνες…». Ο πρόεδρος της κυπριακής «δημοκρατίας» μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές, εξοργιστικές και εθνοπροδοτικές ατάκες: Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ (δηλαδή δεν είναι;;) Μητέρα Πατρίδα έκανε εισβολή στην Κύπρο (πώς να μη βάλουν τα εδονόπουλα τρεις γαλανόλευκες στη λαμπρατζιά μετά από τέτοια δήλωση), πως πρέπει να ξεχάσουμε τους ήρωες, τις μάνες και τις παραμάνες αν θέλουμε να λύσουμε το Κυπριακό, πως οι ωραίοι Έλληνες που είναι ενάντια στην ομοσπονδία πρέπει να βγουν και να το πουν, πως έχουμε περισσότερα κοινά με τους Άραβες Σύριους παρά με τους Ελλαδίτες, μίλησε για κυπριακή εκπαίδευση (εδώ τον δικαιολογώ, επειδή ο άνθρωπος δεν είναι συνηθισμένος να προφέρει το οποιοδήποτε παράγωγο της λέξης Έλλην), πως το να κάνουν επεισόδια μερικοί οπαδοί εναντίων τουρκικής ομάδας, είναι το ίδιο με το να βάζουν λουκέτο στις εκκλησίες μας (μια σου και μια μου), πως η τουρκανταρσία του 1963 (γενικά η περίοδος 63-67) ήταν δικοινοτικές συγκρούσεις από εκατέρωθεν εξτρεμιστικά στοιχεία, και πως φταίνε και οι ελληνοκύπριοι όσο και οι τουρκο«κύπριοι». Φυσικά μετά από κάθε εθνοβόρα ατάκα του, παίρνουν οι πένες «φωτιά». Κύριε Περδίκη πρέπει να τον κατηγορήσετε επειδή εξαιτίας του ξοδεύεται πάρα πολύ χαρτί και καταστρέφονται τα δέντρα μας. Έχει το χάρισμα να αναστατώνει και να διχάζει τον ελληνικό κυπριακό λαό, σε μερικά δευτερόλεπτα.
Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες δηλώσεις του, αυτή, ήταν γραμμένη. Δεν ήταν δηλαδή μια κουβέντα που του ξέφυγε, ήταν μια ηθελημένη, προκλητική, διχαστική, αφελληνιστική δήλωση. Το παράδοξο είναι πως πρώτη φορά άκουσα τον Δ.Χριστόφια να λέει «οι Έλληνες και οι Κύπριοι», αλλά μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι ποτέ δεν μιλά για τους ομοεθνείς (όμαιμους-ομόθρησκους-ομόγλωσσους-ομότροπους) Ελλαδίτες. Πάντα μιλά για τα αδέλφια του, τους τουρκο«κύπριους».
Το ΑΚΕΛ γαλουχεί νέους που όχι μόνο δεν έχουν εθνική συνείδηση, αλλά που καίνε εθνικά σύμβολα, γιουχαΐζουν τον εθνικό ύμνο, αναρτούν εμετικά πανό όπως το «Istanbul since 1453» (και πολλά άλλα). «Σύντροφοι», έχετε διχάσει τους Έλληνες Κύπριους, έχουμε φτάσει στο σημείο αριστερόφρονες και εθνικόφρονες να μην κάθονται στο ίδιο τραπέζι να πιούν έναν καφέ. Πριν λίγα χρόνια πηγαίναμε στα γήπεδα μαζί. Μας έχετε φέρει στα πρόθυρα εμφυλίου σπαραγμού.
Για ακόμη μια φορά Δημήτρη Χριστόφια και λοιποί ΑΚΕΛιστές σας θυμίζουμε… Θα πρέπει να πατήσετε επί πτωμάτων προτού αφελληνίσετε τούτο τον τόπο.

Υ.Γ. Είμαι σίγουρος πως άμα διαβάσει ο Άντρος Κυπριανού αυτό το άρθρο, θα πει πως φταίνε οι 
πραξικοπηματίες.




http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2011/10/blog-post_8111.html