ΑΡΘΡΟ (53) Δαμιανού-ΑΚΕΛ-πατρίδα-σημαίες


Το βράδυ των εκλογών 17/2/2013, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή.  Μας παραπονέθηκε πως οι συναγερμικοί δεν είχαν κυπριακή σημαία, λέγοντας (δεν θυμούμαι αυτολεξεί) πως «αυτή είναι η αγάπη τους προς την πατρίδα;». Πριν να γράψω οτιδήποτε πρέπει να τον ενημερώσω πως ο Ανα(Ν)στασιάδης έδωσε μια κυπριακή σημαιούλα στον εγγονό του για να πάρει ψήφους απ' όλες τις παρατάξεις. Εξάλλου η Γαλανόλευκη δεν σημαίνει τίποτε για τον Νίκο, απλά εκμεταλλεύεται τους εθνικόφρονες πριν τις εκλογές. Βέβαια τα πρόβατα του ΔΗΣΥ κρατούν τις Ελληνικές σημαίες, επειδή ακόμα νομίζουν πως το κόμμα τους είναι και σήμερα το ίδιο εθνικόφρων όπως πριν 15-20 χρόνια. Να επισημάνουμε πως στις συγκεντρώσεις του ΑΚΕΛ δεν υπάρχει η Ελληνική σημαία, το Εθνικό μας σύμβολο, ούτε για δείγμα!!!!! Επίσης το εν λόγω κόμμα είναι το μοναδικό Ελληνικό Κυπριακό κόμμα που δεν έχει στα γραφεία του την Ελληνική σημαία!

Στο διά ταύτα. Πρέπει να καταλάβει ο monsieur Damianu τι σημαίνει πατρίδα. Άλλο πατρίδα και άλλο κράτος! Αυτό δύσκολα μπορείς να το εξηγήσεις στην αγγλική γλώσσα. Το κράτος μας είναι το κυπριακό επειδή παρά τη θέληση των παππούδων μας (και των παππούδων σου ρε Δαμιανού), οι Εγγλεζοαμερικάνοι μας έκαναν ανεξάρτητο κράτος για να ικανοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της τουρκίας για διχοτόμηση. Έξι μήνες μετά την έναρξη του Ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, οι Άγγλοι έκαναν έναν χάρτη της Κύπρου που τη δείχνει διχοτομημένη σε ποσοστό περίπου 25%. Έταζαν από τότε στους τούρκους το taksim (διχοτόμηση). Η Κύπρος είναι η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ μας πατρίδα και έχει 34 αιώνες Ελληνική ιστορίας. Πατρίδα μας είναι η κυρίως Ελλάδα, η Κύπρος και όλες οι αλύτρωτες πατρίδες που έχουν Ελληνική ιστορία: Βόρεια Ήπειρος, Ανατολική Θράκη, Ίμβρος, Τένεδος, Ιωνία, Αττάλεια, Καππαδοκία, Καραμανία και φυσικά η Βασιλεύουσα. Όταν οι ήρωες της ΕΟΚΑ, αλλά και όλοι οι Έλληνες Κύπριοι των περασμένων δεκαετιών έλεγαν «η πατρίδα μας», δεν εννοούσαν την Κύπρο μόνο. Εννοούσαν την κυρίως Ελλάδα με αναπόσπαστο κομμάτι της την Κύπρο. Και επειδή ο γράφων έχει  psychic powers και έμαθε πως σκέφτεστε, θα μου πείτε «μα τώρα η Κύπρος είναι ανεξάρτητη» (υπενθυμίζω πως μας έκαναν ανεξάρτητο κράτος με το ζόρι). Ναι, και τότε ήταν βρετανική, είχαμε βρετανική υπηκοότητα-ιθαγένεια, τι σημαίνει, πώς έπρεπε να αυτοαποκαλούμαστε «Βρετανοί» και να αποκαλούμε τη Μεγάλη Βρετανία «πατρίδα» μας; Ας θυμηθούμε κάποια λόγια του «αηδονιού της Κύπρου», του Κυριάκου Μάτση για το τι σημαίνει Πατρίδα. «Ο κόσμος σήμερα, ύστερα από ένα αιματοκύλισμα, πλέει σε ένα πέλαγος ιδεολογιών και η νεολαία βρίσκεται μπροστά σε πραγματικό αδιέξοδο. Αλλά η Ελληνική νεολαία δεν θα βρεθεί ποτέ σε μια τέτοια θέση. Μοναδική της ιδεολογία πρέπει να είναι η ιδεολογία της Ελλάδος, μοναδικό της σύμβολο η Ελληνική γαλανόλευκη, πάνω στην οποία βρίσκεται απεικονισμένο το πραγματικό ιδανικό του Έλληνα, πίστη του στην Πατρίδα και στην θρησκεία. Ελληνόπουλα, ας κλείσουμε βαθειά στην ψυχή μας τα αθάνατα αυτά ιδανικά.» Και συνεχίζει «Ιδιαίτερα η Πατρίδα μας κάτω από την αντάρτικη δράση των Κομμουνιστών, με ματωμένο το μέτωπο αγωνίζεται για να διασώσει την Μακεδονία από τα χέρια των Βουλγάρων που νομίζουν ότι είναι δυνατόν να πάρουν την Θεσσαλονίκη. Τότε μόνον θα γίνει αυτό, όταν πτώματα τα κορμιά μας πατήσουν». Σήμερα άμα κάποιος τολμήσει να ξεστομίσει τέτοια λόγια θα τον πουν φασίστα, τότε όμως ήταν απολύτως φυσιολογικό.
 Όταν ο Μάτσης αποκαλούσε την Ελλάδα «Πατρίδα μας», απαρνιόταν την Κύπρο;;;;; Την Κύπρο, την ιδιαίτερη μας Πατρίδα όλοι την έβλεπαν σαν ένα κομμάτι της Ελλάδος. Ο Μάτσης πέθανε για την Κύπρο μας, πέθανε για την Ένωση.
  Βέβαια εν έτη 2013 οι περισσότεροι Έλληνες Κύπριοι δεν έχουν εθνοτική συνείδηση, τι να περιμένει κανείς από κομμουνιστές; Εμείς οι εθνικιστές μεγαλώσαμε με την Ομήρου Ιλιάδα, την Αθήνα του Περικλή, την αρχαία Σπάρτη, τη Μακεδονία του Μεγαλέξανδρου και την ΕΟΚΑ, ενώ αυτοί με τον Μάρξ, τον Λένιν, τον Στάλιν, και τον Τσέ. Από άλλο πλανήτη κατάγονται αυτοί.
Διάβασε και αυτό «πατριώτη» Δαμιανού... Το 1912 όταν η Κρήτη και η Μακεδονία δεν ανήκαν στο ελληνικό κράτος, οι Κρητικοί και οι Μακεδόνες έλεγαν πως πατρίδα τους ήταν η Κρήτη και η Μακεδονία, ή η Ελλάδα;;
Λοιπόν γραικύλικα ΑΚΕΛικά υποκείμενα, διαβάστε καλά την Ελληνική μας ιστορία και μετά να μας πείτε για Πατρίδα και Έθνος.

Η Εθνολογία είναι σαν τα μαθηματικά. Πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι. 

http://spartiatisarthra.blogspot.com/2005/01/11-vs.html


Βρετανικός χάρτης 1η Νοεμβρίου 1955. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου