ΑΡΘΡΟΝ (38) ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

8/7/2011 εκπομπή Odyssey στη ΝΕΤ.  Καλεσμένη ήταν η ευρωβουλευτής του λεγόμενου επίσημου ΔΗΚΟ (αυτού του ενδοτικού αριστερολαγνεικού-καρεκλοκενταυρικού κόμματος -είναι της μόδας η λεξιπλασία-) Αντιγόνη Παπαδοπούλου. Γνωστή η Αντιγόνη (του ΔΗΚΟ, όχι του Σοφοκλή) για την ατέρμονη φλυαρία και ταχυγλωσσία της, υπέπεσε δις εις το ατόπημα να κάνει το διαχωρισμό «οι Έλληνες και οι Κύπριοι», ωσάν να μην είμεθα και εμείς Έλληνες, αλλά τίποτα Αραβοσύριοι που λέει και ο Χριστόφιας.
Δύο μόνο φορές πρόλαβε να κάνει αυτόν το διαχωρισμό, αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Μερικοί εθνοπροδότες θα σπεύσουν να τη δικαιολογήσουν, λέγοντάς μας, «μα η Κύπρος είναι άλλο κράτος». Καμμία σημασία δεν έχει φυσικά αυτό, αλλά πρέπον είναι να θυμίσουμε πως, ανεξάρτητο κράτος μας έκαμαν με το ζόρι οι Εγγλεζοαμερικάνοι (ενώ ολόκληρος ο Κυπριακός Ελληνισμός ήθελε ένωση) για να ικανοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της τουρκίας.
Από τα λεγόμενα της εν λόγω βουλευτού μπορεί κάποιος πανεύκολα να καταλάβει ότι η εθνοτική της συνείδηση είναι υπό το μηδέν. Μόνον όταν μιλά με τον Λάζαρο Μαύρο αποκαλεί τους εκ κυρίως Ελλάδος ομοεθνείς μας «Ελλαδίτες» και όχι Έλληνες.
Όταν αναφερόμαστε ΜΟΝΟ στους Έλληνες της κυρίως Ελλάδος και όχι σε όλους τους Έλληνες του κόσμου, τότε ΔΕΝ θα πούμε«Έλληνες», θα πούμε Ελλαδίτες.

«Έλληνες και Κύπριοι». Σαν να λέμε Έλληνες και Πόντιοι, Έλληνες και Μικρασιάτες, Έλληνες και Βορειοηπειρώτες, Έλληνες και Κωνσταντινουπολίτες. Ή μάλλον είναι σαν να λέμε... «στο πάρκο είδα έναν σκύλος και ένα Ντόπερμαν». Δηλαδή το Ντόπερμαν δεν είναι σκύλος; 
Τον διαχωρισμό «Έλληνες και Κύπριοι» τον κάνει συχνά και το κρατικό κανάλι ΡΙΚ, στο δελτίο ειδήσεων. Εμείς κύριοι, δεν χωρίζουμε ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις τους Έλληνες σε, Ελλαδίτες, Κύπριους και ομογενείς. Σαν Έλληνες Κύπριοι προσπαθούμε να μάθουμε στους Ελλαδίτες τον σχετικά σύγχρονο όρο «Ελλαδίτης» (τέλη της δεκαετίας του '70 άρχισε να χρησιμοποιείται αυτή η λέξη) και την ίδια στιγμή βλέπουμε πολίτες και πολιτικούς στη μεγαλόνησο να λένε «Έλληνες και Κύπριοι» Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2004/01/blog-post.html
Το να γράφεις (ή να λες) Έλληνες και Κύπριοι μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Είτε το γράφεις επειδή δεν σου αρέσει να σε αποκαλούν Έλληνα, ή επειδή δεν έχεις εθνοτική συνείδηση. Όπως και να έχει το πράγμα, δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο. Είτε το κάνουν επίτηδες για να προκαλέσουν, είτε από έλλειψη εθνοτικής συνείδησης, εμείς πρέπει να αντιδρούμε. Αν δεν υπάρχει συνείδηση της καταγωγής μας, σημαίνει είμεθα ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Υ.Γ. Κρίνουμε φρόνιμο να παραθέσουμε προς την κα Αντιγόνη τα εξής αποφθέγματα των αρχαίων ημών προγόνων: Η γλώσσα σου μη προτρεχέτο του νου----Γλώσσαν ίσχε----Μίσει το ταχύ λαλείν, μη αμάρτης, μετάνοια γαρ ακολουθεί----Γυναιξί σιγή κόσμον φέρει.

                                                                                                                          

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, την Αντιγόνη Παπαδοπούλου την εκφράζει μόνο η σημαία της Κυπριακής «Δημοκρατίας» και της ΕυρωπΕϊκής Ένωσης. Δεν την εκφράζει το εθνικό μας σύμβολο, η γαλανόλευκη. Ακριβώς όπως και με τους ακελικούς. 

http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2011/08/blog-post_9715.html