ΑΡΘΡΟ (52) Ο Ανιστόρητος γραικυλισμός του Χριστόφια εκ Παρισίων

Παλιά όλοι οι Έλληνες Κύπριοι γνώριζαν (ΓΝΩΡΙΖΑΝ όχι ΠΙΣΤΕΥΑΝ. Δεν είναι υποκειμενικό το θέμα) ότι είμεθα Έλληνες. Τις τελευταίες δυο-τρις δεκαετίες άρχισαν να ξεφυτρώνουν οι λεγόμενοι «νεοκύπριοι», που ο γραικυλισμός και η αγραμματοσύνη τους, τους οδηγεί στην ατάκα «εγιώ είμαι Kυπραίος ολάν». Χρησιμοποιούν και το «ολάν» επειδή νομίζουν πως είναι κυπριακή λέξη (τουρκικό olan=καλέ). Η ΑΚΕΛική πολιτική από το ’74 και εντεύθεν (υπό την ανοχή των υπολοίπων κομμάτων φυσικά) να είστε σίγουροι πως θα οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Ενώ στο παρελθόν ΟΛΟΙ οι Έλληνες Κύπριοι ήθελαν Ένωση, αριστεροί, δεξιοί, ζεβροδέξιοι, σήμερα φτάσαμε στο σημείο ΕΔΟΝόπουλα να αναρτούν πανό Έλληνες είστε και φαίνεστε, γαμώ το έθνος σας, οι εθνικές γιορτές μας αηδιάζουν, κάτω τα έθνη, το περίφημο Istanbul since 1453, κάψιμο του εθνικού μας συμβόλου, γιουχάισμα του εθνικού μας ύμνου από ΧΙΛΙΑΔΕΣ οπαδούς και όχι 10-20 πελλοκοπελλούθκια, «πνίξιμο» της προτομής του ημίθεου Αυξεντίου με σακούλα, τοποθέτηση περιττωμάτων στην προτομή άλλου ήρωα, και διάφορα άλλα. Τι άλλαξε βρε παιδιά, πέστε μου τι άλλαξε μέσα σε 20-30 χρόνια;;
Λοιπόν, στο δια ταύτα... ο Δημήτριος που λέτε, πήγε στα Παρίσια και απλά έδειξε τον νουν και την γραικύλικη αγραμματοσύνη του για ακόμα μια φορά. Μίλησε για «ιστορική, διαχρονική πολυπολιτισμικότητα της Κύπρου» και για... «ΚΥΠΡΙΑΚΟ και γαλλικό πολιτισμό»!!! Μα ποιον κυπριακό πολιτισμό ρε Homo Ahaparus;; Σιγά μην υπάρχει και παφίτικος πολιτισμός. Είναι σαν να μας λες για Αττικό, Μακεδονίτικο ή Ροδίτικο πολιτισμό. Η Κύπρος Δημήτρη, ουδέποτε ήτο πολυπολιτισμική. Ο πληθυσμός της Κύπρου ήτο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ σε ποσοστό άνω του 90%, όποια αυτοκρατορία και αν ήλεγχε το νησί. Ο Δημήτρης (βασικά όλοι οι ΑΚΕΛικοί) προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του και μετά τους υπόλοιπους ότι είμεθα ένας μπασταρδεμένος πανσπερμικός λαός, έτσι ώστε να απαλλαγή από το ελληνικό «μικρόβιο» που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοί μας. Πριν από μερικούς μήνες, επιστράτευσαν ένα τηλεκατευθυνόμενο ΑΚΕΛικό πιόνι, τον γενετιστή Κωνσταντίνο Δέλτα, που υποτίθεται ότι έκανε μια εικοσαετή έρευνα για τα γονίδια των Ελλήνων και των τούρκων της Κύπρου, όπως και των Ελλαδιτών (τους οποίους αποκάλεσε Έλληνες, λες και αυτός δεν είναι Έλληνας. Οι αριστεροκομμουνιστές δεν χρησιμοποιούν τον όρο «Ελλαδίτης»). Είκοσι χρόνια!!! Ρε φίλε δεν είμαι γενετιστής, αλλά είδα ντοκιμαντέρ που ένας τύπος έπαιρνε από άντρες σάλιο (ανδρικό χρωματόσωμο Y) και σε μερικές μέρες τους έλεγε πληροφορίες για την καταγωγή τους. Βλέπε άρθρο  http://spartiatisarthra.blogspot.com/2012/03/blog-post.html . Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν γιγαντιαίες μορφές αφελληνιστών στην Κύπρο (βλέπε Ανδρέας Καζαμίας—Μακάριος Δρουσιώτης). Ο Δημήτρης είναι εθνικιστής μπροστά τους.
Πρέπει όμως Δημήτριε να παραδεχτείς ότι αυτοί οι ΕΛΑΜίτες είναι διαβασμένοι (εν αντιθέσει με σένα βέβαια). Εξάλλου το μότο μας είναι «είμεθα εθνικιστές επειδή ξέρουμε ιστορία».  Νόμισες ότι έχεις να κάνεις με μαθητούδια που νομίζουν πως στις 25 του Μάρτη γιορτάζουμε το «ΟΧΙ» που είπε ο Λεωνίδας και οι 300 στους Γερμανούς το 1821;; Αλλά βρε «σύντροφε» ξέρεις κάτι; Κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου και αμολάς μια αρλούμπα, αναγκάζεται ο Σπαρτιάτης να γράψει και ένα άρθρο. Εν είμαι κρίμα; Άφησμε τζαι μένα να πνάσω λλίο τον φτωχό.


Βλέπε παρεμφερές άρθρο: http://spartiatisarthra.blogspot.com/2011/06/blog-post_03.html    


Πληροφορίες για το χάρτη... 800π.Χ. Βασίλεια της Κυπρου

1. Paphos, Πάφος (Greek)
2. Salamis, Σαλαμίς (Greek)
3. Soloi, Σόλοι (Greek)
4. Kourion, Κούριον (Greek)
5. Chytroi, Χῦτροι (Greek)
6. Kition, Κίτιον (Graeco-Phoenician)
7. Amathus, Ἀμαθούς (Graeco-Eteocypriot)
8. Idalion, Ἰδάλιον (Greek)
9. Ledrai, Λῆδραι (Greek)
10. Tamassos, Ταμασσός (Greek)
11. Kyrenia, Κυρηνεία (Greek)
12. Lapethos, Λάπηθος (Greek)
13. Marion, Μάριον (Greek)

Υπήρχαν και άλλα μικρότερα ελληνικά βασίλεια. Στο χάρτη δεν απεικονίζεται η Μόρφου και η Κερύνεια (η δεύτερη όμως αναφέρεται), που ήταν σημαντικα ελληνικά βασίλεια.
Η Μόρφου ιδρύθηκε από τους Σπαρτιάτες που έφεραν και τη λατρεία της Αφροδίτης, όπως ο Αγαπήνωρ στην Πάφο. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι της Κύπρου και κατά τον μεσαίωνα η πόλη αναφέρετο ως Μόρφου και ως Θεομόρφου.
Η Κερύνεια αποικήθηκε από τους Αχαιούς από τα προϊστορικά χρόνια (1300π.Χ.). Σύμφωνα με τη μυθιστορία η Κερύνεια ιδρύθηκε από τους Αχαιούς Κηφέα και Πράξανδρο που κατέληξαν εκεί όταν επέστρεφαν στη πατρίδα τους από τον Τρωικό πόλεμο. Οι ήρωες έδωσαν στη νέα πόλη το όνομα της πόλης τους της Κερύνειας που βρίσκεται στην Αχαΐα.

Οι Φοίνικες του Κιτίου, που συνεργάζονταν πάντα με τους Πέρσες (όπως οι τούρκοι με τους Βρετανούς τον καιρό της αγγλοκρατίας), άρχισαν σταδιακά να εγκαταλείπουν την Κύπρο όταν αυτή προσαρτήθηκε (311-310π.Χ. μέχρι το 58π.Χ.) στους Έλληνες Μακεδόνες του Πτολεμαίου. Υπολογίζεται πως μέχρι το 200π.Χ. δεν υπήρχε ούτε και ένας Φοίνικας στην Κύπρο, εγκαταστάθηκαν στη μητρόπολή τους, τη Φοινίκη, αφού δεν υπήρχαν πλέον οι Πέρσες στην Κύπρο για να τους προστατεύουν.


 http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2012/11/blog-post_9305.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου