ΑΡΘΡΟΝ 62: ΚΥΠΡΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ-ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Το άρθρο γράφτηκε αρχές του 2013, ανανεώνεται όμως συνεχώς.

Οι εκπομπές «Παίζουμε Κυπριακά», «Πάμε Παραδοσιακά», και το καινούριο «Που Σου Νέφκω Που Πάεις» είναι κυπροκεντρικές-αφελληνιστικές. 
Σήμερα (27/9/13) είδαμε διαφημιστικό του ΡΙΚ το οποίο μας πληροφορεί πως θα ξεκινήσει οσονούπω καινούρια εκπομπή*1 για την κυπριακή διάλεκτο (τέσσαρες εκπομπές σε λιγότερο από δυο χρόνια). Στο διαφημιστικό ο ηθοποιός Χρίστος Γρηγοριάδης αναφέρει με κωμικό τρόπο πως δεν θέλει να κάμει εκπομπή για τα ΚΥΠΡΙΑΚΑ επειδή δεν ξέρει ούτε τσιαττιστά να κάμνει. Σε αυτές τις εκπομπές λενε πάντα «κυπριακά», όχι κυπριακή διάλεκτος! Απώτερος σκοπός των τηλεκατευθυνόμενων καναλαρχών φυσικά δεν είναι η τηλεθέαση. Ελπίζουμε μόνο να το καταλάβουν οι αναγνώστες αυτού του άρθρου (καλό θα ήταν να διαβάσετε και τα άλλα παρεμφερή άρθρα που παραθέτουμε πιο κάτω) γιατί αυτό που γίνεται είναι ένας εμπαιγμός εις βάρος των Ελλήνων Κυπρίων. Όσοι δεν το γνωρίζουν, υπεύθυνος για τις εκπομπές του ΡΙΚ είναι ο Γρηγόρης Μαλιώτης.
*1= Μόλις μάθουμε περισσότερα για αυτή την εκπομπή, θα τα αναρτήσουμε.
 
Αυτές οι εκπομπές (και διάφορα κυπριώτικα σκετς και ντοκιμαντέρ του ΡΙΚ), δίνουν έμφαση ΜΟΝΟ στα της Κύπρου (τοπική διάλεκτος-ήθη-έθιμα-παραδόσεις) παραγκωνίζοντας οτιδήποτε το παν-ελληνικό//παν-εθνικό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί «κυπριακή εθνική συνείδηση», ένα φαινόμενο που άρχισε να παρατηρείται απο τον καιρό που η Κύπρος έγινε ανεξάρτητο κράτος ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, αφού ΟΛΟΙ οι Έλληνες Κύπριοι ήθελαν Ένωση με τον εθνικό κορμό. Οι Εγγλεζοαμερικάνοι ανάγκασαν την ελληνική πλευρά να δεχτεί την ανεξαρτησία της Κύπρου για να ικανοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια των τούρκων (βλέπε χάρτη, κάτω). Απο το 2008 (ΑΚΕΛοκρατία) ακούγεται πως πρέπει η κυπριακή διάλεκτος να διδάσκεται στα σχολεία, και σιγά-σιγά (όταν οι καιροί ωριμάσουν) θα μετατραπεί σε ξεχωριστή γλώσσα (βλέπε σύνδεσμο-άρθρο, στο τέλος).

Το χορό άρχισε το κρατικό κανάλι ΡΙΚ, ενώ τώρα βλέπουμε και το MEGA να τους μιμείται. Η παιδεία και τα ΜΜΕ είναι τα δυο πανίσχυρα όπλα που χρησιμοποίησαν πολλές κυβερνήσεις για να κάνουν πολιτική προπαγάνδα και «πλύση εγκεφάλου».
Στην κυρίως Ελλάδα είδαμε το κανάλι «ΣΚΑΙ» να μας παρουσιάζει την τουρκοκρατία σαν μια περίοδο που οι Έλληνες και οι τούρκοι ζούσαμε ειρηνικά μαζί. Άλλα δυο αντεθνικά ελλαδικά κανάλια, ο ΑΝΤ1 και το MEGA δείχνουν τούρκικα σίριαλ. Ο ΑΝΤ1 μάλιστα προβάλει τη σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» τον οποίο οι «φίλοι» γείτονες τούρκοι, παρουσιάζουν σαν ένα πολύ καλό άνθρωπο και όχι ως τον κατακτητή μας.
Στην εκπομπή «Παίζουμε Κυπριακά» προσπαθούν να παρουσιάσουν την κυπριακή διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας, σαν μια μπασταρδεμένη διάλεκτο (βλέπε Μέρος Β’ του άρθρου http://spartiatisarthra.blogspot.com/2012/01/cypriot-greek.html), και που διαφέρει πολύ από την Κοινή Νέα Ελληνική (δημοτική).
Το διαφημιστικό του νέου παιχνιδιού του MEGA «Που Σου Νέφκω Που Πάεις» λέει «…το νέο ανατρεπτικό τηλεπαιχνίδι του MEGA με την πραγματική Κυπριακή παράδοση! Κυπριακοί χοροί, Κυπριακά τραγούδια, Κυπριακοί γλωσσοδέτες, Κυπριακές παροιμίες και πολλά αλλά σας περιμένουν στο πιο παραδοσιακό παιχνίδι της Κυπριακής τηλεόρασης. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΑ! Δεν άφησαν τίποτε το ελληνικό στην Κύπρο (βλέπε πιο κάτω, ΑΡΘΡΟΝ 2 του Συντάγματος). 

ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ: Για να καταλάβετε τι άτομα, μορφωμένα-παραμορφωμένα, γραικύλικα συμμετέχουν σε αυτές τις εκπομπές… Στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega Κύπρου, «Έχουμε και λέμε», στο τηλεοπτικό πλατό η ηθοποιός Όλγα Ποταμίτου ανέφερε ότι αρκετοί Έλληνες (ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ!!! Οι παρουσιαστές όταν της υπέβαλαν την ερώτηση, Ελλαδίτες της είπαν φυσικά) έρχονται στην Κύπρο και παίρνουν τις δουλειές μας και πρέπει άμεσα να φύγουν ή τουλάχιστο να μείνουν λιγότεροι. Ο ηθοποιός Γιώργος Ζένιος της απήντησε «Ο γιος σου που εργάζεται στην Ελλάδα κυρία Όλγα είναι καλά; Γιατί να μην εργάζονται και οι Έλληνες*1 (σ.σ. Ελλαδίτες) εδώ, αφού όλοι Έλληνες είμαστε». Τότε ήταν που η Ποταμίτου μας φανέρωσε τον πραγματικό της εαυτό. Έναν εαυτό γεμάτο αμορφωσιά και αντεθνισμό. «Δεν είμαστε Έλληνες αλλά Ελληνοκύπριοι αγαπητέ Γιώργο»!!!!!!!!!!  
Απίστευτη επίδειξη αγραμματοσύνης. Στείλτε την ξανά στο δημοτικό να της μάθει η κυρία Γιωργούλα ποια είναι η εθνότητα της. Ο Χριστός να μας βοηθήσει με τούτα τα άτομα που εμπλέξαμε. Καλά και τι είναι οι Ελληνοκύπριοι;; Ανήκουν σε κάποιο «ελληνοκυπριακό έθνος»;; Τέτοιες ατάκες ακούμε στους καφενέδες από αγράμματους γέρους. Δεν ξέρουμε αν τελείωσε το σχολείο η Ποταμίτου, αλλά σκεφτείτε τι άτομα βάζουν στις τηλεοράσεις. Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2003/01/13_20.html
*1= Και ο Ζένιος είπε «Έλληνες» και τον διόρθωσε αμέσως η παρουσιάστρια Έλενα Ευσταθίου. Συμπαρουσιαστής είναι ο Ελλαδίτης Τάσος Θεοδώρου.
Το τηλεπαιχνίδι «Πάμε Παραδοσιακά», ένα απο τα ίδια. Έβαλαν μια δίμετρη χαζογκόμενα (ωραία είναι δε λέω), για να τραβήξουν τα αρσενικά όμματα για να παρακολουθήσουν τις κυπροκεντρικες-αφελληνιστικές μαλακίες τους. Δώστε προσοχή εδώ… ένα «λεβεντόπαιδο» που συμμετέχει πάντα στην εκπομπή (δεν ξέρουμε το όνομα του, θα το μάθουμε. Είναι αυτός με τα τσιαττιστά), εξεστόμισε την εξής ατάκα «Τραουδούμεν κυπριακά, χωρέφκουμεν κυπριακά, μιλούμεν κυπριακά, για τον απλό λόγο ότι είμαστεν Κυπραίοι και όχι τα άλλα διάφορα που ακούμε κατά καιρούς». Τι του απάντησε η Ξανθιά (ΔΑΣΚΑΛΑ) παρουσιάστρια Άντρη Καραντώνη;; «ΣΥΜΦΩΝΩ»!!! Δηλαδή αυτή η κοπέλα θα είναι δασκάλα των ελληνοπαίδων μας; Και τι θα τους μαθαίνει; Η ίδια πρέπει να ξαναπάει στο δημοτικό.
Θεωρώ εξευτελιστικό ένας Έλληνας Κύπριος άνω των 14 ετών να μην γνωρίζει ποια είναι η εθνότητά του (επηρεαζόμενος από το γεγονός ότι η ιδιαίτερη του πατρίδα δεν ενώθηκε με τον εθνικό κορμό). Αυτοί δεν είναι απαραίτητα εθνοπροδότες. Είναι αγράμματοι, απαίδευτοι, αστοιχείωτοι, ανιστόρητοι, αμαθέστατοι, ακαλλιέργητοι, ολιγογράμματοι, ολιγομαθείς, ανίδεοι. Αφιερούται στη δεσποινίδα Άντρη Καραντώνη: πολλαπλασιάζονται οι στρατιές των αμαθών και ημιμαθών πτυχιούχων.
Για την εκπομπή «Πάμε Παραδοσιακά» σώφρον είναι να θυμίσουμε το ΑΡΘΡΟΝ 2 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Την ελληνικήν κοινότητα αποτελούσιν άπαντες οι πολίται της ∆ηµοκρατίας, οίτινες είναι ελληνικής καταγωγής και έχουσιν ως µητρικήν γλώσσαν την ελληνικήν ή µετέχουσι των ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων ή ανήκουσιν εις την Ελληνικήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν.».
Και με βάση το «ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων» δικαιούνται οι τρεις εθνοθρησκευτικές μειονότητες της Κύπρου, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι να ανήκουν στην ελληνική κοινότητα της Κύπρου, αφού δεν είναι Έλληνες στην καταγωγή και δεν είναι ελληνορθόδοξοι στο θρήσκευμα.
Παλιά διαβάζαμε το Σύνταγμα και μας προκαλούσε αηδία. Έτσι σκατά όμως που γίνονται χρόνο με το χρόνο τα διάφορα αφελληνιστικά πράγματα στην Κύπρο, μας φαίνεται όλο και πιο θελκτικό.

Τώρα, εξακολουθούν να πιστεύουν κάποιοι ότι αυτά τα τηλεπαιχνίδια γίνονται για την τηλεθέαση;;;;; Πραγματικά στεναχωριέμαι αφάνταστα όταν μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι, προσπάθεια τους είναι η δημιουργία «κυπριακής εθνικής συνείδησης», κάτι που άρχισε να γίνεται με φυσικό τρόπο από το 1960, και με τεχνητό από το 1974.
Οκτώ στους δέκα Έλληνες Κύπριους ηθοποιούς είναι θολοκουλτουριάρηδες, αριστεροκομμουνιστές, εθνοπροδότες, γραικύλοι και φυσικά αστοιχείωτοι.
Το ΡΙΚ όμως έχει ακόμα δυο κυπροκεντρικές-αφελληνιστικές εκπομπές, «Κύπρος ένα ταξίδι» και «Η Κύπρος κοντά σας
». Παρουσιαστής είναι ο συνοδοιπόρος φυσανέμης Κώστας Χαραλαμπίδης.
Φυσικά και είναι καλό να μην ξεχάσουν οι νέοι μας τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, αλλά δεν γίνεται να ασχολούμαστε (σκόπιμα) μόνο με τα της ιδιαίτερης πατρίδας, λες και έχουμε ένα δικό μας, ξεχωριστο, κυπριακό έθνος, αγνοώντας εντελώς οτιδήποτε το παν-ελληνικό, παν-εθνικό. Αυτό δημιουργεί το αίσθημα του τοπικισμού, φαινόμενο που σκοτώνει τα έθνη.
Τοπικιστής = Ο μονομερώς προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Το κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα του ελληνισμού, είχε δικά του, μοναδικά έθιμα και παραδόσεις. Οι περισσότεροι Έλληνες Κύπριοι νομίζουν ότι η επίσημη παραδοσιακή ενδυμασία των Ελλαδιτών είναι η φουστανέλα, και των Κυπρίων η βράκα.
Φουστανέλα φορούσαν στις περιοχές μακριά από τα παράλια, ειδικά οι Στερεοελλαδίτες και οι Βορειοελλαδίτες. Όλοι οι άλλοι Έλληνες φορούσαν βράκα. Φυσικά υπήρχαν πολλές και μεγάλες διαφορές, ανάλογα με την περιοχή.
Μετά την εισβολή, άρχισε να ακούγεται η ατάκα «για να ελευθερωθεί η Κύπρος πρέπει να δημιουργηθεί μια «κυπριακή εθνική ταυτότητα». Φυσικά αυτό το έλεγαν πίσω από τις κάμερες, ποτέ δημόσια και το κοινοποιούσαν μερικοί θαρραλέοι δημοσιογράφοι, ιστορικοί, ακαδημαϊκοί και συγγραφείς. Για να δημιουργηθεί όμως ένα νέο «κυπριακό έθνος», πρέπει να δημιουργηθεί και μια νέα «κυπριακή γλώσσα». Αυτή την πολιτική την άρχισαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες (για να σταματήσουμε να τους ενοχλούμε με το αίτημα της Ένωσις) και τη συνεχίζει το ΑΚΕΛ σήμερα, με τα άλλα κόμματα να παραμένουν απλοί θεατές και να «νίπτουν τας χείρας τους». Προσοχή όμως γιατί οι Εγγλέζοι με αυτά τους τα καμώματα (αφελληνισμό) οδήγησαν την κατάσταση σε πόλεμο, στην ΕΟΚΑ.
  
Θα αναρτήσουμε πιο κάτω μόνο ένα απόσπασμα από το άρθρο «ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΘΝΟΓΕΝΕΣΗ» για να καταλάβετε τι εννοούμε, και πως αυτές οι τηλεοπτικές εκπομπές δεν είναι καθόλου τυχαίες. Θα αναφερθούμε μόνο σε ένα παράδειγμα, αυτό των Σκοπίων, και όσοι θέλουν μπορούν να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο πατώντας πάνω στο σύνδεσμο.

Απόσπασμα από το άρθρο «ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΘΝΟΓΕΝΕΣΗ» (βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

«Η αποεθνοποίηση-εθνογένεση επιτυγχάνεται όταν μια κυβέρνηση αποφασίσει να αφαιρέσει από μια περιοχή τα πολιτισμικά και γλωσσικά στοιχεία που έχει με τους υπόλοιπους ομοεθνείς της (παν-εθνικά) και να δώσει έμφαση μόνο στα ντόπια.

...ΣΚΟΠΙΑ: Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι (ή βουλγαρογενείς). Όλα τα παλιά βιβλία (ελληνικά και ξένα) γράφουν «μετά τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο, οι Βούλγαροι (εννοεί αυτούς που σήμερα αποκαλούμε Σκοπιανούς, αλλά και τους Βούλγαρους που ζούσαν στην Α.Μακεδονία και τη Θράκη) επέστρεψαν στη Βουλγαρία». Συνθήκη Νεϊγύ, 1919:  «Βάσει της παραπάνω Σύμβασης περί τους 50.000 Έλληνες περίπου μετανάστευσαν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα και 90.000 Βούλγαροι από την Ελλάδα στη Βουλγαρία.»  Πουθενά δεν αναφέρονται σαν Σκοπιανοί ή σαν «Μακεδόνες». Δεν υπήρχε τέτοιο εθνώνυμο. Οι νέες γενιές των Σκοπιανών μεγάλωσαν με το «είμαι Μακεδόνας και μιλώ μακεδονικά». Οι πρόπαππούδες τους όμως αυτοαποκαλούνταν Βούλγαροι. Όλα άρχισαν τη δεκαετία του 1940 όταν ο Γιουγκοσλάβος κομμουνιστής Τίτο άλλαξε το όνομα της περιοχής από Επαρχία του Βαρδάρη (Vardarska-Banovina από τον ομώνυμο ποταμό, γνωστός και ως Αξιός) σε Μακεδονία, στην προσπάθεια του να κερδίσει ελληνικά εδάφη. Τότε η Γιουγκοσλαβία έχοντας στην κατοχή της τα Σκόπια, άρχισε τη διαδικασία της αποεθνοποίησης-εθνογένεσης, αφαιρώντας από τους Σκοπιανούς οτιδήποτε το βουλγαρικό (παν-εθνικό), ήθη-έθιμα-παραδόσεις, και έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην τοπική διάλεκτο απομακρύνοντας την, από την κοινή βουλγαρική, που ήταν η μοναδική γλώσσα που διδάσκονταν τα παιδιά στα σχολεία. Μέχρι και το 1940 οι Σκοπιανοί αυτοαποκαλούνταν Βούλγαροι. Σταδιακά και ενώ οι Σκοπιανοί δεν είχαν καμία επικοινωνία με τους ομοεθνείς τους Βούλγαρους, αφού ανήκαν στην Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, άρχισαν να αποκτούν «μακεδονική εθνική συνείδηση», ένιωθαν πως έχουν δικό τους έθνος και δική τους γλώσσα, και μάλιστα σήμερα, αν τους αποκαλέσεις Βούλγαρους εκνευρίζονται (σας θυμίζει κάτι αυτό; Κάτι που συμβαίνει και στην Κύπρο). Το κράτος της Βουλγαρίας δεν αναγνωρίζει Σκοπιανό/«Μακεδονικό» έθνος και αποκαλεί τα σκοπιανά, δυτικοβουλγαρική διάλεκτο...». Βλέπε χάρτη κάτω

Αυτό όμως που δεν μπορούν να καταλάβουν οι περισσότεροι Έλληνες Κύπριοι είναι ότι, ποτέ δεν πρέπει να μπαίνει στην ίδια φράση το, «ελληνικό και κυπριακό»! Οτιδήποτε είναι κυπριακό, είναι και ελληνικό. Αφού, οτιδήποτε γίνεται από Έλληνες είναι ελληνικό! Είναι σαν να λέμε, ο Πεντοζάλης είναι Κρητικός χορός, ή Ελληνικός; Και τα δύο φυσικά. Να βγούμε όμως και λίγο έξω από το ελλαδικό κράτος. Η Πολίτικη κουζίνα είναι Κωνσταντινουπολίτικη ή Ελληνική; Και τα δύο φυσικά.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ:
Πελοποννησιακοί--Στερεοελλαδίτικοι--Θρακικοί--Βορειοθρακικοί/Ανατολικοθρακικοί--Μακεδονίτικοι--Θεσσαλικοί--Ηπειρότικοι--Νησιότικοι (Αγαίου)--Νησιότικοι (Ιονίου)--Κρητηκοί--Ποντιακοί--Μικρασιάτικοι--Σαρακατσάνικοι--Βλάχικοι--Αρβανίτικοι--Κυπριακοί--Αρουμανικοί--Κατωιταλιώτικοι (Γκρίκο).
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ χωρίζεται σε… Κρητική--Κυπριακή--Επτανησιακή--Μακεδονίτικη--Πολίτικη--Ποντιακή--Ηπειρώτικη--Μικρασιάτικη--Αιγαιακή--Θρακική.

Σήμερα βέβαια οι τοπικοί χοροί και τα τοπικά πιάτα έγιναν πανελλήνια. Για παράδειγμα το ζεϊμπέκικο προέρχεται από την περιοχή Ερυθρές της Ιωνίας, σήμερα χορεύεται σε όλο τον ελληνικό κόσμο. Οι χοροί των προσφύγων από τον Πόντο, την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, της Καππαδοκίας, της Β.Ηπείρου (1/3 Έλληνες είναι πρόσφυγας), σήμερα υπάρχουν σε όλη την κυρίως Ελλάδα και την Κύπρο, εν αντιθέσει με τους κυπριακούς, που διδάσκονται μόνο στην Κύπρο, αφού οι τούρκοι δεν κατέκτησαν ολόκληρη την Κύπρο, για να εγκατασταθούν και οι Κύπριοι στη Μητέρα Πατρίδα.
Οι ελληνικές διάλεκτοι:
Κοινή Νέα Ελληνική (από το 1453)
Διάλεκτοι: Καθαρεύουσα-Δημοτική, Καππαδοκική, Χειμαρριώτικη, Κρητική, Κυπριακή, Κατωιταλιώτικη (Γκρίκο), Ποντιακή, Τσακωνική, Σαρακατσάνικη, Μανιάτικη, Ρωμανιώτικη (Γεβανική).
Κοινή Νέα Ελληνική (από το 1700)
Δημοτική, Καθαρεύουσα
Διάλεκτοι: Καππαδοκική, Κυπριακή, Κατωιταλιώτικη (Γκρίκο), Κρητική, Ποντιακή, Τσακωνική, Χειμαρριώτικη, Ρωμανιώτικη (Γεβανική).

Όλοι οι Έλληνες των Αλυτρώτων Πατρίδων (Β.Ήπειρος, Α.Θράκη, Ίμβρος, Τένεδος, Ιωνία, Αττάλεια, Καραμανία, Καππαδοκία, Πόντος, Κωνσταντινούπολη) εγκαταστάθηκαν στην κυρίως Ελλάδα (στο ελλαδικό κράτος). Από όλους τους Έλληνες, μόνο οι Κύπριοι δεν ζουν στο ελλαδικό κράτος, αφού δεν κατάφεραν να ενώσουν την ιδιαίτερη τους πατρίδα με τον υπόλοιπο ελληνισμό, και δεν κατακτήθηκε ολόκληρη η Κύπρος από τους τούρκους όπως έγινε με τις άλλες Αλύτρωτες Πατρίδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κύπριοι να κρατήσουν κάποιες διαφορές που είχαν με τους Ελλαδίτες (στην προκειμένη περίπτωση, στον όρο «Ελλαδίτες» δεν περιλαμβάνονται οι Έλληνες της Ανατολίας, οι πρόσφυγες). Τα κράτη έχουν ισχύ, επηρεάζουν το λαό σε όλους τους τομείς. Κράτος σημαίνει δύναμη-ισχύ. Κραταιός είναι ο δυνατός-ισχυρός.
Οι Έλληνες των Αλυτρώτων Πατρίδων όταν εγκαταστάθηκαν στην κυρίως Ελλάδα, έχασαν σε μεγάλο βαθμό (και πολύ γρήγορα) τη διάλεκτο, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Όπως συνηθίζουμε να λέμε… εξελλαδίστηκαν! Αυτό θα συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό και στους Κυπρίους αν ενωνόταν η ιδιαίτερη τους πατρίδα μετά του υπολοίπου ελληνισμού. Η Κύπρος έγινε ανεξάρτητη παρά τη θέληση ΟΛΩΝ των Ελλήνων Κυπρίων. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε διάφορους ταγούς της Μεγαλονήσου, να προσπαθούν όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά να οξύνουν κιόλας τις διαφορές που έχουν οι Κύπριοι με τους υπόλοιπους Έλληνες (διάλεκτο, ήθη, έθιμα, παραδόσεις). Αυτό προκαλεί στους Έλληνες Κύπριους «κυπριακή εθνική συνείδηση», και από την άλλη, οι Ελλαδίτες βλέπουν τους Κύπριους σαν να είναι ένας διαφορετικός λαός.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Ποντίων (1914-1923 -στη συνθήκη της Λωζάνης αποφασίστηκε η ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών το 1923-) εγκαταστάθηκε ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ πληθυσμός Ποντίων στο Ελληνικό Βασίλειο. Η διάλεκτός τους όμως ΔΕΝ μπήκε στα σχολεία. Ερώτηση… γιατί δεν διδάσκετο η ποντιακή διάλεκτος στα σχολεία, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει ούτε και ένας ομιλητής της, σαν μητρική-μητροδίδακτη διάλεκτος;;;;; Τότε οι «αυτόχθονες» Ελλαδίτες θεωρούσαν τους ανατολίτες πρόσφυγες «τουρκόσπορους». Εάν διδάσκετο στα σχολεία η ποντιακή διάλεκτος θα υπήρχε μια γενική σύγχυση ως προς την καταγωγή τους, που εντεινόταν και από το γεγονός ότι μιλούσαν και τούρκικα (όχι μόνο οι Πόντιοι, όλοι οι πρόσφυγες). Τότε μάλιστα οι περισσότεροι Πόντιοι ήταν αγράμματοι, μιλούσαν μόνο την ποντιακή διάλεκτο, δεν ήξεραν να μιλήσουν την Κοινή Νεοελληνική. Ήταν σαν να μιλά σήμερα μια Κυπρία γριούλα 85 χρονών με έναν Ελλαδίτη.
Οι διαφορές που έχουν οι ομοεθνείς μεταξύ τους σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνονται ευχάριστες και διασκεδαστικές, προκαλούν όμως τοπικισμό και την αίσθηση (ψευδαίσθηση) του… δεν ανήκουμε στο ίδιο έθνος!
 
Υ.Γ.1 Τον 19ο αιώνα υπολογίζεται πως το 55% των τοπωνυμίων της κυρίως Ελλάδας ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ!!! Από το 1832 μέχρι και το 1970 άρχισε η «εθνική επιχείρηση εξελληνισμού των τοπωνυμίων». Εξελληνίστηκαν επίσης τα ονόματα των βουνών και των ποταμών. Έπρεπε οι υπήκοοι του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους να νιώσουν Έλληνες, ΟΛΟΙ, Ρωμιοί, Αρβανίτες, Βλάχοι, Σλαβόφωνοι. Ο Ιωάννης Κωλέττης είπε «κάναμε κράτος, τώρα πρέπει να κάνουμε και έθνος». Φυσικά ελληνικό έθνος υπήρχε, αυτό που εννοούσε ο Κωλέττης ήταν να εξαφανιστεί ο φατριασμός-τοπικισμός, να δημιουργηθεί αίσθησης νομιμότητας προς το κράτος, που θα υπερκέραζε την παραδοσιακή αφοσίωση στην οικογένεια, το χωριό και τον τόπο καταγωγής.
Ο Ιταλός πολιτικός και πρωθυπουργός του Βασιλείου της Σαρδηνίας (1849-1852), Massimo D’Azeglio είπε στον πρώτο βασιλιά της Ιταλίας Victor Emmanuel ΙΙ «Κύριε κάναμε την Ιταλία, τώρα πρέπει να κάνουμε Ιταλούς».

Υ.Γ.2  Όπως είπε και ο Μακάριος, «ο λαός είναι όπως τη σίκλα με το νερό, άμα τη γείρεις δεξιά, το νερό πάει δεξιά, άμα τη γείρεις αριστερά, πάει αριστερά».
Μια μεγάλη αυθεντία στην πλύση εγκεφάλου, ο Πάουλ Γιόζεφ Γκέμπελς (Γερμανός πολιτικός, υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ) είπε: «πες στον κόσμο ένα ψέμα δυνατά, πολλές φορές, και θα το πιστέψει».

Υ.Γ.3 Οι πολιτικοί παίζουν μαζί μας και εμείς χαμπάρι δεν παίρνουμε. Άμα θέλουν να μας κάνουν Εσκιμώους θα μας κάνουν! Άμα θέλουν να μας κάνουν Γιαπωνέζους θα μας κάνουν! Χρησιμοποιούν υποχείρια καναλάρχες τύπου Καρεκλάς, για να μας λένε στα δελτία ειδήσεων «οι Έλληνες και οι Κύπριοι» (αντί να πουν Ελλαδίτες) λες και εμείς δεν είμαστε Έλληνες, είμαστε Μογγόλοι. Ή μήπως νομίζετε τυχαία γίνεται αυτό στο ΡΙΚ.

Μην αφήνετε την εθνοκτόνο παιδεία και τα αφελληνιστικά ΜΜΕ να επηρεάζουν τη σκέψη σας!!! 

Υ.Γ.4 Το ότι είμεθα Έλληνες δεν είναι θέμα υποκειμενικό προς συζήτηση και αμφισβήτηση. Δεν πιστεύω πως είμαι Έλληνες, γνωρίζω ότι είμαι Έλληνας.
Το να απαρνιέσαι την εθνοτική σου ταυτότητα δείχνει δυο πράγματα: 1) Είσαι αμόρφωτος-αστοιχείωτος και απλά αυτορεζιλεύεσαι. 2) Είσαι γραικύλος και εθνοπροδότης.


ΑΚΕΛ--ΡΙΚ--ΔΥΣΗ = Πυρ, Γυνή και Θάλαττα 

Βλέπε παρεμφερή άρθρα  http://spartiatisarthra.blogspot.co.uk/2011/11/blog-post_15.html

http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/11/blog-post.html 

http://spartiatisarthra.blogspot.com/2012/01/cypriot-greek.html  



Distribution of races (ethnic groups) in the Balkan Peninsula and Asia Minor in 1918 (National Geographic). Εθνοφυλετικός χάρτης που θεωρεί (σωστά) τους Σκοπιανούς Βούλγαρους. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι χάρτες. 
Αν δείτε όμως ένα σημερινό χάρτη, πάνω από τα Σκόπια λέει ότι ζουν Σκοπιανοί («Μακεδόνες») και όχι Βούλγαροι. Και «εγένετο έθνος».  




 Βρετανικός χάρτης 1η Νοεμβρίου 1955

Από τότε σχεδίαζαν οι Εγγλέζοι τη διχοτόμηση. Το κακό άρχισε με την Τριμερή Διάσκεψη του Λονδίνου. Στη διάσκεψη ήταν παρόντες οι υπουργοί εξωτερικών του ελληνικού κράτους, του τουρκικού και του βρετανικού. Η ηλίθια κυβέρνηση Παπαντρέου έπεσε στην παγίδα, αφού έκτοτε η τουρκια έχει δικαιώματα στο νησί, δικαιώματα τα οποία είχε χάσει το 1923 (συμφωνίες Λοζάνης), όπου και παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος πάνω στη Μεγαλόνησο.
Βέβαια οι τούρκοι πήραν περισσότερα εδάφη από αυτά που ήθελαν να τους δώσουν οι Εγγλέζοι. Η Κύπρος εδώ φαίνεται διχοτομημένη σε ποσοστό περίπου 25%. Οι τούρκοι πήραν το 37%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου