(56) Εθνοφυλετικοί χάρτες


Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ένας χάρτης μπορεί να αξίζει 1000 σελίδες ενός βιβλίου ιστορίας!!!

Ο κόσμος όταν ακούει για «Αρχαία Ελλάδα», έρχεται στο μυαλό του το σημερινό ελλαδικό κράτος, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί το 1948. Καμία σχέση!. Στα αρχαϊκά και στα κλασσικά χρονιά, Αρχαία Ελλάδα ήταν οι περιοχές στις οποίες ζούσαν ελληνικοί πληθυσμοί, δηλαδή από την ιβηρική χερσόνησο μέχρι και τον Εύξεινο Πόντο. Εννοείται πως και η Κύπρος ήταν και είναι κομμάτι του ελληνικού κόσμου εδώ και 34 αιώνες, και έχει εξελληνιστεί πολύ πριν από άλλες ελληνικές περιοχές. Επίσης, εν αντιθέσει με άλλες Ελληνικές περιοχές, οι Έλληνες στην Κύπρο ΠΟΤΕ δεν ήσαν μειονότητα στον τόπο τους!!! Ο πληθυσμός του ελληνικού στοιχείου εις την Ελληνική Μεγαλόνησο της Αφροδίτης, ήτο ΠΑΝΤΑ άνω του 80%. Σε μερικές περιόδους της ιστορίας της Κύπρου, ο ελληνικός πληθυσμός του νησιού έφτανε το 99%!!!   



1)  Εθνοφυλετικός χάρτης της Ευρώπης.
«Αυτός ο χάρτης δημιουργήθηκε με βάση τα τελευταία Υ-DNA στοιχεία, σε συνδυασμό με φυσικές και ιστορικές αποδείξεις».
Από το βιβλίο «Παγκόσμιος Άτλαντας», Έκδοση 2012-2013 (είναι η πιο πρόσφατη πανευρωπαϊκή μελέτη για την εθνοφυλετική κατάσταση της «γηραιάς» ηπείρου). Πηγή Eupedia

Λέει «ιστορικές φυλές» το σωστό όμως είναι πως δείχνει τις υπο-φυλές της Λευκής (Καυκάσιας) φυλής της Ευρώπης. Τα έθνη στην ουσία είναι υπο-φυλές. Για να καταλάβετε αυτό το χάρτη, πρέπει να τον αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, να τον μεγεθύνετε και να κάτσετε να τον χαζεύετε για κάμποση ώρα. Όσοι έχετε έτσι όρεξη.

Ασχολούμαι με εθνολογία από το 1999 και μάζεψα πολλούς εθνοφυλετικούς και εθνογλωσσικούς χάρτες, αυτός όμως είναι ο ποιο πρόσφατος. Θέλω να δείξω μέσα από αυτούς τους χάρτες ότι εμείς καταγόμαστε από μόνο ένα λαό, τους αρχαίους Έλληνες, ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι προέρχονται από διάφορες επιμιξίες. Νομίζω μετά από τόσα χρόνια μελέτης είμαι σε θέση να εντοπίσω
«λάθη». Μερικοί λαοί έχουν τετραπλή και πενταπλή καταγωγή κάτι που δεν φαίνεται εδώ (για πρακτικούς λόγους). Για παράδειγμα στην Ισπανία έχουν και γερμανικό αίμα, κυρίως από τους Βισιγότθους και Ρωμαϊκό (Λατινικό), εξού και η γλώσσα τους είναι ρομανογενής (λατινογενής). Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και αλλού.

Τα χρώματα έχουν αλλοιωθεί όταν μετέφερα με usb τη φωτογραφία στον υπολογιστή μου. Στη νότια Ιταλία (όχι σε όλη) η καταγωγή τους είναι ελληνική (μπλε χρώμα), ενώ στην κεντρική κελτο-λατινική (μωβ χρώμα).  


Εκτός απο τον χάρτη που «μιλά» απο μόνος του... Σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους και τους γενετιστές, το πιο σημαντικό κριτήριο για την καταγωγή ενός λαού, είναι οι αναλογίες του κρανίου (ύψος, μήκος, πλάτος) και τα χαρακτηριστικά του προσώπου (μύτη, ζυγωματικά, μέτωπο, απόσταση μεταξύ ματιών κ.α.). Τα χρώματα του δέρματος (που επηρεάζεται από τον ήλιο), των μαλλιών και των ματιών είναι δευτερευούσης σημασίας (όχι ασήμαντης φυσικά). Παρά ταύτα, ας δούμε τι λένε τρεις έρευνες: Οι Κύπριοι δεν έχουν καμμία διαφορά με τους υπόλοιπους Έλληνες στο χρώμα των ματιών, των ανοιχτόχρωμων μαλλιών και των κόκκινων μαλλιών.
Το ποσοστό της ανοιχτόχρωμης κόμης στους Έλληνες είναι 0-10% (μέσος όρος 4%).
Το ποσοστό της ανοιχτόχρομης ίριδος είναι 20-49%*. Όμως, οι περισσότεροι έχουν μεικτά καφέ με πράσινο, ή γκρίζο, ή γαλάζιο. Οι Έλληνες που έχουν «καθαρά» πράσινα, γκρίζα, ή γαλάζια μάτια, είναι μόνο 3%. Τα μεικτά μάτια τα θεωρούν «ανοικτά» και μπαίνουν στο προαναφερθέν ποσοστό.
Το ποσοστό της ερυθράς κόμης είναι λιγότερο από 1%.
Στα μαλλιά, εξαίρεση αποτελούν οι Έλληνες που ζουν στα σύνορα με τα Σκόπια και τη νοτιοδυτική Βουλγαρία. Το ποσοστό των ανοιχτόχρωμων μαλλιών σε εκείνες τις περιοχές είναι μεγαλύτερο, 10-20%.
Στα μάτια, εξαίρεση αποτελούν οι Έλληνες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (που συνορεύουν με τους Βούλγαρους και τους τούρκους), των οποίων το ποσοστό των ανοιχτόχρωμων ματιών είναι λιγότερο, 1-19%.
Σημείωση: Υπάρχει διαφορά μεταξύ των κατοίκων της Ανατολικής Βουλγαρίας και της Δυτικής Βουλγαρίας.
Οι υπόλοιποι Έλληνες είναι ίδιοι, σε ΟΛΑ!!!

*=Πρέπει να αναφερθεί πως, η Eupedia είναι μεν πολύ αξιόπιστη πηγή, άλλοι όμως χάρτες δείχνουν πως οι Έλληνες έχουμε ανοιχτόχρωμα μάτια σε ποσοστό 10-24%. Τα περισσότερα μεικτά με καφέ φυσικά. Η κλίμακα ματιών Martin–Schultz αναφέρει 16 χρώματα-αποχρώσεις. Αν οι αριθμοί 9-11 (ανοικτό καφέ--καστανό) συμπεριληφθεί στα «ανοικτά μάτια», τότε το ποσοστό είναι 20-49%. Αν συμπεριληφθεί στα «σκούρα μάτια», τότε το ποσοστό είναι 10-24%. 
Ή αλλιώς… οι Έλληνες που ανήκουν στην κλίμακα Α) 1 μέχρι 4 συν το 7 («καθαρά» ανοικτά), είναι μόνο το 3%. Αν σε αυτούς συνυπολογίσουμε και τους αριθμούς Β) 5, 6, 8, (μεικτά ανοικτά) οι Έλληνες είναι 17%. Αν συνυπολογίσουμε και Γ) 9, 10, 11 (ανοικτά καφέ και καστανά), οι Έλληνες φτάνουν (μέσος όρος) 33.5%. Οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν Δ) σκούρα μάτια -καφέ μέτριο μέχρι σχεδόν μαύρο- (μέσος όρος) 65.5%.
Α= 3%, Β= 14%, Γ= 16.5%, Δ= 65.5%. Επομένως, έτσι βγαίνουν τα ποσοστά στις έρευνες που θεωρούν «ανοικτά» μάτια την κατηγορία Α+Β= 17%, ενώ άλλες έρευνες συμπεριλαμβάνουν και την Γ, 33.5%.

Κλίμακα ματιών Martin–Schultz  https://en.wikipedia.org/wiki/Martin%E2%80%93Schultz_scale

Αν εξαιρέσουμε τη μικρή Εσθονία και τη μικροσκοπική Μάλτα, οι Έλληνες σε κυρίως Ελλάδα και Κύπρο (με εξαίρεση τους Βορειοελλαδίτες που ζούν στα σύνορα με τα Σκόπια και τη Ν.Δ. Βουλγαρία) είναι η μοναδική ευρωπαϊκή εθνότητα που έχει 100% ομοιογένεια στα χρώματα της ίριδος και της κόμης!!!  Η Ευρωπαϊκή Ρωσία έχει τα εφτά από τα οκτώ ποσοστά χρωμάτων μαλλιών, η Ουκρανία πέντε ποσοστά χρωμάτων (ανάλογα με την περιοχή φυσικά, νοτιοανατολικά 4%, βορειοδυτικά 55%). Η Ιταλία έχει δυόμιση φορές μικρότερο μέγεθος από την Ουκρανία και έχει τέσσερα διαφορετικά ποσοστά χρωμάτων μαλλιών (στη Νότια Ιταλία η ανοιχτόχρωμη κόμη είναι 3%, ενώ στη Βόρεια Ιταλία 35%)!!! Ακόμα και χώρες που έχουν πιο μικρή έκταση από την Ελλάδα (κυρίως Ελλάδα και Κύπρο) όπως η Ουγγαρία, έχουν τρία διαφορετικά ποσοστά χρωμάτων μαλλιών! Στην Ουαλία (που είναι μικρότερη από την Πελοπόννησο), υπάρχουν περιοχές που η ανοιχτόχρωμη κόμη είναι 20%, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι 45%, ενώ υπάρχει και μια περιοχή που το ποσοστό εκτοξεύεται στο 60%!!! Απίστευτη εθνοφυλετική ανομοιογένεια. 
Οι κατακτητές δεν έπαιξαν κανέναν απολύτως ρόλο στη διαμόρφωση του εθνοφυλετικού ιστού της κάθε περιοχής. Πιο ανομοιογενείς είναι οι κάτοικοι της Ηπειρωτικής Ευρώπης, που τα κράτη-λαοί συνορεύουν μεταξύ τους. Αντίθετα τα νησιά, Κύπρος, Κρήτη, Σικελία, Μάλτα, Σαρδηνία, Κορσική και Βαλεαρίδες Νήσοι, έχουν 100% εθνοφυλετική ομοιογένεια.



2) Εδώ ζούσαν οι Έλληνες το 600π.Χ.-330π.Χ. αιώνα.
Μετά τον 3ο αιώνα π.Χ. οι δυτικές επαρχίες άρχισαν να αφελληνίζονται μετά από επιμιξίες με αλλοεθνείς.





 3) Εθνολογικός χάρτης του 1918 
Distribution of races in the Balkan Peninsula and Asia Minor in 1918 (National Geographic).
Εξάπλωση των φυλών (εθνών) στη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Μικρά Ασία το 1918 (National Geographic).
Σήμερα Έλληνες ζουν μόνο στην κυρίως Ελλάδα (ελλαδικό κράτος) και στην Κύπρο. Οι υπόλοιπες περιοχές πληθυσμιακά μπορεί να μην είναι ελληνικές, αλλά κανένας δεν μπορεί να διαγράψει την προαιώνια ελληνική τους ιστορία.
Σε ότι αφορά την κεντρική Μ.Ασία, ο χάρτης δεν δείχνει (κακώς) πώς ζούσαν Έλληνες στην Καραμανία και την Καππαδοκία, ίσως επειδή ήταν μειονότητα.







4) Εθνογραφικός χάρτης του 1973




5) Ο χάρτης λέει "Greek part of Republic of Cyprus". ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Ακόμα και να μην ζούν Έλληνες στο νησί σε 50 χρόνια, πάλι ελληνική θα είναι, όπως ελληνικές είναι και οι υπόλοιπες αλύτρωτες πατρίδες: Ιωνία, Β.Ήπειρος, Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Ίμβρος, Τένεδος, Καππαδοκία, Καραμανία και Α.Θράκη.
Παρεμπιπτόντως, ο πληθυσμός της Κύπρου με τους έποικους και όλους τους παράνομους είναι περίπου 1.300.000





6) Ο χάρτης λέει "Greek part of Republic of Cyprus". ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Ακόμα και να μην ζούν Έλληνες στο νησί σε 50 χρόνια, πάλι ελληνική θα είναι, όπως ελληνικές είναι και οι υπόλοιπες αλύτρωτες πατρίδες: Ιωνία, Β.Ήπειρος, Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Ίμβρος, Τένεδος, Καππαδοκία, Καραμανία και Α.Θράκη.






7) Distribution of Races on the Balkans in 1922 Hammond. Χάρτης που δείχνει πως εθνοτικά δεν υπάρχουν τα εξής έθνη: Σκοπιανό-Μαυροβουνιώτικο-Φλαμανδικο-Βαλλωνικo-Μολδαβικό-Αυστριακό. Είναι πρόσφατα κατασκευάσματα και πολύ φοβούμαι πως σειρά έχει και το «κυπριακό». Ένα χρόνο προηγουμένως, η Ιωνία είχε μεγάλο ελληνικό πληθυσμό (βλέπε χάρτη 3).




8) Μην μπερδευτείτε με αυτόν τον χάρτη. Σύρετε τον κέρσορα (κάτω) να πάει δεξιά για να δείτε ολόκληρο τον χάρτη.


Τι έχουμε λοιπόν σε αυτό το χάρτη; Όπως βλέπετε στο πάνω δεξιά μέρος του χάρτη (πρέπει να σύρετε τον κέρσορα), με ανοιχτό πορτοκαλί είναι το κράτος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με πορτοκαλί, άλλα ελληνικά κράτη σύμμαχα ή εξαρτημένα από τον Μέγα Αλέξανδρο. Με πράσινο, άλλα ελληνικά κράτη.
Που θα πάει το μάτι ενός Έλληνα Κύπριου; Στην ιδιαίτερη του πατρίδα. Και τι λέει ο χάρτης για τη Μεγαλόνησο; «άλλα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κράτη σύμμαχα ή εξηρτημένα από τον Μέγα Αλέξανδρο». Σε αυτή την κατηγορία (το 323π.Χ.) ανήκει και η Βόρεια Πελοπόννησος, η κεντρική Ελλάδα, και η Ήπειρος.
Τι σημαίνει βρε παιδί μου αυτό το σύνθημα «η Κύπρος είναι ελληνική»; Ένα, μόνο ένα βιβλίο ιστορίας (αρχαία και νεότερα χρόνια) να διαβάσει κάποιος, δεν θα έχει αυτή την απορία. Είναι εις το έπακρον ανιστόρητος αυτός που δεν μπορεί να καταλάβει ότι η Κύπρος είναι ελληνική εδώ και 34 αιώνες. Είναι τόσο ελληνική όσο και ο Παρθενώνας!!! Ερευνάτε τας γραφάς -των ιστορικών βιβλίων- Το κράτος του Μ.Αλεξάντρου θα διπλασιαζόταν αν ζούσε ακόμα 15 χρόνια!!! Όλα αυτά τα εδάφη τα πήρε σε 13 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 33 χρονών (όπως και ο Χριστός). 




 

9) ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΙ 800-750π.Χ.

Αυτές οι διάλεκτοι υπήρχαν μέχρι το 323π.Χ. περίοδος όπου άρχισε να χρησιμοποιείται η κοινή ελληνιστική σε όλο τον ελληνικό κόσμο. Μετά το 900π.Χ. άρχισε να εξελληνίζεται ολόκληρη η Μακεδονία και το νότιο μέρος της Θράκης.

1) ΔΩΡΙΚΗ=ΜΠΕΖ-ΚΑΦΕ-ΓΚΡΙ
2) ΑΙΟΛΙΚΗ=ΚΙΤΡΙΝΟ
3) ΑΤΤΙΚΗ-ΙΟΝΙΚΗ=ΡΟΖ-ΜΠΛΕ
4) ΑΡΚΑΔΟΚΥΠΡΙΑΚΗ (ΝΟΤΙA ΑΧΑΙΚΗ)=ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ Η ΔΩΡΙΚΗ ΛΟΚΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΜΦΥΛΙΑΝΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ (ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΟΚΥΠΡΙΑΚΗ)
ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 700π.Χ.-330π.Χ. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΜΑ ΔΩΡΙΚΗΣ (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΓΕΑΔΕΣ) ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΗΣ.
 

Η αρκαδοκυπριακή (νοτιο αχαϊκή) διάλεκτος, oμιλείτο στην Κύπρο από τον 12ο-3οπ.Χ. αιώνα. Αργότερα καθιερώθηκε σε όλο τον Ελληνικό κόσμο η Κοινή Ελληνιστική. 

 

Πρωτοέλληνες--Πρώτος ελληνικός αποικισμός--Δεύτερος ελληνικός αποικισμός.

Οι πρώτοι Αχαιοί (σύμφωνα με τα παλαιότερα βιβλία) εγκαταστάθηκαν στην κοιλάδα του Πηνειού, στη Θεσσαλία το 2000π.Χ. αφού πρώτα έδιωξαν τους αυτόχθονες και τους Πελασγούς από την περιοχή. Έπειτα εγκαταστάθηκαν στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Νεότερα βιβλία αναφέρουν ότι οι Πρώτο-Έλληνες εγκαταστάθηκαν στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, αλλά δεν έμειναν εκεί. Αποίκισαν αυτές τις περιοχές μόνιμα το 1000π.Χ.

Οι πρώτοι Αχαιοί έφτασαν στην Κύπρο και την Κρήτη το 1400π.Χ. και στα δυτικά παράλια της Μ.Ασίας το 1300π.Χ. αλλά δεν ήταν μεγάλος ο πληθυσμός τους.

Πρώτος ελληνικός αποικισμός 1160π.Χ.-810π.Χ.: Από τη Στερεά Ελλάδα, την Αρχαία Φθία και την Πελοπόννησο στάλθηκαν άποικοι στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, την Κύπρο, τα δυτικά παράλια της Μ.Ασία, τα Δωδεκάνησα, και τα Επτάνησα.

Δεύτερος ελληνικός αποικισμός 800π.Χ.-500π.Χ.: Στάλθηκαν αποικίες στη Μακεδονία (νότια, κεντρική και βόρεια), τη Θράκη (νότια), την Ήπειρο, στα βόρεια και στα νότια παράλια της Μ.Ασιας, τον Εύξεινο Πόντο, τη Β.Αφρική, την νότια Ιταλία, στα παράλια της δυτικής μεσογείου (Συρακούσες, Μασσαλία, Νίκαια, Ημεροσκοπείον κλπ), μέχρι και τα παράλια της Ιβηρικής χερσονήσου.
 

Η Κύπρος άρχισε να εξελληνίζεται πριν 34 αιώνες, τα Ιόνια νησιά πρίν 29-31 αιώνες, η Μίλητος πριν 31 αιώνες, η Έφεσος πριν 30 αιώνες, η Ήπειρος πριν 28 αιώνες, η Β. Ήπειρος πριν 27 αιώνες, ο Πόντος πριν 28 αιώνες, η Θράκη (μόνο το νότιο μέρος) πριν 27 αιώνες, η Νότια Μακεδονία πριν 28 (750π.Χ.) αιώνες, η Κεντρική Μακεδονία πριν 27 αιώνες,  η Βόρεια Μακεδονία πριν 26 αιώνες και η Αττάλεια μόλις πριν από 22 αιώνες. Δωδεκάνησα και Κρήτη πριν 34 αιώνες.
Οι πρώτες περιοχές που άρχισαν να εξελληνίζονται ήταν η Νοτιοανατολική Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, πριν από περίπου 37-40 αιώνες (ανάλογα με την περιοχή).
Βλέπε   http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/12/7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου