ΑΡΘΡΟ (51) «Κυπριακή» παιδεία

Έχει καταντήσει έθιμο πλέον, κάθε μια-δυο βδομάδες ο πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, να λέει και μια ατάκα που θα μείνει στην ιστορία.

Σε μικρό χρονικό διάστημα μάθαμε πως η ΛΕΓΟΜΕΝΗ (δηλαδή δεν είναι;;) μητέρα πατρίδα έκανε εισβολή στην Κύπρο, πως οι ωραίοι Έλληνες που είναι ενάντια στην ομοσπονδία πρέπει να βγουν και να το πουν, πως έχουμε περισσότερα κοινά με τους Άραβες Σύριους παρά με τους Ελλαδίτες (βλέπε παρεμφερές κείμενο (Γ) «οι Ε/Κ και οι Τ/Κ έχουν πολλά κοινά» http://spartiatisarthra.blogspot.com/1971/01/blog-post.html), πως το να κάνουν επεισόδια μερικοί οπαδοί εναντίον τουρκικής ομάδας, είναι το ίδιο με το να βάζουν λουκέτο στις εκκλησίες μας (μια σου και μια μου) και πως η τουρκανταρσία του 1963 (γενικά η περίοδος 63-67) ήταν δικοινοτικές συγκρούσεις εκατέρωθεν εξτρεμιστικών στοιχείων και πως φταίνε και οι Έλληνες Κύπριοι όσο και οι Τούρκοι «Κύπριοι». Να μην ξεχάσουμε και τον βοηθό διευθυντή του λυκείου Βεργίνας Γεώργιο Γεωργίου (στέλεχος του ΑΚΕΛ φυσικά) και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέα Δημητρίου, που για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια κυπριακής δημοκρατίας, μας αποκάλεσαν ελληνόφωνους (ελληνόφωνος = ο αλλοεθνής που έχει ως μητρική του γλώσσα την ελληνική).
Για την «κυπριακή» παιδεία του Χριστόφια καλύτερα να μην τον κατηγορήσουμε τον άνθρωπο, αφού οι αριστεροί Έλληνες Κύπριοι, δεν είναι συνηθισμένοι να αναφέρουν οποιοδήποτε παράγωγο της λέξης ΕΛΛΗΝ.
Η ελληνικότητα μας για αυτούς τους νεοραγιάδες, τουρκοπροσκυνημένους γραικύλους, είναι ένα «μικρόβιο» από το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να απαλλαγούν.
Εδώ και τρία χρόνια παρακολουθούμε την μεθοδευμένη προσπάθεια των αριστερών για αφελληνισμό της μεγαλονήσου μας, μέσω της παραχάραξης της ελληνικής μας ιστορίας και της αλλοίωσης της δημογραφίας-εθνογραφίας του τόπου, υπό τα απαθή όμματα των υπολοίπων κομμάτων, που παίζουν τον ρολό του Πόντιου Πιλάτου. Ξαφνικά όμως 45 περίπου ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, θυμήθηκε και η αντιπολίτευση πως είμεθα Έλληνες και κινδυνεύει με αφανισμό η εθνοτική μας ταυτότητα μετά από 34 αιώνες. Ας είναι και πριν τις εκλογές, να μην είμαστε και αχάριστοι.
Σχολιάζοντας την αναφορά του Προέδρου, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, είπε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει ξεκομμένη κυπριακή παιδεία από την ευρύτερη ελληνική παιδεία. Πρόσθεσε ότι η αγωνιζόμενη για εθνική επιβίωση Κύπρος χρειάζεται Ελληνική παιδεία για την κυπριακή νεολαία και αυτήν ακριβώς την παιδεία ζητεί ο ΔΗΣΥ και όχι θολή κυπροκεντρική παιδεία που εκπέμπουν διάφοροι κύκλοι. Βάσει του συντάγματος, επισημαίνει ο Νίκος Τορναρίτης, η παιδεία της νεολαίας δεν είναι δικοινοτική αλλά καθαρή υπόθεση της Ελληνικής κοινότητας της Κύπρου. Είναι, επισήμανε, αναπόσπαστο τμήμα της Εθνικής Παιδείας και έτσι πρέπει να δρομολογείται μέσα από τον συντονισμό της εθνικής μεταρρύθμισης στα εκπαιδευτικά θέματα με συγχρονισμό των βημάτων της Κύπρου με την Ελλάδα.
Τη δήλωση Χριστόφια σχολίασαν επίσης η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου.
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου σχολίασε επίσης τη δήλωση του κ.Χριστόφια περί κυπριακής εκπαίδευσης. «Η δήλωση δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε ατυχής. Η δήλωση του κ. Χριστόφια αποτελεί την απροκάλυπτη πλέον ομολογία της πρόθεσης της διακυβέρνησής του να καταργήσει την Ελληνική παιδεία. Η μεθόδευση αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αποσκοπεί στον αφελληνισμό της παιδείας, στην απομάκρυνση από οτιδήποτε μάς θυμίζει ότι είμαστε Έλληνες, στην παραχάραξη της ιστορίας, στην απαξίωση της Ελληνικής γλώσσας. Η λεγόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση οδηγεί σε απορρύθμιση.
Η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» θεωρεί τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Περιστερώνα για την παιδεία μας απαράδεκτες, ατυχέστατες και εκτός ιστορικής και συνταγματικής τάξης. Η παιδεία αυτού του τόπου δεν υπήρξε ποτέ κυπριακή, αναφέρει ανακοίνωση της Κίνησης, η οποία προσθέτει:«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν γνώριζε τη νεότερη κυπριακή ιστορία και ιδιαίτερα την ιστορία της εκπαίδευσης των Ελλήνων της Κύπρου, θα είχε υπόψη του, τους αγώνες που έδωσαν γενιές εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών (και της εκκλησίας μας φυσικά) για να κρατηθεί ελληνική η παιδεία μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα όφειλε να γνωρίζει ότι το 1950 ακόμη και η ηγεσία της αριστερής οργάνωσης των δασκάλων απολύθηκε από τους Βρετανούς αποικιοκράτες για την εμμονή της στον ελληνικό χαρακτήρα της παιδείας μας. Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι εκτός συνταγματικής τάξης και παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ρητά αναφέρει ότι η παιδεία των Ελλήνων Κυπρίων είναι ελληνική. Ο νεολογισμός του Προέδρου δεν υπάρχει ούτε υπονοείται στο Σύνταγμά μας. Η δήλωση αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποκαλύπτει και τις πραγματικές προθέσεις εκείνων που επιχειρούν στα πλαίσια της υποτιθέμενης Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης να μειώσουν τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο τις ώρες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ή να εισαγάγουν τη διδασκαλία της κυπριακής διαλέκτου, που εν πάση περιπτώσει για τους αδαείς και αυτή είναι ελληνική διάλεκτος.
Οι εθνογλωσσολόγοι αναφέρουν πως «Η κυπριακή διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας, είναι πιο κοντά στα αρχαία ελληνικά της κλασσικής περιόδου, στο λεξιλόγιο και την γραμματική, από την κοινή νεοελληνική (δημοτική διάλεκτος).»
Ο Κυπριακός Ελληνισμός για πολλές πενταετίες υπέστη την προσπάθεια των Βρετανών αποικιοκρατών για να αφελληνίσουν την παιδεία του και να την κυπροποιήσουν (οι Βρετανοί μας αποκαλούσαν «ελληνόφωνους», σας θυμίζει κάτι αυτό;). Οι Βρετανοί όχι μόνο απέτυχαν παταγωδώς αλλά χωρίς να το θέλουν οδήγησαν τα μαθητικά κυπριακά νιάτα στο έπος της ΕΟΚΑ. Την ίδια τύχη θα έχει και η πενταετία του Δημήτρη Χριστόφια».


ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΤΟΤΕ ΑΚΕΛΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΠΑΙΔΕΙΑ)
ΕΓΓΛΕΖΟΙ
Οι ιερείς έκαναν κατηχητικά για να διδάξουν στους νέους την ελληνική μας ιστορία αφού οι Εγγλέζοι έλεγχαν, σχεδόν απαγόρευαν την ελληνική μας ιστορία στην προσπάθεια τους να μας αφελληνίσουν και να δημιουργήσουν «κυπριακή εθνική συνείδηση» (ένα καινούργιο κυπριακό έθνος, γι’αυτό και μας αποκαλούσαν «ελληνόφωνους») για να καταλαγιάσει ο εθνικός πόθος των Ελλήνων Κυπρίων για ένωση .
ΑΚΕΛΙΚΟΙ...
Έντονη προσπάθεια ελέγχου της ελληνικής μας ιστορίας για να προκαλέσουν εθνική σύγχυση-αποπροσανατολισμό με απώτερο σκοπό τον αφελληνισμό. Φοβούνται πως έτσι θα γίνουμε επικίνδυνοι εθνικιστές. Είναι γνωστή η ατάκα, «για να ζήσουν ειρηνικά Ε/Κ και Τ/Κ πρέπει να ξεχάσουν την εθνοτική τους καταγωγή και να λένε και να νιώθουν πως είναι όλοι Κύπριοι. Μακριά οι μητέρες πατρίδες». Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την κυπριακή ιθαγένεια, αλλά και με εθνικό αποπροσανατολισμό. Τον Φεβρουάριο του 2011, για πρώτη φορά στην ιστορία της κυπριακής δημοκρατίας, δυο πολιτικά πρόσωπα, όργανα του ΑΚΕΛ, ο βοηθός διευθυντής του λυκείου Βεργίνας Γεώργιος Γεωργίου και ο υπουργό παιδείας και πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, τόλμησαν μπροστά στις κάμερες να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα μας, αποκαλώντας μας «ελληνόφωνους». Τόσο καιρό αγορεύουν διάφοροι τηλεκατευθυνόμενοι, πως οι Ε/Κ δεν είναι γνήσιοι Έλληνες και οι Τ/Κ δεν είναι γνήσιοι Τούρκοι. Όλα αυτά για να πετύχουν τους εθνοπροδοτικούς στόχους τους για επαναπροσέγγιση, ομοσπονδία, διεθνισμό. Φτάνει πια, αρκετά τους ανεχτήκαμε.

 Για ακόμη μια φορά θα αντιγράψουμε τις κρυφές ενέργειες και επιθυμίες των κυβερνώντων:
«Παρουσιάζονται πλήθος δημοσιεύματα όπως το πιο κάτω. Προέρχεται από τη διάλεξη του bona fide Aακαδημαϊκού κ. Ανδρέα Καζαμία, τέως προέδρου της «Επιτροπής Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης», που έγινε στο πανεπιστήμιο Κύπρου, παρουσία του προέδρου κ. Δημήτρη Χριστόφια και του υπουργού παιδείας και πολιτισμού κ. Δημητρίου . («φιλελεύθερος» 25/5/2008).
 «Στην οικοδόμηση, εδραίωση και επιβίωση ενός δικοινοτικού, ομοσπονδιακού ευρωκυπριακού,  διαπολιτισμικού κράτους, επιβάλλεται η επαναδιαπραγμάτευση και ανακατασκευή της ελληνοκυπριακής ΚΑΙ τουρκο«κυπριακής» συλλογικής ταυτότητας»          

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), από της ιδρύσεως του, αναφέρεται στην τεραστίας σημασίας ελληνοκεντρική παιδεία. Μερικές από τις ωραίες ατάκες του προέδρου, δυστυχώς έχουν περάσει σχεδόν απαρατήρητες (π.χ. το «ελληνόφωνοι») και γι’αυτό δεν ευθύνεται μόνο η αντιπολίτευση, αλλά και τα ΜΜΕ. Δεν ξέρω πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πάει η ελληνική κυπριακή κοινωνία, αλλά το παρήγορο της υπόθεσης είναι πως, άμα φτάσεις πάτο δεν πας πιο κάτω. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου