ΑΡΘΡΟΝ 60: «ΝΑ ΦΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΕΣ, ΕΠΙΑΣΑΝ ΜΑΣ ΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ»




Αυτό το άρθρο αφιερούται ιδιαίτερα στους Λώρη Λοϊζίδη, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτη και φυσικά, στις... Χριστιάνα Αρτεμίου και Όλγα Ποταμίτου! 


Πολλοί Ελλαδίτες άρχισαν να έρχονται στην Κύπρο μετά το 2004, όταν μπήκε η Μεγαλόνησος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και η αντιμετώπιση που δέχτηκαν από αρκετούς Έλληνες Κύπριους ήταν από αισχρή έως και προδοτική. «Να φύουν οι Καλαμαράες, επιάσαν μας τες δουλειές μας». Έτσι σκέφτεται μόνο ένας άνθρωπος που θεωρεί τους Ελλαδίτες ξένους και όχι ομοεθνείς. Δηλαδή ένας αγράμματος που δεν έχει ίχνος εθνικής συνείδησης, αλλά ούτε και κοινής λογικής, αφού δεν μπορεί να καταλάβει ότι χρειαζόμαστε τους Ελλαδίτες για να αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός μας.
Σήμερα ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου 270,000 Έλληνες Κύπριοι!!! Απίστευτος αριθμός. Οι Έλληνες της Κύπρου υπολογίζονται σε 650,000. Από το 1974 οι Τούρκοι φέρνουν στα κατεχόμενα εποίκους για να αλλοιώσουν την εθνογραφία, έτσι ώστε αν ποτέ λυθεί το κυπριακό, να μην αποτελούν μειονότητα. Αντίθετα εμείς οι τραγικοί Έλληνες, ποτέ δεν επιδιώξαμε να φέρουμε από την κυρίως Ελλάδα Ελλαδίτες, για να αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός του νησιού. Τι καλά όμως που θα ήταν αν έρχονταν έστω και 50,000 Έλληνες Κύπριοι της Αγγλίας  στην Κύπρο, για να αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός της Κύπρου. Φυσικά σήμερα υπάρχουν αρκετοί «Τσιάρληδες» που επέστρεψαν στη γη των πατέρων τους αλλά, φέρνουν ξενόφερτα έθιμα (μουσική-ντύσιμο-λαλιά-«ανοιχτομυαλοσύνη»). 
Δηλαδή από τη μια θέλουμε να έρθουν στην Κύπρο για να αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός, αφού με τους μετανάστες και τους Τούρκους σε 50 χρόνια θα είμαστε μια μικρή μειονότητα, αλλά αν έρθουν, να μην φέρουν μαζί τους τον ξενικό «δυτικό» τρόπο ζωής, αλλοιώνοντας τον ελληνικό πολιτισμό μας.
Τα τελευταία 15 χρόνια τα κόμματα (με το ΑΚΕΛ φυσικά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο) φέρνουν σκόπιμα όσο το δυνατόν περισσότερους αλλοεθνείς, για να αλλοιώσουν την εθνογραφία του νησιού. Ακόμα και οι δεξιοί (αδέξιοι) «εθνικόφρονες» του ΔΗΣΥ δήλωσαν επανειλημμένα ότι είναι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας-διεθνισμού. Η πολιτική του ΑΚΕΛ (και όλων των αριστεροκομμουνιστών του κόσμου) είναι να μην κυριαρχεί μια εθνότητα σε ένα κράτος. Οι οπαδοί του γράφουν στους τοίχους και παίρνουν πανό στα γήπεδα το σύνθημα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΘΝΗ»!!! Εμείς όμως «κύριοι» δεν θα σας αφήσουμε τόσο εύκολα να αφανίσετε τον κυπριακό ελληνισμό μετά από 34 αιώνες. Βασικά… θα πρέπει να πατήσετε επί πτωμάτων. Πριν 15 χρόνια σε ένα ελληνικό σχολείο της Κύπρου, υπήρχαν περίπου 4 αλλοεθνείς μαθητές, σε όλο το σχολείο. Σήμερα υπάρχουν 7-8 σε κάθε τάξη. Οι Νεοκυπραίοι σήμερα σκέφτονται μόνο τα λεφτά, τις δουλίτσες τους. Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ όχι μόνο δεν λογάριαζαν τα λεφτά, αλλά ούτε τα νιάτα τους, ούτε και την ίδια τους τη ζωή. Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε να εγκατασταθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Ελλαδίτες στην Κύπρο, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσει το ελληνικό στοιχείο στο νησί. 
Στη δημογραφία του 1960 η εθνολογική σύνθεση της Κύπρου είχε ως εξής: Έλληνες 77%, Τούρκοι 18%, άλλες εθνότητες 5%. Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να παρουσιάζει σε όλα τα επίσημα σάιτς αυτούς τους αριθμούς, επειδή δεν γνωρίζουμε τον πληθυσμό των τουρκο«κυπρίων». Στην πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με μερικές πηγές, σήμερα η εθνολογική σύνθεση των κατοίκων του νησιού είναι: Έλληνες 45%, Τούρκοι (μαζί με τους έποικους) 25%, άλλες εθνότητες 30%. ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1.281.000
Σε 50 χρόνια θα είμαστε μια μικρή μειονότητα και δεν υπάρχει περίπτωση η Ρωμιοσύνη να χαθεί όταν ο κόσμος λείψει. 

Το παράδειγμα του Μαυροβουνίου (όσοι δεν πολύ-ασχολείστε με εθνογλωσσολογία, μπορείτε να το προσπεράσετε, ή απλά να ρίξετε ένα γρήγορο βλέφαρο): Από το 700μ.Χ. η περιοχή αυτή είχε πλειονότητα σερβικού πληθυσμού. Τις τελευταίες δεκαετίες η τοπική Κυβέρνηση προπαγανδίζει (μέσω της παιδείας και των ΜΜΕ) ότι οι Μαυροβουνιώτες έχουν δικό τους, ξεχωριστό «έθνος» (το φαινόμενο της αποεθνοποίησης-εθνογένεσης), ενώ από το 2007 διδάσκουν στο σχολείο τη μαυροβουνιώτικη «γλώσσα». Η «γλώσσα» αυτή, βρίσκεται στο στάδιο της προτυποποίησης (μετάφραση του αγγλικού standardization). Δηλαδή, οι Μαυροβουνιώτες, κατάφεραν από μόνοι τους να γίνουν μειονότητα*1 στο ίδιο τους το κράτος, αφού πλέον θεωρούν τους Σέρβους που προέρχονται από τη Μητροπολιτική Σερβία, αλλοεθνείς!
Το 1900, σύμφωνα με διεθνείς πηγές, το Πριγκιπάτο του Μαυροβουνίου είχε 311.564 κατοίκους: Σέρβοι Ορθόδοξοι 293.527 (94.21%) // Μουσουλμάνοι (Αλβανοί και Βόσνιοι) 12.493 (4.01%) // Ρωμαιοκαθολικοί (Κροάτες και Ρομά) 5.544 (1.78%).
Μαυροβούνιο 2004, Εθνότητες: Μαυροβούνιοι 43%, Σέρβοι 32%, Βόσνιοι 8%, Αλβανοί 5%, Νοτιοσλάβοι Μουσουλμάνοι 4%, Κροάτες 1%, Ρομά 0.5%, λοιποί 6.5%.
Και εγένετο Μαυροβουνιώτικο «έθνος», και Μαυροβουνιώτικη μειονότητα! Αν δεν θεωρούσαν τους Σέρβους της Μητροπολιτικής Σερβίας αλλοεθνείς (όπως ήταν τα πράγματα εδώ και 13 αιώνες), οι Σέρβοι μαζί θα ήταν 75% και δεν θα ήταν μειονότητα.
Από 95% που ήταν οι γηγενείς στο Μαυροβούνιο το 1900, έπεσαν στο 43% το 2004, επειδή δεν θέλουν πλέον να ανήκουν στο σερβικό έθνος, αλλά σε ένα καινούριο, κατασκευασμένο, μαυροβουνιώτικο «έθνος», αλλά και επειδή άνοιξαν τα σύνορα στους αλλοεθνείς!!!


*1= Μειονότητα:  Πλήθος λιγότερο από το μισό ενός συνόλου (Λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη, Πέμπτη έκδοση 2006)
Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
http://spartiatisarthra.blogspot.com/.../blog-post_15.html


ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ:  Στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega Κύπρου, «Έχουμε και λέμε», στο τηλεοπτικό πλατό η ηθοποιός Όλγα Ποταμίτου ανέφερε ότι αρκετοί Έλληνες (ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ!!! Οι παρουσιαστές όταν της υπέβαλαν την ερώτηση, Ελλαδίτες της είπαν φυσικά) έρχονται στην Κύπρο και παίρνουν τις δουλειές μας και πρέπει άμεσα να φύγουν ή τουλάχιστο να μείνουν λιγότεροι. Ο ηθοποιός Γιώργος Ζένιος της απήντησε «Ο γιος σου που εργάζεται στην Ελλάδα κυρία Όλγα είναι καλά; Γιατί να μην εργάζονται και οι Έλληνες*2 (σ.σ. Ελλαδίτες) εδώ, αφού όλοι Έλληνες είμαστε». Τότε ήταν που η Ποταμίτου μας φανέρωσε τον πραγματικό της εαυτό. Ένα εαυτό γεμάτο αμορφωσιά και αντεθνισμό.  «Δεν είμαστε Έλληνες αλλά Ελληνοκύπριοι αγαπητέ Γιώργο»!!!!!!!!!!  
Προηγουμένως η εν λόγω ηθοποιός αποκάλεσε τους ομοεθνείς μας Ελλαδίτες, «ΞΕΝΟΥΣ»!!!
Απίστευτη επίδειξη αγραμματοσύνης. Στείλτε την ξανά στο δημοτικό να της μάθει η κυρία Γιωργούλα ποια είναι η εθνότητα της. Ο Χριστός να μας βοηθήσει με τούτα τα άτομα που εμπλέξαμε. Καλά και τι είναι οι Ελληνοκύπριοι;; Ανήκουν σε κάποιο «ελληνοκυπριακό έθνος»;; Τέτοιες ατάκες ακούμε στους καφενέδες από αγράμματους γέρους. Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2003/01/13_20.html. Δεν ξέρουμε αν τελείωσε το σχολείο η Ποταμίτου, αλλά σκεφτείτε τι άτομα βάζουν στις τηλεοράσεις. Υπενθυμίζουμε πως η Ποταμίτου είναι η παρουσιάστρια της κυπροκεντρικης-αφελληνιστικής εκπομπής «Που Σου Νέφκω Που Πάεις» (Βλέπε http://spartiatisarthra.blogspot.com/2013/06/62.html).
*2= Και ο Ζένιος είπε «Έλληνες» και τον διόρθωσε αμέσως η παρουσιάστρια Έλενα Ευσταθίου. Συμπαρουσιαστής είναι ο Ελλαδίτης Τάσος Θεοδώρου.
Ο τρόπος που μιλούσε η Ποταμίτου για τους ομοεθνείς μας, ήταν λες και είναι Πακιστανοί μετανάστες! Προηγουμένως, ο παρουσιαστής της εκπομπής είπε στην Ποταμίτου «μας εσείς έχετε τρεις δουλειές». Μούγκα η Όλγα. Ο ηθοποιός Γιώργος Ζένιος ρώτησε την Ποταμίτου αν υπάρχει έστω και ένας επαγγελματίας Κύπριος ηθοποιός που να είναι άνεργος. Βουβαμάρα από την Όλγα. Ο Ζένιος συνεχίζοντας είπε πως φέτος εργάζεται στη ελλαδική σειρά «Μπρούσκο» στην οποία οι δυο σκηνοθέτες-σεναριογράφοι είναι Κύπριοι, οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι Κύπριοι, και τους πληρώνει ο ΑΝΤ1 Ελλάδος.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. Πρέπει οι Κύπριοι να μάθουν να αντιμετωπίζουν τους Ελλαδίτες σαν ομοεθνείς τους, και το αντίθετο φυσικά. Να μάθουν οι Ελλαδίτες να αντιμετωπίζουν τους Κύπριους σαν ομοεθνείς τους!!! Μόνο τότε θα σταματήσει να υφίσταται αυτή η απαράδεχτη συμπεριφορά, εκατέρωθεν.

Έχει κάθε δικαίωμα ο κάθε Έλληνας (Ελλαδίτης, Ελληνοαμερικανός, Ελληνοαυστραλός κ.ο.κ.) να ζει στο ελληνικό έδαφος της Κύπρου, χωρίς να χρειάζεται καμία απολύτως γραφειοκρατία. Αντιθέτως, πολλοί Ελλαδίτες γεννώνται στην Κύπρο και δεν τους δίνουν την ιθαγένεια αν δεν περάσουν 7 χρόνια, τους αντιμετωπίζουν λες και είναι αλλοεθνείς. Υπάρχουν πάρα πολλοί Ελλαδίτες που ζουν 20-30-40 χρόνια στην Κύπρο και δεν έχουν την ιθαγένεια. Τους ρωτάμε γιατί, και μας λένε ότι πήγαν παλιά να ζητήσουν την ιθαγένεια, τους έκαναν τη ζωή κόλαση με τη γραφειοκρατία, βαρέθηκαν και έφυγαν. Πάντως ενημερωτικά, αν όλοι αυτοί οι Ελλαδίτες δικαιούνταν να ψηφίσουν, καταλαβαίνεται πως δεν υπήρχε περίπτωση να ψήφιζαν ΑΚΕΛ.
Βέβαια, συμβαίνει και το αντίθετο. Και στην κυρίως Ελλάδα δεν δίνουν εύκολα την ιθαγένεια στους Κύπριους και τους αντιμετωπίζουν λες και είναι αλλοεθνείς, λες και είναι Αλβανοί. Φταίνε οι κυβερνήσεις ένθεν κι ένθεν. Οι εκάστοτε εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας.
Έχει κάθε δικαίωμα ο Κύπριος να ζει στην Αθήνα σαν αυτόχθων. Έχει κάθε δικαίωμα ο Ελλαδίτης να ζει στη Λευκωσία σαν αυτόχθων. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες (η κυρίως Ελλάδα), όχι στους Ελλαδίτες μόνο. Και η Κύπρος δεν ανήκει μόνο στους Έλληνες Κύπριους, ανήκει σε όλους τους Έλληνες!!! 
 
Υ.Γ.  ΕΛΔΥΚ, ρητό: Το όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και ομόθρησκον και ομότροπον.
Μόνο στην περίπτωση των ΕΛΔΗΚάριων θυμόμαστε ότι οι Ελλαδίτες είναι ομοεθνείς μας. Η ΕΛΔΗΚ πολέμησε πιο γενναία από όλους το ’74, και ναι, εξαιτίας τους δεν κατακτήθηκε ολόκληρη η Λευκωσία.

«Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει». Λαϊκή δημώδης φράση.
«Ας δείξωμεν εις τον κόσμον ακόμη μίαν φοράν ότι ακόμη και του σημερινού Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει.». Πρώτη επαναστατική προκύρηξη της ΕΟΚΑ  -Αρχηγός Διγενής-

 
«Και του Κυπραίου ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει». Τάδε έφη Χριστιάνα Αρτεμίου, Ελληνίδα Κυπρία ηθοποιός.
Πρέπει να το παραδεχτείτε, είναι «««««πεφωτισμένοι»»»»» οι Έλληνες Κύπριοι ηθοποιοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου