ΑΡΘΡΟ (47) Λάζαρος: Ο Ρομπέν των δημοσιογράφων

Πολλοί από τους αναγνώστες των άρθρων μου είναι εθνικόφρονες και επομένως τρέφουν φιλικά αισθήματα προς τον δημοσιογράφο Λάζαρο Μαύρο. Το ίδιο και ο γράφων, μέχρι που δέχθηκε την επίθεσή του. Και όταν δέχομαι επίθεση πάντα αντεπιτίθεμαι, δεν πα να’χω και το Θεό απέναντί μου. Ο αναγνώστης πρέπει να γνωρίζει πως, με σύγκρινε με έναν Σπαρτιάτη προδότη, με είπε δειλό και μου είπε... άμε μαυρούρευκε. Θα πάρει λοιπόν την απάντηση που του αξίζει. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είχα γράψει το εξής άρθρο (βλέπε  http://spartiatisarthra.blogspot.co.uk/2012/05/blog-post.html  και στο ΕΛΑΜ   http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2012/05/blog-post_7624.html) στο οποίο τα «έβαζα» με το ΡΙΚ και το Γιάννη Καρεκλά, τον αστυνομικό διευθυντή Λευκωσίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, με μια δημοσιογράφο του «Ράδιο Πρώτο» (ας μην ξαναγράψουμε τα ονόματα) και με μια παρουσιάστρια του ίδιου ραδιοσταθμού. Ο Λάζαρος Μαύρος σαν άλλος Ρομπέν των δασών έσπευσε να υπερασπίσει τις δυο κοπελιές, τυφλωμένος από τη συναδερφική αλληλεγγύη και χωρίς να μπορεί να καταλάβει το νόημα του άρθρου μου. Τα άρθρα μου πάντα είναι καυστικά και κυνικά και όπου βρεις λίβελο πήγαινε στο δικαστήριο και μετά άμε σσιυλλοϋρευκε (-άμε, προστ. του άγωμεν- πήγαινε να βρεις κάνα σσιύλο στο όμορφο Τρίκωμο σου).
Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις συνεργάτιδές σου; Η ραδιοπαρουσιάστρια στην οποία αναφέρθηκα είπε παλιά σε Ελλαδίτη συμπαρουσιαστή της «εσείς οι Έλληνες κάνατε σπουδαία πράγματα παλιά», λες και εμείς δεν είμεθα Έλληνες ή λες και τον σπουδαίο πολιτισμό τον έκαναν οι αρχαίοι καλαμαράες. Εθνική συνείδηση, ΜΗΔΕΝ! Πες μου τώρα αν εσύ δεν θα γινόσουν τούρκος άμα την άκουγες. Θυμάμαι καλά πως αυτά τα λάθη σε ενοχλούν και εσένα, αφού όταν μιλούσες με τον κύριο Περδίκη και σου είπε «συναντήθηκα με τέσσερις Έλληνες», αμέσως τον διόρθωσες και του είπες «με τέσσερις Ελλαδίτες», και εσείς είστε Έλληνας. Στον δεύτερο πιο δημοφιλή ιστότοπο του διαδικτύου, το facebook, (πρώτος είναι η Google φυσικά), υπάρχει από παλιά μια ομάδα με τίτλο «γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε Έλληνες». Σαν αντίδραση, οι αριστεροκομμουνιστές Έλληνες Κύπριοι όλων των ηλικιών έφτιαξαν μια ομάδα με τίτλο «γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε Κυπραίοι», θέλοντας να δηλώσουν πως δεν είναι Έλληνες. Ε λοιπόν μια δημοσιογράφος του «Σίγμα» (δεν θα γράψω το όνομα της, τι φταίνε αυτές οι αστοιχείωτες; Εξάλλου ΕΣΥ που είσαι μορφωμένος είσαι ο στόχος μου τώρα) με σημαντική θέση στο κανάλι είναι μέλος της δεύτερης. Της έστειλα προσωπικό μήνυμα ρωτώντας την «μετά από δώδεκα χρόνια ελληνικής παιδείας και τέσσερα στο πανεπιστήμιο, ακόμα να μάθεις ότι είσαι Ελληνίδα;» Δεν μου απάντησε. Αυτοί είναι οι συνεργάτες σου και να τους χαίρεσαι. Άλλο σπουδασμένος και άλλο μορφωμένος.
Στα περί γλωσσολογίας τώρα. Ανάφερες και εσύ «κυπριακά, ποντιακά, κρητικά». Αυτά όπως είμαι σιγουρότατος ότι γνωρίζεις, είναι διάλεκτοι της Κοινής Νεοελληνικής γλώσσας. Στο άρθρο σου μπορείς να γράφεις ό,τι βλακεία θέλεις (χωραϊτικα, καλαμαρίστικα κλπ), στο δελτίο ειδήσεων όμως ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι σοβαρός, και όπως στην Κρήτη αν κάποιος μιλούσε την παλιά, βαριά διάλεκτο, στις ειδήσεις θα έλεγαν «μίλησε ελληνικά στην κρητική διάλεκτο», έτσι έπρεπε να κάνουν και οι συνεργάτες σου στο «Ράδιο Πρώτο». «Μίλησε ελληνικά στην κυπριακή διάλεκτο» και όχι ΜΙΛΗΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΑ λες και είναι γλώσσα. Γεννήθηκα το 1981 και μέχρι το 2011 ποτέ δεν άκουσα από δελτίο ειδήσεων να πουν «ο τάδε μίλησε κυπριακά». Είναι φετινό και άγευστο φρούτο του ΑΚΕΛ (μέσω του ΡΙΚ) που εκνεύρισε πάρα πολύ κόσμο. Ένας δημοσιογράφος του «φιλελευθέρου» φανερά εκνευρισμένος από το γεγονός έγραψε στο άρθρο του «ο ληστής μιλούσε ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» με κεφαλαία γράμματα. Ο Αρχιεπίσκοπος και αυτός φανερά εκνευρισμένος δήλωσε «να πάψει το ΑΚΕΛ -εννοεί το ΡΙΚ- να παρουσιάζει το κυπριακό ιδίωμα σαν γλώσσα». Ληστείες γίνονται κάθε μέρα και πράγματι το ΡΙΚ από τότε που έγιναν οι πολλές διαμαρτυρίες (από ανώνυμους και επώνυμους) σταμάτησε να λέει «ο δράστης μιλούσε κυπριακά», λέει σε κυπριακή διάλεκτο, ας είναι, το σωστό όμως θα ήταν αν έλεγαν, μίλησε ελληνικά στην κυπριακή διάλεκτο. Αντίθετα, στο «Ράδιο Πρώτο» από τότε που έγιναν οι διαμαρτυρίες αποφεύγουν να αναφέρουν τη γλώσσα και τη διάλεκτο του δράστη. Από αντίδραση φαντάζομαι, αφού όλα τα άλλα ΜΜΕ κατάλαβαν το λάθος τους (δεν είμαι σίγουρος για τον «ΑΣΤΡΑ» και τη «χαραυγή»). Μέχρι το 2011 όλα τα ΜΜΕ έλεγαν «ο δράστης μιλούσε ελληνικά» και αν ήταν αλλοεθνής έλεγαν «μιλούσε σπαστά ελληνικά». Το 2012 το γύρισαν στα «κυπριακά». Ακόμα και όταν κάποιος λέει «εγιώνη, εσούνι, ποτζεί, ποδά, συντυχάννω, κ.α. πάλι ελληνικά μιλά στην κυπριακή διάλεκτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Άμα Λάζαρε αρχίσουν όλα τα ΜΜΕ και λένε συνέχεια κυπριακά, κυπριακά, κυπριακά, θα αρχίσει και ο μέσος Έλληνας Κύπριος στην καθημερινή του ζωή να λέει «μιλώ κυπριακά». Εγώ θυμάμαι τον κύρη μου μια ζωή να μου λέει «ρε εν ελληνικά που μιλώ μα εν καταλάβεις;».
 Ξέρεις πόσο ακαταλαβίστικη είναι η σκοτσέζικη διάλεκτος της αγγλικής γλώσσας (υπάρχουν και τα Γαελικά Σκοτσέζικα, κελτικογενής γλώσσα). Φαντάσου στη σκοτσέζικη τηλεόραση να λέει πως ο δράστης μιλούσε σκοτσέζικα. Σε έφαγε η συναδερφική αλληλεγγύη. Εμένα και ο πατέρας μου να έλεγε τέτοιες μ...ς, θα τον επέκρινα και θα τον έκανα ρεζίλη. Κάτι παρεμφερές που νομίζω χρήζει αναφοράς... Στο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας δεν αναφέρονται ούτε και μια φορά οι όροι ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι. Άρχισαν να χρησιμοποιούνται τη δεκαετία του ’70. Εμείς οι εθνικιστές εξακολουθούμε να λέμε οι Έλληνες Κύπριοι όπως είναι και στα αγγλικά δυο λέξεις, Greek Cypriots. (βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2003/01/13_20.html). Ο Μακάριος ξεκινούσε τις ομιλίες του με το «ελληνικέ κυπριακέ λαέ». Σκεφτείτε λίγο, ακούσατε ποτέ κάποιον ΑΚΕΛικό να λέει «ο κυπριακός ελληνισμός, οι Έλληνες Κύπριοι, ο ελληνικός κυπριακός λαός ή οι Έλληνες της Κύπρου»; Ποτέ ε! Λένε μόνο ελληνοκύπριοι και αυτό με βαριά καρδιά. Χρόνο με το χρόνο προσπαθούν να μας αφελληνίσουν μέσω της παιδείας και της αλλοίωσης της εθνογραφίας με τους πολλούς μετανάστες που μας φέρνουν. Προσπάθησαν να αλλάξουν το βιβλίο της ιστορίας της τρίτης λυκείου που γράφει 100 φορές ότι είμαστε Έλληνες και σπάνια χρησιμοποιείται ο όρος «ελληνοκύπριοι», δεν τους άφησε όμως ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ από φέτος στο δημοτικό μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών (μάθημα που μετονομάστηκε σε γλώσσα και πολιτισμός) και έβαλαν τα αγγλικά από την πρώτη τάξη του δημοτικού!!!!!!!!!!!!! Ξέρετε τον καιρό της αγγλοκρατίας διαμαρτυρηθήκαμε επειδή έβαλαν τα αγγλικά στην έκτη τάξη του δημοτικού. Όλο και κάτι θα σκεφτούν οι ΑΚΕΛικοί για να μας αφελληνίσουν, με τα άλλα κόμματα απλά να μένουν θεατές. Για αυτό Λάζαρε, πρέπει να καταλάβεις πως αυτοί οι γραικύλοι-εθνοπροδότες θέλουν να κάνουν τον κόσμο να λέει πως μιλούμε κυπριακά. (βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/11/blog-post_15.html).
Υπάρχουν χώρες όπως το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και η Μολδαβία που το κράτος τους αποφάσισε ξαφνικά να τους αλλάξει τη γλώσσα. Αξίζει να ξανα-αναφέρουμε το παράδειγμα του Μαυροβούνιου. Στο Μαυροβούνιο σε μια προσπάθεια αποεθνοποίησης-εθνογένεσης, για να τους πείσουν δηλαδή πως δεν είναι Σέρβοι αλλά είναι Μαυροβουνιώτες, έκαναν τα  «μαυροβουνιώτικα» επίσημη «γλώσσα» του Μαυροβουνίου με την επικύρωση του νέου συντάγματος στις 22 του Οκτώβρη του 2007. Η «κοινή Μαυροβουνιώτικη» συνεχίζει να δημιουργείται. Εγκαθιδρύθηκε στις 10 Ιουλίου του 2009, με την προσθήκη δύο γραμμάτων στο αλφάβητο, παρόλο που η γραμματική και το σχολικό πρόγραμμα ακόμη να εγκριθούν.
Λάζαρε θκιάβαζε να μαθαίνεις. Δυστυχώς η  Ethnologue έδωσε γλωσσικό κώδικα (ISO 639-3 pnt) στην ποντιακή διάλεκτο θεωρώντας πως δεν είναι ελληνική διάλεκτος, αλλά ελληνογενής γλώσσα όπως τα τσακωνικά. Τα τσακωνικά (ISO 639-3 tsd) δεν προέρχονται από την αττική-ιωνική διάλεκτο, αλλά από τη δωρική των αρχαίων Σπαρτιατών. Το παράδοξο με τις ελληνικές διαλέκτους είναι πως, σύμφωνα με την Ethnologue, η κυπριακή διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας, είναι πιο κοντά στα αρχαία ελληνικά της κλασσικής περιόδου, στο λεξιλόγιο και τη γραμματική, από την Κοινή Νεοελληνική.  

Οι ελληνικές διάλεκτοι:
Νέα ελληνική γλώσσα (από το 1453)
Διάλεκτοι: Καππαδοκική, Χειμαρριώτικη, Κρητική, Κυπριακή, Δημοτική, Κατωιταλιώτικη, Καθαρεύουσα, Ποντιακή, Τσακωνική (ελληνογενής γλώσσα), Σαρακατσάνικη, Μανιάτικη, Ρωμανιώτικη (Γεβανική)
Νέα ελληνική γλώσσα (από το 1700)
Δημοτική, Καθαρεύουσα
Διάλεκτοι: Καππαδοκική, Κυπριακή, Κατωιταλιώτικη, Κρητική, Ποντιακή, Τσακωνική (ελληνογενής γλώσσα), Ρωμανιώτικη (Γεβανική)

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ
Ο εν λόγω δημοσιογράφος σύγκρινε τον γράφων με το Δημάρατο, τον προδότη Σπαρτιάτη βασιλιά. Λάζαρε με ξέρεις; Ε όσοι με ξέρουν και διάβασαν το άρθρο σου, είτε γέλασαν είτε σε έβρισαν για τη γελοιότητα που έγραψες. Δεν αυτο-βαφτίστηκα «Σπαρτιάτης». Αυτοί που μου έδωσαν το ψευδώνυμο κάποιους λόγους είχαν. Ο Λάζαρος θέλησε να μας κάνει και μαθήματα ιστορίας στο άρθρο του. Είσαι μορφωμένος το παραδέχομαι, αλλά την ιστορία της αρχαίας Σπάρτης την ήξερα όταν ήμουν 12 χρονών καλύτερα απ’ότι εσύ τώρα στα γεράματα. Μάλλον δεν ξέρεις τη διαφορά του όρου Λακεδαιμόνιοι και του όρου Σπαρτιάτες. Οι Λακεδαιμόνιοι που έλαβαν μέρος στη μάχη των Θερμοπυλών ήταν 900 (600 Περίοικοι και 300 Σπαρτιάτες) ενώ την τελευταία μέρα εκτός από τους 700 θεσπιείς, έμειναν και 400 Θηβαίοι (υποχρεωτικά) που είχαν "μηδίσει".

Με αποκάλεσες δειλό επειδή δεν γράφω το ονοματεπώνυμό μου. Τρισάθλιε δημοσιογράφε αν έγραφα το όνομα μου κανένας δεν θα καταλάβανε ποιος είμαι, όλοι Σπαρτιάτη με ξέρουν. Δειλός και κουκουλοφόρος ε;


ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ (Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος): Γεννήθηκε μια ηλιόλουστη πανέμορφη ανοιξιάτικη μέρα στις 8/4/1981. Αποφοίτησε από το λύκειο Ακροπόλεως και μετά εξέτισε τη στρατιωτική του θητεία, 26 μήνες. Σπούδασε στην Αϊόβα των ΗΠΑ personal trainer. Μελετά εθνολογία από το 1999 και ιστορία-μυθολογία από την ημέρα που έμαθε την αλφαβήτα.
Εμφάνιση: Πανέμορφο ωοειδές σχήμα προσώπου, καλογυμνασμένο σώμα. Καστανά σκούρα κυματιστά μαλλιά, μελί μάτια, 176 εκ. και 90 κιλά. Όνομα σκύλου Κέρβερος. Όνομα προηγούμενου σκύλου Νέμεσις (η αγαπημένη μου Θεά). Όνομα χάμστερ Χιόνις (από τον ομώνυμο Σπαρτιάτη ολυμπιονίκη).
Σαν εθνικιστής ΕΛΑΜίτης που είναι, έχει συχνά προβλήματα με την αστυνομία που τον σέρνει συχνά στο τμήμα για κατάθεση, όποτε κάποιοι δείρουν έναν αλλοδαπό ή έναν κομμουνιστή. Τα βάζει με οποιονδήποτε θεωρεί επικίνδυνο για την επιβίωση του ελληνισμού. Έβαλε τις φωνές στο νυν βουλευτή Γεώργιο Γεωργίου (από το τηλέφωνο δυστυχώς) και στον πρώην υπουργό παιδείας Αντρέα Δημητρίου επειδή μας αποκάλεσαν «ελληνόφωνους». Το δύσμοιρο Δημητρίου τον πέτυχε στο εμπορικό κέντρο της Λεμεσού!


Κρύβομαι πίσω από έναν υπολογιστή Λάζαρε και δεν δείχνω το πρόσωπό μου;; Και τώρα που με είδες τι θα κάνεις;; Η μισή Λευκωσία θέλει να με δει νεκρό, λες να φοβάμαι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου