ΑΡΘΡΟ (46) Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Το τεράστιο κύμα μεταναστών που κατακλύζει την Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αλλάξει τη ζωή μας σε πολλούς τομείς. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με έναν εξ αυτών. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι Άγγλοι πήραν στη χώρα τους πολλούς αλλοεθνείς με σκοπό να τους εκμεταλλευτούν. Αργότερα άφηναν τους υπηκόους των χωρών που ήταν προηγουμένως  αγγλοκρατούμενες να εισρέουν στη χωρά. Σιγα-σιγά η Αγγλία άρχισε να μεταβάλλεται σε μια πολυπολιτισμική χώρα. Το ίδιο πράγμα άρχισε να γίνεται λίγο αργότερα στη Γαλλία και στην Ολλανδία. Όπως ήταν αναμενόμενο ξέσπασαν παντού σοβαρά ρατσιστικά επεισόδια. Οι πολυμήχανοι Άγγλοι σκέφτηκαν πως ο μόνος τρόπος πλέον που υπήρχε για να μη χαθεί το αγγλικό στοιχείο, αλλά και για να σταματήσουν το ρατσισμό, είναι με το να εξαγγλίσουν τους αλλοεθνείς. Οι διάφοροι αφροασιάτες δέχονταν μόνο την αγγλική παιδεία και οι περισσότεροι ήταν ήδη χριστιανοί με αγγλο-χριστιανικά ονόματα. Επειδή οι μετανάστες δεν πήγαν 10-20 εκατομμύρια από τη μια μέρα στην άλλη στην Αγγλία (ισχύει και για Γαλλία και Ολλανδία), αλλά αυτό έγινε σταδιακά, ήταν εύκολο να τους μεταδώσουν τον αγγλικό πολιτισμό, την αγγλική νοοτροπία, τρόπο σκέψης κλπ. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Άγγλοι και οι μετανάστες με τον καιρό άρχισαν να επιμιγνύονται με αποτέλεσμα  ο αγγλικός φυλετικός ιστός (η καταγωγή τέλος πάντων) να πάψει να υπάρχει*1. Τότε τους έπιασε το εγωιστικό τους, άρχισαν να σκέφτονται «τι, τώρα δηλαδή εγώ δεν είμαι Άγγλος;». Για να ικανοποιήσουν αυτό το αίσθημα (τρόμου) της εθνικής εξαφάνισης αποφάσισαν πως Άγγλος θα θεωρείται αυτός που μεγαλώνει βάσει του αγγλικού πολιτισμού, δηλαδή όλοι! Δηλαδή σήμερα, στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία θεωρούν μαύρους, κίτρινους, κόκκινους, μωβ με ροζ βούλες, τους πάντες, εθνοτικά Εγγλέζους-Γάλλους-Ολλανδούς.
Ο γράφων πήγε να σπουδάσει στις ΗΠΑ το 2001 και τότε ήταν που γνώρισε τρεις Άγγλους (πολίτες). Ο ένας είχε πατέρα Σκοτσέζο, ο άλλος μητέρα Πολωνή και ο τρίτος και τους δυο γονείς Ιρλανδούς. Και οι τρεις όμως μου έλεγαν με πολλή φανατισμό «είμαι Άγγλος». Εγώ, όπως και ο κάθε Έλλην, αδυνατούσα να τους καταλάβω. Έφτασα σε σημείο να τους πω «καλά ρε παιδιά δυο ντόμπερμαν μπορούν να γεννήσουν ένα λυκόσκυλο». Έτσι είμαστε μαθημένοι εμείς οι Έλληνες να σκεφτόμαστε, δηλαδή πως Έλληνας είσαι μόνο άμα είναι και οι γονείς και οι παππούδες σου και όλο σου το σόι, Έλληνες.
 Αυτό το παράξενο και άγευστο φρούτο προσπαθεί εδώ και περίπου 10 χρόνια να φέρει στην κυρίως Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ και τα αριστεροκομμουνιστικά κόμματα που πιστεύουν στο διεθνισμό, στο «κάτω τα έθνη, πλανήτης μας όλη η γη», δηλαδή οι εθνομηδενιστές. Όμως, ακόμα και οι Έλληνες που φωνάζουν προκλητικά «Έλληνας δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι», δεν το πιστεύουν αυτό που λένε. Ακόμη και σε αυτούς φαίνεται πολύ παράξενο ένας Κινέζος, απόγονος του Κόνγκ Ζι (Κομφούκιος), αν μεγαλώσει βάση του ελληνικού πολιτισμού, πως έχει γίνει Έλληνας και συνδέεται με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Απλά το φωνάζουν επειδή θέλουν τα καταργηθούν τα έθνη και για να εκνευρίσουν τους εθνικόφρονες που αγωνίζονται για να σώσουν το ελληνικό έθνος.
Εκτός από τους αριστεροκομμουνιστές, το σύνθημα «Έλληνας δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι» υποστηρίζουν και όσοι προέρχονται από μικτούς γάμους. Πρώτα προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους και μετά τους υπόλοιπους.

Διερωτηθείτε: Γιατί διαβάζετε αυτό το άρθρο τώρα (γράφτηκε το 2011, αλλά ανανεώνεται συνεχώς);; Αν κάποιος έλεγε το 2000, το 1990 ή και πιο παλιά, ότι ένας Βούλγαρος, ένας Σκανδιναβός, ένας Ινδός, ένας Πακιστανός, ένας Αφρικανός κλπ, είναι Έλληνας, θα τον κορόιδευαν όλοι, βασικά δεν θα του έδιναν καν σημασία. Θα τον περνούσαν για τρελό.
Θα μπορούσαν τα σοσιαλιστο-αριστερο-κομμουνιστικά ελληνικά κόμματα να πουν τότε το «Έλληνας δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι» ή έστω το «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι»;; Έπρεπε να γεμίσει με Αφροασιάτες (γενικά αλλοεθνείς) πρώτα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και πολλές άλλες χώρες, να τους αφομοιώσουν πολιτισμικά, και μετά να έρθει αυτή η ατάκα και στην Ελλάδα.
 

Λένε μερικοί αδαείς ή ημιμαθείς Έλληνες τα τελευταία χρόνια, «οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν πως,  Έλληνας είναι αυτός που έχει ελληνική παιδεία». Όχι βρε ανιστόρητοι άνθρωποι, οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν φυλετιστές εις το έπακρον!*2 
Ξέρετε, η γλώσσα ενός λαού μας διδάσκει σε μεγάλο βαθμό και την ιστορία του. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει στα ελληνικά λεξικά η λέξη πολωνοκρατία (όπως υπάρχει η λέξη τουρκοκρατία), επειδή οι Πολωνοί δεν κατέκτησαν ποτέ κάποιο τμήμα του ελληνισμού. Στην ιστορία έχουν μείνει τα ελληνιστικά βασίλεια, τα οποία δεν αποκαλούμε ελληνικά, επειδή σε αυτά δεν ζούσαν αμιγείς ελληνικοί πληθυσμοί (οι Έλληνες ήταν μειονότητα). Είχαν όμως εξελληνιστεί σε μεγάλο βαθμό, και η ελληνική γλώσσα, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, θρησκεία, διατηρήθηκαν για μερικούς αιώνες, χάθηκαν όμως ολοσχερώς επειδή ο ελληνικός πληθυσμός ήταν μειονότητα και αποροφήθηκε από τους βαρβάρους (αλλοεθνείς). Δηλαδή, οι ιστορικοί των προηγούμενων δεκαετιών θεωρούσαν γελοίο να ονομάσουν «ελληνικά» τα βασίλεια που είχαν ελληνικό πολιτισμό σε μεγάλο βαθμό, αλλά εθνοτικά δεν ήταν ελληνικά! Ο όρος ελληνιστικά είναι πρόσφατος. Η λέξη βγαίνει από το ελληνίζω, από το γερμανικό hellenistisch. Ακόμα ένα παράδειγμα που μπορούμε να πάρουμε από τη γλώσσα μας είναι οι λέξεις: ελληνόφωνος, τουρκόφωνος και αραβόφωνος. Ενώ τα λεξικά λένε πως, αγγλόφωνος είναι αυτός που μιλά αγγλικά, γαλλόφωνος αυτός που μιλά γαλλικά, κ.ο.κ., ελληνόφωνος είναι «αλλοεθνής που έχει ως μητρική του γλώσσα την ελληνική», τουρκόφωνος «πρόσωπο που έχει για μητρική γλώσσα την τουρκική, χωρίς να είναι Τούρκος», αραβόφωνος «ο όχι αραβικής εθνότητας, που έχει μητρική γλώσσα την αραβική» (η ίδια έννοια, με άλλα λόγια). Ο λόγος είναι ότι, στη δική μας ιστορία (μιλούμε για τα βιώματα των προγόνων μας, που διαμόρφωσαν τη γλώσσα), υπήρξαν ομιλητές της ελληνικής, αραβικής, τουρκικής, που ανήκαν σε άλλη εθνότητα. 
Ο πρώτος που αναφέρθηκε στα κύρια χαρακτηριστικά μιας εθνότητας, ήταν ο Ηρόδοτος, στη διάσημη αναφορά του, για το τι κάνει κάποιον Έλληνα. Υπόψη όμως ότι τότε (περίπου 440π.Χ.) δεν υπήρχαν εξελληνισμένοι αλλοεθνείς! Ο Ηρόδοτος έγραψε «αὔρις δὲ τὸ Ἑλληνικόν, ἐὸν ὄμαιμον τὲ καὶ ὁμόγλωσσον, καὶ θεῶν ἱδρύματα τὲ κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεα τὲ ὁμότροπα» (Βιβλίο «Οὐρανία» 144, 14-16). Δηλαδή, «υπάρχει και το ελληνικό έθνος από το ίδιο αίμα και με την ίδια γλώσσα μ΄ εμάς, με το οποίο έχουμε κοινά ιερά των θεών και κοινές θυσίες και ήθη κοινά».  
Ενημερωτικά το ρητό της ΕΛΔΥΚ είναι Το όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και ομόθρησκον και ομότροπον. 
Το θέμα είναι ότι, τη γλώσσα, τους τρόπους (παραδόσεις, συνήθειες) και τη θρησκεία, μπορεί κάποιος μεγαλώνοντας να τα αλλάξει. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αλλάξει, είναι το αίμα (καταγωγή).
Ότι και να λέγεται σήμερα, στη συνείδηση τον Ελλήνων, Έλληνας είναι αυτός που έχει ελληνική καταγωγή. Διάσημοι Έλληνες του εξωτερικού, που δεν είχαν ελληνική παιδεία, για τον ελληνικό λαό ήταν Έλληνες.
Εν κατακλείδι υπάρχουν τρεις τρόποι για να αποκαλέσεις κάποιον Έλληνα. 1) Η ιθαγένεια (ένα κομμάτι χαρτί), 2) Ο πολιτισμικά εξελληνισμένος (π.χ. οι Μαρωνίτες, οι Λατίνοι και σε μικρότερο βαθμό οι Αρμένιοι της Κύπρου, είναι εξελληνισμένοι) 3) Η καταγωγή. Για τον ελληνικό λαό, είναι αδιανόητο (ότι και αν λένε μερικά κόμματα) κάποιος Αφροασιάτης να θεωρείται Έλληνας μόνο και μόνο επειδή πήγε σε ελληνικό σχολείο και μιλά ελληνικά. Παρεμπιπτόντως το ΠΑΣΟΚ δε λέει πως Έλληνας γίνεσαι, λέει «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι». Ας δούμε όμως λίγο το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να θυμηθούμε κάτι. ΑΡΘΡΟΝ 2: «Την ελληνικήν κοινότητα αποτελούσιν άπαντες οι πολίται της ∆ηµοκρατίας, οίτινες είναι ελληνικής καταγωγής και έχουσιν ως µητρικήν γλώσσαν την ελληνικήν ή µετέχουσι των ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων ή ανήκουσιν εις την Ελληνικήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν.». Πες μου ω καλέ μου αναγνώστα, το άρθρο αυτό όταν μιλά για ελληνική καταγωγή είναι εθνικιστικό ή ρατσιστικό; Τίποτα, απλά λογικό.

Υ.Γ. ΕΘΝΟΣ: Σύνολο ανθρώπων που γίνονται αντιληπτοί και από τους ίδιους και από τους άλλους ως ομοιογενές σύνολο, καθώς συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς κοινής καταγωγής και ιστορικό παρελθόν, κοινά στοιχεία πολιτισμού, κοινά ιδανικά, πολλές φορές κοινή γλώσσα και θρησκεία, ενώ παράλληλα έχουν συνείδηση της διαφοράς τους από τα άλλα ανάλογα σύνολα ανθρώπων. Συνώνυμο: φυλή, γένος     -Γιώργος Μπαμπινιώτης-  Λεξικό, 1998
Ελπίζω καλέ μου υπουργέ (ναι είναι υπουργός παιδείας αυτή τη στιγμή που γράφω) στο επόμενο σου λεξικό να μην αφαιρέσεις τη λέξη καταγωγή, επειδή έτσι θα σου υποβάλουν κάποιοι γραικύλοι να κάνεις.

*1= ΑΓΓΛΟΙ: Ο κόσμος έμαθε να αποκαλεί τους Εγγλέζους «αγγλοσάξονες». Εκτός από τους Άγγλους και τους Σάξονες (γερμανικά φύλα) στην Αγγλία εγκαταστάθηκαν ακόμα τρία γερμανικά φύλα, οι Ιούτες, οι Βίκινγκς (Δανοί και εκρωμαϊσμένοι Νορμανδοί), και ελάχιστοι Φρίσσιοι. Επίσης δέχτηκαν και κέλτικες αποικίσεις από τους Σκοτσέζους προς βορρά και Ουαλλούς και Κορνιγιανούς από τα νοτιοδυτικά.

*2= Αυτοί οι άσχετοι εννοούν την αναφορά που έκανε ο Ισοκράτης στην ελληνική-αθηναϊκή παιδεία (παπαγαλίζουν αυτό που άκουσαν, κάπου, κάπως, κάποτε, από κάποιον, χωρίς να έχουν μελετήσει καθόλου το θέμα). Ο αρχαίος όμως ρήτορας, σε καμμία των περιπτώσεων δεν εννοούσε πως Έλληνας είναι αυτός που έχει ελληνική παιδεία (βλέπε άρθρο, στο τέλος).
Όταν ο Αλέξανδρος απέκτησε παιδί (τον Αλέξανδρο Δ' -Αιγός-) με την βαρβαρικής καταγωγής (Βακτριανής) Ρωξάνη, οι Μακεδόνες, αλλά κυρίως οι υπόλοιποι Έλληνες έλεγαν πως, δεν υπάρχει περίπτωση να τους κυβερνά ένας μπάσταρδος-ημιβάρβαρος. Τελικά τον σκότωσαν όταν ήταν 12 ετών. Τα παιδιά που προέρχονταν από τους Μακεδόνες στρατιώτες και τις Ασιάτισσες γυναίκες τους (ο Μ. Αλέξανδρος οργάνωσε πολλούς τέτοιους γάμους), δεν έγιναν δεκτά στη Μακεδονία, αφού τα θεώρησαν μπάσταρδα. Για τους αρχαίους Μακεδόνες το αίμα αυτών των παιδιών δεν ήταν «καθαρό».
Τον καιρό του Περικλή, Αθηναίος πολίτης ήταν μόνο αυτός που είχε και τους δυο γονείς Αθηναίους. Οι Αθηναίοι ανήκαν στο ιωνικό φύλο. Για αυτούς οι Δωριείς ήταν ο εχθρός. Φαντάζεστε να ζητούσε την αθηναϊκή υπηκοότητα ένας αλλοεθνής;; Οι Σπαρτιάτες ανήκαν στο δωρικό φύλο. Εννοείτε ότι Σπαρτιάτες οπλίτες-πολίτες («όμοιοι») ήταν μόνον όσοι είχαν καθαρά σπαρτιατική καταγωγή. Αν κάποιος είχε τον ένα γονιό Σπαρτιάτη και τον άλλο ΕΛΛΗΝΑ, από άλλη πόλη-κράτος τον θεωρούσαν μόθακα, δηλαδή μπάσταρδο. Ήταν μεν ένα σκαλί πάνω από τους είλωτες, αλλά δεν ανήκαν στους «όμοιους», δεν είχαν κανένα πολιτικό δικαίωμα! Εδώ, ο τρόπος που σκέφτονταν οι Σπαρτιάτες δεν ήταν πολιτικός, ήταν γενετικός. Πίστευαν πως ήταν γενετικά ανώτεροι όλων! Από τους Σπαρτιάτες εμπνεύστηκε την ευγονία ο Χίτλερ. Την ευγονία δεν την εφάρμοσαν μόνον οι Ναζί όπως προπαγανδίζεται. Και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, την εφάρμοσαν για κάποιο χρονικό διάστημα.
Γράφοντας αυτά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμφωνούμε με τον τρόπο που σκέφτονταν οι αρχαίοι Έλληνες. Απλά απαντούμε σε αυτούς που αναφέρονται στην «ελληνική παιδεία» κατά τα αρχαία χρόνια. Οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν εθνικιστές, σοβινιστές, ρατσιστές και φυλετιστές, εις το έπακρον! Σίγουρα θα σκέφτεστε τον Ξένιο Δία. Άλλη προπαγάνδα και τούτη, βλέπε (http://spartiatisarthra.blogspot.com/2013/03/55.html).


ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ    http://spartiatisarthra.blogspot.co.uk/2012/05/45.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου